V partnerovi nemám oporu. Ako to mám riešiť?

marina666
25. feb 2016

mamičky viete mi poradit a napisat ako žijete vy ,či je toto normalne alebo prehanam? Mame dve deti jedno chodi do školy s druhym som doma na MD .Ide o to že manžel všetko nechava na mna a čo je horšie aj všetku zodpovednost ,jeho povinnost je len to že chodi do prace. Ulohy so staršim pišem ja,domacnost mam na starosti ja,nakupy tiež.Občas nakupi ale len na požiadanie. Velmi mi vadi že sa nechce rozpravat a ked začnem akukolvek debatu o nas tak to nerieši,kuka do telefonu a vobec ma nepočuva a odpoved je že nič sa nedeje vraj to je v každom vztahu podla neho. Ked su deti chore tak je zase všetko na mne a ešte sa vezme z domu a pri domov pripity akoby som nepotrebovala pomoc,dve chore deti su dost fuška to každa mamička uzna ,no on nie jemu to je jedno.A najviac mi vadi že je nespolahlivy ,proste dohodneme sa na niečom a on to nedodrži a potom hadže vinu bud na deti alebo na mna alebo na čokolvek len nie na seba. Vobec nieje empaticky ,skor mysli len na seba aj deti idu radšej za mnou ked niečo chcu. Ja nie som idealna mam tiež chyby ale snažim sa aspon aby sme ako rodina fungovali ,ale nejak citim že on potrebuje len sex a ine ho nezaujma.Nevie /nechce) ma vypočut a mne chyba niekto o koho sa možem naozaj opriet ,zdoverit niekto kto by ma počuval a nie uprosted rozhovoru napr. začne telefonovat a odide.Ako mam toto chapat?

lienkaviva
25. feb 2016

@marina666 chápem ta, ja mám tiež školáka a som na MD sme 10 r. manželia a v tomto som si s mm museli sadnúť predtým ako sme mali deti. Nechcela som byť na deti sama ako moja mama. Ale tiež má manžel dni ako tvoj, ale nie je to takéto. Ja ti poradím len jednu vec, ktorá u nás zaberá. Nepochopil čo mám doma, kým s deťmi nezostal sám (a to mal navarene). Pár krát som ho tak nechala a vidím že to malo zmysel. Žiadne rozhovory, berú to ako sekirovanie 😁

qidko
25. feb 2016

@marina666 je tazke vediet co prezivas ak to nezazijes....no ja by som si to musela vydiskutovat ziaden krik plac ken sadnut dat si kavu a rozobrat si to.....ten telefon by letel ziadne volania Ked riesime rodinu......mne to pride ako ignoracia.......skuste si rozdelit povinosti nech sa zapaja do prac doma ,nasukaj mu deti na prechadzku,ja viem ze to mas tazke ale skus to ved nemas co stratit:(

jana_eyre
25. feb 2016

@marina666 nezda sa mi to ok a asi by som to brala ako neuctu ku mne.. a co by som robila? ak by ma nepocuval v mojom normalnom tone, tak by som na neho poriadne zarucala, vykricala co sa mi nepaci a vysvetlila kam to vsetko povedie.. a ak by ma uz zacal pocuvat potom by som si s nim dohodla pravidla a trvala na ich dodrzovani..

viem, ze tu vela zien vzdy trva na normalnom rozhovore bez emocii a s nadhladom - ja sa tak tiez snazim veci riesit - ale ak mi uz pohar trpezlivost pretecie, tak to dopada takto, vtedy ma pocuju vsetci..

