Už neviem ako ďalej
Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.
Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....
@anonym_e650f1 mne to tiez pride niekedy ako scifi .. ja nevravim on je dobry manzel s detmi to vie velmi dobre stara s a prikladne aj o ne aj o celu rodinu len mi proste niekedy pride ze vsetko az velmi ľahcuje to co by mal brat vazne .. a to co je ako banalita ako ta hadka strasne preziva ... ma proste ine priority ako ja a v tom sa nevieme zhodnut
@nati41 detto...strasne preziva a vytahuje hadku spred 10 rokov, co som kedy povedala
@januska12323 robim asi tak polovicu práce ale nie zadarmo my mame spolocnu kasu robim to pre nas sporili sme na dom a vsetko si odkladame takze vsetko je spolocne .
@nati41 ale veď on robí a ty si s deťmi alebo sa vymeníte, nemusíte robiť naraz a potom nevieš čo skôr, kúp sušičku a nemusíš žehliť a vešať. Čo sú graty?
@nati41 ale veď on robí a ty si s deťmi alebo sa vymeníte, nemusíte robiť naraz a potom nevieš čo skôr, kúp sušičku a nemusíš žehliť a vešať. Čo sú graty?
@januska12323 graty si u nás taniere riad 😀 máme sušičku ale tak nové veci čo kupujem kvalitnejšie a niektoré značkové nedávam do sušičky tie zehlim 🙂 a tie do nezehlim zas pol hodinu skladám a potom odkladám 😀
@januska12323 graty si u nás taniere riad 😀 máme sušičku ale tak nové veci čo kupujem kvalitnejšie a niektoré značkové nedávam do sušičky tie zehlim 🙂 a tie do nezehlim zas pol hodinu skladám a potom odkladám 😀
@nati41 ten krik tebe možno pomôže, ale zbytku tvojej rodiny nie.
V prvom rade by som kúpila umyvačku. V druhom by som prestala zehlit. V treťom išla ku psychologovi sama, keď muž nechce. Získaš nadhľad.
vies kde je problém? nezvladas 2 male deti doma, niekedy netreba mat nasilu, len aby malo surodenca. Jednoducho to nezvladas a si nervak. Daj do skolky ak je moznost a chod do prace.
@januska12323 robim asi tak polovicu práce ale nie zadarmo my mame spolocnu kasu robim to pre nas sporili sme na dom a vsetko si odkladame takze vsetko je spolocne .
@nati41 ak robíš polovicu muzovej práce, čo v tom čase, pracovnom, robí on?
No tak nekric ako sprostá a máte po probléme
@nati41 pre mňa je nepochopiteľné to upratovanie celý deň, ja som mala decká s odstupom 2 rokov a stihla som varenie, domácnosť, ihrisko, obchod, a aj kosiť a polievať záhradu . A vtedy manžel sa vracal z práce večer ( bol 2 roky u milenky) to len na margo toho že som bola klbko nervov a na všetko sama
Rozumiem ti, je toho na teba veľa. A rozumiem aj tvojmu mužovi, nikto nechce mať doma večne podráždenú a nepríjemnú ženu. Ale k harmonickej atmosfére doma musia prispieť obaja. U nás to tiež býva pestré, máme dve malé deti, ale pomáha:
1. Nikdy neodchádzame z domu a nejdeme spať pohádaní, nikdy. Všetko vyriešte hneď ten deň, neprenášajte si hnev do toho ďalšieho.
2. Keď deti večer zaspia, nájdeme si na seba čas a rozprávame sa. Dajte si spoločnú sprchu alebo vaňu, posilnite intimitu.
3. Keď jeden vidí, že ten druhý toho už začína mať dosť, vezme deti von alebo do izby, kde sa s nimi hrá. Nech muž po práci vezme deti a venuje sa im, ty zatiaľ rob čo ťa baví.
4. Prestali sme riešiť poriadok. Ten ti nikam neutečie, nemusíš každý deň hodinu žehliť. Využi čas pre seba pre seba.
5. Každý týždeň si vyčlením dve hodiny a idem sama preč z domu. Bež na nákup, na kávu, kaderníčke, zájdi si na masáž, prechádzaj sa. To isté dopraj aj mužovi, keď je celé dni zavretý doma.
