Už mi praskli nervy - svokra neustále porovnáva vnúčatá.

1. jan 2020

Zeny dnes sme sli svokrovcom zavinsovat stastny novy rok miesto toho miesto toho som sa s manzelom pohadali so svokrou..Ide o to ze ja mam dvojrocnu dceru a svagrina (muzova sestra ) ma 3,5 rocneho syna..odkedy sa moja dcera narodila neustale svokre na nej nieco vadi..predovsetkym to ze je vraj pomalá..ze vsetko robi neskoro..- pretocila sa na brusko ked mala 4,5 mesiaca, sadla si ked mala 7 mesiacov, chodit zacala v 11 mesiacoch uz sa aj sama pekne napapa oblecie, len rozpravanie mame ešte take ze rozumie aj vie zopakovat slova ale vacsinou ešte rozprava svojou hatlaninkou..boli sme aj u lekara na prehliadke vyjadril sa ze je to v poriadku a ze to co vie zatial povedat staci..teraz sa ucime na nocnik nakolko doteraz ho nechcela ani vidiet..najskor pindala ze akoto ze v 6 mesacna ešte nesedela..hovorim ze kde je problem ze vas vnucik (svagrinin syn) si sadol sam az v 10 mesiacoch a nik to neriesil.: odpoved: To je ine on je chlapec..chlapci su lenivejsi..teraz zase riesi preco este plynuje nerozprava..hlavna vec ze svagrinin syn zacal rozpravat az teraz v troch rokoch ked nastupil do skolky..ale to je zas daco ine lebo to je chlapec..ked moja dcera koli niecomu zafnuka alebo sa rozplace tak je hned rozmaznana..ked place svagrinin syn..tak asi mu nieco je..preto place! Proste odmalicka je moja dcera pre svokru rozmaznana leniva a spomalena ale svagrinin syn je sikovnucky milačik..a ked uz aj dnes domna hustila ked som jej obliekala vetrovku a sli sme vonku ze preco sa taka velka kofa ešte neoblieka sama tak som to uz nevydrzala a vsetko jej vytmavila..lebo ked som zas poukazala na to ze ani vas vnucik sa neoblieka sam tak hned spustila ale to je chlapec od neho to nemozes chciet..tak som uz na nu nakricala ze mam z toho jej choreho porovnavania uz nervy a nech s tym laskavo prestane lebo vnucku videla naposledy..( ano aj manzel sa do nej pustil)..tiez uz ma na to nervy..

korunka1
1. jan 2020

Tak a máš kľud, čo viac si priať. Ak ťa podporil aj muž, niet čo riešiť 😀

dzulli1980
1. jan 2020

👍

lavender273
1. jan 2020

Mohla si jej davno vysvetlit ze si neprajes taketo porovnavania a reci typu ze dcerka je pomala! No ale mas to vyriesene, dalej ta to trapit nemusi. Nie si povinna tam chodit, pokial svokra nezmeni pristup / reci.

autor
1. jan 2020

niet co riesit asi len som to proste potrebovala dakde zo seba dostat von ešte raz🙂

autor
1. jan 2020

@lavender273 ja a moj muz sme jej to naznacili uz x krat..ze je nam to neprijemne taketo porovnavanie..ale jednym uchom dnu druhym von

supucka
1. jan 2020

Ja by som tam ani nechodila... Ja s mojou svokrou nemám tiež dobrý vzťah.... Býva síce v CZ a to chvalabohu ale ona zas nemá o moje deti záujem... Keď príde raz za rok dá im síce niečo ale keď boli malé tak sa smiala že dcéra, jej vnučka 2 ročná pila z fľaše dudlom čaj... No už skončím, lebo sa neodpíšem, toľko je toho.......... Takže moja... Je to na tebe, ale ja by som tam už nevkrocila, pokým by sa nespamatala svokra.., a je super, ze ťa manžel podporil!!!!!

eliska13
1. jan 2020

Tak raz to muselo prasknúť dosť si toho vydržala.Neznasam tieto porovnávania veď každý človek dieťa sú iné....

marca12
1. jan 2020

Toto porovnavanie ma vela ludi. Vkuse kazdy porovnava,komentuje. Ja mam nervy na svokru a svagrinu tiez za toto a kadeco ine. Tieto sviatky som mala na male a tak som sa strojila jej vsetko vykricat a akurat v ten den do mna nerypala 😀

marca12
1. jan 2020

@eliska13 mam najradsej take chudery,ktore komentuju cudzie deti,ake su jrozne a popritom ich dieta robi to iste,len na svojom to nevidia.

lucynka04
1. jan 2020

Dobre si urobila 👍🙂

autor
1. jan 2020

najlepsia bola svagrina ktora sa akoze tvarila ze je na mojej strane ale pritom uplne na nej vidno akosi ohromne to porovnavanie uziva.

erikavesela
1. jan 2020

Z mojho pohladu si urobila dobre...u nas je to to iste, az na to, ze to nie je moja svokra, ale moja.matka...sestrina dcera je najlepsia, najkrajsia, najsikovnejsia na svete a nasi synovia?..radsej ani pisat nebudem...a popri tom moja neter teda vobec tymito superlativami neovplyva...

pehavcek
1. jan 2020

Juj. Ako psychológ ti môžem povedať, že máš úplne normálnu a zdravú dcéru, ktorá absolútne v ničom nezaostáva. Ale to ty vlastne vieš.A ako matka, manželka a nevesta ti môžem povedať, že ťa úplne chápem (aj manžela). Človek sa snaží neriešit, prepočuť, jemne vysvetliť, raznejsie vysvetliť ale niekedy ta druha strana akoby zámerne tlačila na pílu.Je to nepríjemné ale niekedy sa už fakt inak nedá. Plne ta chápem. Aj to, že si to potrebovala vyventilovat.