marina666
autor
25. feb 2016

@lienkaviva
@qidko
@jana_eyre ako pišem u neho su tie debaty bezduche ,všetko mi naslubuje už ked je zle a potom zas to iste pride a ta ignoracia a zabvovanie zodpovednosti ma vytača neskutočne.Napr. ma niekde zaniest syna a on to rieši 5 minut pred odchodom a ked nestihaju tak všetko možne a všetci za to možme len nie on.Proste ma to nebavi počuvat . Aj praci toto robi a vyjadruje sa o kolegoch a všetci su sprosti naokolo len nie on. Povie že pride za hodku a on je preč 3 hodiny a ked pride tak nadava zase na niečo nepodstne nepovie že sa neponahlal. On jedno rozprava niekedy všetko prikivne ale su to len slova a skutek utek. žiadne činy nevidno,proste povie že spravi aby som bola ticho ale skutočnost je taka že to nespravi. 😖

qidko
25. feb 2016

@marina666 tak buchni po stole Ked bude doma nechaj mu deti aspon na 2-3hodky a ty chod prec mozno si uvedomi ake to mas ty Ked si sama a vsetko musis stihat

bluesgirl
25. feb 2016

No mne pripada ako ten typ co sa zenil aby mal hlavne o seba postarane. On to plati tak naco sa snazit mat aj skutocny zaujem? Ak sa nechce o tom ani rozpravat tak to tazko zmenis. Menit sa bude len ten co vie uznat chybu a obcas sa prekonat. Ci je taky aj tvoj manzel na to najlepsie poznas odpoved ty.

emilia25
25. feb 2016

No toto veru nepoznám doma a to sme zschvilu 8 rokov manželia desať rokov spolu 4 babo co skoro na svete.robime vsetko spolu do obchodu na nákup rano deti do skolky školy po obede pre ne.muz mi vzdy deti okupe ja im nechystám pyzsms.proste pomáha mi vo všetkom aj na malu ss tesi ako mi bude pomáhať.ked som bola teraz v nemocnici vedela som ze sa postars aj ked je s nsmi babka máme to o nieco jednoduchšie ale aj tak mi moj muz povedal keby som mesiac mimo skončil by v kszsjke proste na jedného to je veľa ked robia všetko spolocne je to rýchlejšie jednoduchšie pre rodičou.nepoznám ani to ze si muz pise s druhou nemá cas na to ked pride domov s prace bud spí po nocnej alebo robi na dome.kazdy deň mi povie ze má miluje ja jemu tiez a niekolko krát denne.proste baby zapájajte muzov do všetkého nech vám pomáhajú nerobte im slúžky a potom to takto vzdy dopadne.

marina666
autor
25. feb 2016

@bluesgirl chybu si neprizna nikdy . A to že sa chcel ženit a chcel deti to všade on rad rozprava,ale pričinit sa k niečomu to nie. Všetky povinnosti okolo domu je moja zasluha ,jeho sa to netyka .Na všetko povie :Ja to neviem ! Ale nema zaujem sa nič naučit .Ja som tiež sa nevedela o deti starat ani o domacnost až ked som sa vydala a mala vlastnu rodinu ,nie? to je asi normalne. Ale mam zaujem sa prisposobit a skutočne sa o tu rodinu starat a ked niečo neviem spytam sa skusenejšich.

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 neviem preco si mysli, ze je to v kazdom vztahu, takto to predsa nema v normalnom zdravom partnerskom vztahu byt, nie je tam ziadna dusevna podpora, spoluucast na rodinnom zivote, to ma stacit, ze muz ma domov nosit vyplatu a semeno, ci ako?
Moj muz ma svoju karieru, je pracovne vytazeny a ma svoje konicky, ale doma sa venuje detom, cita literaturu (prave mame obdobie vzdoru u obidvoch malych deti) o vychove, pomaha mi s drobnymi pracami v kuchyni, nema problem urobit detom tvorivy program, niekolkohodinovy, ked doma robim tyzdenne upratovanie podlah a kupelni. A hej, sme spolu 10 rokov, mali sme nedavno krizu, ked boli obidve deti soplave, odsavala som sople niekolkokrat denne (s mojimi detmi je to boj), nutila im vitaminy a bylinne vytazky, ja som prave zistila, ze som zas tehotna, bola som vycerpana a muz zacal chodit na hodiny jogy, pomedzi dni, ked tam chodil, behaval (trenuje na maraton), toto som neuniesla a spravila mu scenu, fakt nechapal, ze co mi moze vadit jeho joga. Ja nie som typ cloveka, co by vyplakaval a stazoval sa, ale on nevidel, co vsetko okolo deti doma robim, ked su prechladnute a este sme zaroven aj dokoncovali prerabku domu vtedy, spravila som scenu, vypocitala som mu, co vsetko robim a ako cakam na 4. hodinu, ked pride domov z prace, ze sa aspon trochu odbremenim, mentalne si oddychnem tak, ze budem citit aspon podporu jeho pritomnostou, jeho spoluucastou. A pochopil, hodin jogy sa vzdal, mne velmi pomaha uz len tym, ze ma vypocuje, porozpravame sa o inych veciach ako o detoch, lebo deti mam cely den plnu hlavu, sme v prvom rade partneri, ludia, ktori si maju co povedat, vieme sa spolu dobre zasmiat, zaujimaju nas rovnake temy...

