icon

Už stačilo. Aká je to diagnóza?

magdalienka11
8. feb 2017

S manzelom zijeme vyse 16 rokov, mame 2 deti /7 a 2 rocne/. Ja uz svojho manzela neznasam a zacala som ho aj nenavidiet. Ked sme sa kedysi davno spoznali bol to velmi mily, dobrosrdecny, vtipny, inteligentny clovek. Zalubila som sa do neho. Postupne ako roky plynuly som zistila, ze on az tak zalubeny nebol. To uz tu nejdem rozoberat. Presne sme si stanovili ciele, co chceme a co nie atd... a dari sa nam to plnit. Ide vsak o to, ze manzel zacal byt uz velmi davno jeden neprijemny, arogantny, protivny, premudrely macher. Len on je najmudrejsi na svete, same posmesky, niekto povie A, on to musi argumentovat a vsetko prekrutit na B, aby sa dotycny citil ako debil. Len on ma pravdu, nikdy, ale fakt, ze nikdy si neprizna chybu. Ked poviem aj obycajnu vetu, ze mi je zima, tak mi zima nemoze byt, lebo v dome mame az 22 stupnov a to je teplo. Som precitlivena podla neho, ked sa sprchujem tak tam obcas pride a zakazdym ma poznamku, ze si pustam prilis teplu vodu, ci sa chcem obarit, alebo co. Ja mu na to poviem, ze taka voda mi je prijemna a on zas len fajnovka. 100x ked si umyvam zuby sa ma spyta, preco nepouzivam elektricku zubnu kefku, lebo ta vraj najlepsie cisti zuby. Mne sa vsak s takou kefkou nie dobre cistia zuby, tak pouzivam obycajnu. Preco umyvam maso, ked ho idem varit, lebo sa to nema, cital, ze je to skodlive a ja ho aj tak umyvam. atd... lezieme si na nervy, neda sa s nim o nicom rozpravat. Ked sme si sadli, ze mu poviem, co sa mi nepaci, tak zas zacne vsak ty nerozumies srande, a tie tvoje reci... prevracia ocami. Ked ideme z nakupu, pozera sa, ako vybalujem tazke vody z auta a este ma poznamky, ze no emancipovana zena, len dvihaj, chichoce sa. Kde je ten gentleman? Isli sme raz pre druhe auto do vzdialeneho mesta a som mu povedala, ze neviem trafit poriadne naspat. Tak on, ze vsak 100x sme tam boli /nikdy predtym sme tam neboli/ a ze si mam zapnut navigaciu /na mobile mi nejde a v aute nemame/. Potom vsak ja pojdem pred tebou. Ale on isiel tak, aby mi naschval usiel a ja som doslovne s placom ledva trafila cestu domov po vsetkych kruhakoch a odbocovacich pruhoch.... Doma sa tvaril, ze kde trcim a ze on tu uz hodinu pije kavu. No spravi toto normalny clovek? Lieci si svoje ego? Raz davnejsie som mu suchla jeho auto o stlp. Ani to nebolo vidno. Potom sme isli na jednu navstevu k nasim a prve, co bolo, ze no vasa dcera mi roztrepala auto a pekne ma pred nimi zhodil. Keby bol spravny milujuci manzel, tak taku vec si necha pre seba a zamlci to. Nebolo to vobec podstatne, ja by som to neriesila. Nasi sami povedali, ze to nie je vobec vidno. Ked poviem, ze tento tyzden by sme mali spravit plot, tak on, ze nie, lebo sa ide robit ine. Vsetko sa robi len to, co on chce. Ked vidi niekde pavucinu, tak povie, mas tu pavuciny... Co to tu mas za neporiadok? Je to vari len moj dom? On ma vsade porozkladane srobocky, skrutky, papiericky, knihy. Uz mu to neupratujem, kaslem na to. Polejem kvety a on pride znova vecer s krhlou a zacne znova, ze su suche. Potom kvetom zltnu listy, lebo su preliate. Zacalo sa mu kedysi davno darit s podnikanim a asi mu narastlo ego, peniaze mu zrejme prerastli cez hlavu, alebo co. Kazdy den je nieco s cim ma vysmeje, alebo ako to nazvat. Udupava moje sebavedomie. Ja uz zacinam o sebe pochybovat.

