Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela
Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?
Tak nasa mala sa podoba na svokru, povahu ma tatinkovu (+ako bonus navyse tvrdohlavost a vzdorovitost) a po mne nema absolutne nic 😀 ale ani by ma nenapadlo byt z toho nestastna, proste to beriem ako fakt. Len som zvedava ako bude vyzerat nase druhe dieta. 😎
Hadam je logicke a treba s tym ratat, ze dieta sa moze podobat na hocikoho z rodiny a nerobit z toho tragediu.
nie je to ok. rob so sebou nieco.
@celasapremenim presne ako pises.odstrihnut.
Na margo toho bydliska. Si myslis ze ja som kde? Byt som kupila v blizkosti mesta kde som nikoho nepoznala. Nedostala som sa do stavu kedy je lepsie sediet za pc.byvam tu nieco cez rok a poznam pol mesta. A ani ma netrklo sa zoznamovat ci kvakat cez net. Zdvihla som rit a zacala makat aby som neskoncila presne takto, aj pocas rodicaku. Ved z toho musi zene hrabnut ale ze uplne. Komunikovat takto, davat si rady, polemizovat, rozoberat manzelstvo. Predpokladam ze keby vasi chlapi vedeli co tu pisete a ake temy zakladate, odstrihli by ten kabel sami (pri najlepsom) , pri najhorsom rozvod isty.
A nejak takto ako zakladatelka koncite. Smutne.
"Malé deti sa zvyknú skôr podobať na otcov (aj keď u nás to neplatilo ani omylom), vraj je tak dané evolučne, aby bol otec "istý", aby sa "prihlásil" k dieťaťu."
Nemluvňa neprejavuje ale naopak maskuje svoju podobu, práve preto, aby chlap, ktorého ženská chce, nezistil, že decko nie je jeho. Inak povedané je to evolučná taktika, ktorá umožňuje decku čerpať otcovskú investíciu pretože MôžE byť jeho.
@lucia466 ale podla mna takych v extreme, ako ty pises, je ich velmi malo, to tym chcem napisat 🙂 a niektore keby nemali ten net, tak jednoducho nemaju sa s kym porozpravat, no nie je kazdy taka hviezda ako ty 🙂 (ved ked len pozries do tych hluchych dedin, kde je viac dochodcov ako mladych ludi......tie baby potrebuju internet 🙂))
inak nie sme oproti sebe, nepatris do tej super krabicky, ktoru si si vybielila 🙂 si rovnaka truba na internete, ako kazda, co sem chodi
@celasapremenim ty si cela hviezda 😀 ved hadam nie ste az tak retardovane ze neviete komunikovat inak resp.nemate s kym (?)pocas rodicaku. Ci pocas troch rokov mate svoj konikovsky svet kde riesite vsetko od varenia na dnes cez ockovanie a alternativnu medicinu az po vecerny sex z predosleho dna? Zaujimava zabavka. A na ten extrem ti staci pozriet na prvu stranu tejto temy 😀
Myslim ze nikdy som tu nezalozila temu, neviem o tom , temy do kt.som prispela od registracie pred par rokmi tusim zratas na svojich dvoch rukach takze mna medzi tie truby sotva mozes zaradit. Od dvoch rokov syna pracujem opat vo svojej praci ( do dvoch som makala z domu)cize na MK som nemala ani cas ani chut sa prihlasovat. Konkr.tuto temu s xy komentarmi som videla vycapenu odfotenu na fb kde chlapi a zeny zalamovali rukami, smiali sa, riesili chlapi to ze zenam budu luskat pc lebo uz im to pekne vyhrava na tom rodicaku doma a ani netusia co pisu kade tade. Aj cikanie do Sava tu najdes, aj do sody 😉 Len mi povedz ze toto vsetko je normalne.
@lucia466 ja ani neviem, s kym sa tu vlastne rozpravas 🙂 asi si sama nejaka retardovana
ja som take temy, ako ty tu citas a vyhladavas, ani nevidela, nie ze vobec rozklikla, len cumim, co tu vyratuvas.....takze co ta zaujima, to si si vyhladala, tak ti poviem :D
@celasapremenim skor co ma ako zenu soklo to som si vyhladala 😀
Ked zalovis v temach urcite najdes aj take ako cikanie do Sava nahradi tehu test ( naco kupovat tehu test za 1,50 ked za 1,30 mas liter Sava 😀 alebo ako cikat do sody - ukaze ti pohlavie dietata !
