icon

Už neviem ako ďalej

nati41
Včera o 22:06

Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.

Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....

nati41
autor
Dnes o 08:34
@anonym_ad573a

@nati41 prečo s ním netrtkas? Máte slabý intímny zivot

@anonym_ad573a a kto pisal ze snim nespavam ? v tomto problem nemame

anonym_df837b
Dnes o 08:36

A staršiu dcéru daj normálne do škôlky. Čo myslíš, že keď pôjde na budúci rok, tak nebude chorá? Väčšina detí vychytá všetky škôlkárske choroby.

nati41
autor
Dnes o 08:37
@anonym_df837b

A staršiu dcéru daj normálne do škôlky. Čo myslíš, že keď pôjde na budúci rok, tak nebude chorá? Väčšina detí vychytá všetky škôlkárske choroby.

@anonym_df837b dcera chhodi do skolky vtedy problem nieje ale ked je doma ako teraz od polky decembra je to na nervy a vtedy su najviac hádky ..

anonym_ad573a
Dnes o 08:38
@nati41

@nati41 tak si ho dnes osedlaj

anonym_df837b
Dnes o 08:40
@nati41

@anonym_df837b dcera chhodi do skolky vtedy problem nieje ale ked je doma ako teraz od polky decembra je to na nervy a vtedy su najviac hádky ..

@nati41 prepáč, ale potom je problém skutočne asi v tom, že to nezvládaš. Nezvládaš deti, domácnosť a potom kričíš. Ja sa nečudujem tvojmu mužovi, že radšej sa s tebou nebaví, aspoň má pokoj. Snáď.

misicka31
Dnes o 08:56

V prvom rade stereotyp. Ty máš pocit, že muž je doma a 💩robí, pričom to nie je až taká pravda, keby mal kanceláriu bola by si kludnejsia?A ešte máš skreslené myšlienky,že muž dôjde po práci domov a pritúli sa a podobne. Ja ti poviem za seba,ono ten stres bude stále,a ak nastúpiš do práce bude to hektickejšie.Ty si to uprav najskôr v hlave a neziap po všetkých. Tu situáciu u vás doma vytváraš v prvom rade ty. Pokiaľ má muž Home Office rešpektovala by som jeho pracovnú dobu. Nejdem obhajovať muža, je rodič rovnako ako ty. A počuj, my tie,ktorým muž odchádza ráno a príde večer, mame deti 2 a viac, chodíme do práce na celý úväzok máme povedať čo? Všetko je o nastavení.

anonym_ad573a
Dnes o 08:58
@nati41

@nati41 hej spavas...raz dva krát za mesiac

tatiana288
Dnes o 09:03
@anonym_ad573a

@nati41 hej spavas...raz dva krát za mesiac

@anonym_ad573a Už sa skľudni, z tvojich komentárov to vyzerá, že suchoty máš skôr ty.

anonym_ad573a
Odpoveď bola odstránená
tatiana288
Dnes o 09:06
@anonym_ad573a
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_ad573a Tak očividne máš tých problémov viacej.

anonym_ad573a
Dnes o 09:09
@tatiana288

@anonym_ad573a Tak očividne máš tých problémov viacej.

@tatiana288 nespamuj tému a choď si osedlať manžela (ak nejakého vobec máš)

tatiana288
Dnes o 09:15
@anonym_ad573a

@tatiana288 nespamuj tému a choď si osedlať manžela (ak nejakého vobec máš)

@anonym_ad573a Dobre, idem. Ty sa ukoj nad svojimi anonymnými komentármi a raduj sa aký máš naplnený život.

anonym_ad573a
Dnes o 09:16
@tatiana288

@anonym_ad573a Dobre, idem. Ty sa ukoj nad svojimi anonymnými komentármi a raduj sa aký máš naplnený život.

@tatiana288 sedlaj!!

enmery
Dnes o 09:17
@anonym_ad573a
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_ad573a Silent Jude????Čistý grc, asi vieš, prečo to píšeš ako nenavistný potkan len anonymne. Nech si šťastná, si tu ukázala ramená.

anonym_6bc5e6
Dnes o 09:45

Autorka, bez urazky ale jediny kto ma problem, si ty. Preco by si mala zabavat 4 a 2 rocne deti? Ved jedna je uz skolkarka, ta by sa mala vediet zahrat aj sama a to 2 rocne sa k nej prida. Ak nestihas domacnost popri praci tak nepracuj, vysvetli muzovi, ze si potom z toho nervozna a kvoli tomu sa hadate. Akoze toto co ty tu pises sa da krasne riesit. Ale muz uz zrejme rezignoval s tebou. A popravde, necudujem sa mu.

bluka2
Dnes o 09:46

Na co su ti znackove veci, ktore nemozes hodit do susicky, ked ste vsetci doma a nemusite vyzerat repretentativne ako niekto vo verejnej funkcii? To vsetko predaj / daruj, rovnako ak mate milion hraciek. Zehlicku rovno potom do pivnice. Prejdi smerom minimalizmus, usetris si kopec prace a potom nervov. Je to o prioritach a nacasovani, na znackove oblecenie pride tiez spravny moment, ak si nenasekate dalsie dieta do tohto chaosu.
Deti sa ti odvdacia, tricko urobi v ich zivote nulovy rozdiel, zato pokojna matka dost zasadny rozdiel.