Vynervovaná mama rodine nič neprináša. Deťom a väčšine mužov je ukradnuté, že je perfektne umytá zem. Tešia sa na usmiatu a pokojnú mamu a ženu.
Och to ja dobre poznám. Aj môj muž pracoval z domu, keď boli deti malé, my ich máme 4. Aj my sme sa veľa hádali na maličkostiach, pretože všetko ohľadom domácnosti na mne, on zavretý v pracovni. Snažila som sa o kľud, ale ak ma niekto ignoruje tak proste vybuchnem. Ako pozerám ženy na nete sú všetky kľudne a všetko zvládajú ľavou zadnou. Ja si priznám že to také ľahké nie je. Mať malé deti a všetko je na jednom človeku proste ľahké nie je. To že pracuje z domu neznamená, že jej pomáha s domácnosťou. Je to akoby ďalší element ktorý vytvára neporiadok a čaká, že samosato.
Ignoruje ta, teba to trápi - urobila by som niečo čo nečaká. Myslí to ako trest, ale ste dvaja dospelí ľudia, tak to nemá fungovať - že jeden trestá druhého. Aj keď ťa ignoruje, večer keď už budú deti späť by som si k nemu sadla a povedala mu, že ak to má fungovať naďalej takto, tak odchádzaš k mame na pár dní. Ale nie s deťmi. Je medzi sviatkami, voľno si môže vybaviť a nech je chvíľu s deťmi sám. Ty si potrebuješ utriedit myslienky. Ak od teba chce aby si bola kludnejsia, musí ti proste pomôcť. Alebo ako si to ďalej predstavuje? Chce sa rozísť? A s tým by som sa zbalila na dve tri noci.
U nás vyriešilo mnohé to, že som šla do práce a musel priložiť ruku k dielu. Už sa nemohol spoliehať na samosato. Ale pri 4 a 2r dietati to proste kvôli chorobám nejde. Ak aj budú chodiť do zariadení obe, celé mesiace to bude o chorobách.
@nati41 Ak mate nejake peniaze a priestor, kupte si umyvacku, susicku a roboticky vysavac. Nie su to az tak drahe veci a za ten usetreny cas to stoji. Roboty pre teba bude hned menej. Upratovanie veci po detoch robit bud len vecer pred spanim spolu s nimi, alebo pestovat styl najprv odlozime, co sa robilo doteraz a az potom vyberame dalsie. Tie dve hodiny, co je manzel prec, si stoj co stoj nechaj pre seba. S manzelom sa dohodni, ze si bude pratat po sebe, teda odnesie spinavy riad, pradlo a podobne, aby neprispieval k celkovemu bordelu.
To sa s tebou cele vianoce manzel nebavil? Velmi smutne. Ak nechce ist do poradne, chod sama. Na vybuchoch hnevu musis aj tak pracovat sama.
Take veci ako neumyty nozik, tanier su podla mna detaily. Ale! Chapem, ze ked sa citis zodpovedna za poriadok v dome, hneva ta, ked si muz veci neodlozi. Ja sa napriklad necitim zodpovedna za poriadok, je to aj muzova kuchyna. Ja si neviem predstavit, ze mi muz stale hovori a henten tanier uprac, zas si tam nechala nozik. Nechala, no a.co. u nas nikoho taketo veci netankuju, proste nemusi byt dokonaly poriadok. Co budes robit, ked deti budu starsie a budu si nechavat veci po kuchyni? Kedysi davno, ked sme s nastahovali domnoveho, som tiez tak chodila za byvalym a mu hovorila, nech si toto alebo hento uprace. Po case vybuchol a povedal mi, ze sa neciti komfortne vo vlastnom dome, ked ho stale komandujem. Zijes s tromi dalsimi ludmi, ked chces dokonalu kuchynu podla seba, byvaj sama. Nie si ich sluzka ani upratovacka, ani nie si vyhradne zodpovedna za 100Percentny poriadok, lebo to je aj muzov dom, ma pravo na trochu neporiadku. Prosim, neber to ako kritiku. Ja si len pamatam ake to bolo, ked som sa spravala ako ty, ja mam tiez problem s krikom. Medziludske vztahy su ovela dolezitejsie nez prazdny drez. Precitaj si nejaku literaturu o komunikacii a preber zodpovednost za svoje emocie. Aj hnev je zdrava emocia len ju treba vediet vyjadrit bez toho, aby si si odczudzila manzela. No a on tiez nevie velmi pracovat s emociami, ked sa s tebou tyzden nebavi, to je az psychologicke tyranie.
