icon

Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela

mumwoman
26. máj 2015

Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?

dai
26. máj 2015

@certi beriem ospravedlnenie - lebo som uplne nepochopila co ta na mojom prispevku tak vytocilo... ale aj tak netreba byt vulgarny - autorka viditelne ma problemy s manzelovou rodinou - vobec nemusi mat problem s muzom... a jednoducho ak vidi doma kopiu svokry kazdy den tak jej to moze vadit😉

0silvia0
26. máj 2015

@mumwoman až teraz som pochopila, že takíto ľudia stále existujú... myslela som, že uprednostňovanie detí podľa vizáže a spolupatričnosti do určitého genofondu je prežitok... a ono to stále v ľuďoch vŕta, fakt divné...
Mám mladšiu sestru, s ktorou sa vôbec nepodobáme, podobám sa skôr s najmladšou sestrou.
U mojich starých rodičov z otcovej strany som bola vždy uprednostňovaná, len preto, že som sa na nich podobala. Chúďa moja sestra bola vždy druhoradá, nedôležitá, zanedbávaná, len preto, že sa podobala na mamu, čiže nevestu starých rodičov. Fakt divné zmýšľanie a najhoršie na tom je to, že to deti vycítia a vedia, že vo vzťahu nie je niečo v poriadku. Nedovoľ, aby mala tvoja dcéra kvôli takejto sprostosti narušený vzťah s tebou.
Mimochodom, moje deti sa obe podobajú na manžela, ale my sa s manželom vlastne podobáme jeden na druhého, takže je to jedno 🙂

alaguema
26. máj 2015

@mawka to, že je to tak u vás, neznamená,ze to platí všeobecne. Ja ani sestra sme nikdy neboli ockove princezničky a poznam x spústu žien, ktoré tiež nie. Skôr by som povedala, že je to oveľa menej frekventované, než normálny vzťah otec - dcéra. Tiež nebola žiadna rivalita medzi mamou a nami a mám sama dve dcéry, otec ich miluje nadovšetko, ale nie sú to žiadne princezničky, majú medzi sebou zdravý vzťah a v živote by mi nenapadlo žiarliť na vlastné deti, to je choré. A ani sokyne to nikdy nebudú...želám si pre ne to najlepšie na svete, ako by som ich mohla vnímať ako sokyne preboha, sú to pre mňa tie najvzácnejšie bytosti...A mimochodom, jedna sa podobá na tatina a jedna na mňa 🙂

jolinka
26. máj 2015

to ze vobec riesis taky problem, je vlastne tvoje velke stastie 😉 😉 😉 😉 Urcite je tvoja dcerka zdrava a dobre sa vyvija, lebo v pripade zeby tomu tak nebolo, by bol tvoj problem niekde UUUUUUPLNE INDE 😔 😔 😔

mima4
26. máj 2015

@zitaje to su problemy z nudy!

je tu x mamiciek, co maju tazko chore deticky... co by neviem co dali za zdravie deti..a niekto ma mindraky z vyzoru...

zitaje
26. máj 2015

@mima4 no neviem... mne to vazne pride ako prejav nefunkcneho vztahu medzi partnermi prenesenyy na dieta, a to nemusi byt ani zdaleka problem z nudy...

enka81
26. máj 2015

ja len nechápem, co chceš vlastne pocut, kazda ti napise, ze je to blbosť, máš zdravú dcérku, riesis malichernosti, sama o tom vieš. Všetci sa tu za hlavu chytáme. Keby som mala aj takéto pocity, hanbila by som sa vôbec to dat do éteru.

anetkaadamko
26. máj 2015

podľa mňa by to chcelo psychologa....lebo tam je nejaký problém......

