icon

V akom veku ste sa odsťahovali od rodičov?

11leni11
28. júl 2020

Len pre zaujímavosť...v akom veku ste sa odsťahovali od rodičov? Ako to vzali ? Najmä ak ste mali priateľa a neboli ste zosobášení. Píšte vaše skúsenosti. Ďakujem 🙂

handika
29. júl 2020

vtedy sme boli spolu 3 roky a uz mame aj svoju rodinu

sixas
29. júl 2020

Keď som mala 21

kristianka2255
29. júl 2020

v 21tke sme si kupili s muzom byt 😊uz sme mali dirigovania celkom dost co mozme a mame varit a co nie, co mozme robit a co nie a ako byvame pod cudzou strechou, este sme aj najom u rodicov platili aj stravu kupovali a byt (hypoteka splatka+energie) vysla cca tak isto ako sme prispievali😃takze najlepsie rozhodnutie

klarissa25
29. júl 2020

Ja ked som mala 22, brat ma 24 a stale byva u mamy.

veronikavaneska
29. júl 2020

@11leni11 ja v 18 s priateľom. V 21 sa mi narodila dcera aj sme sa zobrali. Teraz mame dom a 4 deticky 😍

karolinakr
29. júl 2020

@deti95060810 😃😃

iva812
29. júl 2020

@viestta Moje dcery opustili domov priemerne cca v 19 , myslím , že syndrom prazdneho hniezda som mala - bolo mi smutno, ale ak by hniezdo opustili v 32 ako minimalne v Tvojom pripade , tak nie že syndrom prazdneho hniezda, ale otvarali by sme s manzelom šampanske - slusne povedané. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
221girl
29. júl 2020

24, hned po vyske

iva812
29. júl 2020

@viestta takych žien , aka je mama Tvojej kamaratky je vela. Ženy sa upnu na deti, to slovo upnu ani nie je velmi spravny vyraz - vychovavaju ich, zabezpecuju ich potreby , je to prirodzeneže zabudnu na seba . Nedavno som bola v divadle v Divadle v podpalubí v Bratislave - bola som tam spolu s mojou 33 rocnou dcerou 🙂 , nie s manzelom ani s kamaratkou ales dcerou a bola to divadelne predstavenie so Zuzanou Kronerovou - ucinkujuca bola iba ona - Shirley Valentine - o zene v strednom veku, ktora je este plna zivota , nevie o tom ale nakoniec si to uvedomi. 🙂 odporucam.🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
bona69
29. júl 2020

18

lopka1313
29. júl 2020

V 19 na vysku, obcas nejaky vikend som bola doma + prazdniny. Po vyske som sla na par mesiacov domov, kym som sa nezamestnala, potom do podnajmu do mesta, kde pracujem, to som mala cca 25... po 26 som sla do vlastneho bytu, to uz bolo take definitivnejsie 🙂 ale stale chodim obcas na vikend k rodicom, obcas aj na viac dni ci na tyzden, ked mam dovolenku, kluce som si nechala :D (byvam asi 120 km daleko a aj nasi maju kluce od mojho bytu, vzdy si navstevy vopred ohlasujeme, ale nemusime tak byt zavisli na tom, ci sme alebo nie sme presne v tom case doma, alebo napr. este v praci).
Syndrom prazdneho hniezda po mojom odchode bol, mama ma stale, aj po 10 rokoch tendenciu ma kontrolovat a vyzvedat o kazdom mojom kroku, co sa mi obcas dari odbijat, obcas nie. Mam o rok starsiu sestru a pri nej take veci neskusa, tym, ze ona sla o rok skor prec ako ja, teda som este rok ostala doma, kym som nezmaturovala. Pri sestrinom odchode tak prazdne hniezdo neostalo, kedze druhe mlada bolo doma :D A tiez segra sla do zahranicia, takze ani telefonaty medzi nimi neboli take caste, ako u mna... chcem tym povedat, ze moj odchod mama rozhodne znasala horsie (nie kvoli mne konkretne, ale kvoli tomu, ze sme boli uz obe prec). A trochu sa to zhorsilo este po smrti jej rodicov, moja mama celkove velmi rada kontroluje a stara sa o svoje okolie a tak stratu niekoho, o koho sa moze starat ju vzdy boli... Teraz su s ocom dvaja, a ma tendencie sa starat (okrem mna) aj o mojich starsich dospelych bratrancov a svojho brata (ich otca), kt su castejsie doma ako my dve (pochadzame z rovnakej dediny) a vzdy si takto niekoho na staranie sa on najde...
Mam ju naozaj rada, ale tieto jej tendencie ma privadzaju do zufalstva, lebo viem, ze ked o kohokolvek z nich pride, opat zacne intenzivnejsie kontrolovat mna. A mat 10 telefonatov denne s otazkou "co mas nove?" len preto, aby ma skontrolovala, je obcas fakt nezvladnutelne...
Ja len silno dufam, ze nebudem rovnaka...

