icon

Už mám toho dosť

tyrkys44
4. apr 2016

Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.

lolonka
6. apr 2016

@hope07 ...a čo ti na to povedal?

sardinka335
6. apr 2016

čo ti na to povedat? Nie som velmi za ,,rozpadnutie rodiny,,...lebo toto su čo za dovody? Ze nevenujem sa...nechce sa mi, hram PC...to su dovody maleho decka na rozvod...nezreleho človeka....zial dnes uplne bezne. Vazne teda neviem ...musiš sa ty rozhodnut ako chceš zit...

hope07
6. apr 2016

@sasa1983 Ved nad tym premyslam, ze chvilkova radost by mi tiez pomohla, aspom na chvilu sa citit zase ako poriadna zena. Len potom sa budem citit este horsie. Preto uz vazne premyslam, ze odist z manzelstva a skusit to s nim. Pozname sa uz dlho, je perfektny, uz je dlho sam, aj chce deti a proste vsetko by mohlo byt ok. ALe aj nemuselo, lebo ktovie, ci o par rokov nezacne pit, alebo gamblovat, alebo mi nadavat... 😔

hope07
6. apr 2016

@lolonka
@sardinka335 jednym uchom dnu a druhym von. Vraj iba vymyslam. Ze potom by som bola uz velmi zhyckana. A to povie chlap, ktory mi pusu nedal ani nepamatam, neobjime ma, ja som to na zaciatku stale robila, ale uz ma to prestalo bavit, vsak ked druhy nechce, co sa mam doprosovat? Sami sme niekde neboli hadam uz aj rok, aj ked by nam mal kto dieta postrazit, on nejavi zaujem. A Lubim Ta mi povedal naposledy asi tesne okolo nasej svadby...

lolonka
6. apr 2016

@hope07 ....tak to je smutné....že vymýšľaš.... ☹ ...neviem, čo ti na toto poradiť...... 😔

hope07
6. apr 2016

@lolonka Ved prave. A davam mu za vzor x nasich spolocnych priatelov, kde sa muz venuje aj zene aj detom aj ked ma samozrejme pracu. Vidavam ich vsetkych spolu na ihrisku, drzia sa spolu za ruky, alebo si daju pusu, pripadne si lasku vyznavaju...ten moj? Nic z toho.

natalym
6. apr 2016

@hope07 Vieš čo, držia sa za ruku atď. Možno doma keby si to videla by si oči otvárala. Tomu never.
A k tomu ľúbim ťa - to nevieš, že ak to raz povedal, tak je to predsa jasné a nepotrebuje to opakovať stáe dookola. Ja by som nebrala tak tragicky. Chodí domov, chodí, spáva s Tebou v posteli?, niektoré veci nerieš.

svetluska82
6. apr 2016

@hope07 mna keby si s muzom videla na verejnosti tak tiez si myslis ze sme zalubeni jak pubertiaci a v skutocnosti je to take ako u vas..

hope07
6. apr 2016

@natalym NIe, v posteli nespavame odkedy sa maly narodil. Cize spime oddelene cca tych 5 rokov. A plus tie ostatne veci k tomu, ze naozaj uz necitim od neho lasku alebo zeby mu na mne zalezalo, to ma ubija a som nestastna. Kvoli malemu sa tvarim, ze je vsetko ok, ale dlho to uz nevydrzim. A najviac ma stve, ze on s tym nic nerobi aj ked mu to stale a stale hovorim.

hope07
6. apr 2016

@svetluska82 to fakt? to ma mrzi ☹ ale tak aspom trosku sa ten tvoj potom snazi, ked sa vonku tak prejavuje. Moj ani doma, ani vonku, ani cez internet a spravy, nikde...

lolonka
6. apr 2016

@hope07 ...prečo máte oddelené postele?..To naprav ako prvé...ja sa doslova teším na večer, keď sa môžem k manželovi pritúliť..............

sasa1983
6. apr 2016

@hope07 ja by som sa rozhodla na zaklade nasledovneho:pokial by ten druhy muz nebol, neexistoval, aj tak by si odisla od manzela? Ak ano, tak chod do toho a zacni sama apotom si ho skus pomaly pripustat do zivota (ako aj s malym). V tom pripade nemas co stratit a riskovat, lebo by si aj tak od muza bola byvala predsa odisla. Pokial ale by si neodisla a planujes tak na zaklade potencionalnych pseudovysnivanych planov s aktualnym objavom, tak by som do toho nesla, lebo nie su dovody natolko presvedcive.

svetluska82
6. apr 2016

@hope07 skor sa snazim ja...chytim ho vonku za ruku a potom je mu blbe sa odtiahnut...ja som hlavou aj krkom rodiny a co nedostanem od neho si kompenzujem inde...mojmu mm sa nepacim fyzicky tak prijimam pozvania na kavu inych a tam vidim aka som este atraktivna....spoznas tak charakter inych a ked nejaky muz povie ze ta miluje hned odhalus ze mu ide len o jedno...casom zistis aki su muzi v skutocnosti a aky poklad mas doma

hope07
6. apr 2016

@lolonka na zaciatku to bolo kvoli babatku, aby sa vyspal do prace. No a potom to bol jeho rezim, ze chodi spat velmi neskoro a velmi skoro vstava. Ja mam poruchy spanku a keby ma v noci zobudil, zeby isiel konecne spat, tak uz by som nezaspala a do rana sa prevalovala. No kazdopadne, vzdy ked som dosla aj s malym, hlavne cez vikendy za nim, ze sa ideme pritulkat, tak sa otocil chrbtom, ze chce spat...

