Už neviem ako ďalej
Sme s manzelom zobraty len kratko ,ale problemy su od zaciatku nasho manzelstva.Byvame u svokry,svokor uz nezije ja som ho ani nepoznala,ale od zaciatku je problem manzel a svokra oni su ti dobry a na mne su vsetky nedostatky,pritom v domacnosti je vsetko na mne a pritom chodim popri materskej aj do prace,dcerka ma 2,5 roka.Len svokra sa stara o seba sama,lebo co som uvarila nebolo dobre,ani prat som nevedela ako ona.Teraz to u nas funguje tak ,ze oni sa zavru do izby este aj malu zoberu,a tam rozoberu vsetko,ja som sama v izbe a este mam meno psychopat ,debil a zabijem ,zadusim ta ,uz som z toho bola aj pri psychologicke povedala ,ze ja som uplne normalna,len si mame vyriesit problem s byvanim,lebo inak sa to nezmeni,len manzel mi povedal ,ze on od mamy neodide.Ja som uz,z toho vsetkeho na dne,uz ani pomaly nejem ,len v kuse hnacky,myslim,ze so stresu,pretoze len trpim co zase bude,svokra ked je manzel v robote,je zatvorena v izbe,pozera na mna cez klucovu dierku,vsimla si to sestra ked bola u nas na navsteve,a potom mu nieco narozprava ani neviem co a je peklo...rozne nadavky ,vyhrazky,ze niekedy som uz rada ,ze idem radsej do roboty,aj oni na to cakaju aby boli sami a s malou.Uz nevladzem poradte mi ,odpisovat vam nebudem casto,lebo doma nemozem...dakujem
@anas123 Neviem si predstavit byt v takomto napati, v takychto vztahoch. Mozem ti len poradit: odid! Odid kym mas este silu, kym vladzes a kym nie si zrela na psychiatra. Samota sa da zvladnut, ale toto je utrpenie, ktore moze neskor vyustit do skaredej choroby /alebo to moze postihnut dieta/. Ak odides, mozes hned zajst na urad prace, soc. veci a rodiny, ako ti tu radili aj ostatne kocky.
Tiez som odisla od manzela, hned som detom a sebe prehlasila trvaly pobyt a zasla som na urad. Tam mi napisali podla mojich udajov ziadost o zverenie deti do opatery a urcenie vyzivneho. Uprava styku otca s detmi sa riesila az pri rozvodovom sude. My sme sa dohodli na kazdom druhom tyzdni a 2x 2 tyzdne cez prazdniny. Teraz je v mode striedava starostlivost, ale nie vzdy to robi dobrotu. Nastastie ex a jeho rodina detom nevykladaju hluposti o mne, uz su dost velke na to aby videli pravdu aj same.
Neboj sa, teraz to vyzera ako cesta plna neprekonatelnatelych prekazok, ale vsetko je v tvojich rukach. Dokazes to, dokazes vsetko co si zaumienis. Drzim palce!
Porozprávaj sa s mužom... Vzal si teba, nie svoju matku, nech sa stavia na tvoju stranu, ja m=am 20, ale odkedy mala Monika 4 mesiace bývame sami, lebo toto by sa naozaj nedalo... Fakt normálne si s muˇ%zom niekde vyrazte a porozprávajtesa. Buďte k sebe otvorení, vysvetli mu ako sa cítiš... Veď si ťa nebral pre to aby si pri ňom trpela. Veľa šťastia 🙂
@darzneba si myslim ze som nikomu neublizila ze som sa opytala na triesku aj ked tam bola ina tema!ak sa ti nieco nepaci tak si nemala vobec reagovat a rozobera sa tu barz coo a nikdy som sa nestretla z takovto trapnov reakciov!pekny den 🙂
@ohnivaandy ak ste si nevsimli, tak som Vam prave tam poradila co nato mate dat, neviem preco takato sprava, ale pisala som preto lebo admin maze vsetko co sa netyka temy, len preto, ja ze podakujete za super radu, ktora bezbolestne vytiahne dietatu triesku a vy toto nato....