Parada nie?
Alebo si najdi skupinu na fb, je tam par tisic ludi a tie naj uňo ňuňo temy tam fotia takze neodporucam si tu dat foto na profilovku 😀
@mumwoman moja mala sa podoba na svokru, ktoru priam neznasam. Mame velmi zle vztahy. Ale nevadi mi to na malej, ze sa na nu podoba, lebo ju milujem aj keby vyzerala akokolvek. Ale pre mna je moja mala dokonala a ten najuzasnejsi tvor na svete.
Nesmies to tak brat. Miluj svoje deti bez ohladu na koho sa podobaju. To nie je podstatne.
@lucia466 ja ta chapem, ze zasnes:D mna uz neprekvapi nic🙂)))
@tomiholjubavi 😀 Zasmiala som sa.. Aj ja by som po dvoch rokoch snahy brala dokonca aj bábo, ktoré bude povahovo mix mojich svokrovcov 😝 Beriem to však stále pozitívne - bolo by na 100% zdravé, pekne by písalo, nebolo nosaté a malo rovné nohy - takáto zvláštna kombinácia sa napr. v mojej rodine po dlhé generácie nevyskytla 🙂
@mumwoman Teš sa, čím viac sa malá podobá na manžela a jeho rodinu, tým viac skvelých vlastností zdedila po Tebe a Tvojich predkoch 😉 Ale vážne, deti sa v prvých rokoch veľmi menia, zakaždým sa podobajú na niekoho iného... A aj tak má na ich charaktere najväčší podiel prostredie a výchova, takže je to celé do veľkej miery v Tvojich a manželových rukách 😉 Prajem Vám v rodine veľa lásky! 🙂
@mumwoman Mozno ti pomoze, ked ti napisem, ze moja mala sa dlho vobec nepodobala na manzela. Bol to dost neprijemny pocit. Kedze mala je z umeleho oplodnenia, teda prirodzene sme deti mat nemohli, bala som sa aby ma nepodozrieval z nevery. Neskor sme sa zase bali, ci nam nezamenili skumavky v CAR. No skus si to predstavit a mozno sa tebe trocha ulavi, ze to nie je az taka tragedia.
Je to asi prirodzene, kedze asi manzela velmi nemusis a jeho rodinu asi uplne neznasas, tak ti to dieta pride skoro ako cudzie, kedze sa na nich podoba, pripomina ti to proste, ze aj ono patri akoby im a si sklamana. Myslim, ze ak tvoj problem prerasta az do odporu voci dietatu, mala by si to riesit u psychologa.
@mumwoman Zatrhni tie pocity hned a zaraz. Hrozi, ze nebudes mat zle vztahy s rodinou, ale s vlastnym dietatom. Podla mna mas psychicky problem, ak taketo city nedokaze regulovat a tlmit. Je ti do placu?
Dnes je ti do placu, zajtra budes na dceru kricat a o tyzden ju budes mlatit......
Keď si to dieťa mala so svojím manželom, tak sa asi nebude podobať na poštára. Tieto veci si si mala premyslieť skôr. Ak ti to vadí, to znamená, že nemáš s manželom dobrý vzťah. Pokiaľ si to teraz nezrovnáš v hlave v budúcnosti to bude ešte horšie. Všetku svoju frustráciu budeš prenášať na malé. A chúďa dieťa za to predsa nemôže. Pokús sa dať si do poriadku vzťah s manželom a potom bude všetko ľahšie.
mila mamina, aj moja dcera sa velmi podoba na manzela, ale mne to vobec nevadi a vela vlastnosti ma po nom, ale casom sa mi zda, ze uz ma nejake crty po mne, a Ty si prosim uvedom, ze je najdolezitejsie, ze je zdrava, ze nemusis s nou behat po doktoroch, kolke maminy by to s tebou menili. A To by si bolo stastnejsia keby mala nejaky problem, ci uz telesny a podobala sa na Teba? Bud rada, ze ju mas, a to hlavne koli nej, lebo Tvoje pocity ona citi, a nechces aby aj ona trpela za nieco, za co vlastne nikto nemoze. Moja suseda ma chlapceka, ktory sa ani na jedneho z rodicov nepodoba, ale je na 100 % ich, tiez si vies predstavit tie podpichovacne reci, aj ked je to vačšinou zo sradny od znamych, myslis, ze je to lepsie?
