icon

V partnerovi nemám oporu. Ako to mám riešiť?

marina666
25. feb 2016

mamičky viete mi poradit a napisat ako žijete vy ,či je toto normalne alebo prehanam? Mame dve deti jedno chodi do školy s druhym som doma na MD .Ide o to že manžel všetko nechava na mna a čo je horšie aj všetku zodpovednost ,jeho povinnost je len to že chodi do prace. Ulohy so staršim pišem ja,domacnost mam na starosti ja,nakupy tiež.Občas nakupi ale len na požiadanie. Velmi mi vadi že sa nechce rozpravat a ked začnem akukolvek debatu o nas tak to nerieši,kuka do telefonu a vobec ma nepočuva a odpoved je že nič sa nedeje vraj to je v každom vztahu podla neho. Ked su deti chore tak je zase všetko na mne a ešte sa vezme z domu a pri domov pripity akoby som nepotrebovala pomoc,dve chore deti su dost fuška to každa mamička uzna ,no on nie jemu to je jedno.A najviac mi vadi že je nespolahlivy ,proste dohodneme sa na niečom a on to nedodrži a potom hadže vinu bud na deti alebo na mna alebo na čokolvek len nie na seba. Vobec nieje empaticky ,skor mysli len na seba aj deti idu radšej za mnou ked niečo chcu. Ja nie som idealna mam tiež chyby ale snažim sa aspon aby sme ako rodina fungovali ,ale nejak citim že on potrebuje len sex a ine ho nezaujma.Nevie /nechce) ma vypočut a mne chyba niekto o koho sa možem naozaj opriet ,zdoverit niekto kto by ma počuval a nie uprosted rozhovoru napr. začne telefonovat a odide.Ako mam toto chapat?

marina666
autor
25. feb 2016

@mima4 skoro vobec ,lebo ked sme vonku napije sa alebo sa hrabe v kuse v telefone a mna to ani nebavi snim niekde chodit. Ked sme pri telke tak musime pozerat len to čo on chce a musim byt ticho lebo on pozera film ,tak ja radšej si niečo čitam alebo som s detmi .Ale telefon je TOP a potom všetko ostatne.

emilia25
25. feb 2016

@juhseverzapad u nás sa vobec nepije ani len pivo k obedu.ani muz nechodí po krčmách s kamarátmi proste z prace rovno za nsmi domov.ked mali na vianoce dovolenku a muz nutenu teda dlsiu sa ho kolega pýtal ze ci sa uz tesi do prace.proste moj muz nikdy nepovie ze si ide do prace od nás oddychnut alebo niekde v krcme vyventilovst hlavu proste muz oddychuje s nsni doma mi sme jeho relax.

marina666
autor
25. feb 2016

@juhseverzapad ale tak my sme sa nemali zle ako deti so surodencami len som vedela že medzi našimi to nefunguje,ale neubližovali si ani nam .Ale otec bol tiež zvlaštny a mama mu sice vela odpustila ale nikdy nežiala ako by chcela a zaslužila si .

marina666
autor
25. feb 2016

@emilia25 u nas pravy opak ,nezanaša byt snami doma ,uplne ho to psychicky ubija a snaži sa za každu cenu z domu vzdialit čo najdlhšie a za každu cenu.

qidko
25. feb 2016

@marina666 tak to je na " hovno" pardon za vyraz...moj syn ma 21ale dostal by po papuli ked by sa spraval ako hovado Ked sa ozeni.....v prvom rade je vzdy rodina to u nas funguje aj zo strany deti....chvala bohu ze ja mam svokru " anjela" ta ma upozornila Ked sme spolu zacali chodit ze ci viem ze je polovnik a doslova je tym posadnuty ci budem ochotna mu to tolerovat bola som prekvapena jej uprimnostou a zvykla som si funguje to 23r.deti ties miluju prirodu a syn si urobil aj Lesnicku skolu aky otec taky syn....a nemate aspon spolocne zaujmi aby ste isli niekam spolu ako rodina?

