icon

Už mám toho dosť

tyrkys44
4. apr 2016

Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.

tyrkys44
autor
27. jún 2016

@mamba13 ďakujem. Áno ta zrada boli. Aj to ze nemu vôbec nedochádza čo spôsobil. Naopak chová sa hnusne. Rok som dookola riešila, pýtala som sa ho čo sa stalo. Či niekoho má. Do očí mi pozeral a tvrdil ze nie. Že nevie čo sa stalo. Že nikoho nemá. Potom zas hovoril ze si mam niekoho nájsť atď. Ona je o 22 rokov mladšia. Veď to je choré. My máme hypotéky, dlhy ale on si ju vydrziava. Dostala som IP. Že jej sa to vráti atď. No ved ona ho kopne sama do riti keď mu súd určí výživné. A šetriť ho nebudem. V podstate na ňu mesačne minul toľko koľko mi dal na tri deti. Jeho deti. Jeho vytúžené deti. Ktoré ho teraz nezaujímajú. Ledva ho vidia. Cez týždeň tak pol hodinu. Cez víkend v nedeľu večer. Toto všetko boli.Nečakala som až toľko svinstva.

macatink82
27. jún 2016

@tyrkys44 je mi luto, co sa ti stalo. Chapem, ze si nahnevana a ze to boli. Je to nieco, co musi ist z teba von, ci uz pisanim tu, krikom alebo plakanim do vankusa.
Moja osobna rada, pre tvoju vlastnu integritu a sebauctu, nechod po pomste alebo to, ze ho zlikvidujes.
Len to, co ti spravodlivo nalezi z vasho majetku a prijmu. Neries to, ci ho milenka kopne do riti alebo nie a nemaj ani z toho radost. I ked, ak je to to, co ti pomoze, tak budis.
No tvoja dostojnost, tvoja vlastna hodnota nie je merana nikym inym len tebou samou.

A mozno jedneho dna, ak budes mat chut a rozumies anglicky, si pozri nasledujuce video. I ked daju sa tam dat titulky aj v nemcine, spanielcine atd. Je to viac presne ako akekolvek ezotericke knizky v ponuke. Je to len perspektiva nasich idealov versus realita.

https://www.ted.com/talks/esther_perel_rethinki...

petra3312
27. jún 2016

@macatink82 super video

stella33
27. jún 2016

@tyrkys44 chlapi sú hajzli.... Prajem ti veľa síl, ešte sa všetko raz otočí a budeš zase šťastná...
a on nech sa smazi v pekle 😠

mamba13
28. jún 2016

@tyrkys44 mladá ho kopne do zadku, nebude jej stačiť a je aj možné že príde s prosíkom... ale to je jeho vec... Vieš, urobila si maximum pre neho aj deti. Tá energia čo si do toho dala sa nestratí a za jeho život nenesies žiadnu zodpovednosť. Len za svoj... Si silná žena, s troma deťmi to nie je sranda, ale zvládneš to! Mal byť k tebe úprimný, povedať pravdu mohli ste sa rozísť na úrovni. V tomto úplne zlyhal...

romanovic
28. jún 2016

@tyrkys44 ak je mlada o 22 rokov mladsia a ty mas relativne male deti, tak ona ma+/-20. Po rozvode a deleni majetku nastupi realita vsedneho dna a ked dostane do bytu na vikend 3 cudzie deti, ktorym bude musiet varit, robit program a bude im odchadzat aj cast vyplaty pana so zapalenymi lytkami, uz to asi nebude take ruzove/plne bezstarostneho, uzasneho sexu...
Viem, ze si plna hnevu, ale nerob teraz zbrkle rozhodnutia, skus chladne mysliet na to, ako dostat pre seba a deti co najvacsiu cast majetku.

tyrkys44
autor
28. jún 2016

@romanovic áno má 22 rokov ta slečna. Muž 44. Ja nerobím zbrkle rozhodnutia. Práve naopak. Som plná hnevu áno. Kto by nebol. Je toho viac, oveľa viac len to sem teraz nechcem napísať. Ale tak o pol roka... Moje kamarátky ktoré vedia sa zhodnú na tom, že nič také nepočuli. Že zlý film. A ja ten film žijem.

tyrkys44
autor
28. jún 2016

Ženy ďakujem vám všetkým. Ste zlaté. Aj za srdiečko ďakujem.