Skus sa dat do poriadku hlavne koli malej, alebo vyhladaj odbornu pomoc, koli Tebe a vlastne Tvojej rodine
Želania, ktoré ženská má ohľadom podoby svojho decka, vypovedajú o tom, v jakej polohe je jej vzťah k otcu decka na subkonscíznej úrovni. Pokád je otcom chlap s výrazným samectvom charizmatický dominantný vo vzťahu, tak vtedy ženská túži po tom, aby sa decko podalo naňho. Pokád je otcom chlap mužsky nízkej kvality, no tak vtedy čubička nechce, aby sa naň podobalo. Kľúčový pojem tu je úspech -znaky úspechu a patrilineárna dedičnosť úspechu - páč ženská predovšetkým chce, aby jej decko bolo úspešné
Mne vadilo ked mi niekto povedal ta mala je cela svokra boha a co som ju ja splodila s nou (priatel sa dost podoba na svoju mamu a mala je cela po nom) vobec mi nevadilo ked povedal niekto ze sa podoba na neho ale ked mi povedali o nej ze cela svokra vrazdila by som
@mumwoman jaaaaj, vies co by som ja dala za to, keby sa dcerka podobala na mojho muza? Kazdy hovori, ze je to cela mama a ja zas dufam, ze raz bude mat nieco aj po tatinovi. Vidis, ono to je obcas tak, ze vzdy chceme mat to, co nemame 🙂 A neboj sa, dieta sa vraj meni sedemkrat od narodenia, tak casom bude mat urcito nieco aj z teba.
Moje mladšie dieťa sa podobá na moju svokru. Čo mám robiť? 😢 😢 😢
@natalym tak to je uplny zly sen 😀DDD
@simculllka A vieš ako ju ľúbim? Ako koňa. 😀
@natalym teraz koho? malu, ci svokru? 😀 ale nie, chapem, aj na nasu malu vedia niekedy povedat, ze je to cela babka ( akoze svokra), tak radsej by som bola, ze by bola na muza, ale tak to je asi uhol pohladu, lebo kazdy povie nieco ine( drviva vacsina, ze je mala cela po mne)..otazne je, ze kto pojde do blazninca, ak bude nasa mala aj povahou po svokre 😀DDDD to uz je druha vec..😀
@simculllka No malú, to je jasné. Tiež nemusím svokru. Niekedy keď na malú kukám, aj ma to napadne, ale rýchlo zahodím preč. Nebývame spolu, našťastie a nikto to nejako špeci nerieši. Ešte má aj povahu trošku po nej. No čo teraz?
@natalym tak ale vies, svoje dieta si prevychovas este nejako, opracujes tie hrany..svokru uz asi nezmenis..
@simculllka Našťastie zatiaľ sa javí, že má tie lepšie vlastnosti, tak tým som celkom rada. Uvidíme časom.
Na svokru kašlem. 😝
Ahoj,mamtri deti s dvomi muzmi!Prvorodeny he celi otec ako jeho kopia len zmensena,druha dcerka je pol napol tretia s inim muzom je celi otec...neries tomiluj deti pretoze su tvoje..oni ne ozu zato nakoho sa podobaju...mna to ties rozculovalo...ale ver mi casomto prejde dieta je predca novy clovek nova osobnost...ma v sebe aj velky kus teba.Ked sa pozres na dieta pokus sa mysliet na to ze je to pekne ze sa podoba nanho druhe sa bude podobat mozno nateba.Casom sa dieta zmeni aj ked zakladne crty ostanu.Dieta je predca aj tvojeDNA!miluj ho!!!
horšie by bolo, keby sa podobala na suseda 😀

Ty sibnuta zenska daj sa liecit. Takto znicila moja mater zivot mne. Nenavidela mojho otca a ja som mala to nestastie, ze som sa na neho cela podala, vlasy, oci, vsetko. Zo zivota som mala peklo, cely cas uprednostnovala brata a mna odlozila ako nepotrebnu vec starkym ktori ma museli vychovat, lebo ona sa na mna pozriet nemohla. A to prosim pekne nebola znasilnena, ani nic podobne. Je mi z teba zle, chudatko dieta, bude mat traumu do konca zivota ako ja...