Strana
z3
alchemilkazltozelena
8. feb 2017

@magdalienka11 dg: Primitiv, bohuzi asi nevyliecitelna..a este mi pripada ak ako nevyzrety clovek, nesprava sa ako dospely (hlava rodiny) ale ako pubertiak, mna by z neho uz davno porazilo..mam pocit ze si je tebou velmi isty, je na tebe aby si to zmenila

petruldo
8. feb 2017

Ak je to také neznesiteľné, podaj žiadosť o rozvod, potom mu padne sánka. taký sa ťažko spamätá, hádam liečba šokom zaberie.

moni244
8. feb 2017

Ja nechapem, naco si s nim, ked ho neznasas?

mirro
8. feb 2017

Zmeň svoje správanie, nenechaj sa deptať od debila. Prines papiere na rozvod, možno sa uvedomí. On si je tebou veľmi istý a robí mu dobre,že mu to toleruješ. A keď sa neuvedomí, tak odíď. Toto,čo máš doma,nie je ani zďaleka normálny život.

bosoriak
8. feb 2017

@magdalienka11 Si mala odist uz vtedy, ked si zistila, ze taky zalubeny nebol. Clovek, ktory k tebe neciti lasku si ta nikdy vazit nebude. Taky zivot je onicom. A pekne to ukazujete aj detom, ako sa to robi.

Co chces pocut? Ostan s nim a pretrp to? Ze to prejde a on sa zmeni? Ludia sa nezmenia. On bol pravdepodobne takyto aj predtym, ale cez zalubenost clovek vela veci nevnima.

Odid a zi normalny zivot bez ponizovania. Este na teba caka niekto, s kym budes stastna.
Vela stastia.

eeffka
8. feb 2017

@magdalienka11 toto co popisujes je proste hulvatske hovado, da sa s nim zit ale clovek musi mat inu naturu, vediet ho poslat do riti kratkou cestou alebo dosiahnut vyssi level a skodoradostne ho vytacat.
Pri poznamkach na tvoju adresu sa za neho nehanbit ale pekne nahlas aj v spolocnosti ..."prepacte moj manzel vela slusnosti nepobral ...aspon ze peniaze z neho mame"
na velku dieru velka zaplata. Na majstrov svetla najviac zabera si z nich nic nerobit.
nenosi nakupy...naco sa s tym tahas? mu oznam/nakaz dones tasky. ty mas pavucinu? jaaaaj ja som si myslela ze to je jeho pavuk a nechcela som mu nicit barak, sprchu by som po kazdom sprchovani vybombovala na maximum nech si vajca opari 😀 booze ale ja som strasne skodoradostna

evkakorcek
8. feb 2017

@magdalienka11 To ako keby som videla jedno nemenované manzelstvo z mojho okolia :D :D Nemyslim si, ze pre taketo nieco by sa mali ludia rozvadzat. Rozvod je vazne zivotne rozhodnutie a znamena rozpad rodiny ako takej.
Tvoj muz sa musel v istej zivotnej situacii takto zmenit, alebo ho nejake okolnosti prinutili k tomu aby sa takto spraval. Ano je pravda, ze toto nie je normalne spravanie. Skus sa k tomu postavit racionalne. Racionalne neznamena teraz ze mu budes vracat uder, moze sa potom stat, ze sa pochytite a zacne hadka ktorej nebude konca....Tiez nevravim, aby si si nechala kydat na hlavu a znasala tieto posmesky. Mozno by bolo z tvojej strany vhodne sa nad jeho doslova trapnymi poznamkami pousmiat, alebo mu povedz, ze aky je vtipny a zacni sa smiat, alebo mu inteligentne argumentuj. Jemu tiez dojdu argumenty a trapne recicky. a Mozno ked zsiti, ze jeho blbe poznamky ta uz az tak nerozculuju, tak prestane rypat.
Toť moj nazor. Nemyslim si hned riesenie je sa rozvadzat.... 🙂 🙂

