V manželstve bez lasky

maminka3746
3. dec 2018

Ahojte. Skúsim v kratkosti opísať môj problem 🙂 s muzom sme 5 rokov manželia, 2 deti(3,6). Spávame oddelene už 4 roky, sex možno 3 krát za rok. Žiadne pekné slovo, objatie, pusa, nič..žijeme len ako spolubyvajúci. Vela krát som sa snažila s ním o tom hovoriť že mi to jednoducho všetko chýba, buď ma nevníma, alebo niečo slubi, ale príde mi to že slubuje len aby som mu dala pokoj. Naozaj ma to nebaví takto žiť, ale uz som rezignovala!! On nie je zlý, je strašný pohodak ako kamarát super no ako partner uplne nanic. Jemu to vyhovuje, ja som nestastná ale nevidi to. Najlepsie by bolo odist, fakt mi strasne chyba laska a vsetko co k tomu patrí, no je mi ho luto.. ze zrazu zostane sam, ja s detmi sa odstahujeme a on co? Nemyslim si ze by sa to dalo zachranit, uplne sme voci sebe ochladli, naozaj uz len ako kamarati..... Zažil niekto niečo podobne? Ja uz nechcem cakat na zazrak, chcem to konecne riesit. Odisli by ste?

moonlight1210
3. dec 2018

@maminka3746 ano, odisla.
a nebala by som sa, ze ostane sam.
isto nie. ak je pohodak, urcite to casom oceni aj ina zena, a kedze to bude novy vztah, zas tam bude ta pociatocna iskra, co ho prebudi a on zas bude pozorny partner. urcite im to (aspon nejaku dobu) bude klapat.

takze by si sa nemala az tak zaoberat tym, co bude s nim. urcite si poradi.
zameraj sa skor na seba. lebo mas pocit, ze pri nom usychas a chradnes.

a ak sa naozaj obavas, ze mu odchodom ublizis a on fakt je z tych, co nevedia, ako na novy vztah, skus ho postupne s niekym zoznamit. urobis dobru vec pre seba, aj pre neho.

bsp39
3. dec 2018

Ty pozeráš na neho, ako si poradí bez teba? To nemyslíš vážne. A on prečo nepozerá na teba, ako sa v manželstve s nim cítiš ty? Dokonca o tvojich pocitoch aj vie a nič nerobí. A ty si taká ohľaduplná voči nemu. Tebe v takom prípade nie je čo radiť. ty si už rozhodnutá trpieť v manželstve s nim, lebo sa o neho bojíš, ako to zvládne bez teba. Podľa mňa si sama odporuješ.

lus83
3. dec 2018

@moonlight1210 to nemyslíš vážne co si napísala. Tak ona mu ma ešte hladat partnerku, s ktorou bude robiť zo, co ona od neho vlastne vyzaduje?? On by to prezil, ved co sloboda, ziadne záväzky, nebude počuť krik deti, nebude musiet sa o ne starať, ked budu chore, nemusi v noci vstavat.. Skor jej sa to týmto sťaží. To sa ľahko povie odid. Ale bude potrebovať dvojnasobne viac energie, casu, peňazí, time manazmentu. Kopec ľudí tak zije. Nevravim, ze je to spravne. Ten chlap je proste sprosty ignorant a sebec. Navrhujem, aby sa autorka este isla poradiť s dobrým psychologom, ako ist na muza aby sa uvedomil...

maminka3746
autor
3. dec 2018

@bsp39 vies, nie je to take jednoduche! Ja som rozhodnutá skor odist, len som napisala ze mi ho je luto kedze nie je zly clovek, za 11 rokov co sme spolu sme zazili toho strasne vela, neviem kde sa stala chyba, kde nastal ten zlom. Preto myslim aj na neho, ze co dalej. Mam 28 rokov, nechcem takto zit urcite nie...

hettinka
3. dec 2018

@maminka3746 prečo ste začali spať oddelene?

maminka3746
autor
3. dec 2018

@hettinka Ked som bola tehotna zacal spavat v obyvacke, vtedy nam to vyhovovalo obidvom.

janickacrazy
3. dec 2018

@maminka3746 Nemysli na neho, konečne začni myslieť sama na seba, správaj sa tak, aby tebe bolo dobre. Zbaľ sa a odíd čo najskôr aj s deťmi, myslím, že tvoj muž sa veľmi rýchlo zobudí. Hádam nechceš žiť v tvojom veku ako dochodkyna, že sex 3 krát za rok, preboha.

bsp39
3. dec 2018

@maminka3746 v tvojom veku žiť v nefunkčnom manželstve? Čo pozeráš do zadu? Pozeraj dopredu, rieš svoj život, nie jeho.

