Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela
Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?
Kiez by sa nasa podobala len na neho..ona je,cisty misung!!!!hoc cudzy povedia ze bud je cjsta ja abo on..z rodiny vedia lelsie a vida co ma,po kom ☹ modre oci ma pomne a svokrovy,nenarodial sa blondinka ako ja ale skor spinavo blond..nos ma,kratky pomne,sirsi po nom,usta moje,usi jeho,prsty na,rukach moje,palce na,nohach jeho weeeelike!ale lubime ji a prenas je krasna laska nasa to je zaklad a potesenim,kazdej,matku hkavne ze je djeta zdrave s stastne
Muj syn je cely tata.... Ale musim pochvalit ma moji barvu oci hnedou, pritel ma zelene oci... To je jedina vec co se podoba na me tak si toho vazim... Cim je vetsi bude jinak vypadat ale barva oci zustanou... Najdi si i ty nejakou vec co se podoba k tobe a bud za to rada..urcite by jsem do toho netahala vztahy a nezarlila (asi tak by jsem to nazvala) a byt rada ze mas dceru zravou a krasnou 🙂 na vzhlede prece nezalezi laska je dulezitejsi a nazor druhych si nevsimej. Vzhled ditete se bude jeste dloooooho menit a kdo vi mozna jeden den bude mit i neco s tebe 🙂
no mne napriklad ked moja mama provokacne povie, ze nas prvorodeny je vzhladom "cela svokra", tak to vo mne zacne nejako bublat, trvam na tom, aby povedala, ze je to cely tata 🙂) faktom je, ze tata je cela svokra. takze tak :D :D a nevadi mi to vobec, ved som si toho muza vzala, rozhodla sa s nim mat dieta, tak som s takou moznostou musela ratat. druhy syn je zase po mne. a treti je mix.
Toto nikdy nepochopim ako niektore mozu riesit... Podla mna je to tak trochu chore...
Buď rada, že je zdravá.
Ja som napriklad vzdy tuzila aby moje deti vyzerali ako manzel ale tak ci tak budu z nas oboch budu mix... aj keby boli na celu rodinu ktora je z jeho strany je mi to sum a fuk je to nasa rodina a co aspon budem ista ze je nase a nie vymenene 😀hlavne ze budu zdrave deturence
@mumwoman ako u vas prebehlo budovanie vztahu hned po porode a prve dni? Bonding atd.? Moja dcera mi pripomina najviac svokru. Ale ja som do nej tak zamilovana, ze absolutne neriesim ci a na koho sa podoba. Proste lubim ju aka je. Je uzasna. Bolo by mi jedno, kto si co hovori a ci sa na niekoho podoba. Nieco tam u vas nehra.
Autorka podla mna nema vsetkych pat pokope :-O
Akoze co maju hovorit tie kt.maju dieta s chlapom s kt.uz davno neziju, doslova sa nenavidia a nemozu ani citit. Moj syn sa podoba len na neho a cim viac toho chlapa nenavidim o milion x viac syna milujem. A nema zo mna nic.
Vravim, zenam na rodicaku vyhrava cim dalej viac a viac.
Zazivala som cosi podobne len ty to prezivas intenzivnejsie a ozaj sa moze stat ze sa ti dcerka odcudzi...vela ludi hovorilo ze sa mala podoba na mm a mne to vadilo ked som to pocula hlavne od jeho rodiny niekolkoraz denne a este mm to prizvukoval...cista psychiatria...ale dietatko sa veruze menilo a skoro po 3 rokoch ich reci je bambulka dost na moju maminu a teda na nasu fajtu. A druhy drobec sa este len farbi a musim povedat ze cely tato to nebude :D Ked som sa zmierila s tym ze bambulka je viac menej na tatika a na ich rodinu tak sa to nejako obratilo 🙂)) Pusti take veci z hlavy, nepodstatne somarinky, hlavne ze si ty, mala aj manzel zdravi...Nic viac si priat nemozes...
Napisem co ma napadlo ako prve....tak si si mala najst iny ,,material,, na vyrobu dietata.
@deny81 chcela som sa presvedcit na vlastne oci ze tato tema naozaj existuje.
Chlapi sa na nas smeju, normalne zeny sa smeju. Zenu co ma vsetkych pat pokope by ani nenapadlo nad tym uvazovat nie este to verejne niekde vycapit. Dokaz ze materska demencia postihuje coraz viac zien. Ak nemate co robit hajde do prace, ak sa vam nechce, strikujte hackujte alebo sa nejak zapojte do real zivota lebo toto je uz ciste psycho. Diagnoza. Odporucam odbornika.
Ked a nim liezla do postele nenapadlo ju ze sa asi bude podobat aj na neho?
Ci ho miluje ci nenavidi, dieta nosila pod srdcom.
Chore chore chore !