zdena12345
8. feb 2017

ako by to bolo o mojom otcovi. Len on, vsade, vzdy a za kazdych okolnosti len on je ten naj... on je manipulator. je ich niekolko typov a otec je ten co otvorene druhych uraza a ponizuje. Pohladajte na nete znaky manipulatora, ci to sedi na Vasho muza. Je to diagnoza, ktoru si nie kazdy maniulator uvedomuje a hlavne ju nie je ochotny si priznat. Neprizna a nebude sa snazit nic robit lepsie lebo ved to on je ten dokonaly a vsetci ostatni su odpad. Takze sa nezvyknu menit. Je aj na ulozto video co s tym mozu robit ludia v jeho blizkosti. Jedine sa ho snazit ignorovat a nepripustat si tie jeho reci. Bohuzial, ja si neviem s takym clovekom predstavit zivot. Ide ma roztrhnut uz po par min ako som s nim, lebo cokolvek urobim, poviem, vsetko je nic a zle, len on je dokonaly a spravny.
Ja by som od takeho cloveka utekala kade lahsie. Jedine ak by bol on sam so sebou ochotni nieco robit, tak ist k psychologovi. Sama s tym nic neurobite, ale ako som pisala vysiie, on si mysli, ze to vy ste ta co ma ist k psychologovi a nie on...
A este si pre svoje sebavedomie nastudujte nieco o asertivite 🙂

anjelicek26
8. feb 2017

No jemu to mozno ani neprijde, ze si tie jeho srandicky a blbe hlasky beries az tak k srdcu. Ci sa to da zmenit? No na tvojej strane urcite, psycholog vie skvele poradit, ako na taketo "podryvacne" utoky vediet dobre zareagovat, aby sa uvedomil aj muz... mozno staci par krat zajst a dat si poradit. Uprimne ja toto na rozvod nevidim. Ano ide ti to na nervy a skripes zubami ked zasa pusti nejaku hlasku, ale mate malicke deti, nieco ste si za 16!! rokov fakt vybudovali ak je tam este stale laska treba len zapracovat na spolocnej komunikacii a ja verim, ze mozne to JE. Dnes by sa ludia raz-dva rozvadzali a ono sa ta situacia po rozvode nijako neulahci...

zdena12345
8. feb 2017

a este napisem k prispevku vyssie, ze argumentovat, s takym ako je moj otec sa argumentovat naozaj neda, skratka sa to neda, clovek sa mu snazi normalne vysvetlit, ale on vzdy nieco ine. vsetko prekruti. neboha babka hovorila, ze ten aj certa na kriz obrati. raz tvrdi to a o par sekund inak ale vzdy len on ma pravdu, aj ked si sam protireci. a prave ze s nim sa neda "dohadat" do rozumneho zaveru. on sa skratka chce hadat. jedine co ako tak zabera je vyhybat sa mu a nekomunikovat. resp komunikovat co najmenej, lenze chceli by ste tak zit?

lalinko2010
8. feb 2017

na toto sa dá reagovať len proti útokom, tak ako sa on chová k tebe ty musíš sa tak chovať k nemu, iné riešenie nie je, okrem rozvodu.
čiže do proti útoku.

elenita
8. feb 2017

@magdalienka11 No áno, často sa mi potvrdzuje aj na okolí, že peniaze kazia charakter... Pán získal pocit moci, hrá sa na boha a majstra sveta....
Čo by som Ti poradila k Tvojmu správaniu, viem, že je to veľmi ťažké, keď si roky systematicky udupávaná, ale začni napríklad takto:
Keď Ti povie, že MÁŠ tu pavučiny, tak mi podaj do ruky handru alebo vysávač so slovami, vážne? Tak keď máš také dobré oči, kľudne si to uprac Ty! Pekne s kľudom Angličana a pokojne pokračuj ďalej vo svojej činnosti, nedaj sa vytočiť, a hlavne, NEOBRAŇUJ SA (nemáš prečo), ani sa nedaj vtiahnuť do žiadnej argumentácie.
Keď sa Ťa snaží deptať tým, akú kefku používaš, akou vodou sa sprchuješ - nereaguj, neobraňuj sa, usmej sa a povedz - mne to tak vyhovuje. Bodka.
Aplikuj to na akékoľvek iné podobné situácie.
Viem, je to ťažké, ale vo všetkých situáciách bežného života sa začni spoliehať len na seba. Tá príhoda s tou navigáciou - on sa vyslovene tešil na to, aká budeš hotová, zranená, vytočená - nedaj to na sebe znať. Ber to ako školu pre seba. Nabudúce sa na neho vyser a pokús sa zvládnuť to vlastnými silami, príp. volaj známym, rodičom, komukoľvek - len nie jemu.
Ver mi, viem, o čom hovorím.
Vzchop sa a váž si samu seba!
Držím palce 😉

puklica13
8. feb 2017

@elenita tak tak..K tomu ..Mme to tak vyhovuje..By som ja ešte dodala..Máš s tým snáď nejaký problém?
Osobné by som ale ja takéto dlhodobé ponižovanie nezniesla...Buď by som zbalila kufre (jemu) alebo by som použila kladivo( tlcik na mäso,balík,varechu....)
A názov diagnózy...By som napísala ale admin by zmazal...