marina666
autor
25. feb 2016

@qidko keby mu necham deti na dlhšie tak ich zanesie k mame a ta mu ich postraži,takže tym nič neziskam.

marina666
autor
25. feb 2016

@dazdovka on so mnou nesuciti nikdy ani ked som chora ani ked su deti chore to je ešte horšie. Jedine čo vie je nadavat preču su zas chore a kde sa nakazili ,chodit po vonku a stažovat sa cudzim ludom aby ho lutovali že ma chore deti. Ale to že on prave v tom momente neni pri nich to pre neho nič neznamena. On rieši skor tie materialne veci ,podat liek a to je akože ok. Ziadna psychicka potreba byt pri detoch ,to ja vždy pri nich ležim a neviem si nič začat len si prajem aby boli zdrave,

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 nezijete ako partneri, nemate nejakych priatelov s detmi, kde by videl, ako sa to robi? Riesila by som to s ludmi, ktorych on berie ako autoritu, najprv za jeho chrbtom, potom aj s nim, potrebujete pomoc, je to vazna kriza vztahu.

juhseverzapad
25. feb 2016

@emilia25 Presne, treba ich do všetkého zapojiť aj keď im to je niekedy proti srsti. Musí to byť. Tým sa naučia.

marina666
autor
25. feb 2016

@dazdovka to na neho taketo neplati.Pre neho su evidentne domace prace podradne. Raz si pamatam že bol u nas znamy jeho a mm sa mu išiel stažovat že som od neho chcela povysavat byt. Akože si myslel že ho podrži a ten znamy na to : A čo si mysliš že u nas kto vysava??? 😀 Len ja .MM zostal ako obareny a hovori mu že čo si baba???
oni nikdy taketo roboty doma nerobili svokra ich k tomu neviedla ,pride mi dodnes ako male decko nevyzrete ,vždy bol riadeny mamkou .

marina666
autor
25. feb 2016

@juhseverzapad mne na to odpovie že či je k....t ked ma take prace robit ??? Ako neviem či som ja p.... ked to robim alebo to ako muž robit nema. Niekedy zapojit ho nemožne a urobim si radšej všetko sama a som na seba pyšna.

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Tak to máš prúser, môj tatko bol a aj je taký. Vždy nadáva na môjho, akého blba mám, že mi pomáha.

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Keď sme spolu začali, tak môj sa mi chválil ako mu mama robila aj raňajky do postele. začali sme spolu bývať a môj zo spálne kričí : Sprav mi kávu! Ja : Keď nevieš poprosiť, tak si ju sprav sám alebo počkaj až vypijem tú svoju. Čakal. Po týždni vstal skôr a: miláčik dáš si kávu?

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 a co je on princ a ty otrok? Ja upratujem (vysavam, zmyvam, riadim kupelne, kuchynu) preto, lebo nie som spokojna s tym, ako to spravi niekto iny (som zla, neviem ocenit snahu v tomto smere), ale ked potrebujem, tak mi muz pomoze ako vie, tvojho chlapa by som nezniesla, radsej sama s detmi a vyzivnym vo vačku, ako take s prepacenim, hovado doma znasat.

