icon

Vadí mi hluk - netolerancia okolia voči mne

30. jún 2022

🔥 VADÍ MI HLUK A NAJBLIŽŠÍ PRE TO MAJÚ NULOVÚ TOLERANCIU 🔥

Ahojte prišla som si po radu ako by ste sa zachovali v mojej situácii. Všímam si ze mi vadí 99 percent zvukov v okolí - keď niekto je (prezuvanie mlaskanie) keď niekto s niečím šúcha keď niekto šúcha nohami o zem alebo o seba až mam husinu. Vadí mi nahlas pustena televízia (mám max na 10 hlasitosti aj to je pre mňa hluk). Hlasna hudba detto. Aj sepkanie mi prekáža. Ale to až tak ze idem do vyvrtky. V rodine máme dedičnú hluchotu (zatiaľ nemám príznaky) akurát v rozhovoroch ocenim keď ľudia hovoria nahlas. Veľa problémov mam s tým ze niečo prepocujem (ale tu mam pocit ze ľudia ledva otvoria ústa keď niečo odo mňa chcú).
1000000x napominam deti nech nekricia nech sa nesmeju nahlas a to hlavne večer. Sú 2 a sú naozaj hlučné a mne z toho tečú nervy. Nechcem byť na nich zla ale nech sa snažím akokoľvek nebudú potichsie. Priateľ detto. Sme v podnájme a my dvaja spíme v obývačke na gauči. Je tam samozrejme televízor a kým ja potrebujem mat televízor vypnutý (predsa tma a ticho pri spánku ako normálny človek) tak on potrebuje zaspať v hluku a svetle ktoré ide z TV. Prosila som ho xkrat aby to aspoň dal na menšiu hlasitosť ( ma to povyše 20 a verím ze aj susedia nám pýtajú zdravíčka). Raz som ho poprosila a pohádali sme sa o 12 večer a s nervami bol ešte ďalšie 3 dni. Teraz co je horúco človek má problém zaspať aj tak a nie ešte keď je hluk. Permanentne nevyspata a zostresovana z hluku v ktorom žijem.

Strana
z2
coco1
30. jún 2022

Ostatnym mamickam : netreba hned zhejtovat pod ciernu zem, ako pisala niektora vyssie- skor hladat pricinu.ak je to misofonia, je to psychicka porucha.sama autorka posala ze to trva cca rok, nie odjakziva. Cize trochu pochopenia a ludskosti ach, zeny..... 😏

viestta
30. jún 2022

@choco6 aký rozdiel je medzi zubarom a psychológom alebo psychiatrom. Všetci traja riešia lidske problémy. S boľavým kolenom ibes k ortopéddovi, s psychickým problémom k psychogovi, niektorí sa poberu aj k exorcistovi.

lenkakravcova
30. jún 2022

Ja by som sa na tvojom mieste presťahovala do väčšieho bytu. Spať v obývačke pri telke nie je nikdy dobré riešenie.
Nájdite si niečo väčšie. Keď budeš chcieť kľud, zavrie sa do miestnosti a budeš mat pokoj.
Každý potrebuje trochu priestoru sam v tichu pre seba.
Úplne ta chápem, že ťa hluk unavuje. Mne to tiež nerobí dobre. V 2izbaku by som zahynula.

zdenkastanka
30. jún 2022

Radim ti stuple do usi alebo sluchadla ako mal Otík... inak ako ti moze vadit hluk a zároveň sepkanie? Nevylucuje sa to?
Mlaskanie ani ja neznasam ale nie kvoli hluku ale ked niekto tak hrozne je (obeduje napr.)

maria1989
30. jún 2022

Stuple do usi alebo protihlukove sluchadla. Zajdi k lekarovi alebo aj psychiatrovi, mozes mat aj psychicky problem. Mimo to je fascinujice, ze ak maju niektore matky taketo dieta s problemom, ocakava ohladuplnost, ale samy sa spravaju naopak.

liusa82
30. jún 2022

@nic0le toto jak keby som o sebe čitala😀 výbušná,rozkazovačná tiež je somnou radosť existovať🙂 ale my sme sa presťahovali aspoň do domu.Tu už tie výbuchy zlosti na susedov nemávam našťastie. Ale v byte to bolo utrpenie

zenazaba
30. jún 2022

Skus sa poradit s obvodnym lekarom ohladom dalsieho vysetrenia na neurologii a orl, moze ist o zdravotny problem.

mimikarol
30. jún 2022

Chlap nech si kúpi tablet a sluchátka a ty štuple do uší a masku na oči. Ja by som tiež nezaspala pri zapnutej telke. Na spanie potrebujem ticho a tmu

lienka.7
30. jún 2022

Ani som to nedocitala...otras.
Len taka otázočka, je niečo co ti nevadi?