@lucia466 neviem, čo má téma zakladateľky spoločné s 5 p a materskou demenciou. Zakladateľka témy sa chcela presvedčiť, či aj iné ženy majú taký pocit ako ona, jasné že majú, nemusíš hneď ostro reagovať, niekto potrebuje odborníka, niekto si poradí sám. 5 p znamená pekná, poctivá, pracovitá , príjemná, pobožná a to chceš povedať, že žena s týmito 5 p nemôže mať taký pocit ako autorka? a materská demencia je tiež niečo iné
@mijo53 mne je tak jedno ci je autorka pekna pobozna prijemna ci ma 5p ci 7p ,mas pocit ze som toto niekde spomenula?
Vyjadrila som nazor ze toto nie je normalne. Sama sa oznacila za cvoka v uvode tak jej to iba potvrdzujem, aj tych dalsich xy zien z tejto temy, aj tie tisice ludi co toto citali a komentovali na fb.
Hanba zenam a matkam taketo vykvety.
Mali by schvalit nejake psycho testy predtym ako sa nejaka zena stane matkou.
Mala by mat peciatku od odbornika ze je sposobila na tuto rolu.
Potom by neboli taketo pripady .
prvý syn sa podobá úplne na muža, a som z toho uplne šťastná, pretože muža milujem, a to že sa syn na neho podobá beriem ako svoju pýchu, druhý syn sa zas podobá na mňa, a kedže aj seba milujem 😝 ...tiež to beriem ako pýchu....ako na koho by sa asi tak mali podobať???? na suseda? to by si bola spokojná???
ps: odporučam navštevu psychológa
@mijo53 inak to tvoje 5p ma pobavilo. Keby mi to nevysvetlis, neviem o com tocis 😀
To je nejaky modro-konikovsky slovnik?
Mali by ste sa tu dorozumievat iba nejakou svojou mamickovskou azbukou aby vam ludia z realneho sveta nemohli rozumiet, tym padom by sa nemali na com zabavat a pozastavovat 😉
Hlavne chlapi. Pre tych je MK sekta psycho matiek co nemaju co robit. A pri tychto temach sa im ani necudujem ze nas povazuju za prastene a hadzu do jedneho vreca.
@lucia466 vysvetli Ty mne, čo je podľa Teba 5p, to sa odjakživa hovorí, že žena ma mať 5 p a to je to čo som písala a vysvetlí mi , čo je materská demencia podľa Teba. Ja to tiež neradá používam, že žena s 5p, ale Ty si to použila vo svojom príspevku, vráť sa späť na svoj príspevok. Pokiaľ ide o psycho testy pre budúce mamičky, no čo Ti na to povedať, psychická porucha môže prísť hoci kedy u hoci koho, to sú poruchy a choroby ako každé iné, aj so žlčníkovými kameňmi sa nikto nenarodí, tak ako počas života prídu rôzne telesné choroby, tak prídu aj duševné ako napr. depresia, úzkosť a pod. Pred pôrodom by možno boli testy OK, po pôrode sa môže všetko zmeniť. Netreba hneď urážať a keď aj odporučiť psychológa alebo iného odborníka tak s citom, nikto nevie, čo ho môže v živote stretnúť, aká choroba. To čo cíti autorka, to sa stáva, poznám prípady, ktoré prejdú postupne do normálu a tie ženy svoje deti neskôr zbožňujú, u nej je ten pocit z tých vzťahov, ktoré má s rodinou. Chcela sa len podeliť so svojim stavom, aký prežíva, možno zistiť, či aj iné ženy sa s tým stretli a že sa označila , že je "cvok" to neznamená, že odborník by jej hneď určil nejakú duševnú poruchu
@mijo53 vyjadrila som sa ze nema vsetkych pat pokope. Ja ziadne 5p nepoznam. Pre mna vsetkych pat pokope znamena ze jej nejake to kolecko v hlavke chyba . Tak mi nevkladaj do ust svoje vymyslene teorie.
Som toho nazoru ze toto normalnu zenu co ma vsetko v hlave v poriadku nikdy nenapadne.
Keby moje dieta vyzeralo ako tiger zmixovany s osratou opicou z bojnickej zoo, milovala by som ho bezhranicnou laskou a nikdy by ma nenapadlo nejak sa "pozastavovat" na koho sa podoba a nepodoba.