luciferkax
25. feb 2016

Môj sa akotak rozkýval, ked som začala chodiť do práce, s tým že polovicu týždna som odchádzala skoro ráno :D a prichádzala večer o desiatej... naučil sa pustiť práčku, konečne zistil, kde majú deti oblečenie 😀 😀 😀 naučil sa povysávať, nakrmiť psa :D :D
prospelo nám to, teraz som zasa doma, tka to od neho nevyžadujem, :D :D :D ale zas, deti mám vačšie a stíham, keby som nesíthala, bol by prinútený :D :D

juhseverzapad
25. feb 2016

@emilia25 Môj tiež do krčmy nezavíta ani s kamarátmi, aj keď ja by som ho najradšej niekedy poslala. Stále je doma. Keď si potrebuje vyventilovať hlavu, tak ja som jeho parťák a najlepší kamarát v jednej osobe. 😀

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Tak či tak, ubližuje to tebe a tým pádom aj tvojím deťom.

emilia25
25. feb 2016

@marina666 skuste nejaký spoločný vylet ci uz zoo alebo aquapsrk ako rodina.mi s muzom napríklad chodime aj na večere babka je s deťmi a mi máme obľúbenú pizzeriu tam sa ideme spolu len mi dvaja najesť plus aj deťom vzdy 2 doneseme.proste máme cas aj pre seba.

juhseverzapad
25. feb 2016

@emilia25 To je pekné aj my s mojím chodíme, ale on s ňou nechce byť. ☹

emilia25
25. feb 2016

@juhseverzapad presne zena by malá byt muzovy kamarát kamaratka milenka manželka proste vsetko v jednom a muz pre ženu tak isto.ked trspy nieco toho druhého trebs ho vypočuť podporiť a ten druhy musi o svojích pocitoch ale aj hovoriť.mne muz vzdy tak vie zdvihnúť náladu ze proste je po depke a zas je úsmev na perách.

juhseverzapad
25. feb 2016

@emilia25 Hlavne treba hovoriť. Z môjho to síce musím občas ťahať ako z chlpatej deky, ale je to pokrok, lebo kedysi nerozprával skoro vôbec.

zuzuzuzka
25. feb 2016

@jankastubka jezis strasne Ta lutujem v akej si situacii, ale nieje to tak, ze si ho to naucila? Ze vsetko si zvladala sama a on si potom proste zvykol? Je jedno ako ho to mama naucila ze vsetko za neho spravila, ale v manzelstve ste si mali povedat pravidla a robit vsetko spolu od zaciatku. Neviem ako to bolo, ale drzim palce, aby si to vyriesila nejako. Najhorsie, ze sa nechce ani rozpravat o tom. :/ a je rad, ked nie ste doma, ze ma cas pre seba??? To kde sme... a na tom mobile, co tolko robi?

marina666
autor
25. feb 2016

@zuzuzuzka dodnes to vnimam ako najvačši omyl v mojom živote. Mala som partenra predtym ten bol uplne iny čo sa tej domacnosti tykalo aj varil aj pracovity bol ,ale ten ma zas podviedol a aj ked sme boli aj potom spolu už to nebolo čo predtym ,proste som to nezabudla a rozišli sme sa neskor.
MM nerad travi čas snami viem to nerad sa prisposobuje a obetuje pre niečo ,on chce mat svoj život a my ho obmedzujeme aj ked to vyslovene nepovie ale ja to viem ,podla toho jeho konania.Nidky tu neni ked ho najviac potrebujem .V mobile ma internet takže hocičo si tm pozera FB alebo ja neviem čo ani ma to nezaujma.