maminkadeticiek
30. jún 2022

Viem o cloveku,ktory ma realne diagnostikovanu extremnu citlivost tychto receptorov.Bezny zvuk jemu vadi,obzvlast niektore,asi 2x tak ako keby sme to mali my zapnute dvojnasobne nahlas.Mozno kebybsi sa zdoverila lekarke a naozaj by ti na to prisli,skratka by si na to mala stempel,tak by bolo ohladuplnejsie aj okolie.

tomas115
30. jún 2022

K tej TV plne Ta chapem. Ja tiez neznasam ked niekto peckuje TV a su ludia ktori ju maju nonstop cely den pustenu a huci to. Naopak si myslim, ze aspon ked idete spat tak tvoj partner by mal respektovat ze potrebujes klud a ticho. Neviem si predstavit zaspavat v prostredi ktore mi vadi. Ja osobne TV ani nepotrebujem kludne by som ju vyhodil, dnes aj tak vsetko najdes na nete a to si vies pustit hocikde. Ostatne zvuky neviem, moze to byt normalne a moze to byt nejaky problem. Takcitak to chce toleranciu od partnera a dohodnite sa nech aspon pri lezani v posteli je v byte klud a ticho po celom dni.

lilope
30. jún 2022

Nemáš mizofóniu?

90909
30. jún 2022

Mam to iste, ale viem sa ako tak kontrolovať. Aj to sepkanie, presne je pre mna nesmierne nepríjemné. Takisto ked ide radio, ale nie jeho poriadne počuť , len tak susti v pozadi. Mna ide porazit. Ale teda ja to viem v sebe ako tak spracovať, ale ten hnev a nervozita tam je. Nenechaj sa znechutiť komentármi, toto clovek, co nezazil nepochopi. Pre nás je ten zvuk ako keby nas niekto stuchal prstom do rebra. Jednoducho iritujuca situacia, tie zvuky su ako nechty na tabuli.

petricka22
30. jún 2022

Nemala si nahodou koronu (ale tu uz hadam mali vsetci 🙂) ja som sa nakazila este v prvej vlne a teda mi tiez extremne vadili hlasne zvuky. Nastastie to casom pominulo, ale trvalo to dlho.

autor
30. jún 2022

@choco6 na MR som bola v januári kvôli migréne.. Mozog čistý

luccija
30. jún 2022

Ja som jeden cas vsetko pocula prenikavo stacilo mi, ze muz daval riad do omyvacky a mala som pocit, ze tym trieska.Az ma boleli bubienky.Ale radio nahlas mi nevadilo 🙂Odkedy beriem magnosolv som kludnejsia a nevadi mi to.Asi si stale v strese preto aj tie migreny.

pipistrel13
1. júl 2022

teeba ist na vysetrenie,najskor fyzicke a ak sa nic nezisti psychicke..zjavne to nieco spustilo

choco6
1. júl 2022

@viestta Ale ved ja nemam nic proti psychologovi ci psychiatrovi, ale tu uz v kazdej jednej diskusii radit psychologa je trosku odveci 🤦‍♀️ financne problemy, rodinne vztahy, neviem co navarit, neviem najst nábytok do obyvacky - super rada hladaj psychologa.
To aj ked ma bude boliet to koleno mam najprv asi vyhladat psychologa a az potom ortopeda. Ide o to ze ja by som skor vylúčila vaznejsie ochorenia a az nasledne hladala psychologa. Pani pisala ze bola na MRI tak teraz moze ist k tomu psychologovi.

kvetinka75
1. júl 2022

@choco6 ono niekedy sa stačí vyrozprávať a človeku sa uľaví. A na to psycholog je. Nie každý má kamarátky ktorým sa môže vykecať

sono2
1. júl 2022

Myslím, že viac odpovedí nepotrebuješ

viestta
1. júl 2022

@choco6 preháňas.

evica17
1. júl 2022

@nic0le bože mňa tiež šlo poraziť keď som počula ventilátor od susedov, vždy keď som sa chcela v kľude vysprchovat oni šli tiež do kúpeľne a ventilátor fical , keď večer konečne naše deti spali a ich začali kričať, vysavala...no proste som chcela ticho už po celom dni s dvoma deťmi a oni boli hlučný.ale to mám iba ako mám deti,no som po celom dni ohucana od nich, ale už našťastie bývame v dome

pupi14
1. júl 2022

povedala by som, že proste chceš od okolia až veľa. mne by tvoje neustále pripomienky tiež vadili a časom by som ich asi tiež tak nejak začala prepočúvať. tebe by bolo najlepšie si myslím, že samej

au1994
2. júl 2022

Podľa mňa si neurotická a mala by si ísť na psychoterapiu. Prehnaný hluk nie je v poriadku, aj mne napríklad vadí, keď zaspávam a v pozadí húka telka, ktorá mi svieti do očí, ale aby mi vadilo šepkanie, to je už trochu moc.

saiffffa
11. mar 2024

Vola sa to mizofonia. Precitaj si na internete. Zial neda sa to liecit. Je tj vrodene

Strana
z2