Ale mas toho dost, dve male deti, ktore treba naucit regulovat emocie, pritom sama nevies ako na to. To by mala byt tvoja priorita, lebo si odcudzis aj tie deti ked budes po nich kricat.
@enmery ja som tiež za toho terapeuta ale pokial nekomunikuje nemam ako ist za terapeutom... preto stale rozmyslam ci odist ci ostat v takom vztahu a cakat ci ho to niekedy vôbec prejde a ak prejde .. je toho na mna tak vela za tie posledne dni že ako na to vsetko zabudnut a vykaslat sa na to a isť dalej ?
@nati41 Za terapeutom mozes ist aj sama. Z toho,co pises vyzera,ze si riadny nervak
Pises, ze vecer popraces a on nic nerobi, rano musis pratat znova. A co neustale upratujes? Ved ste v noci spali.
K tomu upratovaniu. Deti uz nie su malicke, mozu si upratat same, do krabic nahadze aj dvojka.
Noz daj do umyvadla, nech sa deti neporezu a muz umyje neskor, deti popracu same, varite nastriedacku, robite na striedacku. Tak, co Ta vlastne vytaca?
Ja by som z Teba tiez bola na prasky, Ved Ty vytacas sa seba a ani sama nevies preco?
@anonym_41049a deti mam 2 a 4 rocne su skoro stale doma .. dcera sice zacala skolku ale stale chora tak je doma .. prinesie stale chorobu a chory je aj syn aj ja a potom mam dost vlastne aj ked sme sa pohadali som bola po chorobe a mala som dost toho kedže clovek aj ked je chorý musi sa proste tym detom venovat a este ked su aj oni chore tak je uz uplne proste prebdene noci ... vecsinou je prave aj pre ten bordel krik lebo nie mam deti ktore ucim k poriadku ale vsetko musim popratat sama su male a prataj mama .... a ked manzelovi poviem nech im nieco povie ze aka to je vychoda ked im nic nepovie tak proste zase som zla ja a zase ze su to deti ... viem presne aku ma pracu kedze pred materskou sme tu pracu vikonavali spolu a aj teraz ako pisem mu pomaham kazdy den s tou pracou a proste sedenie pri pocitaci nieje velka práca a clovek môže pomlcsť aj s prataním aspon trochu ... ja nevravim ze musi vypratat cely byt ale tak snad aspon utriet prach raz za tyzden nieje tak tazke aj to by ma potesilo...