dai
26. máj 2015

a este teda si dovolim dodat - deti su rozne aj ich vyzor... a to ze pre kazdu matku je jej dieta najkrajsie na svete plati asi len v babatkovskom veku, normalna osoba postupne realne vie zhodnotit krasu svojho dietata - co stale ale neznamena ze ho bude lubit menej len preto ze nie je dcera miss universum ci chlapen najvaecsi samec v dedine - na lasku normalneho cloveka ma vyzor velmi maly vplyv ( a od urciteho veku verim ze aj na lasku medzi muzom a zenou ak su dostatocne vyzrety a staraju sa o seba v ramci svojich moznosti...)

hradnapani
26. máj 2015

@mumwoman tak s tym zacni nieco robit, lebo jej vyzor neovplyvnis. Mas pred sebou vyzvu, ako sa naucit mat rada manzelovu rodinu aj s jej chybami - potom budes schopna akceptovat aj dceru (sama to asi nezlvadnes, takze radsej smer terapeut). Ale teda chuda dieta, ved to je uplne normalne, ze dcera sa viac podoba na otca.

dai
26. máj 2015

@mima4 ahoj... ja len ze kazdy niekde vnima aj vyzor svojho dietata - tvarit sa ze nie je podla mna alibizmus... pozri kolko zien tu ma albumy samozrejme s najkrajsimi, vseliakymi umeleckymi fotkami - len preto lebo chcu pocut ake su ich deti krasne🙂

mirka414
26. máj 2015

Neviem ako by si sa zachovala keby ( nedaj Bože) keby tvoje dieta malo črty s Downov syndróm ??? Čo by si vravela vtedy?dala by si dieta preč alebo neľúbila by si ho??? Táto téma mi príde ako ,, urážka,, pre matky s postihnutými detmi... Bože čo by za to dala maminka učiteľka Zumby mojej dcerky aby sa jej dieťatko na ktoré čakala roky ,,len,, podobalo na manzela bez črtov DS :/.... Niektoré maminky fakt majú problemy.

vejula
26. máj 2015

@mumwoman je mi jasné, že ešte niesi dlho na koni, ked tu uprimne hodiš takuto otazku. Bolo jasne, že ťa tu zvozia pod čiernu zem. Nejdem teraz hodnotiť tvoje pocity, či su zle, či su správne atd. KAždý pocit má svoj pôvod. Aj ten tvoj. Niečo v tebe, možno tvojom podvedomí, možno nevysporiadane, možno k tomu prispel traumatizujuci pôrod a dalších možných XY faktorov prispelo k tomu čo teraz cítiš. Je zbytočne sa teraz trápiť, že cítiš niečo čo by si ako matka nemala, sústred sa teraz na to, aby si prišla na pôvod, príčinu týchto pocitov. Sebaobvinovanie ešte nikomu nepomohlo a to, že tu mamičky z teba robia nevdačného šialenca ti isto nepomôže, len zväčší tvoje pocity, takže to hod za hlavu a pusti sa do sebaspoznávania, zmierením sa so sebo... Začni prijatím seba samej so svojimi pocitmi (aj ked sa niekomu zdaju šialené a nesprávne) a možno práve potom zmiznú. Držím ti silno palce nech sa ti to podarí. PRe svoje dieťa si tá najlepšia mamina na svete, na to nezabudaj. Pocity počas materstva môžu prísť rôzne, to ešte neznamená, že si zlá matka. Posielam srdiečko 😉

dai
26. máj 2015

@mirka414 naco ju odsudzujes... ved ona nezlahcuje problemy inych... kazdy riesi to co ho prave najviac boli, trapi... predpokladam ze keby mala dieta s DS tak by neriesila tento problem a mala asi uplne iny pohlad na svet...

rakywanda
26. máj 2015

@mumwoman no, buď rada, že ti hovoria, že je to celý tato...veď je jeho, či nie? každý sa musí na niekoho podobať, tvoje dieťa je na svojho otca, ten je na svoju matku, atď. ako by si sa cítila ty, keby ti muž povedal, že vaše dieťa zdedilo z vašej rodiny škaredý nos či uši?