vilma7
29. júl 2020

Obe so sestrou po maturite, čiže v 18.tich za prácou.

kofolala
29. júl 2020

@11leni11 v 19r.

torysheer
29. júl 2020

Mesiac po 18tke. Vyuzila som ze nasi riesili stahovanie z bytu do domu a ja som potrebovala ,,klud na ucenie na maturity". Otec sa mamy po par dnoch opytal kade sa tulam, ze ma ani nevidi, a ona ze ,,hej, lebo s nami uz nebyva". Som najstarsia z troch súrodencov a moj teraz uz exmanžel ku ktorému som sa stahovala mal vtedy 30.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. júl 2020

@torysheer 😃😃

karolinakr
29. júl 2020

@lopka1313 moja mama ani nevie vytočit mobil, zapojit nabijačku či si vóbec kupit mobil, tak mi nevola a keby som zomrela, tak sa to ani nedozvie.Občas si vyvesi svoju linku.Volala som susedivi z Anglicka nech jej povie nech sii napravi telefon, lebo ked jej človek 8 mesiacov nevolá, jej to nie je čudné (ma tam obsadzovaci ton)

comika
29. júl 2020

@11leni11 24r. Nasla som si pracu hned pi VS v inom meste.

diusqa761
29. júl 2020

V 18 cca. Išla som do garsónky, študovala večerne a robila v nemocnici. Bez drám to bolo.

montemotherone
29. júl 2020

@11leni11 neodišla som za priateľom, ale od rodičov 😉 Chcela som sa v prvom rade osamostatniť. Mala som 21. Priateľa som si našla až potom, a začala s ním bývať po mesiaci 🙈 ... Naši ma neriešili, takže to nejako nekomentovali... a s dotyčným chlapom bývame spolu stále. Už 23 rokov 😄

montemotherone
29. júl 2020

@torysheer 😄 otec roka

samrolka2019
30. júl 2020

V 29 r. Vtedy sme si kupili nas prvy byt. Dovtedy som dialkovo studovala VŠ + zamestnanie.

lujza123
30. júl 2020

Ja som sa pratala hneď ako sa dalo. V 14 tích na stredoškolský internát a hneď po maturite v 19 do prenajateho bytu.
Ja vobec nechápem mladých ľudí prečo trčia mamke pri zadku, ved prenajať si izbu v zdielanom spoločnom byte s ostatnými mladými je oveľa väčšia sranda a hlavne sloboda. Myslím si ze kým sa človek usadí a založí si rodinu mal by trochu pocestovat, študovať, skúsiť žiť vo väčšom meste, niečo zažiť. Naučiť sa hospodáriť s vlastnými peniazmi a životom.

Ani svoje dospelé dieťa by som doma nechcela. Radšej jej prispejem na samostatný podnájom. Ale tak my sme takto naučený, naozaj nikto ani z tej širšej rodiny nebýva ani nebyval v dospelosti s rodičmi ci viacgeneracnom dome

weronika171717
30. júl 2020

Po strednej skole, ked som isla na vysoku.

prdelkamm
30. júl 2020

V 18 rokoch, hneď po strednej, rodičia super, vždy akceptovali moje rozhodnutia a podporovali ma..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
leangela
31. júl 2020

@prdelkamm tak by to malo byt. Niektori rodicia to nevedia predychat, skonci to hadkou a kadejako. Esteze moji to tiez v pohode zvladli, podporovali ma 🙂

princeznasevera
31. júl 2020

Odstahovala som sa k priatelovi v 30 doteraz mu to nasi neodpustili ale uz sa to lepsi tak dufam ze do svadby da vztahy urovnaju