icon

Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela

mumwoman
26. máj 2015

Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?

dedian
26. máj 2015

@mumwoman, ahoj moja, neviem co prezivas, pre mna je to cudzie, ale z vlastnej skusenosti ti viem povedat ze deticky sa menia, moji boli po porode cely otec a teraz su pol na pol... nepises ako dlho si po porode ale mozno by bolo dobre navstivit nejakeho odbornika ci sa nejedna o poporodnu depresiu, ta sa moze prukazat rozne... neboj, nebude to nic strasne, svoje dietatko milujes len je teraz pre teba tazke odfiltrovat negativne vztahy s muzovou rodinou ... velmi ti drzim palce, urcite si ale najdi profesionalnu pomoc, nebor sa s tym sama... mozno len potrebujes poradit ako sa vysporiadat s tymi negativnimi vztahmi v rodine...

exupery
26. máj 2015

No,moj syn sa v prvej chvili podobal na Brezneva a prezila som to...dufam,ze toto nebude citat matka,ktorej dieta trpi nejakou vaznnou chorobou,alebo postihnutim...

dai
26. máj 2015

@mirka414 tak ako vaecsina matiek svoje chore dieta miluje zial mnohokrat omnoho viac ako svoje zdrave deti ( ja mam taku rodinu v blizskej rodine a uprimne neviem ci pre ostatne deti je to tiez ok...) - toto su tazke temy ktore suvisia s tazkym zivotnym osudom - pisat tu ze takato matka je super ci zakladatelka nemilujuca matka... znovu napisem len ze kazdeho trapenie je pre neho prave tym najvaecsim - cize ak sa mne doma rozbila oblubena vaza a som z toho smutna tak to nie je preto ze som cvok a ani to neznamena ze keby mam dieta s DS tak by som to neriesila - no asi aj tak by som z toho smutna v danom okamihu bola... a ak ine problemy nemam tak by to bol v danom momentne pre mna asi velky smutok...
neviem... mne pride divne porovnavat mieru bolesti ludi, ci prezivania problemov etc. - kazdy zije svoj zivot - zakladatelku trapi dany problem , neznamena to ze je cvok - to ze jej to niekto napise jej nepomoze, detto to neznamena ze svoje dieta nemiluje - vies na svete su aj skaredi ludia - vyslovene kde sa pohrala priroda - a nemyslim si ze ich rodicia su slepi a nevidia to... a znovu si nemyslim ze ich preto miluju menej - ak ano, tak to chore je... ale konstatovanie faktu ze im vadi ze ich dieta nie je krajsie chore nie je - je to normalne - len hold to nesmie ovplyvnovat vychovu ci lasku...

esterba
26. máj 2015

@mumwoman tak teraz odpoviem velmi zaujato. Ty SI cvok. A navyse neskutocne hnusna k svojmu dietatu. Moja mama mala cely zivot tazke srdce na svoju svokru a velmi zle vychadzali s ockovymi rodicmi. Ja som cela babka, co sa vyzoru tyka. Toto keby moja mama niekedy vypustila, co ty pises... Asi by som do konca zivota navstevovala psychologa. Ako mozes byt takato k vlastnemu dietatu? A "tak nejak ocakavat, ze dieta bude po tebe"... nemali ste v skole biologiu?

tomaas
26. máj 2015

@exupery
http://www.dailybest.it/wp-content/uploads/2013...
vidis ty by si mohla mat problem a zakladat diskusiu to obocie bolo uzasne 🙂))

megika1
26. máj 2015

@lyzzy ani ja,nás bolo ako hadov ( 6 dievčatá a 2 chalani a nikdy sme nemali problém,za to budem navždy vďačná mojím rodičom,ktorí odišli do večnosti obaja veľmi skoro ☹ ) som empatický človek a bolí ma,čo vidím v spomínanej rodine