persica
Odpoveď bola odstránená
llenulka
8. feb 2017

@zdena12345 boze,to akoby som o mojom ocovi citala..a napriek tomu sa o nas vzorne staral,s maminou je uz 30rokov a mozem sa na neho spolahnut,ze vzdy podrzi mna alebo rodinu..len ta povaha nestastna..naladova..a ked je ta blba faza,clovek ma chut utekat..lenze on si fakt neuvedomuje,ze ublizuje..skor sa cuduje,ze sprostak,ktoremu to vravi,ho nechape ..chudatko

magdalienka11
autor
8. feb 2017

Dakujem za kazdu jednu reakciu. Ja ani neviem, co som chcela pocut, ale pomohlo mi, ze som sa vypisala. Je mi luto, ze mame spolu deti. Nie, ze mam deti, ale ze mam deti zrovna s nim. On sa tak strasne zmenil. Ja neviem, co sa mu to porobilo. Zmenena som aj ja. Ja nie som tichy typ cloveka, nedrzim usta, ked rype, ale vzdy sa pohadame. Potom to otoci, ze vsak ty nechapes ziadnej srande. Jednoducho dost. Presne, ako niekto napisal, ze je nevyzreta osobnost. Preplo mu. A mne pomaly z neho zacina hrabat tiez. Uz som v stadiu, ze som rozhodnuta si zacat pisat kazdu jeho hlupu poznamku, ktorou mi pride, ze na mna utoci. Potom si to nejako vyhodnotim a uvidim. S takym clovekom sa nevyhadas. On ma pravdu vzdy. 100 ludi nieco tvrdi a on ich presviedca o opaku. Je to uz neznesitelne. Ja mam niekedy chut mu normalne vylepit, zbit ho. Ved to nie je normalne. Ale to sa inak neda voci nemu normalne argumentovat. Mame chory vztah. Keby sa tak dal vratit cas...

nyusika
8. feb 2017

@zdena12345

mozes od neho odist.
alebo stopnut toto jeho tyranie a velmi razne.
absolutne ignoruj jeho poznamky, ked ti je zima, zrukni na neho, aby sa staral o seba, tebe je zima a basta.
ked ti keca do sprchovania, velmi razne mu povedz, aby zavrel dvere zvonka a nestaral sa do toho, ako sa ty sprchujes.
ked privezies nakup, oznam, ze nakup je v aute, nech ho vynesie...

ale predpokladam, ze na toto gule nemas, keby si bola takato povaha, manzel by ta psychicky netyral.
pretoze by si prenho nebola vhodny partner, opustil by ta uz davno a nasiel si inu obet.
mne sa uz lahko teraz pise, zazila som psychicke tyranie a vyriesila to odchodom 🙂
preto pisem z vlastnej skusenosti.
ina moznost nie je.
vlastne je - nechat sa takto ponizovat.

zdena12345
8. feb 2017

@llenulka no moj tato sa o nas staral kym zacal byt takyto. stale sa to zhorsuje. vnimat som to zacala asi ako 10r. neda sa na neho spolahnut. ked ma naladu pomoze, ked nie, este mi nalozi. vyraba stale kopu problemov a zbytocne krizove situacie. napr rano som mala ist k dr na nejaky termin. on ze ma zaveze. hej zaviezol ma ale tak 5 min po termine a ja vzdy len nervozna a on s kludom... no naschval aby ma nervoval. ako pise autorka o tej cetse autom. len aby ma vytocil. takze postupne som isla radsej busom aj ked on isiel do mesta autom. kazdy sme isli vzlast, lebo pri nom som nikdy nevedela. velmi rad meni na poslednu chvilu rozhodnutie a tym ZBYTOCNE vyostruje situacie. moja mama je pri nom chudatko. znicil ju. ona uz bez neho ani nikomu ahoj nepovie, len aby jej to nevycital

nyusika
8. feb 2017

@zdena12345
ospravedlnujem sa, moj prispevok o jeden vyssie mal byt pre @magdalienka11

nyusika
8. feb 2017

@magdalienka11
mozes od neho odist.
alebo stopnut toto jeho tyranie a velmi razne.
absolutne ignoruj jeho poznamky, ked ti je zima, zrukni na neho, aby sa staral o seba, tebe je zima a basta.
ked ti keca do sprchovania, velmi razne mu povedz, aby zavrel dvere zvonka a nestaral sa do toho, ako sa ty sprchujes.
ked privezies nakup, oznam, ze nakup je v aute, nech ho vynesie...

