Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
@tyrkys44 mas len dve moznosti, bud nieco urobis z vlastnej iniciativy alebo sa nato vykasles
@monullienka1 ako vieš že nepridem? Ako vieš , že som mu neprejavovala city. Naopak, až velmi, aj ma kolko krat od seba odstrčil.
Znovu ja sa nesťažujem, že je v praci dlho, ani na financie, ale na to, že ked pride domov, nezaujem. O všetko, o každého. A pomocť chcem len maličkosti, nechcem aby pral, ani aby umyl kupelku, nič také.
On nemaka fizycky, je manager, a toto je jeho volba, je tak štastný a naplna ho to. Neberiem mu, že je unaveny, chapem to a važim si to, že je taky pracovity. A aj som mu to neraz povedala, pochvalila, ocenila.
@lanugo bingo, presne tak, takto to chcem. Prečo by som nezobrala, teraz ked sme sa konečne dostali finančne tam kam sme chceli, s byvaním, aj s vyplatením požičiek? Len teraz to začína byť zaujímavé. Nebola som ja takato, vobec nie, ale som raz jeho žena, mama jeho detí tak chcem mať aj vyhody. A idem trošku pracovať....
@lolonka myslim ze rada ho ma, inak by to neriesila 🙂
@tyrkys44 ja si myslím, ze tato debata čo tu vznikla je pomaly ako cez kopírák tej ktora tu bola v septembri 2015...nič sa nezmenilo, píšeš uplne to iste len s časovym odstupom cca pol roka.
@sardinka335 Šak furt sa v tom moce, nie?
@sardinka335
@natalym Super ste jej pomohli, mozno sa potrebuje zdoverit, vyzalovat, nechce byt na to sama.
@stanulienkat Čo jej robím? Čo? Nič len sa pýtam.
@tyrkys44 nedokážem ti poradiť, chcem ti len popriať veľa síl. Až mi slzy vhnalo do očí, keď som to čítala. :(
@natalym no.....dokolečka dokola. ako pes za chvostom ..prisám vačku to iste som čitala https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/prestal-ma-lubit-a-mozem-si-za-to-sama-2/
dokonca si dovolím tvrdit ze aj ten uvodny prispevok je jej len pod inym nickom.
Tak ked ma nema rad, nechce so mnou byt tak začneme fungovať ako rodičia, spolu riešime deti, domacnost - kedze nechceme zásadne nič menit a vyhovuje nam to. A inak si začnem žiť svoj zivot - najdem si nejakeho konička, budem viac chodit medzi ludi, s priatelkami von, neviem čo ju bavi ak ju nič nebavi nech si niečo najde - poviem manzelovi prosím ta chcem ist von najdei si čas, kedy mozeš prist v rozumnom čase neviem o 19:00 a necham mu deti a idem si po svojom vyvetrať hlavu. Sak ked robi z domu tak jej take vyvetranie moze len prospieť. Paradoxne vela moze zmeniť opačny postoj - teda ziadne vyčitky, nekonečne debaty a otazky len na to je málo kto zrelý lebo ludia su zranený, neodpustili...
@sardinka335 Ale tak zase buď chápavá sakra, kým na toto príde tiež to nejaký čas trvá. Najprv Ti to začne vŕtať v hlave, potom to začneš riešiť, potom sa na to vyserieš a neriešiš, potom zase a dookola pokiaľ nájdeš nejaké aké také riešenie.........
Dnes sa ludia proste malo snazia - na oboch stranách. Aj moj muz ma naročne zamestnanie, včera utekal na poradu o 20:00 a ,,nechal,, ma s 3 detmi samu, ubohu na cely večerny kolotoč pričom posledne dieťa ma 8 mes......a prisiel o pol noci a rano skoro vstane zoberie deti do školy a zase ide robit - robit pre nas. Ale nie to som chcela, chcela som to, ze aj muz pracovne vytaženy dokaze sa venovat rodine ak chce,najde si čas ...ta pusa ked dojde domov nič nestoji, teraz som mu ťukla na ,,vajber,, pusu ved to je sekunda ktora nikoho nezabije a vela znamena...a je mu velmi luto čitať, ze človek čo ma všetko hmotne nema to podstatne čo sa za peniaze kupit neda a ma to v rukách len on sam. Ale tak aj tie rodiny dopadnu, zial..fakt by som niektorých ,,prefackala,, ktory si nevazia rodinu, zenu, zdrave deti, strechu nad hlavou a tolko moznosti čo maju....
@tyrkys44 Chapem, ze to mas s takym manzelom tazke, ze s takym zivotom nie si spokojna. Nepaci sa mi ale taky pristup, ze zostat s nim, aby si si uzivala peniaze, luxus, to co spolu mate (majetkovo), aspon tak to tusim planujes podla prispevku dnes 11:29...a este si tusim planujes najst milenca (to bolo v inom prispevku). To je podla mna nefer, voci manzelovi, nech uz je aky je. Ako keby ste sa dohodli, ze to tak bude, ostanete spolu, kvoli detom, pohodliu, majetkom, najdete si obaja milencov, tak povedzme, ze OK (aj ked ja by som ani takto zit nemohla, ani kvoli detom). Ale takto, no neviem, mne sa to nepaci... radsej teda chodte od seba... ved o majetok nepridete, akurat sa budete musiet rozdelit.