@charrllotte a teraz byvate kde u vasich?ja to v zivote asi nedokazem,manzel sa od svokry neodtrhne,ja som mu uz navrhovala aj byt ,ze ja ho budem platit aspon na skusku,pniaze mam este co som mala za slobodna,ale nepomoze nic,pre neho je mama a dom velmi dolezity,lebo ho uz z casti prerobil,a mne bolo niekolko krat svokrou povedane ze mi tam nic nepatri,aj navstevy tam mam zakazane...
@julinocenka my mame aj kuchyne oddelene,ale ani to nepomohlo,sme vsetci na jednom poschodi,ja mam peklo aj z toho ak malu posle k babke a mala pride ku mne,a ja ju neposlem spet k babke je peklo,ale mne to pripada ,ze mala bude mat pocit ze ju nechcem,ved ked bude chciet tak pojde,no ja ju nedokazem odohnat
@charrllotte znie to zle,ale velakrat som uz rozmyslala anulovat aj manzelstvo,ale tam musia byt aj dokazy,ze drzal s mamou,nahrat na mobil nieco to sa jednoducho neda,ked su dvaja na teba,a pred ludmi oni budu pekne,len zo mna potrebuju urobit zlu...velakrat mí bolo povedane,ze aj vsetci ludia hovoria aka som zla,ja som velku chybu urobila ,ze so sa k nim vratila,ved uz ked som bola tehotna som trikrat musela ujst,raz o polnoci a nesiel za mnou,aby sa mi nieco nestalo,ale zostal pri mame,ja uz mam pocit ,ze za to vsetko co mi urobil necitim k nemu nic,je to velmi tazke takto zit...
@anas123 už si sa bola pýtať,čo treba na anulovanie?
zbalte sa, zoberte dceru a chodte odtial prec lebo vas privedu do blazinca a to predsa nechcete..Skuste poziadat o pomoc rodicov alebo niekoho blizkeho.. No uplne mi vas je luto.. Ked by manzel doliezal a presvedcil vas o jeho laske potom skuste riesit byvanie ale samostatne!! ziadna svokra len pod balkonom! nenechajte si od nej nadavat a uz vobec nie pred dietatom. Velmi vam drzim palce a dajte prosim vediet ako to bdete riesit ale rozhodne to tak nenechajte, uz len hlavne kvoli vasej dcerke. Pekny den prajem
@anas123 no mam dost.. A to sme planovali u svokrovcov na dvore stavat.. Ale popravde aj ja som takto rozmyslala a preto sme sa na to vykaslali.. radsej ssa bdem tlacit v dvojizbovom malom najomnom byte ako sa cely zivot s niekym trapit..
@anas123 aj my moj manzel ma dom prerobeny a stale tam chce investovat, ja som odisla k mame a byvam teraz tu kym je v uk, mne sa ludia odtial vyhybali lebo tiez poculi ze toto a tamto o mne, ale cim som dlhsie prec tym su ini, ked som tam bola naposledy tak ma zdravili normalne, myslim ze im uz doslo ze co je vo veci, ja som povedala ze tam budem byvat len ked bude muz doma, inak tam byvat sama s nou nebudem, a tak je.... tiez to bolo tak ze na mna inak a do telefonu muzovi inak... je to pre teba cudzi clovek, a ked ti ublizi tak mu to robi radost, s tymi dokazmi to mas pravdu mne to knaz tiez povedal, ale nechat sa utrapit od dvoch cudzich ludi? urcite v tom neostavaj sama lebo zcvoknes, ja by som tam asi neostala, porad sa s pravnikom, boze velmi drzim palce myslim na teba urcite je nejake riesenie predsa nikto takto nemoze tyrat cloveka, na to nema nikto pravo!!!!! vela vela sil prajem, nedaj sa!!!!
