icon

V partnerovi nemám oporu. Ako to mám riešiť?

marina666
25. feb 2016

mamičky viete mi poradit a napisat ako žijete vy ,či je toto normalne alebo prehanam? Mame dve deti jedno chodi do školy s druhym som doma na MD .Ide o to že manžel všetko nechava na mna a čo je horšie aj všetku zodpovednost ,jeho povinnost je len to že chodi do prace. Ulohy so staršim pišem ja,domacnost mam na starosti ja,nakupy tiež.Občas nakupi ale len na požiadanie. Velmi mi vadi že sa nechce rozpravat a ked začnem akukolvek debatu o nas tak to nerieši,kuka do telefonu a vobec ma nepočuva a odpoved je že nič sa nedeje vraj to je v každom vztahu podla neho. Ked su deti chore tak je zase všetko na mne a ešte sa vezme z domu a pri domov pripity akoby som nepotrebovala pomoc,dve chore deti su dost fuška to každa mamička uzna ,no on nie jemu to je jedno.A najviac mi vadi že je nespolahlivy ,proste dohodneme sa na niečom a on to nedodrži a potom hadže vinu bud na deti alebo na mna alebo na čokolvek len nie na seba. Vobec nieje empaticky ,skor mysli len na seba aj deti idu radšej za mnou ked niečo chcu. Ja nie som idealna mam tiež chyby ale snažim sa aspon aby sme ako rodina fungovali ,ale nejak citim že on potrebuje len sex a ine ho nezaujma.Nevie /nechce) ma vypočut a mne chyba niekto o koho sa možem naozaj opriet ,zdoverit niekto kto by ma počuval a nie uprosted rozhovoru napr. začne telefonovat a odide.Ako mam toto chapat?

juhseverzapad
25. feb 2016

@dazdovka To je super stránka. Aspoň otrieskam anglinu. 😀

juhseverzapad
25. feb 2016

@marina666 Totál môj tata, hlavne s tým gaučom a mamou zavretou pri ňom. Bože dievča, porieš všetky fin. možnosti a utekaj.Prajem veľa šťastia a odhodlania tebe a tvojím deťom.

dazdovka
25. feb 2016

@marina666 kolko mas rokov?

marina666
autor
25. feb 2016
dazdovka
25. feb 2016

@marina666 ak nemusis pracovat pre peniaze, tak mas fajn, ze mozes dat dieta do skolky a pracovat pre radost, zarobok moze byt prijemny bonus k tomu a este budes mat v zivotopise nejaku prax, ked (ak) sa osamostatnis 🙂

tomasko27
25. feb 2016

Ked som si precitala zakladatelkin prispevok tak som si uvedomila ze co vlastne doma mam a ze by som mala stale nato mysliet a podakovat sa mu zato ze je aky je.

sissmiss
25. feb 2016

@marina666 takto. Pises ze mas uz len tri mesiace kym pojde dieta do skolky a tak nemas uz kedy riesit nejake kurzy atd. A hned v dalsom prispevku- to ci pojdes do prace je este otazne, lebo sa to nepozdava tvojmu muzovi. Tak si vyber

bluesgirl
25. feb 2016

No tak do tej prace by som sla urcite. Nikdy nevies kedy budes potrebovat peniaze a v tomto stagnujucom vztahu je urcite potrebne mat zadne vratka.

marina666
autor
25. feb 2016

@sissmiss ja nepišem nič o školke ,školka je aktualna až od septembra ale syn ma v maji 3 roky.Pracu nemam a kurz neviem ako by som cez leto riešila ked budem mat doma 2 deti a muža bohvie kde. 😖

marina666
autor
25. feb 2016

@bluesgirl ja do prace chcem ist len sa nemam kam vratit budem si hladat nove miesto takže to asi potrva.Určite pracovat chcem .

sissmiss
25. feb 2016

@marina666 tak potom nechapem, lebo si napisala ze uz nebudes na rodicaku a tak kurzy nic. Tak som to pochopila ze pojdes do prace. Nerozumiem asi. Chcela som ta len upozornit na tvoj rozpor, ze sa podriadujes muzovi tom co on chce- tvoja praca sa mu nepozdava a zaroven ze on ta nerespektuje, nepomoze ti, deti nepostrazi ak by si potrebovala. Ze ty sa mu prisposobujes a beries nanho ohlad aj ked to znamena ze budes mat z toho zase len nevyhodu.

marina666
autor
25. feb 2016

@sissmiss na rodičaku som do maja ale do prace planujem ist od septembra lebo dovtedy budu prazdniny a nemam kde dat deti. Ak najdem od septemrba pracu tak samozrejme do nej pojdem ked už bude maly v školke. V maji a cez leto ho nemam kde dat a potom aj staršieho,rozumieš ?