@tyrkys44 citala som co si pisala o tom, ze preco nemozes ist inde do prace a viac pracovat, odist od muza atd...takto ti to vyhovuje, chapem. Ale pripada mi to tak, ze samu seba presviedcas, ze zostat s manzelom je to jedine riesenie momentalne a chces od druhych odobrenie toho, ze si niekoho najdes. Sama v sebe podla mna uz rozhodnuta si a radu nepotrebujes. Tak asi jedine co teraz mozes urobit je, ze urob si podla seba a len casom zhodnotis ake rozhodnutie to bolo. Ty jedina zijes v tvojich topankach a ja ti prajem, aby si bola aj po rokoch stotoznena s riesenim, ktore si nasla 🙂
@tyrkys44 Rozchod/rozvod nikdy nie je pohodlny. Malokedy sa ide do lepsieho a pohodlnejsieho zivota. Je na tvojom zvazeni, ci pohodlie vymenis za samostatnost s moznostou novych vztahov.
Vsetko sa da ked sa chce. A nic sa neda, ked sa nechce. Neviem co ti tu mame vlastne poradit. Na polutovanie nie si, je to tvoja volba. V zivote nemusi byt vsetko fer.
@sardinka335 jej koment
prežívam teraz to isté. Aj mne muž pred troma týždňami povedal, že ma už nechce. Neľúbi. Naša kríza trvá už dlhšie. Jeho odmietanie. Mali a mohli by sme byť šťastní. Tri krásne deti. Nový dom. Konečne doriešene problémy. Čakala som presný opak. Sme spolu 10 rokov. Ja tomu vôbec nerozumiem. Nechápem. Myslím že som dobrá žena. Dobrá matka. Dobre vyzerám. Skôr lepšie teraz ako pred 10 rokmi. Starám sa o seba. Zaujímala som sa o manžela. Sex som neodmietala. Práve skôr naopak. Ako ľudia si rozumieme. Väčšinou máme podobný názor. Nie som žiadna furia. Väčšinou som vsetko doma zvladala sama. Domácnosť a deti. On sa stará o finančnú stránku. Boli aj výčitky. Ano. Ale oprávnené. Našla som smsky. Odvtedy zablokovaný mobil atd. Vsetko zahesllovane Ja viem že je koniec. Že niet cesty späť. Boli to veľmi. Stalo sa mi všetko. Tak by som to mohla povedať.môj život je ako podľa tejto knihy od Evity.
ale ked napíšem že má milenku tak ani obraz ani zvuk...
@sardinka335 to nie je moja téma čo si pridala link. Len som tam prispievala. Tá žena si sypala popol na hlavu. Nesúhlasila som s ňou. Neskôr sama pochopila. Nebola to jej vína. Od vtedy som myslím nepísala. Neviem prečo tvrdíš že sa v tom stále vítam. Prešiel istý čas. Veci dozreli. Zmenilo sa. Hlavne to, že som začala viac žiť. To čo mi radis. To aj robím. Chodím von. Stretávam sa s kamarátmi. Začala som športovať. Mením prácu. A to ma skutočne posunulo. Konečne som sa dokázala odpútať. Nečakám že príde. Že sa zmení. Netrapim sa zďaleka tak ako som sa trápila. Cítim sa tak zmrznuto. Som v pohode. Včera to na mňa dolahlo. Aspoň som si trochu poplakala. Už som dlho neplakala. Dobre mi to padlo. Niekedy aj to treba.
@dominika6 tažko povedat...keby všetko bolo take dobre - ona dobra, tak uz len ze on by sa zbláznil a chytil druhu pubertu...
ale ak by som toto mala doma tak konečna...ako takto by som ja u znevyplakaval, nečakala na zazrak - zila by som si po svojom zial kedze by som nechcela nič menit koli detom a financiám tak spolu pod jednou strechou ale toto nie.
@dominika6 Inak dost vela muzov ma milenky prave v tychto pripadoch "som pekna, staram sa o seba, vsetko zvladam sama". Muz ked sa rozhodne, ze podvedie, tak aj tu najdokonalejsiu zenu na planete bude podvadzat. Lebo moze. Nemusi. A tym, ze taky muz ma zenu, koli ktorej sa doma nemusi nic starat..to im k tomu este dlazdime cestu...
@katuliena82 ďakujem
@dominika6 je to debil ked hlada inde ....ale zase na druhej strane ja mam radšej ked sa da urobit si nazor z oboch uhlov pohladu ak je to možné - asi to doma tiez nebude taky raj ked hlada inde, ale aj takí sa najdu...so mnou by si uz nevrzol, hnus...

@tyrkys44 nesprava sa k tebe pekne, pritom od neho vela nechces! Ja by som neodchdzaka len tak.Zmierila by som sa so situaciou, vyuzila vsetko co ponuksaPeniaze, luxus, slobodu a dala mu pokoj. Zivot nie je len cierno- biely. A hladaj si lasku.Uzi si zivot taky ako sa ti ponuka.Uvidis, pojde to😉