@anas123 neboj sa dusicka, zvladnes to. Mne mama navrhovala aby som isla k nim ale ja som to nechcela. Takze byvam s detmi sama, najprv v prenajatom byte, po rozvode sa mi ho podarilo odkupit /na uver 😒 /. Ale som maximalne spokojna. Ked citam co pises, az mi srdce zviera. Predstav si ako sa citi tvoje dieta, ono predsa potrebuje tvoju lasku aj ked si niekto mysli ze by si ju mala posielat neviem kam... Ona urcite citi co sa deje, deti nie su hlupe... a udrzovat nejaky vztah kvoli detom - to je uz vrchol blaznovstva a zastaralych "pravidiel". Kompletna rodina nie je zarukou stastneho detstva - to som niekde citala a uplne sa s tym stotoznujem. Mas to tazke ked nemas v manzelovi oporu a je skor proti tebe... ale ked si dom ceni viac ako vlastnu rodinu = to znamena manzelku a dieta, nie je zrely nejaku mat. Nech sa drzi maminej sukne kolko vladze, ona tu tiez nebude vecne, to potom neviem ako predycha.
Preco sa bojis ist k rodicom? Nemas v nich podporu? Mna velmi podrzala mama. Otec sice nebol nasim rozchodom nadseny ale to mi bolo jedno - on nezije moj zivot a nema moje pocity. Preto sa nedaj nikym odradit. Zato ze niekomu by sa tvoj odchod od manzela a jeho zvlastneho vztahu s matkou, pricom obaja podkopavaju tvoju osobu, zdal nespravny, to neznamena ze to tak nemas urobit. Nechcem ta nahovarat na nic, len sa zahlad do svojho srdca a popros "vyssiu silu" o pomoc, o vnuknutie ako a kde zacat. Porozmyslaj /mozno uz ani nemusis/, kolko vydrzis takto zit, predstav si ake to bude o par rokov, o 5, o 10... Nikto, NIKTO ta nemoze sudit lebo nikto nezaziva to co ty. Myslim ze rodicia by ta mohli podporit, neboli u vas na navsteve aby videli co sa deje? U rodicov by si mohla mat aj dostatocnu ochranu ak by chcel manzel so svokrou robit problemy... Urcite neupadni do depresie a beznadeje, pretoze vsetko sa da vyriesit.
VELMI drzim palce! Nezabudaj ze si silna a uzasna bytost!
@13mika1313 trochu mimo temu, ale ak mozem poradit nedaj sa nahovorit, ja som sa dala,... a to ani nie u svokrovcov, ale u rodicov a budem to banovat do konca zivota.. Velmi lubim aj ich aj svojho muza a castokrat som ako medzi dvomi kamenmi. Ani jedna strana mi to nikdy neulahcila 😉,. ale rozhodla som sa stat na muzovej strane za kazdych okolnosti...
@anas123 Pošli ho do riti, sviniara! Ty ak máš ešte peniaze, odíď, on ťa zničí, veď nemá nejakú slabosť? Tú malú tak naučia na starú a ty budš na vedľajšej koľaji, posilňuj si pozíciu u dcérky, lebo ak niečo, takbude n ateba naviazaná tak veľmi, že bez teba nepôjde ani n azáchod.
@sarin Klobúk dole, to by som čakala od manžela!
@darzneba ospravedlnujem sa ak som sa vas niako dotkla...som tu nova a nevedela som ako to funguje a taktiez som mala zly den,dakujem za radu este raz prepacte,pekny slnecny den 🙂
@ohnivaandy nic sa nedeje, len sledujem forum a hned je zle ak niekto pise mimo temy. bola to len dobra rada, nic sa nedeje, ozaj to nebolo myslene v zlom. dufam ze je vsetko uz ok,

@julinocenka Ja som Ťa predsa nechcela súdiť, ani poučovať, božechráň, to v žiadnom prípade!!! Mrzí ma, ak si to tak pochopila, veď o Tebe nič neviem a netuším, ako žiješ a aj keby som to vedela, nemám právo to robiť. Len som sa musela vyjadriť, lebo mi to nedalo. Sex je predsa vyjadrením lásky a dôvery dvoch ľudí a nie nejakým "obchodom", akože: "Ak Ty neurobíš, ako chcem, tak nič nebude!" To mi príde strašné. Ale asi si si vytrpela svoje, tak ešte raz, prepáč, ak som sa Ťa tým nejako dotkla. ☹