0silvia0
1. jan 2020

Povedz, ze dcera je po ocinkovi😁

ukulela
1. jan 2020

Zasa prrr, švagriná za to nemôže. Prečo by to nemala myslieť úprimne. Veď píšeš, že bola na tvojej strane, tak zbytočne nerieš. Čo sa týka svokry, tam ste s mužom konali správne. Je dobré, že ste v tom za jedno.

pehavcek
1. jan 2020

@0silvia0 chudák manžel. Haha. To nieeeeeeee. Ved sa tiež dcérky zástava. 🙂

halienka
1. jan 2020

No to je dobrá trúba, dobre si urobila...

marca12
1. jan 2020

@ukulela ale no nebudeme take naivne,ze si budeme mysliet,ze svokrinu dceru netesi to porovnavanie a zhovadovanie autorkinej dcery.

777januska777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. jan 2020

@ukulela ja ju uz poznam 10 rokov a ver mi ze urcite nemyslela uprimne ze je na mojej strane..je falosna az to boli..jej ironickych poznamok mam za tie roky uz tiez dost..ale kedze sa uz teraz vidime len dva krat do roka ( lebo sa odstahovali do nemecka)..tak neriesim..

syslik81
1. jan 2020

podla toho co pises ale porovnavas ty... hold vybuchla si ok aspon veia co si myslite a mozno prestanu .. niesi prva a ani posledna co ma podobny problem .. ale neako mi usla pointa diskusie.. len sa vyrozpravat? pochvalit sa ako si sa pohadala? zistit ci si spravila dobre? nie vsetko musi na net ;)

autor
1. jan 2020

@syslik81 ano v tychto situaciach priznavam ze som porovnanie vyuzila aj ja lebo som uz nevedela ako reagovat..a zle som sa vyjadrila nevadi mi porovnavanie ale to neustale zhadzovanie mojho dietata..ano vyrozpravat..a co je na tom?..naco je potom taketo forum vytvorene?..nie aj na toto?

janka2273
1. jan 2020

Niektoré svokry berú vnúčatá od svojich dcér inak ,ako tie od synov 🤔🙄 vnučku od dcéry berie ako svoju krv a dieťa od syna ako dieťa cudzej ženy žiaľ ...možno preto to porovnávanie🤔 stretla som sa s tým už viackrát..je to také dosť divné,ale je to v ich hlavách a s tým asi nič nespraviš...treba sa na to vykašľať a nezaťažovať sa s tým 😉máš krásnu zdravú dcérku a manžela, ktorý stojí pri tebe- čo viac si priať?😘😉👍

katarinka89
1. jan 2020

Blizsia je kosela ako kabat.....snad chapes

janka2273
1. jan 2020

@katarinka89 presne si to vystihla 👍toto som tým chcela povedať....

ivanocka331
1. jan 2020

Mne moja svokra cez sviatky povedala že by na malom varechu polamala lebo niečo si zaumienil a ja som trvala na svojom a on knucal... Tak som ho nechala knucat veď ho to prejde a ona hneď s tou varechou 😡😡😡😡 že s ním o 2 roky neporadim , že je rozmaznany... Pritom jej syn bol v izbe a nič malému ako otec na knucanie nepovedal ju netrápilo no rypala si do mňa... Ale kusala som si do jazyka , lebo sú Vianoce a už počas roka sme mali dosť ostrých výmien dostatok 🙄 úplne Ta chápem a ja sa obmedzila návštevy a už sa ani hádať nemusíme 😊🙈

mila19
1. jan 2020

zacnem tym, ze zijem v tom 5,5roka. Nemyslim si, ze zmenis svokru. Bola by velmi uvedomela ak by sa po jednom “rozhovore” dokazala zmenit.
Nasa tiez problem nevidi...
Mam syna, predcasne narodeneho ofukovaneho vacsne choreho dnes mi uz rupli nervy ked sa dozviem ze dietatu meraju ph mocu ! mimochodom nebolo to prvykrat moja svokra robi rozdiely medzi detmi porovnavala este aj ph mocu deti !
uz k nim nechodim. Robi to vsak problemy medzi manzelom a mnou i ked manzel je na mojej strane. vzdy ked od nich pride rozprava akoby problem bol iba v mojej hlave.
Svokra ma nemusi to je jasne viacerym.
Psychologicka to popisala tak nejak, ze ked mna nemusi a nevie ako inak ide skrz dieta.
Riesenie ja osobne nevidim ziadne.
Rozhovor uz bol. Vysledok je ze vidime to zle.

sunny8
1. jan 2020

Tvojej malej ešte môže spôsobiť nejaké traumy .. už by som ju tam viac nebrala .. a vôbec .. celkovo by som tie návštevy zrušila .. také porovnávanie deťom hrozne škodí a vedia si to niesť az do dospelosti .. treba tomu zamedziť

haanovajana
1. jan 2020

Dobre si povedala svokre,ja už by som jej dávno povedala.

mila19
1. jan 2020

@sunny8 Suhlasim. Psychologicka odporucala obmedzit navstevy. U nas deti aj ziarlili na seba. No horor.