icon

Vadí mi, že iní členovia rodiny sa snažia vychovávať moje dieťa

9. feb 2022

Som divná ked mi vadi ked ini člen/ členovia rodiny sa snažia vychovávať moje dieťa? (2,5)

Ze ked napríklad nieco ,,zle,, urobí, zacnu mu vysvetľovať ze to sa nesmie a mudrovat?
Nemala by to byť úloha rodiča?

Strana
z2
autor
10. feb 2022

Aby som to opisala konkrétnejšie,zacnu do maleho decka hustit 5 ludia čo ma a nemá robiť.. a dokola mu to opakujú akoby bolo vadne. Nevadilo by mi keby babka povie ,ale všetci to začnú riešiť a to ma nahnevá

danulicek
10. feb 2022

treba to asi priamo na mieste riesit. ze staci, ked to povies ty ako mama a koniec. mozno si to ani neuvedomuju, chcu byt len napomocni. ale zbytocne 😀

panipanka
10. feb 2022

dietata sa takom pripade treba zastat, vy ste rodicia vy si povedzte ako to ma byt.

autor
10. feb 2022

@danulicek no veď toti.. takže je na mieste ze mi to prekáža?

Jasné ze som rada ked mi pomôžu a snažia sa malemu dohovoriť ale nie takýmto štýlom ze 5 na jedného

ankare
10. feb 2022

Chápem Ta. Skús nabudúce zasiahnuť s pokojným hlasom a zastať sa dieťaťa. Uvidíš, akú dôveru bude malý v Tebe mať. Držím palce!

autor
10. feb 2022

@ankare ďakujem ♥️

simca06022011
10. feb 2022

no tak ano mozu, ale nie takymto sposobom, ze sa do neho cela rodina naraz pusti a zacnu ho presviedcat. To by som tiez zatrhla. My doma mame tiez pravidlo, ze do dcery vzdy len jeden, ved staci jej raz povedat, ked zacne na take male dieta xy ludi tlacit s hocijakou blbostou, tak to inak ako placom alebo stresom, nervami skoncit nemoze. Cize na tvojom mieste, by som im povedala, ze ja som mu uz povedala, ked nechce, nech nechce = uz som mu povedala a teda nemusia to xykrat opakovat.. a nech sa do toho nestaraju :D
Inak toto tlacenie deti jedlom hocikym, je uplne typicke. To aj u nas v rodine, jeden povie, ze "toto este spapaj" a cela armada hned sa pusti do dietata...

lujza123
10. feb 2022

Vieš čo v tvojom prípade by som sa ozvala. Lebo to je fakt rozdiel povedať dieťaťu niečo keď majú rodicia na háku ale toto je iné.
Určite stačí keď mu to vysvetľuje mama, nie aby sa do neho pustili 5 ľudia ako supy.
Musíš im to v kľude vysvetliť, nech sa zbytočne nepripajaju keď netreba. Ved nech sa trochu vziju do jeho situácie ako by sa oni cítili keby sa do nich pusti naraz veľa ľudí, k čomu je dobry takýto verejný linč keď ide o nejakú drobnosť.
Isto to myslia dobre ale proste nieje to potrebné. Keď sa naozaj musia vyjadriť nech je to len niečo mierne ako "poslúchaj maminu" alebo "mama ma pravdu"

bennn
13. feb 2022

Odsťahovať sa, to ma byť predsa podmienka ked chceš dieťa...

Strana
z2