ja tiež nemám dobré vzťahy s mužovou rodinou, celé tehotenstvo som sa modlila, len nech sa nepodobá na svokru 😀 😀 😀 . je taká pomiešaná, noštek náš, oči tatové a tie urobia na tváričke veľa. a čo??? ja v nej vidím manžela a nie celú jeho rodinu. to je ten uhol pohľadu. pre mňa je najkrajšia na svete. jedine moja mama mi vie občas šplechnúť (ale nie v zlom, ono je to občas fakt tak), že je celá ich rodina, že sa podobá na mužovu sestru a pod., ale vôbec ma to nedokáže rozhádzať, veď na koho sa má podobať? na susedovic psa?
a má to aj jednu výhodu, nemôžu ma obviniť, že dieťa nie je manželovo, pretože to by z ich strany nebolo nič nezvyčajné.

lenka.s
26. máj 2015

@mumwoman keby si mala skutocne problemy, toto by si neriesila, ver mi 😔

mne tiez strasne vadi, ze prve, co ludia riesia, je to, na koho sa deti podobaju, lebo skutocne mi je to fuk a som stastna, ze su zdravi ... nezaujima ma, ci a na koho sa podobaju ... a uz ked pocujem, ze jaaaj, ta ty si cela/y ... tak mam husiu kozu, nerozumiem na co je dobre to riesit

certi
26. máj 2015

@rakywanda
na susedovic psa? 🙂)) 🙂))

jolinka
26. máj 2015

pre mna je riesit podobu deti do tej ci tej rodiny, ci otca matky...znakom sprostosti, boja o moc, ako tu niekto spominal, alebo o snahu niekoho ponizit ci zdiskreditovat... 😒 😒 😒

nakoniec pre to na koho sa dieta podoba nie su ziadne pravidla...genetika je spravodliva, a rovnomerne v populacii rozdeluje crty po oboch rodicoch, aj keby sa to v jednej rodine trebars nakopilo len na jedneho clena 😉
😉

Jeden cas mali napr. svokrovci snahu ma zdiskreditovat pred muzom, narusit moju cest...kecami o tom ako sa nase deti nepodobaju na muza, potom uz len ze prva dcera, a ze ma on preverit moju minulost, ci je to fakt jeho dieta...samozrejme muz stal pri mne. On velmi dobre vie, ako to je 😉 😉 aj keby nase deti vyzerali ako moje klony... 😀 😀 😀 co samozrejme nie je, su miesane, crty oboch rodin sa prelinaju. a mmch najstarsia sa cim viac podoba na muza.

Potom sme si ale asertivne vztahy vyriesili a reci o podobe nepodobe prestali 😎

rakywanda
26. máj 2015

@certi veď čo už na to napísať? 😎

rica1
26. máj 2015

zaujmavá téma, trošku smutná, lebo to dietatko za to nemoze na koho sa podoba, a treba ho lubit a nie v nom vidiet na koho sa podoba hlavne že je zdravé , ale na druhej strane sa priznám že moje by sa nemuselo podobat na svokru 🙂 trošku sa toho tiež bojím, lebo som videla dost detí čo sa podobali práve na svokry😀

mirka414
26. máj 2015

@dai neodsudzujem ju,len sa pozeram 2 x do týždňa v mojej práci na matku chlapca,ktorý nevidí a je na vozíku a jeho matka ho miluje najviac na svete aj ked nieje dokonalé..

certi
26. máj 2015

@rica1 🙂)

tomaas
26. máj 2015

prepacte musel som, uz tolko reakcii bolo na svokru len nech sa nepodoba, tak len pre odlahcenie:

- Dobrý deň, máte kockový cukor?
- Nie, nemáme.
- A nejaký iný fajný dezert pre svokru?

- Ja tu svoju svokru tak nemám rád.
- Tak zjedz aspoň zemiaky.