lucinka511
12. júl 2016

@tyrkys44 a tie deti nevedia zajst sami do skoly,ved su uz dost velke na to aby zasli same,ved to najstarsie zobere to najmladise a je to a ak je to dalej tak ved autobusy su k dispozicii predsa nie? ak nie rano tak urcite poobede, mozno mas moc zrozmaznane deti a potom nic nestihas, a dalej vsak naco s nimi chodis von? ved su v takom veku ze sa redsa vedia sami zahrat vonku,ci? ved z nich nevychovavajte mamine cecky,co budu robit ked budu velke,bez mamy ani krok?...no a manzel no tak neni tam laska ale to uz vies,tak endufaj a zacni an sebe pracovat a zmier s stym,mozno casom si vsimne zmenu a zacne si ta viacej vsimat,osobne si myslim,ze mozno am niekoho ineho,inak by ti taku kravinu,ze si ,mas najst niekoho nepovedal,to ti povedal s vycitkami svedomia pravdepodobne,ze niekoho ma,najdi si aj ty a ste si quit

lucinka511
12. júl 2016

@tyrkys44 a teraz citam ze ten tvoj sviniar ma 22 rocnu,fakt svniar fuj a taku mladu,vedmu moze byt dcera,,ale neboj sa ta pipka ho opusti a on padne na hubu!!!! a ty nezufaj, si este stael v kurze zacni an sebe pracovat a nadis i mladsieho

bruneta880
25. júl 2016

Neboj sa zvládneš to, ešte v živote nájdeš lásku som si istá 😉 tvoj muž si asi neuvedomoval že manželstvo je aj o vzájomnej úcte, rešpekte...a tak sa časom bude správať aj k slečne.Áno teraz je všetko krásne a ružové práve preto že slečna má vek aký má, ale čo tak o šesť rokov on 50 a slečna 28...neviem koľko partnerov stihla ale myslím že potom u nej príde túžba dotýkať sa nejakého MLADÉHO tela, a on na ňu začne žiarliť ako pes.Ako sa vraví karma je zdarma.Držím ti palce

mica_paradnica
25. júl 2016

Pride nieco lepsie. Nikdy nepochopim zeny, ktore sa ulakomia na zadaneho. Slecna bude zalubena skor do toho ze si ju vydrzoval. Ale im sa to vrati. Drzim paste. Nepoznam vas, no precitala som si vas prispevok a vyzerate z pisania na spravnu zensku. Viete, on raz pochopi co urobil a bude si sypat popol na hlavu. Mlada ho okasle skoro, ihned ako pride realita a spinave fusakle ;) nie je to nic moc utecha ale snad sa trosku usmejete pri predstave ze sa on bude budit vedla odmalovanej zaby a ona si sem tam pricuchne k jeho prdom, ktore neudrzi v noci. a ked dostane chripku a ona pojde vecer von... no to bude parik. Jejda som zla 🙂

tyrkys44
autor
25. júl 2016

Ahojte. Ďakujem pekne za povzbudenie. No. Nie je to ľahké. Zrovna dnes s ňou odišiel na dovolenku k moru. My s deťmi sme samozrejme nikde neboli. Ale predchádzajúce dva týždne som mu to dala dosť vyzrat. Mal dovolenku. A ja som prvý krát počas tohto manželstva spala pár dní mimo domu. Nikdy sa o deti nestaral sám viac než deň, dva. Od rána do večera. Síce u nas doma to vyzeralo že padla bomba. A chcela som nech vidí čo to všetko obnasa. Dokonca musel ísť k detskej lekárke a volal mi ze kde majú lekárku. Nič vážne ale bolo to nutné. Ja som bola pár dní u kamarátky a potom u ďalšej. Deti mi veľmi chýbali ale neviem doma vedľa neho byť. Nedá sa to. Keďže som to už povedala aj nemu, môžem to aj sem napísať. Dostala som sa dá sa povedať zázrakom kedy som naozaj nechtiac prišla k heslu do jeho mailu aj fb. Mesiac som to čítala. Viac som nedala. Mne sa vtedy zastavilo srdce a všetko sa rozpadlo na kúsky. Zistila som ze ona nie je prvá. Bolo ich veľa. Aj z pokecu. Nebola by táto, bola by iná. Akurát že táto je pre neho dokonalá. Je naozaj krásna. Ale zla. Mrcha. Ja ho nechcem a je mi jedno ci budu spolu. Podľa mňa nebudú lebo on sa hrá na to čo nie je. Mne nechcel nechať peniaze na deti. Nakoniec máličko nechal. Nej platí dovolenku a byt a na mas treba ušetriť. Vtipné je to, že keď som mu povedala čo viem smial sa. Poprel to. Naďalej popiera. Hra sa na chudáčika čo jej nič neplatí a nič nemá. Žiadna ľútosť. Žiadne výčitky. U mňa len chladná a nutná komunikácia ohľadom deti. Je mi smutno. Že som sa v nom tak veľmi pomýlila. Je mí smutno koli deťom. Musíme ísť ďalej. Deti to zdá sa chápu. Motivujem ich na novú školu a nové krúžky.