marina666
autor
25. feb 2016

@juhseverzapad kavu mu davno nerobim lebo ked som mu ju robila tak to ako bola moja povinnost ale ked som chcela ja napr. niečo doložit na tanier tak to neurobil .Tak prečo by som to mala robit ja? Ako to tvoja mama riešila ? su vaši dodnes spolu či ako?
@dazdovka jedina vyhoda že pracuje a dost slušne zarobi ale to neni všetko samozrejme. Ja viem že som na všetko sama a viem si to zariadit aj ked niekedy je to tažke ,ale myslim že do buducnosti ked deti vyrastu tak ako partneri spolu nebudeme ,z mojej strany je to ubohe a myslim že on to nikdy npochopi jeho mozgova kapacita to nenačita,hlavne ked si neuvedomuje že on je ten čo by mal na sebe popracovat.Deti ho už teraz nejak nepotrebuju lebo ich vždy pošle za mnou zo všetkym .

emilia25
25. feb 2016

@juhseverzapad presne mi s muzom máme napríklad rano aj taký rituál ze ked ideme deti zaviesť do skolky jeden zoberie jedného ja druhého a robime preteky kto bude prvy prezleceny.samozrejme ze vzdy vyhrám ja ale aj mi starý sa dobre zsbsvime aj deti.a to iste ked ideme pre ne.proste vsetko spolu.aj na dome muzovy zas ja pomshsm a pritom sa smejeme blsznime.ved život si trebs užívať nie byt stale nssrsty na všetko na všetkých.u nás ked je muz trochu podráždený vyplszim mu jazyk muz sa zasmeje a zas sa rehoceme.no proste blszni blsznivy.

marina666
autor
25. feb 2016

@dazdovka ked niekde ideme tak sa tam napije a nevie kedy ma dost a vtedy mi lasku vyznava ale mne to nejak nič nehovori lebo su to len slova,nevaži si ma absolutne a taketo vyznania su pre na bezvyznamne . Ja chcem chlapa čo je chlapom a stoji za svojim.Ani nemam chut niekde snim ist a tvarit sa že je všetko ok lebo to on vie sa tvarit na verjnosti aky sme bezproblemovy par.

marina666
autor
25. feb 2016

@dazdovka je to tažke možno aj by som takto prednedavnom poradila ale predsa len tie finacnie su potrebne,my sa nejak nehadame ,jediny asi kto tri som ja. Deti to nejak nezaujma samozrejme ich do toho netahame.Ale neviem si predstavit byt sama a tahat to sama všetko finančne,možno to znie ako by som bola vypočitava ale tak v dnešnej dobe sama žena bez akejkolvek podpory s dvomi detmi pravdu povediac neviem si to predstavit. Kam by som išla ? A čo zaplatila z rodičaku?

bonavoxa
25. feb 2016

@marina666 Něco podobného byl můj ex. Jsem ráda, že jsem se ho zbavila. A kdyby mi ho chtěl někdo vrátit, zdrham jak o život. Všechno problém, nulové EQ. A nepoznala jsem to, dokud se nenarodila malá a nežili jsme spolu. Do té doby se mohl přetáhnout a byl láska a ochota sama. On všechno jen naoko, jen sliboval, kamarádi, práce....všechno mělo přednost. Hlavně, aby neutrpěl jeho dokonalý obraz, který si před společnosti tvořil. Když byl nemocný, lehnul si doprostřed obývaku na gauč, aby všichni viděli, že polobozstvo je nemocné. V kuchyni se vařilo, malá jediný prostor, kde si mohla hrát....vubec ho netankovalo, že by mohl někoho nakazit.
Zkoušela jsem domluvu, po dobrém, ústupky, vykricet, k naším,...nic.
Totální poleno.
Radu bohužel nemám..jen zkusit prostě všechno...a nejprve po dobrém.
A hodně bych si ušetřila, kdybych si předtím dávala pozor na to, jak se chová k rodinným příslušníkům. A jaký mají vztah jeho rodiče. Navenek oba vzděláni a moderni. Jsou ,,spolu" 30 let. Ale takovým stylem, že jeho otec ji s detmi nepomahal, peníze, které vydělal si nechával, neříkal nikdy kam a s kým jde,...ona v touze být něco splácí starý barák, nové auto,..pracuje do noci..a asi je ráda, když se většinu dne nevidí. Tak já žít neumím a nechci.

