V paneláku máme ženu poskytujúcu sexuálne služby. Omylom klopú na dvere nám
Ahojte viem, ze nazov temy znie bizardne. Ale zacina to byt naozaj problem a ja vaham ako to riesit. Pred nedavnom sa do nasho panelaku pristahovala mlada baba, moze mat tak do 30 rokov. Byva na rovnakom poschodi ako my, len v druhom schodisku. Ale od zaciatku. Pred par mesiacmi zaklopal na nase dvere chlapik, mierne podgurazeny, asi 40 rocny s flasou v ruke, ze hlada Lenku. Tak sme mu povedali, ze tu ziadna Lenka nebyva, ved neva, asi ide na party a pomylil si dvere. Asi o mesiac neskor vo vecernych hodinach tu klopal mladik, asi 35 rocny dobre vyzerajuci, tiez hladal Lenku. Povedala som to muzovi. Vraj aj pred tyzdnom tu klopal patdesiatnik, ze hlada Lenku. A az potom nam to doplo... Okrem toho sme nasli raz pred dverami sytoruzove topanky na asi 20 cm podpatkoch... asi boli pre Lenku.... Aj ked nam to uz doslo, cim sa asi zivi Lenka, este stale nam to bolo mierne smiesne. Az kym raz o polnoci neklopal na dvere asi 30 rocny mladik, nieco mlel, potom trieskal na dvere a zvonil, az sa zobudili deti. Najprv sme nereagovali, potom muz na neho zvnutra zareval nech vypadne, ze tu Lenka nebyva. Ja som bola uplne vytrasena, ze nam roztrieska dvere, a zakricala som mu nech ide do druheho schodiska, ze tam Lenku najde. Potom odisiel, ale ked som pozrela dole z okna, stal tam a pozeral hore, ocividne si myslel, ze Lenka nechce otvorit, nastastie sa uz nevratil hore.
To bolo pred mesiacom a prave pred chvilou niekto buchal na dvere znova. Muz a deti uz spia, nastastie buchal len raz, ale som z toho znacne nervozna.
Rozmyslala som, ze vyvesim na vchod sipku smerom kde byva Lenka, s nazvom 'Bordel Lenka tymto smerom', aby som upozornila susedov, ze v panelaku sa nieco deje. Muz rozmysla, ze pojde za Lenkou, ktoru som mimochodom len raz zazrela pri brane, a poriadne jej vynada nech svojim klientom presne povie kam maju ist.... alebo na nu naziapat nech nam v panelaku nerobi bordel? Da sa s tym nieco urobit? Je to protipravne, ze ma v slusnom dome bordel? Rozmyslala som, ze pojdem na policiu a poradim sa s nimi? Ci vykaslu sa na mna? Este som sa chcela opytat susedov, ci nieco netusia, ale zatial sa domom nesiri ziadna klebeta o bordeli a trocha sa bojim, ze ked sa to Linda dozvie, ze my sme ju bonzli... co ak ma pasaka alebo take nieco a pride si to s nami vybavit? Fakt netusim ci to robi na vlastnu past len... to by bola dost silna trufalost si pustat do bytu taketo nezname individua, ci? Co by ste robili vy? Fakt sa trocha obavam, hockedy vecer idem poliat na schodisko kvety, ale posledne mesiace sa bojim otvorit ak je uz tma aj dvere... Vdaka za nazory vopred.
My sme mali niečo podobné v dome, kde sme bývali... nevedela som o tom, ale manžel došiel zo schôdze (bývali sme tam krátko) a že sa dotyční musia vysťahovať, lebo tiež tam mali z bytu spravený bordel. Ale čo ako sa riešilo neviem napísať, ale keď to bolo až na domovej schôdzi, tak iste verejne a aj spolu s bytovým družstvom daného vchodu.