dai
26. máj 2015

@exupery tak moj syn sa narodil predcasne - chudy, opuchnuty, cerveny - vyzeral ako moj dedo ked si vybral zuby - fakt! bol fakt skarede babatko - ale za seba mozem napisat ze som ho od prveho momentu nenormalne milovala ( to pri dcere ktora bola nadherne babatko - fakt hned z bruska, ruzova , nepokrcena, nadherne crty - tam som mala poporodnu depresiu a chvilu mi trvalo zacat ju milovat naozajstnou materskou laskou ), bala som sa o neho a strasne som ho potrebovala... ked sa ma ale aj nasledujuce 2 mesiace niekto spytal ako maly vyzera tak som hovorila ze ako moj bezzuby dedko😉 fakt je ze teraz je to podla mna najkrajsi chlapcek na svete... takze len suhlasim s tym ze deti sa neustale menia...
staci si pozriet fotky deti a co z nich vyrastlo - z niektorych vyslovene skaredych deti vyrastli nadherni dospeli a naopak, niektore nadherne deti sa nejak stratili v dospelosti

exupery
26. máj 2015

@tomaas vidis,to ma nenapadlo 😉 Obocie,hej-mal ho cez pol cela-myslim moj syn,ked sa narodil...

jemena
26. máj 2015

@mumwoman Tvoje dieťa si nevyberalo otca, ani jeho rodinu, to ty si vyberala... Tak sa vzchop a bud normalna.

lyzzy
26. máj 2015

@megika1.... No a ja som presný opak.....my sme dve a nikdy matke neodpustím ako ma porovnavala.so sestrou....ale to je iný príbeh.A preto tieto ženy nechápem.....v mojich očiach je to choré

laura851
26. máj 2015

Nie je nic krajsie pre otca, ako ked sa dieta podoba na matku a nie je nic krajsie pre matku, ako ked sa dieta podoba na otca 😄

dai
26. máj 2015

@esterba tak ...asi sa ti mama nebude chvalit s tym ak taketo nieco skonstatovala po tvojom narodeni🙂 a uz to tu viacere pisali - zakladatelka nepise ze by svoje dieta nemilovala - pise len o vyzore...nechapem preco si to hned spajate s laskou...

littledevil
26. máj 2015

@piacere U nas je to to iste. Starsi syn je kopia manzeal a cim je strarsi, tak sa podoba coraz viac. Ma hnede oci, hnede vlasy. Mladsi syn je blondak s modrymi ocami / po mamine 😉

tomaas
26. máj 2015

@exupery haha ano mal a mne by potom este vadilo ako sa cmulal so vsetkymi vyznamnymi muzmi okolo 🙂 dufam a pevne verim ze tvoj syn mal spolocne len to obocie ai ideologiu by nemusel razit ako on 🙂

mirka414
26. máj 2015

@zitaje ako potom môže spávať so svojim manželom?pre mna pokým som nepoznala matky detí o ktoré sa pomàham starat nevedela aké to je ked maminka povie : nedala by som ho za nic na svete,nech je akýkoľvek..

esterba
26. máj 2015

@dai tieto diskusie vacsina z nas nenechava zmazat a to dieta si to tu o par rokov moze precitat. Okrem toho, deti nie su slepe a hluche. Toto vycitia. A je to krute. Za to, ako vyzera, nemoze. Nehovorim, ze ho nemiluje. Ale to neznamena, ze mu tym neublizuje.

jolinka
26. máj 2015

@dai ano je to laska, ale s podmienkou..."mam ta rada, ale...." 😒 😒 a deti potrebuju byt milovane bezpodmienecne.

zitaje
26. máj 2015

@mirka414 nevieme, ci s nim moze spavat... nepozname podrobnosti a pozadie ich vztahu 😉

samasa
26. máj 2015

@mumwoman čím skor sa s tým zmieriš , tým lepšie pre teba 🙂

a to ti nevadí že sa tvoj muž podobá na jeho rodinu??? ved ked ho miluješ nieje čo riešit..ako s ním možeš žit, ked sa podobá na svoju rodinu???ked niekoho lubim....nech sa podobá aj na lucifera...bud rada že ti nehovoria že sa podobá na škaredého poštára... 😝

@exupery suhlasím s tebou... :-/ kiež by bol výzor jediný problém na svete...

nám ked sa narodil posledný syn tak mi svokra hovorila - a na koho sa preotca podobá..ved nieje ani na tatka a ani na teba-... počuvala som až kým jej muž nepovedal...na suseda 😀
a od vtedy je pokoj...