hettinka
3. dec 2018

@maminka3746 tak asi tam je začiatok konca ... proste ste si od seba už asi odvykli.
Jasné, sú ľudia, ktorí sex až tak nepotrebujú, aj ja som si prešla v manželstve (18-ročnom) obdobiami, ked ho bolo pomenej, z rôznych dôvodov ... ale láska fungovala stále, tá nie je len o sexe.
A určite sa ti ozvú ženy, ktoré fungujú s oddelenými spálňami roky a sú s tým v pohode, aj po sexuálnej stránke im to funguje, aj inak.

maminka3746
autor
3. dec 2018

@janickacrazy nie to nechcem. Preto sem pisem,, potrebujem asi nejake nakopnutie, povzbudenie, ze nerobim blbost.

hettinka
3. dec 2018

@maminka3746 a čo psychológ, manželská poradňa... nezvažovali ste?

maminka3746
autor
3. dec 2018

@hettinka On problem nema ziadny. Ked sa ho spýtam ci ho bavi takto zit tak sa zatvari akoze co?? jasne, je nejaky problem?? a stale dokola.. proste ja uz nemam na to silu mu kazde cca 4 mesiace opakovat co ma trapi a co mi vadi, rozpravat sa sama so sebou.

lucia147852
3. dec 2018

Wow...normalne sa zamyslam nad tym kam tento svet speje. Ved manzelstvo je v dobrom aj v zlom. A prave prezivate to zle. Co tak si sadnut s manzelom a povedat mu vsetko co si napisala sem, co povies kamoskam. Ze uz takto nevladzes a, zamyslas sa ze odides a ze to nehovoris len tak. Su tu poradne, sexuolog. Vies vobec co sa deje s nim? Preco to tak je? Ja netvrdim ze clovek ma zit v nefungujucom manzelstve ale pokial nejde o nasilie alebo podobne veci treba sa najskor spravit vsetko preto aby sa veci opravili. Vy uz mate aj zodpovednost za tie deti ktore ste priniesli na svet. Laska je aj rozhodnutie, chciet dobro toho druheho viac ako svoje. Samozrejme obojstranne. Nie len vybuch vasne a emocii. Tie po case vzdy oslabnu. Drzim palce

hettinka
3. dec 2018

@maminka3746 inak ako rodina fungujete? Venuje sa deťom, hrá sa s nimi, chodíte na výlety, na kupko, športovať, na pobyty?

janickacrazy
3. dec 2018

@maminka3746 práve preto musíš odísť, je to jediné riešenie ako ho získať späť, muži nereagujú na výlevy, reagujú na činy, pokiaľ sa len sťažuješ a nič neurobíš, tak jemu je to jedno, vypočuje si ťa a nerieši, myslí si totiž, že neodídeš, musíš ho trochu šokovať, inak sa nezobudí

deti95060810
3. dec 2018

asi by som neodišla, len by som si niekoho na milovanie našla....😉

moonlight1210
3. dec 2018

@lus83 jasne, ze to myslim uplne vazne a bez ironie.
on nema zaujem nic menit, ona chce od neho odist a lutuje ho, ze ostane asi sam a citi sa preto zle.

Tak v com je divne, ze mu pomoze, aby sa necitila kvoli nemu zle, ze ho opustila, ak by on mal ostat sam a v depresii, ze mu padlo nanzelstvo?

Zas sa na to pozri realisticky. Ona uz vyzera, ze je za tou fazou sebeckej lasky, ze s nim bude za kazdu cenu a radsej ho bude dusit vycitkami a rozhovormi a domrzanim, ale nerozvedie sa, lebo s inou by nebodaj mohol mat to, co jej neda. A to by nezniesla.

pininka
3. dec 2018

Dobre to poznám a že problém nieje žiaden. Darmo ti tu radia sexuológa, psychológa a pod. Ten tvoj a ani ten môj by nikam nešli. Veď probleme my,nie oni. Ja som tiež skúšala všetko, u nás aspoň ten sex ako tak funguje, ale môj muž nevie čo je láska, ani ako ju má prejavovať. Bola som jeho prvá frajerka keď mal 26 rokov a z domu príklad nula bodou. Svokra studena ako psi cumak a s mužom žijú roky rokúce len ako spolubývajúci. A keď sa opýtam muža či si myslí že je to tak správne, tak povie že áno. Má svetle chvíľky, ale je ich zalostne malo.

juliet86
3. dec 2018

ono to niekde zacalo ze laska zacala odchadzat... kedy a co sa stalo? ja myslim ze chod sama ku kvalitndmu psychologovi a chodte spolu do poradne... viacjrat. samy chodte na dovolenku. vycerpaj vsetky moznosti nez to vzdas

baccio
3. dec 2018

@maminka3746 hmmm ťažko radiť keď do toho človek nevidí. Ale nieste spolu ako manželia tak dlho aby si to mala hneď vzdávať. Aspoň to je môj názor. Chýba nastala vtedy keď sa istahoval zo spálne.Minimalne po pôrode si ho mala nasťahovať späť. Máte dve detičky a už niesu najmenšie tak ťa spálňa už má byť len vaša.To by bol prvý krok čo by som urobila ....nasťahovať ho späť.

