Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
@svetluska82 Super. 😀
Aspoň si spokojnejšia.
MŃa len serie to, že my ženy tou hlavou sme donútené rozmýšľať, meniť svoje postoje a oni sú v pohode.
@hope07 písala si, že syn ťa drží s mužom pokope... jedna moja známa, tiež takto ostávala v manželstvo len kvôli synovi... a tiež sa snažila jak ďábel. Presne tvoj príbeh...akokeby som ju počúvala. pár-krát od neho odišla k rodičom, vždy to riešili a zmena bola na dva týždne. Ale on bol totálny mumák, lebo on si ani nevšimol, že sa dala ostrihať... a to mala vlasy skoro po pás.
ja som toho jej muža videla 2x a vôbec sa neusmieval, ona veselá umsiata.... aj toto mu vyčítala, že sa za celé manželstvo a usmial 1 x na svadbe..
ale ako otec bol vynikajúci.
preto váhala. Takto vydržala váhať do 7-mich rokov malého. Potom nastala jedna situácia...krčah pretiekol a odsťahovala sa. 3 týždne nič... a potom to začalo... presvedčovanie, slubovanie a plače z jeho strany. nepovolila.
Teraz je šťastná s iným mužom a uplne to na nej vidno.
A povedala mi, kebyže vedela, že to malý bude tak normálne a dobre znášať, tak odíde skôr. Niekedy tie deti podceňujeme. Oni pôjdu tam a budú tam, kde im je dobre a cítia lásku okolo.
@hope07 takze, ked to zhrnieme a podčiarkneme ty si ideálna manželka - vždy upravená, dobre naladená, pracuješ na sebe, staráš sa o seba, o dieta, snažíš sa zachrániť manželstvo a tvoj manžel absolútny nezáujem chodí len do práce, športuje (sám) a je na mobile, ani na vonok neposobite ako pár, samozrejme vinou manžela. Ja viem, že ľudia su rôzni aj kadejaki blbci, ale ty prosím ta zhoď ružové okuliare, ktorými sa pozeráš na seba, lebo tu vyznievas ako stelesnenie dokonalosti a výmeň tie čierne, ktore si nasadzuješ, ked pozeráš na muža aspoň za bezfarebne .
@hope07 neviem, či mala niekoho vo výhlade, ked odchádzala od muža. Ale povedala mi, že proste pohár pretiekol v jednom momente.
ja som toho názoru - spokojná matka = spokojné dieťa.
a nemyslíš si, že takýto vzor otca, čo sa hrá na mobile a nevenuje sa rodine je zlý príklad? Ved ty hovoríš, že deťa potrebuje vzor otca. Ale podla toho, čo píšeš... mobil, činky, nezajem o teba ako ženu... čo vidí ten chlapec??? To sa nebojíš, že bude rovnaký ?? a potom ti príde vyplakávať nevesta, že ako si ho chladne vychovala??? zamysli sa. vážne. A nayše u vás neexistuje láska v dome... aj ked je tam pokoj, ale dieťa potrebuje cítiť v okolí lásku, vážne. čo si zoberie do života? že ženy sú na to, aby sa starali o mužov a muži len ako páni sedeli na kresle, za PC a nič nerobili pre vzťah.
@hope07 nejaký múdry človek raz povedal, manželstvo je ako loďka, aby fungovalo, musia veslovať obaja, ja mám pocit, že u vás vesluješ iba ty a tvoj muž sa len pohodlne vezie :(
@hope07 ty sa báť už nemusíš ničoho. Môžeš len získať. A ten víkend, čo si chcela odísť už neplatí? ešte teda počkáš?
ja bych možno skusila aj jeho taktiku, neper, nevar, nežehli,... kašli na neho z tejto stránky. možno sa obzrie, že aha, čo sa deje. Vieš musíš mu dať nejako najavo, že si nespokojná a najlepšie činmi, lebo ako čítam, dohovárie, knihy nepomáhajú.
nebuď milšia, buď horšia. vážne.