sissmiss
25. feb 2016

@marina666 pocuj, nemas ty nahodou mojho ex? 😅 Alkohol, nezaujem, nezodpovednost.... Ja som ho opustila, skusila som vsetko mozne aj nemozne, chodila do poradne, makala na sebe, tolerovala, aj netolerovala, trpela a cakala aj konala a zila svoj zivot. Nic nepomohlo. Ako pise @emilia25 o svojom vztahu je sice pekne, ale to asi nespravila ona z muza dobreho partnera, on taky asi bude. Takze rady rozpravajte sa, zapajaj ho...to sa da vtedy ked chcu obaja. Ak mas ch.ja doma tak mozes sa rozliat na kolomaz, odrazat sa usami ci lietat, nic ti nepomoze. Ja som riesila pat rokov. Nelutujem to, ze tak dlho, naucila som sa za ten cas vela, aj si mozem povedat ze som spravila vsetko a nemusim si nic vycitat. Na tvojom mieste by som zacala riesit poradnu, ak on nechce, tak by som chodila sama. To ti pomoze vidiet vas vztah s odstupom a rozhodnut sa co dalej. Ak mas na rozume aj odchod od neho, spocitaj si na co mas a nemas narok. Odkladaj si jeho vyplatne pasky, vypisy z uctu, lebo casto sa stane ze muz zazrakom pri rozvode ma minimalnu mzdu a alimenty vydu 30e. Nevies kedy sa ti to zide. Bez poradne by som sa nerozviedla, mozno ty si uz spravila vsetko co si vedela, ale moze byt ze je este niekolko moznosti. A tiez by som sa nerozviedla pocas md. Zajedno, sme vtedy citlivejsie a vnimame veci skreslene. Ak budes mat pol roka co budes v praci jasno ze je vsetko ako bolo- zle, tak az potom by som riesila.

marina666
autor
25. feb 2016

@sissmiss presne aj ja to tak citim a teraz by som sa nerozviedla určite ,uvidim ako bude ked si najdem pracu a trošku sa zaradim do normlaneho života.Momenjtalne asi potrebujem sa len vyrozpravat .Už mi to to je tak nejak jedno nezaleži mi na tomto vztahu po tolkych neuspechoch a tolkej ignoracii asi ten pohar pretiekol.Ako teraz z ex? stretavate sa ? mate dietatko spolu?

emilia25
25. feb 2016

@juhseverzapad presne tak riadny pokrok.ja sa tiez muža kazdy den pýtam ako bolo v práci muz sa vzdy pýta ako sa citim co robi mslinks v brúsku.

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 ja by som ti este radila, kym si na RD, vyuzi tie jeho peniaze ak sa da, na nejaky kurz, hocijaky, nieco co by ta bavilo, vyuzi to pre seba, na svoj rozvoj, pookrejes a budes spokojnejsia. Vypada to, ze jediny sposob, ako je schopny pre teba nieco urobit, tak to skus vyuzit, mas na to pravo, nepoznam lepsie investovane peniaze, ako do seba, do vlastneho rozvoja, vzdelania...

sissmiss
25. feb 2016

@dazdovka to je super rada, podpisujem sa pod to. @marina666 treba sa porozhliadnut ze co by si robila po skonceni rd a pripravit sa na to, napriklad si zvysit kvalifikaciu, naucit sa cudzi jazyk, nieco proste pre seba.

@marina666 nestretavame, mame spolu dieta ale nejavil zaujem nikdy. Ani pocas vztahu ani potom.

juhseverzapad
25. feb 2016

@emilia25 Aj s mojím si voláme min. 2x za deň a keď príde alebo ja tak, čo bolo, ako bolo. Všetko OK.Tak to má byť.

mima4
25. feb 2016

@marina666 nevidim do vas, do vasej rodiny..ale z toho co pises, mam pocit, ze vy dvaja nemate spolu uz vztah, funguje na principe spolubývajúcich..