@lucia466 čo ma mať 5 pokope, to je Tvoj výmysel,,vo vnútri hlavy nie sú žiadne kolečka, podľa Teba sú v hlave 5 kolečka a jej niektoré chyba. Veľa žien autorku posielajú za psychológom , ale mnohé by potrebovali ísť za lekárom, aby im vysvetlil, z čoho sa skladá hlava a čo je vo vnútri hlavy. Aj normálnu napadne všeličo, myšlienkam nerozkážeš a veľa žien tu na MK píše ako nesmierne miluje svojho manžela a toľko rozvodov, nechápem, keď milujem, tak aj odpustím
@mumwoman ja tiez moju svokru nemusim, ani sa mi nepaci ako zena, keby si mozem vybrat, tak by som tiez velmi nechcela, aby sa nase dietatko podobalo na nu (a povahou uz vobec nie 😅 ), ale tvoj postoj neviem pochopit... ☹ kolko je zien, ktore nemozu mat vlastne deti, alebo maju problemy otehotniet, alebo sa im narodi postihnute dietako... ver mi, ze take by dali vsetko, keby vobec dietatko mohli mat, aj keby sa malo podobat na babku z tretieho kolena... ☹ skus to neriesit a vaz si, ze mas zdravu dcerku a stastnu rodinu, starostliveho manzela...
@mijo53 to tvoje 5p pocujem prvy krat, urcite nie som sama. Pobozna ci co to 😀
Uz nechajme to tvoje 5p lebo mi je to na smiech. A som si plne vedoma ze v hlave nie su "kolecka" zjavne jedina co ma nepochopila si ty.
Nie, toto normalnu zenu nenapadne a uz duplom ju nenapadne vypustit to do sveta. Chces ci nechces, co napises na net, je verejne dostupne ( dufam ze to raz nebude citat jej dieta).
Ak by ma aj take nieco napadlo ( ja mam vsak inu zabavu ci starosti) zajdem sa psychosom sama a potichu. Ale naco ved na MK je psychosov dostatok. Toto napadne zenu, co fakt sa nudi a prepina jej doma z toho ze nema kontakt s realnym svetom len s tymto konikovskym. Ked sa na materakej niekto nudi nech ide do prace alebo nech zacne nieco studovat ci si najst nejakeho konicka.
@mijo53 mne obcas pripada ako keby tu niekt.zeny boli odstrihnute od sveta a mali nejaky ten svoj vlastny. Ziadne kamaratky s kt.by zasli na kavu, 24hod denne doma max pred dom na piesok. Ved z toho ti musi hrabnut aj ked sa tomu branis. Takym odstrihnut kabel od internetu aspon kym sa po troch rokoch vratia do prace.
@lucia466 vieš čo 5p je bežné, ale nevadí, že to počuješ prvý krát, aj kolečkám v hlave som veľmi dobre porozumela, ale vieš autorku to môže len viac zdeptať, nie povzbudiť, ja osobne nemám rada také reči, že nemá pokope, prepína jej lebo sa nudí doma, nemá kontakt s reálnym svetom, ver tomu, že to nie je pravda. Tie rôzne duševné problémy prídu aj na ľudí, čo chodia do práce, majú kamarátov, nesedia doma, jednoducho to príde samo a buď si pomôžu sami alebo vyhľadajú psychológa, ten pomôže alebo pošle za psychiatrom, ktorý nasadí aj lieky, to všetko je chémia v mozgu
@mijo53. Jasne ze hrabne aj ludom co chodia do prace. No skor sa to da cakat od mamiciek na materskej co cely den nic ine nerobia len rozmyslaju a dumaju nad svojim zivotom. Keby si nasli pracu ci nejaku zabavu, nemali by cas na taketo hovadiny. Ale ked presedia pol dna na fore, ine sa ani cakat neda. Preto sa tu objavuju taketo "zaujimave" temy. Na plac ? Na smiech? To uz je na kazdom pozorovatelovi.
A samozrejme je to aj vina partnera. Ked si pozrie historiu pc a nic ine nevidi len temy z MK mal by to zene okamzite zablokovat a poslat ju medzi ludi na kavu.
jasne, ak je zena nahodou niekde mimo svojho detskeho bydliska, cize nikoho tam nepozna a nevie sa zoznamit, manzel zaraba jag blazen, len aby vyzili, cize chodi domov o osmej vecer, treba jej odstrihnut aj net 🙂))))) kto ma akoze pri dietati cas sediet pol dna za pc? ja napisem prispevok na styri a4, ked chcem, do minuty, zavriem comp a ficim dalej, precitam a najdem si info, ktore chcem, behom piatich minut, jasne, niektore temy su naozaj na hlavu, ale na hlavu a dost tupe je aj vynasat rozsudky, ved co neviete alternativne mysliet?

:D ja som chcela hnedooke dievčatko a je modrooke a to sme s muzom obaja hnedooky, svokra strasne spievala ze chce aby mala mala vlasy ako moj muz hehe nema a aj keby mala neriesim hlavne ze je zdrava ale viem si predstavit ako sa citis ked nemas dobry vztah s nimi, poradim ti len jendno, pracuj na tom ako to prekonas, lebo dieta je veeeelmi vnimave a citi to aj ked si myslis ze nie a bude mu to ublizovat