Príde muž domov z práce a pýta sa manželky:
- Dnes bola na návšteve tvoja mama?
- Ano, ako to vieš?
- No, lebo som opľutý na svodobnej fotke.

- Čo si taky smutný?
- Zomrela mi svokra.
- A prečo si taky doškriabaný?
- Strašne sa bránila

Na 13-nástom poschodí visí žena z okna a muž ju mláti po prstoch s kladivom. Z dola sa ozve:
- Hej, vy tam hore, čo bijete tú ženu po prstoch? Veď spadne.
On na to:
- A vás je čo do toho? Je to vaša svokra, alebo moja?
- Svokra? Ale sa drží potvora.

25daniela
26. máj 2015

No, necitala som co ti napisali ostatni, ale ved toho manzela si si zobrala a videla si ako vyzera, ci? Neries hluposti, predstav si, ze to dieta by dostalo neaku zavaznu chorobu a bolo by na pokraji smrti.. to by bol dovod na zrutenie sa a nie blbosti ohladom genetiky... 😖
Ved prave to, ze sa dieta podoba na tvojho muza a ty ho nas rada (toho muza), podoba s prave tvojim muzom musi vyvolavat pozitivne ohlasy v tebe.. Aspon ja to tak citim 😀

zitaje
26. máj 2015

@mirka414 schvalne som si znova precitala povodny prispevok zakladatelky. Nie je tam nic, co by nasvedcovalo tomu, ze svoje dieta nemiluje, alebo nemiluje dostatocne. Nepise nic o svojom vztahu k dietatu - jej vadi, ze dieta vyzera ako jeho otec. To je podla mna ovela viac zalezitost jej a jej muza...

bonaqa2013
26. máj 2015

@mumwoman mám 4 deti, a 1 dcéra sa podobá na ocinka. má tmavé vlasy, snedú pokožku, povahu po ocinkovi - ale ja to neriešim. 3 deti sú blonďavé po mne a jedno tmavovlasé po ocinkovi...... Však nie každý je blond.
Nechápem prečo Ti to vadí..... Však to dieťa za to nemôže, alebo nemáš čo riešiť?

ollski
26. máj 2015

nase vsetky 3 deti sa podobaju na manzela 😀 😀 😅 pri poslednom som si hovorila, ze mooozno sa aspon toto dietko bude podobat na mna, ale ups, genetika nepusti- geny s mm strany su ozaj silnejsie ako tie z mojej...aj oni 3 bratia sa dost podobaju, cim viac mm starne tym viac sa podoba na svokra...starsi syn ma po mne aspon "pokozku" a vlasy, dcerka nic!! 🙂 ale je moja lubim ju nekonecne, aj ked sa na mna nepodoba, trucuje 😉 atd. ...mozno ked budu starsii prejavia sa aj moje geny...ked som so starsim synom sama, tak mi kazdy hovori ako sa na mna podoba...kym neuvidia mm, potom ta podoba v sekunde prejde na neho 🙂

megika1
26. máj 2015

@lyzzy je takých viac,mstia sa na deťoch svojími frustráciami formou šikany,uprednosťnovaním druhého potomka ( ktorý je často spratek ,zneužívajúci nezdravé prostredie v rodine ) čo patrí na konzultáciu s psychológom .....rodičia dajú potomkom život,no nemajú právo na zvýhodňovanie,zatracovanie.....bolo ,je a bude :/

seahorse27
26. máj 2015

Moje obidve deti sa podobaju na otca a co ma byt? Dokonca starsia dcerka ma vela aj zo svokry...Marne u nich hladam nieco z nasej rodiny...NIC, su to akokeby klony môjho muza...ale milujem ich nadovsetko, ani mi nenapadlo toto riesit...hlavne, ze su zdravi obidvaja.

lyzzy
26. máj 2015

@megika1.... Bohužiaľ.Nepochopím nikdy takéto správanie.