A suhlasim, k terapeutovi aj sama.

Potom po ranajkach zober deti von a poobede tiez. Budu pokojnejsie aj oni, ak ty, cerstvy vzduch. Nestoji to za to, pracovat teraz a vedla 2 male deti, ved je to o drzku, sama vidis. Ak chces nieco pracovat, skus medzi 20-polnoc. Ale podla mna tie peniaze za to nestoja. Radsej mat dom neskor, ale dovtedy nie doma peklo. Lebo takto sa do toho domu spolocne ani nedostanete.

Aspon raz do tyzdna zarad na program celodenny vylet ty s detmi.

Mate ponorku, musis stale nieco odpratavat, tak toto su strategie proti tomu.
Inak radim ti ako zena sama s 2 detmi, toto funguje, aby sa dal den v pohode zvladnut a vecer bol clovek spokojny

anonym_1bf1ab
Dnes o 09:52

Kašľi na poriadok autorka
Dôležitejší vzťah je s muzom a s deťmi
Podľa mňa to zbytočne hrotis a takto to dopadne zle ak už nieje teda z jeho strany neskoro
Veď sa nejako.dohodnite co a ako bude
Len chap , že každý deň v kriku čo ešte aj doma pracuje to je nič moc,nehovoriac pre deti
Na čo je to dobré? akurát na rozvod
Tak rieš len dôležité veci a to je v prvom rade kľud v rodine a dobrá atmosféra a nie ze je všade bordel
To potom je jasné že nikto nemá už nič chuť robiť a riešiť

anonym_dee0a9
Dnes o 11:51

Mam par veci.
1. Aký veľký mate byt/dom?
2. Naco ste si robili deti po sebe? Nezvladate ich, maju neuroticku matku a otec im dáva tiez úžasný príklad.
3. To ta ozaj vytočí, ze mate doma bordel? Ries to u psychológa, normálne to nie je.
4. Ked mas na značkové veci ktoré nemôžu ist do sušičky, zaplat si pani na upratovanie, ked to nezvládas

eva8
Dnes o 12:00

Chod s detmi von, kym on ma homeoffice

zmrzlinka2021
Dnes o 12:22

@nati41

Kasli na super poriadok a hlavne,neries veci v muzovej firme. Tvoja praca su teraz deti. Ak mu chces vypomahat, jedno do skolky a druhe do jasiel.

ria_sprout
Dnes o 12:23
@eva8

Chod s detmi von, kym on ma homeoffice

@eva8 človek robí aspoň 8h denne, to má ísť cez zimu s dvoma deťmi von na 8hodin? Veď nech si on prenajme kanceláriu.

anonym_be290c
Dnes o 12:27

Zorganizuj najprv seba. Zisti svoje denne limity, co uz fakt nedavas.
Potom zorganizuj chlapa. Kazdy den mu napis co, ako a kedy. Na homeoffice sa toho v domacnosti da vela stihnut.
Chodievaj s detmi vonku, alebo do indoor ihrisiek. Budu kludnejsie. Ono pre deti byt cely den doma je dost zahul. Potrebuju podnety, pohyb. Jasne, ze ked su cely den zavrete doma, tak nevedia co so sebou. Proste denne vonku. A manzel nech nieco porobi doma.

mikinenko
Dnes o 12:37

@nati41 Problem su deti mate toho po krk tam to zlyhava mozno to casom prejde ked vyrastu trosku

anonym_ec2809
Dnes o 12:57

Neviem či sa to tu spomenulo ale sú dva druhy tichej domácnosti. Buď je to pasívna agresia, manipulatívna technika. To ma potom ale aj iné znaky ten človek, napríklad za všetko si vinna ty, nič nevieš spraviť dobre, tvoji priatelia rodina sú blbci. A ty si máš v tom tichý akože uvedomiť aká si hrozna. Ale na toto mi to nepripadá. Ale to už ty vieš, toto si nespomínal.
Druhá príčina je frustrácia. Keď vie že čokoľvek by povedal by buď situácii nepomohlo alebo ju ešte zhoršilo, za všetko by bola vína na ňom, tak rezignuje a nepovie radšej nič. Keď po ňom kričíš, tak môže byť príčina tu. Hoci týždeň je už dlho, normálneho človeka by to mala mrzieť a aspoň nejak podhadzovať možnosti ako z toho vykorčuľovať.
Aj pri tom upratovaní môžu byť rôzne dôvody. Nie je v skrytosti typ že to má robiť žena? Alebo si nadmerné náročná? Určite si odpovedz na takéto otázky. Bolo by škoda utekať ak vám to inak klape. Deti odrastú a bordelu bude menej.

eva8
Dnes o 12:59
@ria_sprout

@eva8 človek robí aspoň 8h denne, to má ísť cez zimu s dvoma deťmi von na 8hodin? Veď nech si on prenajme kanceláriu.