radsej_knihu
25. feb 2016

@marina666 Moja nehnevaj sa ale co on ta vlastni, ze potrebujes jeho povolenie aby si do prace mohla nastupit? By som ho postavila pred hotovu vec, vtedy nastupujem na taku poziciu do takej firmy. Jemu sa nepaci ze by si mala pracovat, tebe sa nepaci byt doma zatvorena, tak si vyber. Ak so sebou nechas mavat ako s handrou a neprejavis ziadnu svoju volu, nestazuj sa tu ze si handra.

marina666
autor
25. feb 2016

@radsej_knihu ja nikde nepišem že do tej prace nepojdem ,iba som napisala že sa mu to moc nepozdava. Ak najdem vhodne miesto tak určite pracovat pojdem ,nebudem ho počuvat . Ale ja nemam kam nastupit zatial ,budem si hladat nove miesto.

sissmiss
25. feb 2016

@marina666 este raz, ja len teba upozornujem ze ty sa mu prisposobujes, ze na jednej strane pises ze pojdes do prace (v suvislosti s tymi kurazmi, ale to je v podstate jedno) a na druhej strane ze nevies ci pojdes lebo jemu sa to nepozdava. Len som ta chcela na to upozornit ze sa sama motas v kruhu. Ja som to tak mala, na jednej strane partner idiot, a na druhej strane ja som sa snazila mu vychadzat v ustrety aby nebolo az tak zle a aby mi prejavil aspon nejaku uctu, uznanie, hocico. Mne to otvorilo oci ked som si uvedomila ze uznanie nepride nech robim prenho cokolvek a ze na vsetko co by som ja chcela robit ja, on bude mat len urazky a ponizovanie. Proste som ti chcela naznacit ze si v takom zacarovanom kruhu. Niekedy to pomoze ak sa na to tak pozries, lahsie dokazes vystupit von, ked si uvedomis ze vela z toho co ta drzi su len tvoje ohlady nanho. Velmi drzim palce. S dvomi detmi sa neodchadza lahko, to verim, ale trpiet cely zivot...Neviem. Mne sa to nezda ako lakava predstava po ktorej by som tuzila. Skus tu poradnu

evkafekete
25. feb 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

@marina666 nesmierne ti prajem abvy sa ti tu pracu podarilo najst

marina666
autor
25. feb 2016

@sissmiss
@evkafekete určite kočky moje to si aj ja prajem najviac na svete aby som tu pracu našla ,to by bola pre mna obrovska vyhra a myslim že by sa to všetko vykrištalizovalo aspon,ked by nepomahal ani v tom pripade tak by som vedela že je len na pritaž a vlastne vtedy by som uvažovala o odchode a inom riešeni..Momentalne to nema zmysel.

gretocka
25. feb 2016

@marina666 tak napisem par slov ako to mame my.... aj u nas je zodpovednost za travenie casu deti, domacnost, nakupy a vsetko okolo rodinneho zivota hlavne na mne. Manzel pracuje od rana do vecera. A tak povazujem za spravne a priam za svoju povinnost potiahnut zvysok kym on je v praci. Ked pride z prace domov, stravi chvilu casu s detmi kym ich ulozim spat a on potom vacsinou este pracuje, alebo oddychuje. Ked ulozim deti, pridam sa bud k jeho oddychu alebo si zoberiem pracu k nemu do pracovne aby sme boli aspon trochu spolu.
Po tento bod to asi mame podobne, avsak moj manzel si je dobre vedomy toho, co pre rodinu robim a vazi si ma preto. Dakuje za kazdu drobnost, rozpravame sa, riesime spolu aj jeho pracovne aj nase spolocne rodinne veci.
Deti vedia, ze som na ocka hrda za to, ze pracuje a aj ked travi s nami malo casu, vedia, ze nas ma rad a ze by rad bol s nami.
Naucili sme sa vyuzivat aj male chvilky na spolocne zazitky. Ked ide sluzobne niekam do ineho mesta, ak je to mozne, ideme s nim. Ak sa neda, aspon mu zavolame napr. vecer ked sa deti ukladaju spat.
Ked sa nam nieco pekne podari, odfotime to pre neho a ked pride, ukazeme mu to, vecer prestierame stol aj pre neho, keby nahodou prisiel pocas vecere. Proste aj ked nie je s nami fyzicky, v mysli ho mame stale pri sebe. Pomaha nam to vsetkym. Ja sa necitim ubita ale hrda na seba. A co sa tyka domacich prac, robime vsetko spolu s detmi.... tak takto to mame my a aj ked pridu dni, kedy si poviem, ze by som bola radsej keby to bolo inak, som vo svojej zodpovednosti stastna a spokojna.
Manzel mi uz vela krat povedal, ze si na mne vazi najma to, ze mu nic nevycitam, ze ho podporujem a ze sa moze na mna spolahnut.

