icon

Je správne, že rodičia platia študentkine náklady?

18. máj 2024

Čo si myslíte o Tom ,keď študentka býva so snúbencom pracujúcim v zahraničí ,ale polku nájmu a stravu jej platia stále rodičia ? Nie je zasnúbenie už taký vyšší vzťah ,nebolo by vám trápne ,ak ste muž ,máte snúbenicu a polku nájmu a jej stravu jej platia jej rodičia ?

pribinak
•
18. máj 2024

Nie nebolo. Ste len frajeri. Ty tu píšeš stále dokolecka, on je tvoj priateľ a nie sponzor. Veď chod robiť do zahraničia aj Ty

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
maximiliana
•
18. máj 2024

Zasnubenie je stale len frajerka, akurat ta na chvilu upratal prstenom, kym zase zacnes vymyslat 😂 takze nie je povinny ta zivit, ale ty by si mala prispievat... ci uz z brigad, alebo od rodicov

buberova
•
18. máj 2024

Rodičia majú vyživovaciu povinnosť kým dieťa študuje.. ale hlavne ona by sa mohla trošku posnažiť aspoň nejaké peniaze si zarobiť

maranta_leuconeura
•
18. máj 2024

Nie, zasnubenie nie je ziadny ,,vyssi vztah". Pravne maju na teba vyzivovaciu povinnost rodicia kym studujes a nezarabas, po sobasi manzel ak nezabaras.

minenkak
•
18. máj 2024

Čo znamená vyšši vzťah

kitycat
•
18. máj 2024

Ze ju vobec poziadal o ruku. Zatial prispela igelitkou, pipinku a klasicky partnersky cas

danica2711
•
18. máj 2024

takéto vyžírky mám najradšej...Rodičia si plnia voči tebe svoju vyživovaciu povinnosť a ty by si to najradšej minula len na seba, lebo veď ten chudák chlap v rámci "vyššieho vzťahu" je povinný platiť za teba všetko - čo keby si zdvihla zadok a išla aspoň na brigádu, aby si aj ty sama prispela niečím do rozpočtu? Či si myslíš, že celý život je povinný ťa živiť niekto iný?

domak2
•
18. máj 2024

Akože si ma najst brigádu a platiť si sama ci ako?

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
januska12323
•
18. máj 2024

A tej snúbenici nie je trápne, že ju musia dotovať rodičia?

sense
•
18. máj 2024

A prečo by mal všetko platiť len chlap, ved on nemá vyzivovaciu povinnosť voči tebe.... Snúbenci by malo byt trápne ze stále očakáva ze jej bude niekto financovať život najprv rodicia a potom partner....
Niektorí zasnúbenu sú zasnúbeni roky, lebo chlap svadbu neplánuje ale prsteňom zavrie výdaja chtivej dievčine ústa....
Mate už aspoň termín sobáša? A také niečo ako financovanie domácnosti treba riešiť predtým ako spolu začnete bývať bez ohľadu na to ci ste zasnúbeni alebo nie, ci ste manželia alebo nie

syslik81
•
19. máj 2024

Bolo by mi trapne voci rodicom tahat z nich peniaze a neist pracovat popri skole a spolufinancovat domacnost so snubencom... holka to ma cele neako popletene... si asi pomylila pojem snubenec a sugar daddy

tamitamitami
•
19. máj 2024

Ideálne riešenie by bolo nájsť si brigádu a prispieť na chod domácnosti z vlastných peňazí (samozrejme je normálne ak ti časť prispejú aj rodičia kým študuješ).

Je normálne že ak dvaja partneri žijú v spoločnej domácnosti tak sa finančne podieľajú obaja. Nevidím jediný dôvod aby to celé mal platiť on.