tyrkys44
autor
25. júl 2016

@bruneta880 presne tak. Ucte a resoekte. Nie pri prvom probléme sa uraziť a začať si žiť po svojom. Na manželstve treba pracovať. Robiť pre seba pekne veci. Vidieť na druhom to pozitívne. Dať druhému možnosť byť lepším. Ja som žila len pre rodinu. Nikam som nechcela chodiť. Bola som na neho veľmi naviazaná. Môj život sa mi teraz tak veľmi otočil. Zmenilo má to. Uvedomujem si ze musím začať od seba. Vážiť si samu seba. Mať sa rada. Dopriať si. Venovať sa sebe. Veľa teraz športujem uz nejaký ten mesiac. Dbam o seba maximálne. Chodím von, viac sa kontaktujem s ľuďmi. Aj s deťmi kľudne. Ideme aj na výlet na ktorý by som si predtým netrúfla sama s nimi. Mne toto vlastne veľa dalo. Padol mi kameň zo srdca lebo viem ze moja vina to nie je. A tak veľmi som sa obviňovala. Už keď som bola tehotná to robil. A vtedy sme boli takí šťastní. No neboli. To som si len ja myslela. A ja budem šťastná až sa odstahujem. A budem rozvedená. Potom budem mať pokoj v duši.

romanovic
26. júl 2016

@tyrkys44 slecna isla s pankom k moru aj ked vie, ze on ma doma 3 deti a este stale manzelku?! Nooo, silna kava. A ked to robil aj pocas tvojho tehu, brr!!!
Uplne chladne si odnes z manzelstva co najviac hmotnych statkov, budes ich potrebovat na deti. Nezabudni mu deti davat pravidelne, na kruzky, na cele vikendy, na dovolenky.
A bud za damu - ziadne sceny, vycitky, otazky, patranie, iba letmy usmev, nepritomny pohlad a kratke vety ohladom praktickych veci.

lucinka511
26. júl 2016

@tyrkys44 skoda ze si mu na tu dovolenku nepribali deti😐to by si tolko neuzili..ale nabuduce ..ozaj .ja viem ze mas deti raad ale po rozvode mu ich daj na kazdy vik .nech si zalubenci uzivaju aj taketo chvile.nie len take co sa im hodia.Tebe drzim palce.som raad ze sa na to tak pozeras a hlavne to.ze si na seba hrda. k manzelovi bud lahostajna.lebo aj odmeranost napoveda.skus ho mat na haku.

bruneta880
26. júl 2016

Je mi z neho zle aj keď ste čakali bábo???Fuj, takýto typ muža sa nikdy nezmení, ale som zvedavá či sa bude smiať o pár rokov keď už možno nebude taký príťažlivý či už pre svoj vzhľad alebo peňaženku a zistí že skutočný život a šťastie mu pretieklo pomedzi prsty, to nie sú milenky a dovolenky ale rodina pretože len žena ktorá naozaj miluje, nie nejaká 22 ročná slečna (ktorej asi imponuje záujem staršieho muža, alebo peniaze) dokáže urobiť muža naozaj šťastným.Keď príde k tomu momentu príde aj na to že svoje deti nevidel vyrastať (pretože čo je každý druhý víkend -ako to pravdepodobne bude) potom mu to možnože dôjde, ale neskoro.Ty teraz mysli len sama na seba a na deti ním sa už netráp on to robil celý váš vzťah, ale dobrá správa je že teraz môžeš byť konečne šťastná bez klamstiev a podvodov.Zobral ti možno schopnosť tešiť sa z čohokoľvek ale už len na krátky čas!Pretože tvoj domov bude plný lásky a smiechu vďaka vaším deťom a ten jeho len "parfumu jeho slečien"

tyrkys44
autor
26. júl 2016

Ako som už písala, snažím sa byť nad vecou. Pred ním určite. Žiadne scény atď. Načo aj.... To bola taká facka od života že dlho bude trvať než to spracujem úplne. Zistila som napr že ma chcel obrat o dom. To si viem poriesit. Šťastena stala pri mne.... Viem ze vôbec tak veľa nepracoval. Dve tri hodiny denne sa venoval sebe a frajerke. Chodil do fitka. Výlety. My doma pekne upratany. Chodil keď už bolo o deti pekne postarané. Viete on sa veľmi zmenil. Keď sa deti narodili bol od šťastia bez seba. Kupak ich, krmil. Keď boli bábätka. V noci k nim kľudne vstal. A potom keď rástli....už nemal na nich čas. Na mňa už vôbec nie.