@ria_sprout nie na 8h, este k tomu nie, ked je zle pocasie. Ale ked sa da. Na chvilu. Deti sa unavia, potom pospia a je klud. Necitala som diskusiu, ale moze ist s detmi na nakup, na navstevu, na prechadzku. Vzdy lepsie, ako ponorkova nemoxc doma

ria_sprout
Dnes o 13:00
@eva8

@ria_sprout nie na 8h, este k tomu nie, ked je zle pocasie. Ale ked sa da. Na chvilu. Deti sa unavia, potom pospia a je klud. Necitala som diskusiu, ale moze ist s detmi na nakup, na navstevu, na prechadzku. Vzdy lepsie, ako ponorkova nemoxc doma

@eva8 každá normálna mama takéto veci robí úplne prirodzene. Ale deň má mnoho hodín a to že ide von na hodinu či dve aj viac krát za deň nezaručuje, že nebude ponorka.

eva8
Dnes o 13:11
@ria_sprout

@eva8 každá normálna mama takéto veci robí úplne prirodzene. Ale deň má mnoho hodín a to že ide von na hodinu či dve aj viac krát za deň nezaručuje, že nebude ponorka.

@ria_sprout autorka pise, ze vsetko robi spolu, ze vsetok cas travia spolu. Preto som navrhla, nech zajde aj sama s detmi, ked nie je mala v skolke a kricia

eva8
Dnes o 13:37

@nati41 precitala som, co si napisala. Si u avena, vycerpana.
Ulahci si vsetko. Riady neutiera, vyschnu same. Hracky ukladaj spolu s detmi len vecer ped spanim a pred odchodom z domu. Deti k rodicom nenps, nech si po ne pridu, ty zatial povesias pradlo, pozehlis.
Venuj sa detom, nie upratovaniu. Hraj sa s detmi miesto behania s handrou. A rob vsetko s detmi. Ked zmyvas, vysavas, daj im tiez handru do ruky. My sme vsetko robili spolu. Deti boli zaneprazdnene a pritom madobudli iste navyky.

Vykasli sa na tip-top poriadok, hraj sa s detmi, venuj sa detom. Zmeni sa situacia, bude kludnejsie, miesto kriku zavladne smiech

nati41
autor
Dnes o 14:01
@anonym_ec2809

Neviem či sa to tu spomenulo ale sú dva druhy tichej domácnosti. Buď je to pasívna agresia, manipulatívna technika. To ma potom ale aj iné znaky ten človek, napríklad za všetko si vinna ty, nič nevieš spraviť dobre, tvoji priatelia rodina sú blbci. A ty si máš v tom tichý akože uvedomiť aká si hrozna. Ale na toto mi to nepripadá. Ale to už ty vieš, toto si nespomínal.
Druhá príčina je frustrácia. Keď vie že čokoľvek by povedal by buď situácii nepomohlo alebo ju ešte zhoršilo, za všetko by bola vína na ňom, tak rezignuje a nepovie radšej nič. Keď po ňom kričíš, tak môže byť príčina tu. Hoci týždeň je už dlho, normálneho človeka by to mala mrzieť a aspoň nejak podhadzovať možnosti ako z toho vykorčuľovať.
Aj pri tom upratovaní môžu byť rôzne dôvody. Nie je v skrytosti typ že to má robiť žena? Alebo si nadmerné náročná? Určite si odpovedz na takéto otázky. Bolo by škoda utekať ak vám to inak klape. Deti odrastú a bordelu bude menej.

@anonym_ec2809 unho je to tá pasívna agresia proste že sa nevie ani porozprávať a že má víni za všetko ja som skôr ten druhý typ ja keď sa pohadame tok to neznasam idem preč w nechám ho tak lebo viem že čokoľvek poviem bude ešte horšie ale on je úplne úplne tentontyp .. dnes som mu povedala že buď začneme od nového roka spolu ešte raz dáme so podmienku pôjdem za psychologom skúsime to dať do poriadku ešte raz pre nás a naše deti alebo pôjdem preč nech si premysli čo a bytom čo s deťmi a čo s firmou ako všetko chce riešiť keď už nechce so mnou byť ... Áni sa na mňa nepozrel a takto sa žiť nedá

gribka1
Dnes o 14:03
@nati41

@anonym_ec2809 unho je to tá pasívna agresia proste že sa nevie ani porozprávať a že má víni za všetko ja som skôr ten druhý typ ja keď sa pohadame tok to neznasam idem preč w nechám ho tak lebo viem že čokoľvek poviem bude ešte horšie ale on je úplne úplne tentontyp .. dnes som mu povedala že buď začneme od nového roka spolu ešte raz dáme so podmienku pôjdem za psychologom skúsime to dať do poriadku ešte raz pre nás a naše deti alebo pôjdem preč nech si premysli čo a bytom čo s deťmi a čo s firmou ako všetko chce riešiť keď už nechce so mnou byť ... Áni sa na mňa nepozrel a takto sa žiť nedá

@nati41 Fajn, už si to naniesla, je to na ňom. Ale aj tak už nekrič, čakaj ako sa zachová, ak by to chcel skúsiť, dohodnite sa na nejakých ústupkoch obaja.