natalym
6. apr 2016

@hope07 To je chyba s oddelenými posteľami. Ja bez muža a on bezo mňa nevieme zaspať. Už aj keď na mňa nohu vyloží tak viem, že tu je.

hope07
6. apr 2016

@sasa1983 to je velmi dobry koment. Na zamyslenie. Ja som nad odchodom uvazovala skor, nez s aktualnym objavom. Len stale myslim na maleho, ze aky to bude na neho dopad, ci by sa s novym tatkom zladili, ake by to cele bolo. Dieta mi to vsetko komplikuje a tak sa trapim a trapim. Preto je asi pre mna vhodnejsi ten milenec, lebo to aspom neublizi malemu...

hope07
6. apr 2016

@svetluska82 a podviedla si, ci len chodis na take neskodne rande? Ten moj druhy, jemu viem, ze nejde len o sex, je o dost starsi odo mna a chce uz rodinu. A kedysi sme boli do seba zalubeni, tak viem, ze laska by zahorela velmi lahko znovu. Len kvoli malemu stale rozmyslam, co je prenho lepsie...

natalym
6. apr 2016

@hope07 No ja tomuto uvažovaniu nerozumiem. Tvojmu mužovi si toto povedala? Že uvažuješ nad milencom? On je stým v pohode?Nie je lepšie pracovať na manželstve?

hope07
6. apr 2016

@natalym ja viem, ale kvoli mojmu spanku a jeho rezimu, ktory samozrejme nechce kvoli mne zmenit, aby sme mohli spolu spavat sa ja nenecham pripravit o spanok. Ja potom neviem cez den fungovat. A on moze ist skor spat, lenze nechce! O milencovi este nie, iba som mu povedala ako sa citim a ze rozmyslam nad rozvodom. Nad tym iba mavne rukou, vobec ma neberie vazne, moje reci ani moje pocity. Ako povedal jeden kamarat, je si mnou isty a tak na mna kasle.

svetluska82
6. apr 2016

@hope07 skor si myslim ze aj s tym druhym ti nemusi byt rozpravkovo dobre....casom tiez zavladne stereotyp a pridu mozno detto rovnake problemy...mozno aj ovela vsznejsie...ved takych co sa tvarili ze ma miluju a urobia pre mna modre z neba bolo..taketo kaleraby ja hned prekuknem....

natalym
6. apr 2016

@hope07 Ja musím ísť spať s mužom, lebo on bezo mňa nevie zaspať. Koľkrát sa mi nechce a musím, lebo vybľakuje na mňa z postele.
Ono záleží, že ako mu to povieš, asi to vyzerá, že to nemyslíš vážne. Skúšala si niekedy tie triky tajomné?
Idem na kávu a prídem rozchichotaná, červená, namaľujem sa uprostred dňa, píšem si na tel., chodia mi SMS. Jáj to môj by si to hneď všimol.

svetluska82
6. apr 2016

@hope07 ono da sa nieco zmenit aj v manzelstve len to musis robit rafinovane a ide to po malych kuskoch

sasa1983
6. apr 2016

@hope07 ako by si na tom bola, financne, bytovo keby si odisla?

janickacrazy
6. apr 2016

@hope07 ja som odišla od bývalého, ked mal syn 7 rokov a neľutujem to vobec, o 2 roky som stretla svojho manžela a s ním mám dalších 2 synov, sme spolu 7 rokov a stále je všetko super, bozky a objatia sú každodenná samozrejmosť, vyznaní som toľko dostala od neho ako od nikoho a stále dostávam, ja som tiež dotykový typ, potrebujem to k životu jednoducho ako soľ, ja na tvojom mieste by som to riskla, lebo podľa mňa šťastná s manželom asi nebudeš, ked je taký chladný a ty potrebuješ dotyky a objatia, to chceš takto žiť celý život? ved to je hrozné

sasa1983
6. apr 2016

@svetluska82 niekedy do nejde, niekedy je taka nechut, dlhodobo nazberana, ze cena za to, ze bude sa o zenu muz znova zaujimat je tak vysoka (treba sa mu ponukat, urobit viac kompromisov, ako on, kusnut si do jazyka,privriet oci). Uznavam, ze ked obaja aspon trosku chcu, ide to.

stanusa89
6. apr 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

musia chciet obaja len v tom pripade to ide .)

hope07
6. apr 2016

@natalym jasnacka, zacala som sa obliekat do siat, viac malovat, dokonca bol u nas na navsteve kamarat, ked bol muz v praci, doniesol mi ruzu, muz ju nasiel a co urobil? Strcil ju do vazy. Podla mna nie je normalny

svetluska82
6. apr 2016

Ak su vazne problemy v rodine tak rozvod ano...ale pri takychto kravinach tak sorry ale chapem potom tie zeny co donekonecna hladaju stale pana dokonaleho....pri niektorych typoch zien sa nic nezmeni ani v dalsich vztahoch

hope07
6. apr 2016

@svetluska82 ja viem, ale moze mi byt aj lepsie a prave to, ze tento chlap, netlaci len kaleraby. Len stale je tu moj syn a tak sa musim rozhodovat aj ako matka, nielen ako zena. To by som uz davno bola prec

lolonka
6. apr 2016

@hope07 ...tak to ano....to je divné s tou ružou... 🤐