tyrkys44
autor
15. aug 2016

Prosím vás pekne to všetkým chlapom tak prepína počas rozvodu? On úplne stráca záujem o deti. Celý víkend ho nie je. Cez týždeň chodí sem prespať. Ja zurim. Chcem aby sa odsťahoval. Vadí mi aj to ze ja už fakt nemám pár minút pre seba. Nemôžem sa venovať práci lebo sú prázdniny a väčšinu času som s deťmi. Som szco a odvody si zaplatiť musím. Príjem nemám a čo on doma dáva na tri deti stačí na domácnosť a jedlo. Žiadne výstrelky. Zurim z toho. Vôbec nemám chuť byť tu doma upratana ako taká chudera. Som nervózna. On si ide večer s tou... na večeru, alebo to posilky atď. Ja nemám na nič právo? keď niekam idem len s deťmi. Ľúbim ich ale je toho na mňa veľa. Keby vôbec domov nechodil bolo by to lepšie.

lucinka511
15. aug 2016

@tyrkys44 domes mu ich aj tej stetke ..ved preco sibtaka?alebo zbal sa vhod dakde do hotela odtial chod do prace .muzovi pkbedz ze budes odcestovana a ze nech sa stara tyzden o deti...urob to a ked sa rozvediete tak mu och sudom daj na kazdy vikend ty si to odvovodni.ze musis aj cez vikendy pracovat

tyrkys44
autor
15. aug 2016

@lucinka511 vieš že ma to napadlo. To že sa odsťahujem. Ale nemam peniaze. Nepojdem uplne na nulu na účte a vačšina uspor ide na právnika. A ten teda stojjí iné prachy. Ale sú u nás rozne problémy ktoré tu nemože spomenuť a nie je to len rozvod riešiť.
A nebudem otravovať kamaratky a teda k tej štetke len cez moju mrtvolu by som dala deti. Len sa k nim priblíži 🙄 . Syn sa mi začal (už školák) pocikávať. A este aj hmka, musím isť k psychologičke. Som sa ho pytala, či to mam tej jeho ....zbaliť, nech to perie ona.
Mužovi hovorím, nech sa láskavo s detmi porozpráva. A on že syn sa pocikáva preto, že som mu niečo povedala, nie preto že vidí čo sa doma deje. Jasne, moja chyba, ako inak. Jeho rodina su všetci takí, problémy sa neriešia, o problémoch sa mlčí!

romanovic
15. aug 2016

@tyrkys44 to je bezna strategia - hodit vinu na toho druheho. On je vlastne chudacik. Pisali to tu stovky zien a vzdy je to to iste.
Osetri majetok co najviac, lebo ako 3-detna szco to budes mat k***a tazke. A chod ku psychologovi. Kvoli malemu. A kvoli sebe. Pomoze ti vyrovnat sa s tym a pomoze ti ohladom deti.
Poziadaj exa, aby si braval deti kazdy druhy vikend. A nemysli na to, ze ich bude mat slecinka, lebo raz ju aj tak spoznaju. Ked mu ich nebudes davat, sebe urobis zle.

lucinka511
16. aug 2016

@tyrkys44 ale daj ich k slecinke.mozmo jubta laska k tbojmu muzobi casom prejde.ved nech ma aj zodpovednost.ked Vam rozbila vztah.nie len dovolenky kasirovat.treba sa aj starat...a tak ci tak s tym musis ratat.ze sa budu stretabat...skoda ze nemas live a do kamosky.mamy by si nemohla ist?aspon mu dat priucku.nie vsetko ponechat na tvoje plecia..ja ta obdivujem.ze si taka statocna

charity
16. aug 2016

@tyrkys44 Neskac po manzelovi, nenadavaj mu. Kedze ide pravdepodobne o psychopata, Tvojimi utokmi na neho to len zhorsujes. Napisem Ti v priebehu dna IP.

mima283
16. aug 2016

@charity nemusi to byt psychopat hned...on je len ukazkovy hajzel, co si nasiel mlasu babu a sere na rodinu. Dajake dusevne poruchy by som za tym nehladala...

lucinka511
16. aug 2016

@mima283 ved to takzvany k....nik. otras niektori muzi su hrozni a este .ked si hladaju take mlade milenky.kt by imnmohli byt dcery ottas

mima283
16. aug 2016

@lucinka511 ale na kazdu svinu voda vre....bude platit na deti, tak uz si nebude moct tak pipku vydrziavat, takbta si raz dva rozmysli, ci s nim bude. A zostane sam ako prst kreten....

lucinka511
16. aug 2016

@mima283 len aby aby ja jej to prajem.mne as zimomriavky naskakuju ked som ciyala jej pribseh...na takeho natrafit amen

stanulienkat
16. aug 2016

@lucinka511 Podla mna im nerozbila slecinka vztah. Keby to nebola tato, bola by to ina. Manzel ma vediet, ze ma doma manzelku. Kazda tu odcudzuje tu babu a pritom neviete, co jej on nakecal. Ona je slobodna, on zenaty ON ma vediet kde je jeho miesto. Ja keby som zacala zahybat manzelovi, tak nam rozbil nejaky playboy manzelstvo?? NIE!!! JA som ho rozbila.

mima283
16. aug 2016

@stanulienkat vinu maju obaja, aj on aj milenka