ale predpokladam, ze na toto gule nemas, keby si bola takato povaha, manzel by ta psychicky netyral.
pretoze by si prenho nebola vhodny partner, opustil by ta uz davno a nasiel si inu obet.
mne sa uz lahko teraz pise, zazila som psychicke tyranie a vyriesila to odchodom 🙂
preto pisem z vlastnej skusenosti.
ina moznost nie je.
vlastne je - nechat sa takto ponizovat.

jashka28
8. feb 2017

a uz si mu povedala, co ti najviac vadi? myslim jeho spravanie k tebe...normalne mu to vysvetli, ako to citis a preco ti to ublizuje...mozno, ze mate problem s komunikáciou a ono sa to potom nabali az do velkych problemov...

obsadenemeno
8. feb 2017

@magdalienka11 no mne je stale smutno, ako sa niektore zeny silou mocou drzia tych svojich "chlapov".....

tu pomoze len dobre mierena ironia a sarkazmus. Na kazdu jeho blbu poznamku odpovedat so sarkazmom a nedat sa zatiahnut do hadky a natahovania o fazulky. Hoci by si musela za sebou zabuchnut dvere a ist sa prejst, lebo ta ide rozdrapit od zlosti. A ignorovat. A zase, nedat sa za ziadnu cenu zatiahnut do argumentacie. Jedna trefna odpoved a koniec, viac sa k tomu nevyjadrujem. A zamykat dvere, ked sa sprchujes. Podat mu vysavac/metlu ked ma poznamky k neporiadku. Odparkovat auto niekde v motoreste a dat si vybornu veceru a pockat, kym sa zacne po tebe zhanat, a vypnut telefon na dve hodinky........ pockaj ako by mu zacalo po dvoch hodinach stiskat zadok, keby sa ti nemohol dovolat a nebola by si doma...... a takto by som mohla pokracovat.
Ty reagujes, ako on chce. Jemu to robi radost, lebo si ta nevazi. Musis sa zacat chovat inak, ako ocakava. Ver mi, to zaberie. Prekvapis ho, sokujes....a ktovie, mozno sa konecne preberies a uvedomis si svoju cenu.

misha666
8. feb 2017

@magdalienka11 od takeho chlapa som odisla... nebolo to az take strasne ako popisujes ty, bol to sice slabsi odvar...ale ja som emancipovana zena a taketo dupanie po mojom egu som nedokazala trpiet... nasla som si frajera (suseda) skrz toho ze uz som s nim ani spat nechcela... a nakoniec sme sa dohodli na rozvode... dcera mala v tom case 4 roky...teraz ma 8... a ja som stastna vyrovnana zena so skvelym chlapom ktory ma nadovsetko miluje vo vsetkom ma podporuje a pomaha mi.... sme spolu 4 roky a mame aj krasneho 17m syna.... nebolo to lahke odist, ale taky zivot zit je tazke a ked neodides nakoniec skoncis ty zle s depresiami.... on sa uz nezmeni...

bale1rinka
8. feb 2017

@magdalienka11 chlapec má zablokovaný mozog tým čo má v nohaviciach a preto je protivný...vieš ste predsa ste len spolu 16 rokov... koľko krát do týždna spolu spíte?skús urobiť pokus, že mu dáš viac ako máte a či bude stále taký...