natalym
25. feb 2016

@gretocka Pekné.

eleonorcha
25. feb 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

to by som asi neprezila keby ma nepodporoval :/

timea7
25. feb 2016

@marina666 no minulosť už nezmeníš, zmeniť môžeš len budúcnosť. V prvom rade si musíš za každú cenu nájsť prácu. Ak máš možnosť napr. ísť bývať k rodičom, využi ju, pomohli by ti s deťmi v prípade ich ochorenia, mala by si viac času na štúdiu, na privyrobenie si nejakou brigádou popri zamestnaní, aby si sa raz postavila na vlastné nohy. jasné, že nechce, aby si išla do práce, kto by mu skákal okolo zadku - mimochodom, s tým by som skončila okamžite. Nič nie je pre teba stratené, si mladá, máš dve zdravé ruky, dokázali to ženy s dvomi, aj tromi deťmi, poznám jednu, ktorá má detí päť a zvládla to sama tiež. netvrdím, že to mala ľahké, sú dve kamarátky, tá druhá má myslím dve deti, bývajú vedľa seba, v prípade potreby si deti strážia a ide to. Keď sa chce, tak sa riešenie nájde a ty nie si v neriešiteľnej situácii. Samozrejme, nepôjde všetko hneď, ani možno vždy tak, ako si to predstavuješ, ale pôjde. Máš právo na iný vzťah, na človeka, ktorý si ťa bude vážiť, sú muži, ktorí sa radi postarajú aj o deti svojej partnerky a takou malou výhrou pre teba bude už len to, keď sa toho parazita, čo máš doma, zbavíš. Držím ti palce, aby si nabrala silu, chuť, optimizmus a začala pracovať na tom, aby bol tvoj život a život tvojich detí iný, lepší, krajší.

andrea1010
25. feb 2016

chlap sa nemení a ak náhodou, tak len minimálne, moja sestra má doma to isté a keď ho nechala doma s deťmi samého, tak dostala takú šokovú terapiu, že celý zvyšok dňa upratovala, proste,ak sa nechce starať, tak sa nebude, je to kruté, ale je to tak

malabiba
25. feb 2016

@marina666 je tu neúrekom diskusií podľa tejto šablóny, len s malými rozdielmi - ženy matky nezvládajú buď deti, domácnosť, muža-vzťah-sex a nevedia sa samé uživiť....nenapadlo ťa keď ste na tom finančne dobre, nájsť stráženie pre deti a trochu na sebe pracovať? vzdelávať sa, vytýčiť si cieľ, čo po materskej a urobiť si trebárs výšku, jazyk? a prečo už od začiatku necháte tých chlapov sedieť na tých svojich obláčikoch a potom horekovať....veď vy si ich naučíte byť takými - tak mu ukáž, že niekto si, že to nie je len tak a začni na sebe makať - a nie byť domáca puťka, lebo deti

lubkavargova1
25. feb 2016

Not, tu to nevidim na ruzovo a na to klasicke "byt spolu v dobrom a v zlom" 😀

babulka82
25. feb 2016

@lubkavargova1 a co je na tom take smiešne ?

lubkavargova1
26. feb 2016

@babulka82 skor tragikomicke.

babulka82
26. feb 2016

@lubkavargova1 no neviem mne neni smiešne niekoho neštastie ale tak každy sme nejaky .

mima4
26. feb 2016

@marina666 ked zacnes pracovat, na 95 % to u neho bude bez zmeny.
zvykol si, ze mu robis sluzku a opatrovatelku jeho deti, asi je aj z takej rodiny... cize ty okrem komplet rodiny budes este chodit do prace.

ale podla mna toto nie je tak vazne ako to, ze neviete si spolu sadnut za jeden stol a debatovat ako dvaja dospeli ludia. Na tvojom ieste by som si zavolala upratovacku raz za tyzden, varila minimalne... ved existuje aj donaska jedla... ziadne vypekanie, zavaranie a pod. a hlavne neupinala sa na cloveka, ktorému je v podstate jedno ako sa citim.

vierka74
26. feb 2016
Používateľ vierka74 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vierka74.

a to je to najdolezitejsie aby sa ludia vedeli porozpravat, vztah bz toho nikdy nebude fungovat

lubkavargova1
26. feb 2016

@babulka82 no chlap ma byt chlap a nie babovka...nam pocit, ze tu ked pridu velke problemi tak to buchne ako naslapna mina.