lus83
3. dec 2018

@maminka3746 vies co, nie si sama. Prezivam cosi podobné, len nemám odvahu odísť, lebo máme malé dieťa. O rodinu sa stará dobre, aj o syna, len ja sa cítim ako spolubývajúca. O problemoch sa ani náhodou nechce rozprávať, lebo teraz je unavený, alebo kuka telku a vlastne podla neho si zeny stále len vymýšľajú problémy... Ved co, ze sex nefunguje, ani len jednoduchý rozhovor o nás a o mne, ze ako to riešiť. Napríklad teraz som sa ho pýtala, ci je spokojný... Bol ticho. Asi 5 krát som mu to zopakovala, tak vraj niekedy ano a niekedy nie. A ked som chcela, aby pokračoval ze nech vysvetli... Tal zas, ty sa chces len hadat, co zas na mna skusas a dnes na to nema náladu, tak isiel spat. Proste on nikdy nic riešiť nechce 😔

zabina27
3. dec 2018

@lus83 @maminka3746 tiež máme niečo podobné doma 🙁 lenže ono je niekomu ľahko radikálne povedať "odíď", ale pokiaľ je ten chlap ako človek za otec normálny, tak brať deťom otca a rozbíjať rodinu sa mi nezdá tiež ako dobrý nápad. Ja momentálne nemám energiu ani náladu niečo riešiť, pitvat a keďže podľa chlapa problém nie je, tak to nechávam plynúť a uvidíme...

janickacrazy
3. dec 2018

@zabina27 Nepochopili ste ma asi, nemyslela som, že máš odísť navždy, treba odísť len na nejaký čas, napr. 2 mesiace, aby si ten muž uvedomil, čo može stratiť. Normálny chlap si uvedomí, že mu chýbate a vzťah sa dá do poriadku. Pokiaľ sa žena len pravidelne raz za čas povyhráža, že odíde a je nešťastná, muž si povie, že aj tak neodíde a nič neurobí. Niektorých chlapov proste dokopeš k činom len, ked aj ty niečo radikálne naozaj urobíš. Podľa mna to za pokus stojí.

zabina27
3. dec 2018

@janickacrazy asi máš pravdu, ale reálne kam by som tak s deťmi išla, aby celá família neriešila, že čo sa deje... to ja nemám rada, aby takéto veci niekto vedel.. napríklad my obaja sme vyrástli tiež tak podobne, že nebol u rodičov nejaký srdečný vztah a teda keďže muž je chlap, berie to, že to tak je normálne a ja ako žena, čo nad všetkým premýšľa, tak viem, že by som to chcela inak 😀 ale snáď časom prídu zmeny, končím RD, idem do práce, iné myšlienky, tak uvidím...

pribinak
3. dec 2018

Ked odídeš, odskáču si to deti. To nebude fér. Radsej si nájdi milenca. Uplne vazne.

bobricek1979
3. dec 2018

@maminka3746 a môžem sa opýtať koľko ste spolu chodili, lebo ako manželia ste veľmi rychlo sa vzdali niekde tam treba začať hľadať máte dezi nepokusali ste sa to za tie 4roky nejako napraviť?

eva8
3. dec 2018

nemá milenku? Ako dokáže mladý chlap žiť bez sexu?
Skús za ním ísť kaťdý večer do postele, čo to s ním urobí. Vlez za ním do kúpeľne, keď sa sprchuje. Načo slová? Chlapi majú radi činy. A potom zistíš, čo je vo veci....

romiada
4. dec 2018

@maminka3746 kazda co Ti tu radi ma svojim sposobom pravdu. Mozno rozhovor,mozno vykricat co Ti vadi, mozno odstahovat sa, mozno vydrzat (mozno s milencom po boku). Kazde riesenie je istym sposobom spravne ak Ta nauci tesit sa opäť zo života. Možno vďaka nejakej facke sa prebudi aj on. Čakaj rozne reakcie s nepredvidateľnym koncom. Tak to v živote chodi ked bojujeme aby sme sa citili dobre a štastne. Tie životne scenare si pišeme sami a musime ich aj prežiť. Preto Ti tu niktora nemože dať jednoznačnu radu čo urobit. Na to musiš prisť sama...poznaš seba a vieš čo maš doma, tak sa podľa toho zariaď.

bobricek1979
4. dec 2018

@romiada no s tým milencom nesúhlasím aspoň teda keď nemám poroesemy vzťah čo sa s ním zmení lepšie sa ppzrie do zrkadla? Nechápem že ak už to po rpku neficalo urobili so dve deti a nesnažili sa skôr riešiť to medzi sebou

saslavka73
4. dec 2018

5 rokov a máte spolu deti. A kde je celý život? Opýtala si sa ho na rovinu? Hanba takto zničiť lásku. Alebo tam žiadna nebola? Tie deti ste robili že ste nevedeli ovládnuť chvilkovy pud? Hanba hanba hanba. Takto sa s ním porozprávaj.