A popýtala by som sa susedov, či niečo podobné zbadali, predpokladám, že tí nad ňou alebo pod ňou (nie zákazníci 😀 ) musia niečo počuť, keď k nej chodí návšteva po nociach a ak to potvrdia tak to riešiť so správcom. Predsa len by tam mali mať právnika a možno aj podobnú skúsenosť čo a ako.
no treba nechce aby za nou prisli do bytu a asi zakaznikom musela nahlasit kde byva,mozno ani neni stetka ale taka poriadna okradacka preto boli k vam hostia nemilí.Mozno vediet zaujimavy biznis.Ved preco by u vas buchali?Musela im povedat cislo bytu a adresu.Mozno si poziciava peniaze a nechce vracat.Moze v tom byt tolko toho 😉 .Ale asi by som to riesila .
@zoe1977 tak ja by som si najprv na dvere dala taku menovku, kde je taka rodinka, a ak to nezasahuje do sukromia, tak aj s krstnymi menami, ale niektori chlapi by to možno ani nečítali. tiež by som dvere vyzdobila dakymi detskymi motivmi, ... a dolne dvere na panelaku sa nezamykaju? kto tym chlapom otvara dvere? či to ta lenka byva v tom istom vchode, či ako? a ked sa to bude opakovať, tak by som asi dala na dvere aj cedulu: tu lenka nebyva... ktovie, či to nejak môže vyriešiť policia, ved ti chlapi sa len pomylia, nemaju v umysle nič zle. akurat, ked su opiti, tak môže isť o nejake rušenie, či čo.
Nechapem, preco si vsetky myslite, ze Lenka to ma ako biznis, mozno si len rada uziva, je mlada, slobodna, asi aj pekna. Niekde na zurke niekoho zbali a zavola si ho domov, no a co? Kvantum bab takto zije. Pokial jej v tom nebrania nejake moralne zasady a nerusia nocny klud, tak jej sposob zivota nema kto preco riesit. Jedine by som s nou riesila, aby si ti chlapi nemylili dvere, to je vsetko 😉 Este za slobodna som vystriedala v BA niekolko podnajmov a stretla som sa s takymito babami a s ich filozofiou prist do BA pracovat a popri tom si uzivat - alebo skor v opacnom poradi 😀 V jednom podnajme som to nevydrzala a odisla som - cez stenu som pocula uplne vsetko plus este cudzi chlap hocikedy v kupelke a kuchyni, no des. Tak myslim, ze v porovnani s tymto je nejake buchanie na dvere uplne nevinne 🙂
Ja tiez nechapem preco riesite co sa deje za dverami bytu,jej vec,a riesit to sipkami a ze lenka stetka byva tam......halooo to si dospela zena ci trafena pubertiacka??normalna dospela zena to riesi inak...a utried si to lebo raz lenka,potom linda,raz tyzden,mesiac...bla bla....pride mi to ako fantasy pribeh
Zaujimave citanie, ale ked byva na druhom schodisku, ten ma snad aj samostatny vchod a tym padom aj samostatny cip, nie? Tak potom kto tych chlapov pusta dnu? A ked ich aj pusti dotycna linda lenka, tak ich potom nezhana? A nakoniec ked tam v noci trieska a hulaka nejaky chlap a nie raz, tak, ze pobudi celu rodinu, tak to asi poculi aj susedia a nikto nic netusi iba vy? Nuz zaujimave. V konecnom dosledku, ked mate problem iba vy a nikto druhy, tak potom je tazke sa stazovat, alebo riesit...@zoe1977