@nati41 2 a 4 ročné deti si v škôlke upratujú hračky úplne bez problémov, tam začni. Navar na dva dni, na všetko ostatné sa vykašli, režim dňa budú mať deti ako v škôlke. Po raňajkách sa choď s nimi hrať. Ak sa dohrajú s kockami, nevytiahnu vláčik, kým si ich neupracú. Nepôjdu kresliť skôr, ako nespracú vláčik. Naučia sa, ale nechci od nich, aby hračky ukladali do poličiek, ak nemáš, pokúp kontajnery najlepšie priesvitné, aby bolo vidieť, čo je v nich, rôznej veľkosti a nahádzať do kontajnera dokáže aj ročné dieťa. Zo začiatku im pomôž so sprataním hračiek, neskôr to zvádnu samé. Daj im desiatu, obleč ich a von, ak nemajú teplotu, nevidím dôvod neísť aspoň na pol hodinu, aj keď majú nádchu, bude sa im lepšie vonku dýchať. Obed, po obede ich ulož, ty si porob, čo treba, daj si kávu, keď sa zobudia, olovrant a zase von, môžete aj za šera alebo za tmy, obdivovať svetielka. Keď sa vrátite, nech sa pohrajú a zase pred večerou spracete, večera, sprcha, rozprávka, pomojkať a spať. A nedovoľ im rozťahovať hračky po celom byte. Ak ich chceš mať pod dozorom, ok, nech si hračky v kontajnery prinesú, keď sa pohrajú, spracú a odnesú. Toto to uľahčí uoratovanie. Deti v tom veku si už dokážu uložiť topánky, keď si ich vyzujú, upratať šál, čiapku, rukavice, len musia mať k dispozícii niečo, kam dočiahnu, tiež zaniesť špinavé veci do koša na bielizeň. A tým, že budete dva krát denne vonku, budú odolnejšie voči chorobám, ja som v tomto období chodila tri krát, aj večer, pozerať svetielka. Síce deti obliekaš a vyzliekaš tri krát, ale staršia to predsa už zvládne sama a zase keď ste vonku, nerozhadzujú dnu. A krik na deti je úplne k ničomu, naopak, keď na ne hovoríš kľudným hlasom a majú pevný režim, skludnia sa aj deti. Nemusíš mi písať, že má občas človek nervy ako špagáty, viem, čo to je, nemala som deti typu kde ma ráno necháš, tam ma o hodinu nájdeš. A pomáhať mužovi s jeho prácou by som prestala, nie teraz, to by bol olej do ohňa, ale nájdi si prácu, na jar prihlásiť aj mladšie dieťa do škôlky a potom sa budeš venovať len svojej práci.
@nati41 ale prosím ťa dnes večer keď deti zaspia sa vyzleč a osedlaj si ho ako koníka
@nati41 ale prosím ťa dnes večer keď deti zaspia sa vyzleč a osedlaj si ho ako koníka
@anonym_ad573a touto cestou by som nešla, nezabúdaj, že za správaním muža môže byť napríklad iná žena vo výhľade, on len využil hádku, veľmi mu to padlo vhod, aby mohol nastoliť nebavenie sa. A keby ak nebola, cítila by som sa nesmierne ponížená, keby ma odmietol. Ich vzťah sa v posteli nepokazil, v posteli by sa nemal ani dávať dokopy.
@anonym_ad573a touto cestou by som nešla, nezabúdaj, že za správaním muža môže byť napríklad iná žena vo výhľade, on len využil hádku, veľmi mu to padlo vhod, aby mohol nastoliť nebavenie sa. A keby ak nebola, cítila by som sa nesmierne ponížená, keby ma odmietol. Ich vzťah sa v posteli nepokazil, v posteli by sa nemal ani dávať dokopy.
@anonym_41049a ale nepreháňaj ona na nho kričí za blbosti a on vyvolal hádku kvôli tomu že má milenku ..pekne nech mu vyprázdniť vajcia a dobre bude
@anonym_41049a ale nepreháňaj ona na nho kričí za blbosti a on vyvolal hádku kvôli tomu že má milenku ..pekne nech mu vyprázdniť vajcia a dobre bude
@anonym_ad573a nebol by to ani prvý, ani posledný prípad, ktorý som tu na MK čítala. Aj keby ju nemal, tak ju môže odstrčiť a ona sa bude cítiť totálne úboho. A keby aj na neho skočila, nemusí jej to źaručiť, že sa zajtra nebude s ňou baviť ďalej, veď pri sexe sa nemusia rozprávať. Mňa zaráža to, že to on nechce riešiť, zrejme mu súčasný stav vyhovuje. A neviem si predstaviť Štedrý večer
Už z toho čo píšeš cítiť nervy a drámu. Úprimne, mne by si tiež liezla na nervy. Obzvlášť to frflanie pod nos nenavidim. Nájdi si psychológa pre seba, ak sa muž po čase pridá, tak super. A uber z toho čo si na seba nakladáš. Načo robis polovicu jeho práce? Načo sa nervacis stále pre poriadok? Mas dve malé deti, jevuolme normálne že hračky sú vychádzane. Na to ich predsa majú aby sa používali a nie boli zavreté v boxe.