Ono problemy su v kazdom vztahu, ale problem, ktory sa neda prekonat, je nezaujem riesit problemy, vztah, ... a vztah nemoze byt o jednom cloveku.

mozem sa spytat, mas teraz male dietatko, preco si sa rozhodla ist do druhého dietata s nim?

zuzuzuzka
25. feb 2016

@marina666 je mi to luto :/ ale to je taky vztah ani rozvod ani nic...mozno nejaka manzelska poradna, alebo mu nejak otvorit oci, aby si zacal vazit Teba, deti a vsetko, co ste spolu vybudovali, ale ako? Ja neporadim, iba sucitim ....

marina666
autor
25. feb 2016

@mima4 nieje male bude mat 3 roky o 3 mesiace.
@dazdovka
@sissmiss ako si zvysit kvalifikaciu? V com ? Studium asi nie kedze mi nema kto strazit deti a o 3 mesiace mi konci RD.

marina666
autor
25. feb 2016

@mima4 asi mas pravdu stym spolubyvajucim aj ja to tak citim.

sissmiss
25. feb 2016

@marina666 no za tri mesiace uz asi nijako, ale da sa vselico, podla toho co ta bavi, co si robila predtym, co chces robit teraz. Da sa spravit kurz gelovych nechtov, masazi, mozes sa naucit piect torty, zacat sa ucit cudzi jazyk, dialkovo studovat vs, skoro vsetko co chces sa v nejakej verzii da. Pocitacovy kurz na nejake konkretne veci zamerany, napr.excel a podobne... to zavisi ale od toho kam sa chces vybrat.

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 mnoho ludi sa uci nove veci na on-line kurzoch, napriklad tu https://www.coursera.org/ vedu ich ludia zo spickovych univerzit, po skonceni kurzu dostanes certifikat o absolvovani, je to perfektna vec, mozes sa naucit programovat, alebo si rozsirit vedomosti v tvojom odbore. Ja uz mam dva kurzy absolvovane pocas materskej
🙂

timea7
25. feb 2016

@marina666 prepáč, ale tvojho partnera a otca svojich detí si si vybrala ty, neverím, že si si nevšimla, že je taký, aký je, ešte kým ste spolu chodili, keď ste začali spolu žiť, kým ste mali dieťa, obdivujem tvoju odvahu mať s ním aj druhé. Ťažko s tým teraz niečo robiť, snaž sa zohnať prácu, dieťa do škôlky, budeš mať príjem, prestaň mu zabezpečovať servis, nech si perie, varí, žehlí sám. Tvoj partner ti je v podstate k ničomu, ak sa dokážeš o seba a deti postarať aj po finančnej stránke, tak to je len na príťaž, ak nie tak, na tom pracuj, baby ti tu výborne radia.

xenia2
25. feb 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

suhlasim s nazormi bab

marina666
autor
25. feb 2016

@timea7 ano suhlasim stebou maš pravdu ☹ no nie všetko som vedela kedže sme spolu začali byvat až ked som zostala tehotna a tej prace mi pribudalo a on robil všetko možne len aby nebol doma,dovtedy to v podstate ani nerobil,boli sme dost spolu ale ako sa narodilo dieta tak sme nemohli byt tolko času sami dvaja a asi mu to vadilo aj tie povinnosti okolo deti. Ja som to skor pochopila tak s odstupom času že on sa sprava ako male decko ktore chce strašne hračku a nakoniec sa snou hra asi 5 minu. a už ju nechce. No bohužial on je dospely človek a deti a rodina su žive a vyžaduju si velku obetavost a prisposobilost ,ktoru on neakceptuje. Nezvlada to psychicky ked je doma ,najradšej by ležal na gauči cely den a nič nerobil.
Stou pracou neviem čo bude to je ešte otazne jemu sa to moc nepozdava ,najspokojnejši je ked som doma zavreta.

marina666
autor
25. feb 2016

@timea7 dodnes nechapem prečo som si ho zobrala ,naša inteligencia je si mile vzdialena asi ten nahjhorši partner čo som kedy mala ,strašne si vyčitam že mam snim deti ,je to hrozny pocit ,citim že mam detmi zviazane ruky ,keby som sama utekam ani minutu by som snim nebola naviac je to len mrhanie času ,roky utekaju .Neviem a nerozumiem dodnes prečo a čo ma vtedy osvietilo ked som toto spravila. Deti si nezaslužia takehoto otca . ☹