No teda baby prepacte, ale to jej akoze nema vadit, ze jej niekto v noci !!!!!! bucha na dvere, az jej zobudi deti, a to sa nestalo len raz???? To kde zijete, ze by ste akoze toto tolerovali??? Skus sa spojit s okolitymi susedmi, co maju v susedstve priamo jej byt, ci nieco v noci pocuju, urcite v noci vyvadzaju, len sa tiez boja sami ozvat, ale ked to niekto nadnesie, uz sa vacsinou viac ludi prida. Zvolajte domovu schodzu a tam to rieste. Som zvedava, kto z vchodu by umyval zvratky po nejakych opilcoch potom rano, lebo urcite v byte si este aj hrknu na posilnenie, tiez vytah a svetlo co minaju jej zakaznici v spolocnych priestoroch platite vsetci v panelaku. Neviem akeho mate domovnika, nas by to vyriesil sam, bud si bude pre svoje navstevy chodit priamo dole, alebo jej odpoji zvoncek, aby sa jej nedalo zhora otvarat, nakolko je zodpovedana za svoje navstevy. A mohla by skakat meter dvadsat. Taky je u nas domovnik. Viaceri sa neho hundru, ale ked dojde na lamanie chleba, vsetci su spokojni, lebo nedrzi nikomu stranu a naozaj sa stara o poriadok v panelaku, nerobi mu ziaden problem zazvonit u ktorehokolvek suseda, a problem vyriesit, a ludia ho vsetci respektuju, co uz je naozaj dnes rarita, .. U nas sa o 20.00 zamknu vchodove dvere, a kazdy ich po sebe aj zamkne, takze sa zhora telefonom uz nedaju otvarat, clovek si musi ist dotycnemu sam dole otvorit. To si odhlasujte na schodzi a mate po problemoch. A pri dalsom buchani v noci volaj policiu, ze sa vam niekto dobija do bytu, nejaki cudzi chlap, ze vas obtazuje, potom ich posli k tej nadhere, nech si to s nim riesia. Sice nic nevyriesia, ale sprav to 2/3 krat po sebe, potom ju to samu prestane bavit, ked jej tam budu v noci buchat policajti. Jej prava koncia tam, kde zacinaju vase....
@lubmar nie tolerovat to nema,ale ma to riesit s nou a nie davat sipky a listy!precosa stazuje tu a nie tam kde by mala?a vobec ani ona nic poskytovat nemusi,a aj keby preco by to mala riesit cela bytovka?nech dvihne rit a ide za tou slecnou!!!je dospela tak nech sa tak aj sprava
@mirka49
@natuska87
mirka co sa tyka casoveho rozdielu, tak vsetko sedi, chcela som tym zdoraznit, ze ked sa to stalo treti krat, tak muz mi povedal, ze pred tyzdnom sa to stalo tiez.... len mi to nepovedal, lebo to nepovazoval za podstatne... az potom nam spolu doslo, ze cudzi chlapi hladaju nejake dievca, ktore mimochodom a ocividne nepoznaju... ja som sa jedneho pytala, ze aka Lenka, ako sa vola priezviskom? a nevedel ceknut nic, podla mna ju ani nikdy v zivote nevidel, ani nevedel, ci akoze mozeme byt jej spolubyvajuci, alebo co ma cakat.
@matafen nemyslim si, ze si vodi chlapov zo zuriek, fakt je ze ma stve, ze si ich nepride vyzdvihnut, fakt trapka, asi sa jej nechce obliekat ako tu niekto spomenul.... zaujimalo by ma, ci jej niektori z tych chlapov povedal, ze predtym ako ju nasiel, klopal inym ludom... tak to by uz mohla tusit tato Lenka, ci ako sa vola, ze je v prusere...
@zoe1977 a preco si este stale nesla za nou???tu ti nik nepomoze!!!
@alcahelca nie, ten byt nema v podnajme, kupila si ho od tych susedov co tam byvali pred niekolkymi mesiacmi.
@lubmar dakujem za podporu, mame v jednom vchode dve schodiska, na brane magneticky cip, dvere sa nedaju zamknut, ale to je dobry napad, aby jej odpojili zvoncek, lebo presne to ma trapi, ze ked si ich madam nevyzdvihne, tak sa tu potuluju kadejaky typci co tu nemaju co hladat, sila fakt. Ten co prisiel uplne prvy krat hladat lenku, tak vyzeral, ze na niecom fici, boze chran aby ho stretli moje dcery ked budu vacsie 😅 nic dobre mu z oci nekukalo. A toho razneho domovnika vam zavidim.
Aj to ma napadlo, ze sa pojdem opytat susedov co byvaju oproti nej, mame 2 byty na poschodi, ze ci si nieco nevsimli.. ak nie, tak mozno si zacnu vsimat 😝 a nejak to poriesime spolu.