@tyrkys44 A co tak zacat zit? Odist raz do tyzdna alebo dvakrat dakam prec nech sa paci nech je s detmi preboha ved to su jeho deti...treba obcas byt trochu sebecky...to nie je vzdy negativne..a co taksi najst niekoho...lasku ... Hm?
@janickacrazy to si pekne napisala s tou lodkou, az je to smutne :(
@borkavan tak myslela som, ze najprv mam skusit ako si radila v tom filme FIreproof, ze po dobrom. Takze nie, radsej hned takto v zlom? Vikend som mu povedala, teda som ho vcera poprosila, ci by nemohol nieco pekne spolocne vymysliet, nic nato nepovedal, tak uvidim.
@hope07 hlavne si sprav plán ako to ty cítiš. tu sme ti dali rôzne návrhy... Inak hej, povedala som najrpv ten film... každý deň spravil jednu očividu láskavosť.
Ale ako ťa viac čítam... myslím si, že on v tej loďke ani nie je, že ti máva z brehu.
ale stále chceš záchrániť toto manželstvo, tak si v klude sadni, a vymyslí plán, či najprv po zlom, alebo po dobrom.. aj si napíš ako dlho si ochotná sa ešte snažiť a akýms spôsobom... atd...
a uvidíš.
najhoršie je, že on odmieta poradňu. že on je spokojný. kopla bych do kolena takému spokojnému, nech ho aspoň niečo trápi. vážne.
alebo porozmýšlaj, kedy nastal zlom..
ten manžel mojej známej doteraz tvrdí, že je šťasten rozvedený. proste su chlapi, s ktorými nepohneš a podľa mňa to majú výchovou.
@hope07 Mozno ani nie tak workoholic, ale mozno zistil, ze viac ako ten rodinny zivot a zivot so zenou ho naplna praca, jednoducho, akoby si to inac predstavoval cele a od kedy ma dieta a zenu, tak radsej bude vsetku pozornost sustredit na pracu. To mi len tak napadlo, lebo ked sa nemylim, pisala si, ze sa zmenil, ked si bola tehotna. Ale rozumiem ti velmi dobre. Dnes som tu v jednej diskusii citala taku peknu vetu, ze nic nie je krajsie ako si davat najavo blizkost a lasku, a to sa vo vasom pripade neda povedat. Pisala som, ze mam podobneho, no ako ta tak citam, tak som si aspon uvedomila, ze ten moj este predsa trosku toho citu ma a sice so sexom je to bieda, ale ked si predstavim, ze by som mala byt bez neho, tak to radsej zit ako doteraz. Na druhej strane, keby sa objavil niekto, kto by mal o mna zaujem, asi by som rychlejsie podlahla.
Myslim, ze @borkavan dobre radi, este si to premysli, skus este trosku nieco poskusat, ci sa nepreberie a ked nie, tak niekto tu pisal, ze su dve moznosti: zmierit sa s tym a zit nadalej ako doteraz (a mozno zobrat si z toho to dobre) alebo proste odist od neho.
@hope07 a našlo by sa vás aj milión takých žien. Lebo je ľahšie vidieť chyby len na tom druhom a na sebe nie. Prepáč, ale súhlasím so sisaka - ty si vo vlastných očiach dokonalá a on proste buran, ktorý to nevidí. A prečo si si ho teda brala? Predtým si písala, že on odmieta sex, že ho máte raz za 2 mesiace. Potom si to pretočila, že ty odmietaš sex, jemu sa zdáš sexy, má narážky, ale ty nechceš. Tak sa rozhodni, ako to vlastne je.

@natalym takych prikladov je vela predtym som chcela ci ma nenauci sach tak len poznamenal ze mam studovat knihy pol roka a potom a ked budem v obraze o com je sach tak sa mi bude venovat...kamos ma naucil za tyzden a muz cumel ked som ho porazila ....pred troma dnami som sa ho spytala ci ma nauci soferovat alebo ci si mam najst lektora...samozrejme uz bral mna aj kluce od auta