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Mama je s ním, ale bohužiaľ jej pri tom pomáha aj alkohol. Takže tak. Pozri, ak by sa ti dalo, zober deti a bež s nimi niekam aspoň na dva týždne. Ak toto nepomôže, tak utekaj od neho. Život je príliš krátky, aby si ho takto obetovala.
@emilia25 My tiež sa doma stále bláznime alebo podpichujeme. Keď mu pomáham na dome, tak deti idú k babkám, kúpime aj fľašu nech nám ide robota viac od ruky a to sú potom hlody. 😀 😀

qidko
25. feb 2016

@marina666 a ako vychadzas zo svokrou....ak dobre tak skus sa s nou otom porozpravat ak je rozumna tak mu dohovori🙂

marina666
autor
25. feb 2016

@bonavoxa presne si to vystihla asi vieš o čom hovoriš a to eq no otras niekedy mi pridu deti rozumnejšie ako on.Ono sa hovori že všetko zle je na niečo dobre ale teraz vidim aka som mudra osoba a dobre vychovana hlavne 🙂
@juhseverzapad to jemu by vyhvoalo keby odidem ,to by mal volne pole a by mu to bruško mastilo .Jemu nikdy nechybame najradšej je ked si može pospat a nikto ho nevyrušuje ,uvari si kavičku s cigaretkou a kamoši to je jeho,telefonovat donekonečna o nezmysloch,radšej ako venovat sa rodine.Bohužial ja som v takomto nefungujucom manželstve žila tiež ,naši sice žili spolu /ale len ako cudzi ludia) žiadne city tam neboli ,strašne mi chybal otec v tom pravom zmysle slova. 😖

mima4
25. feb 2016

@marina666 mate nejaky spolocny zivot ako manzelia - teda iba vy dvaja?
kolko casu do tyzdna ste spolu iba vy dvaja? nemyslim sex...

marina666
autor
25. feb 2016

@qidko svokra taka iste hovado ako on,nezaujma ju to .Hlavne len nech sme spolu aby ludia neohovarali že je jej synko rozvedeny.

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Tak prečo to isté robíš svojím deťom? Myslíš,že to nevnímajú?

jankastubka
25. feb 2016

Fuuha. Ani neviem co by som na to poradila. Ak to ma chlap zakorenene od malicka bude sa to len tazko dat menit a zacat trebalo uz davno. Kym sme deti nemali, domace prace isli pol na pol, kazdu0ypodla toho k comu skor inklinoval. Ked som bola na md, niektore prace som prebrala ja, s tym ze som mala na ne viac casu. Aoe s dietatom pomaha a pomahal. Berie to uplne automaticky, ved je rovnaky rodic ako ja. Teraz som tehotna a mala som zdravotne problemy, tak vsetky prace okolo domacnsoti ostali na nom. Z roboty chodi o 18tej a kym malu neulozi, tak sa nezastavi. Ale robi to pre nas pre nase aj jeho dieta. Nie je to sluzba pre mna.
A co poradit, ak to nechape,pretat mu robit full servis. Oper len sebe a malej, jemu nie. Urob ranajky, veceru len sebe a dietatu, jemu nie. Riady umy len take co potrebujes, ostatne mu nechaj, ked is nebude mat nalozit na aky tanier, tak bud umyje, alebo bude moct nastat debata. Pri debate riadne rozdelit povinnosti - ja uvarim, ty umyjes riad alebo opacne, vyber si co chces. Ja nakupim, ty sa zatial budes venovat detom. Ja upracem ale ty zoberies deti na 2 hodiny na ihrisko. Ja umyjem kupelnu, ty zachod. Raz do tyzdna pojdem s kamoskou vecer von, ty sa o vsetko postaras a zase naopak raz mozes ist ty. Aspon jeden den v tyzdni spolu travit ako rodina - vylet, spolocny obed a pod. A ak sa mu to zda podradne, fajn nech zarobi tolko aby zaplatil pomocnu silu co poriadi, a raz do tyzdna opatrovatelku aby sk mohla ist von. Ja viem, ze lahko sa to takto napise a tazke bude spravit. Velmi drzim palce.