@maciatkolulu v niektorých panelákoch je jeden vchod a potom sa ide aj napravo aj naľavo ... aj tam, aj tam je výťah a schodisko a vyzerá to rovnako, len zrkadlovo, preto im asi môže otvoriť vchod a oni potom idú asi na opačnú stranu 😀
@petulda333 petulda preco stale utocis? ja sa tu mozem pytat na nazor vsetkych vo fore, ci takyto problem mali a ako by ho riesili. Mozno nechcem ist za nou hned, lebo to nepovazujem za dobre aby vedela, kto ma s nou problem! Mozno ma pasaka, co ja viem? mi tu pride vyvalit dvere... ako som hovorila, ked som videla tych chlapkov co za nou isli, tak podla mna zdrava baba sa musi bat a musi sa nejak posichrovat, ked pride nejaky typek nasilnicky, alebo ja neviem, nafetovany, opity... hovorim ze zvazujem riesenie ako na nu... Doteraz sme si povedali, ze pockame, nebudeme to riesit, mozno sa uz nik neobjavi, ale zjavne sa to neskonci, kym to neporiesime.
preto ten napad so sipkami 😀 😝
@zoe1977 utocim?sa preber,pises ze to trva uz par tyzdnov takze to nie je hned...a co myslis ze sa to samo vyriesi?alebo niektora z nas to poriesi?a co ked das tabulku,ci listok ci zvolas schodzu?myslis ze nezisti kto sa stazoval?ja ti nepisem aby si za nou sla a nadavala jej,ale sla slusne zaklopala a vysvetlila jej ako sa veci maju,ze u vas parkrat klopali muzi a aj v noci a rusi vas to,ze ju chces poprosit aby sa to neopakovalo!a neverim ze ti niekto vyvali dvere!skor ked budes robit hluposti akoze potajomky!!!
@edita56 tiež som si to všimla. Poslednú dobu tu je čoraz viac tém podobného rázu, ako táto....možno potrebujú vedieť názory ľudí k diplomovej práci
@petulda333 uvidim, zvazim ktora cesta bude najlepsia, aby s tym prestala. Mne nejde len o to, ze tu klopu tipci, chcem aby z toho bol taky pruser, aby sa podla moznosti odstahovala. Ako hovorim, bojim sa o deti a otvarat dvere ked sa zotmie. Alebo aby s tym prestala.... uraza ma, ze tu doslova robi bordel medzi slusnymi ludmi. Viem ze jej v tom nezabranim, ale nebudeme sa tu teraz vsetci tvarit, ze aky sme super susedia, jeden ma deti, druhy mileho psika, treti bordel a vsetko je v uplnom poriadku. Ak nadobudnem pocit, ze je dobre sa s nou porozpravat, pojdem. Ak budem povazovat na koniec za lepsie, ze na to upozornim co najviac susedov, tak to urobim. To som vlastne dokonca mohla uz davno urobit. Len nie som clovek ktory by chcel niekomu ze vyslovene ublizovat, ale zas odtial potial. Ked chce bordel, nech si najde lepsie miesto na vykon takehoto povolania. Ktorej z nas by sa to pacilo mam toto v dome? Viem, ze niekomu to nevadi, lebo ho susedia nezaujimaju. Mne to ale skratka vadi.
no každopádne ak by mi sa mi viackrát stalo, že mi niekto bude zvoniť, vyklopávať, prípadne vybuchovať a aj v noci, tak by som to určite riešila, v prvom rade by som šla za ňou, slušne sa jej opýtala či sa volá Lenka a poprosila,aby si svoje návštevy presnejšie navigovala nakoľko sa návšteva ohlasuje u mňa, hľadá ju, budí mi deti a obťažuje ma to.. ak by nepochopila a reagovala neprimerane tak by som to riešila už aj so správcom bytového domu. Ak je normálna a pochopí nebude reagovať zle...

a byt v ktorom býva vlastní alebo je v podnájme? ak ho má prenajatý - oznámiť to vlastníkovi bytu (a on by ju mohol na základe nájomnej zmluvy vyhodiť) - ak je to jej byt, tak skúsiť cez políciu, my sme riešili to isté, ale rozdiel bol v tom, že v našom prenajatom byte si spravili eskortnú službu, susedia dali podnet na políciu, my sme ich v zmysle nájomnej zmluvy vyhodili