@anonym_41049a ina zena urcite nie kedze sme nonstop spolu vlastne stale tak to urcite nie
@anonym_41049a ina zena urcite nie kedze sme nonstop spolu vlastne stale tak to urcite nie
@nati41 prečo s ním netrtkas? Máte slabý intímny zivot
@nati41 nekupuj značkové veci, zaplať si pani na upratovanie, kým bude ona upratovať, išla by som s deťmi k rodičom, svokrovcom
@nati41 nemusí mať milenku, ty nemáš prehľad, čo robí na PC celý deň, možno len nejaká vo výhľade a ty ho svojím správaním nabádaš, aby sa po nejakej poobzeral. Na Štedrú večeru ste normálne sedeli všetci štyria za stolom a vy dvaja ste sa nerozprávali? To si neviem predstaviť. Darčeky ste si navzájom dali? Čo váš intímny život? Prečo deti nedáte na dve hodiny k babke a nejdete na večeru, do kina? Len vy dvaja? Ako ste doteraz trávili víkendy, dovolenky?
@anonym_dd18de presne takto je to u nas .. a uz ani nema zmysel mu to hovorit uz len idem do kuchyne a tam si pre seba hovorim .. zase si nemohol utriet graty kazdy den ich utieram ja .. no nemohol, si tu toto utriet .. zas si tu nechal nozik ... hrniec umyjes a pokrievku nechas a potom to vrie vo mne a aj v nom .. a proste potom z tpho vsetkeho aj ked ho lubim vybuchnem a poviem co nechcem a navyse z toho vsetko som taka nahnevana ze nemam chut ani k nemu ist aj ked on pride a obime ma ja som potom taka ze nechaj ma tak lebo mi s nicim nepomozes a stve ma to lebo to tak nechcem
@nati41 ty ale riešiš také sprostosti, že až. Kto utrie alebo neutrie taniere, kúp umývačku, dávno si ju mala mať, keď ste všetci štyria doma.
@nati41 prepáč, ale nezvládaš ani deti, ani domácnosť. Alebo si nevieš zatriediť robotu a robíš jedno cez druhé. Koľko ti zaberie zapnúť práčku, prípadne sušičku? Povešať veci na sušiak tiež zaberie max. 15 minút, to som už prehnala. Veci žehlíš z nejakého zdravotného dôvodu, alebo prečo? Jednoducho nemáš systém, nevieš si zadeliť čas a svoju frustáciu si vybíjaš na mužovi.
@nati41 prepáč, ale nezvládaš ani deti, ani domácnosť. Alebo si nevieš zatriediť robotu a robíš jedno cez druhé. Koľko ti zaberie zapnúť práčku, prípadne sušičku? Povešať veci na sušiak tiež zaberie max. 15 minút, to som už prehnala. Veci žehlíš z nejakého zdravotného dôvodu, alebo prečo? Jednoducho nemáš systém, nevieš si zadeliť čas a svoju frustáciu si vybíjaš na mužovi.
@anonym_df837b asi si to pomenovala presne, plus ponorka, sú doma spolu 24/7, nemajú čas sami na seba iba oni dvaja a pomáhať mužovi s jeho firmou mala prestať, keď sa narodilo druhé dieťa

Autorka, presne viem, o com pises...rady vacsiny zien su tu pre mna sci fi, bud maju idealneho empatickeho manzela a vzorove deti, co si budu spievat, kreslit, posluchat na slovo alebo ziadnu rodinu nemaju.....opisujes mojho muza pred 10 rokmi....mozem ti povedat, ze vekom sa to len zhorsuje, lenivost a flegmatizmus prehlbuje...a vztah chradne...smaozrejme, akukolvek pomoc odmieta, lebo pricina je zena...takze, nie, lepsie to nebude, hoci by som to tebe aj sebe zelala
@anonym_e650f1 mne to tiez pride niekedy ako scifi .. ja nevravim on je dobry manzel s detmi to vie velmi dobre stara s a prikladne aj o ne aj o celu rodinu len mi proste niekedy pride ze vsetko az velmi ľahcuje to co by mal brat vazne .. a to co je ako banalita ako ta hadka strasne preziva ... ma proste ine priority ako ja a v tom sa nevieme zhodnut