libawet
8. feb 2017

@magdalienka11 pozri sa, 16 rokov je už nejaká doba, prišiel jednoducho stereotyp, nuda...manžel sa snaží reagovať a trochu rozdúchať nudu manželstva súťažou " kto z koho " a je hlúpe, že si vybral takýto spôsob. Mali by ste to obaja poňať a nasmerovať iným smerom, manželstvo nie je súťaž. Rozprávajte sa o tom, čo vám vadí jednému na druhom a prečo? Rozoberte to z každej strany. Vzťah je hlavne o dávaní, nielen o braní. Máte dve deti, nie ste sami, aký vzor im dávate? Píšem zámerne v množnom čísle, pretože ide o vás oboch, obaja musíte/mali by ste na vzťahu pracovať. Ak manžel takto na Teba útočí, pre niečo to robí. Nenechaj si to, pýtaj sa ho, prečo to robí, chci argumenty, konkrétne odpovede. Ak Ti zareaguje a dá pádny argument, zváž to, čo je to ozaj tak, či aj Ty niekde, v niečom nerobíš chybu, čo mu vadí, nerozčuľuj sa. Bavte sa konštruktívne, aby to malo nejaký význam. Určite by nemal reagovať tak, že Ti to robí napriek, to je veľmi detinské chovanie - pýtaj sa ho, prečo takto reaguje?! Robí mu dobre - ponižovať Ťa? Ak si takto hlúpo masíruje len svoje ego a hovoríš, že takým nebol, tak mám dojem, že takým bol, že to mal v sebe vždy skryté a čosi, možno nejaká udalosť a možno aj ten stereotyp v manželstve, mu to naštartoval. Tu už len zvážiť, ak by sa to u neho zhoršovalo, či Ti stojí za to s ním naďalej zostať alebo voliť rozvod.

figurka1985
8. feb 2017

@magdalienka11 ja mam doma asi 1/2 z toho, co mas ty.. ale nastastie ma neponizuje, a podrzi ma v dolezitych veciach... no je taky tvrdohlavy, nikdy neprizna, ze niekto iny moze mat pravdu... a to ma tak dokaze vytocit, ze mam chut niekomu vytrhat vlasy....
uplne ta chapem.. a neviem co poradit.. vsetko zalezi od tvojej povahy, ako dlho si to nechas "pacit"... raz som stretla jednu pani, ktora mala 75 rokov, a doslova vyzerala na 50! doteraz neverim, ze ma tolko rokov... viem, ze ma manzela- strasne pedantneho, az prilis poriadkumilovneho, tiez- neomylneho... musi s nim byt naozaj tazky zivot.. a ona vyzera uplne stastne spokojne... pytala som sa jej na tajomstvo jej mladosti, a povedala mi, ze to vdaka jej muzovi... ze ked mas dobreho muza, tak mas vsetko.. a po debate priznala, ze je to aj vdaka tomu, ze si nepripusta niektore veci od neho... takze sme to zhodnotili, ze to nie je vdaka manzelovi, ale vdaka jej pristupu... je vesela... sebestacna, nenecha sa zdeptat, a ked manzel frfle, ma zas tu svoju hadavu naladu, ona sa usmeje, a nevsima si ho... mam sa co od nej ucit... ale mam ju za vzor... snad sa aj ja naucim takej maximalnej r´tolerancii, ked niektorym muzom velmi chyba.. drzim prsty...

libawet
8. feb 2017

@figurka1985 no, síce pekná rada, len ten muž potom ako má vedieť, že to čo robí, robí zle, keď ona sa len usmeje na neho? OK, ukazuje mu tým, že ho má na háku, lenže to vie len ona!

eeffka
8. feb 2017

@figurka1985 pred par rokmi (5/6?) som raz bola na pumpe kde moj muz mal taku etudu na temu "ja som najvaaaaaaac " uz nepamatam co presne, stala som v rade a hovorim predavacke ze ma z neho ide slak trafit. a pani taka 55+ mi povedala , o 5rokov si ho prestanete vsimat a jeho z toho slak trafi
Nuz ano mala pravdu, niekedy s pasiou na neho vygulam ocka ze coooooo? precoooo? hej si mi vravel? a jeho ide roztrhnut jak zabu, heh tak mu treba.

libawet
8. feb 2017

@eeffka áno, lenže mužovi treba povedať - jasne a stručne - čo od neho chceme a čo a prečo nemá robiť! On to nevie, jemu to nepríde tým, že na neho len " vygúliš " oči alebo ako tá pani v reakcii od figurka1985- usmejem sa....chlap takto nefunguje.

eeffka
8. feb 2017

@libawet no mne to nemusis hovorit ja toho svojho chovam uz 23rokov, ale skodoradost je najvacsia radost, ja mu pisem pokyny cez viber aby nemohol zapriet :D
keby som si mala robit tazku hlavu z kazdej "perly " co z neho vypadla za tie roky tak uz som 6x niekde odvisla. najsmutnejsie je ze rokmi sa to zhorsuje a to ma len cez 40.
ale najvacsi argument je ze ci vie co mu vadi na jeho otcovi? jasneeee , tak presne na neho sa meni. Mne je jeho otec sumafuk ale jeho ide rozdrapit ked su spolu dlhsie nez 2hodky

Strana
z3