tomaas
26. máj 2015

@samasa myslim ze jej manzel je postar 🙂

samasa
26. máj 2015

@tomaas mna by ale riadne nasralo keby moj muž niekde vypisoval že mu vadí, že sa naša dcera/syn podobaju na mna 😀 😠 😠 😠 😠

dai
26. máj 2015

@esterba
@jolinka neviem dievcata... ja si myslim ze ona sa s tym potrebuje vyrovnat - a to pride... laska taketo somariny vymazava... s podmienkou... neviem... je to podmienka ked poviem svojej dcere ze nema hlas nato byt spevackou, ci ze ma viac kilou ako by mala mat... ked vies ze tvoj muz od detstva je zamilovany do dajme tomu bridged bardot a ty si tmavovlaska buclata tak mas pocit ze teba musi milovat len s podmienkou?
ved vyzor predsa ma velmi maly vplyv - hlavne pre zeny - na lasku aku citia... ja som svojho syna milovala od jeho prveho dna bezpodmienecne - napriek tomu ze bol skaredy - bol a je moj - a to on citi a vie - nikdy som sa nespravala inak k detom kvoli vyzoru... a k dospelym detto nie

marry1515
26. máj 2015

Ako tiež som toho názoru, že svoje komplexy by si mala riešiť s nejakou odborníčkou.... Pokiaľ nevychádzaš s manželovou rodinou, nechápem prečo ste sa rozhodli spoločne vychovávať dieťa- si mala s tým počítať, že je veľká pravdepodobnosť že sa bude na nich podobať!!!! A pokiaľ ti išlo len o to že si silou mocou chcela mať dieťa, tak si si mala skočiť do spermobanky a na umele oplodnenie.
Že ti nieje hanba vôbec sem takúto tému zverejňovať- máš vôbec predstavu koľko žien by chcelo zdravé dieťa alebo aspoň jedno dieťa aj keby vyzeralo ako troll...

snopkulka
26. máj 2015

Keď sa narodil náš starší syn, moja prvá reakcia bola: "Doprčic, vyzerá úplne ako Lubo". Lubo je manželov starší brat, s ktorým som sa v tom období vôbec nemusela - zľahčene povedané 😀 😀 Čím je starší, tým sú črty viac do manželovej rodiny. Nikdy mi to neprekážalo, je to roztomilý úžasný človiečik 😵 😵 😵 Mladší zase vyzerá ako ja (tvrdia tí, čo ma poznajú od narodenia, ja to neviem až tak posúdiť) a manželovi to určite nevadí 😀 Všetko je ako má byť. Väčšinou je to tak, že jedno sa viac podobá na otca, druhé na matku. Tak to zbytočne nerieš 😉

jolinka
26. máj 2015

@dai ale podmienka je o tom ze ti na tom cloveku nieco vadi...ked mojmu muzovi nevadi ako vyzeram alebo mi nevadi ze z dcery nebude spevacka pre nedostatocny hlas...to nie je laska s podmienku 😉

podmienka je o tom...ze "bol, bola by som rada keby si bol iny, taky aky si, sa mi nepacis" a hlavne este, ked to co sa ti na druhom nepaci, on nedokaze zmenit a ovplyvnit...taketo podmienky su zranujuce, a hlavne pre dieta

emily76
26. máj 2015

@mumwoman moj mladsi syn je cela svokra... uplne, vyzor, vlasy, este aj mimika.... ked ho vidim, ked nieco hovori, spuli pri tom pusinu... ako keby som muzovu maminu videla... cez kopirak by sa snad viac nemohol na nu podat. 😀 😀 😀 Vdaka bohu, ze moja svokra je skvela zena a mame dobry vztah... 😀 😀 😀 Dcera je zas hodne na muza, nie len fyzicky, ale aj povahovo.... a co?? Ved ked ho mam natolko rada, ze som sa stala jeho zenou, tak ma nerozhadze, ze sa dcera na neho podala... Neviem, kolko si po porode, ale zvycajne ked prejde nejaky cas, vacsinu zien opusti presvedcenie, ze uz viac deti mat nebude.... tak mozno aj teba to prejde a druhe dieta moze byt zas cele po tebe...

jolinka
26. máj 2015

@dai tym chcem len povedat, ze bezpodmienecna laska a realne zhodnotenie vyzoru a schopnosti cloveka, ci vlastneho dietata...sa nevylucuju, to nie je o tom.

esterba
26. máj 2015

@dai pozri, ja si myslim, ze je velky rozdiel vo vnimani tychto veci u dospeleho a u maleho dietata. Ak ty vies, ze manzelovi sa pacia blondynky, ale miluje ta, tak to spracujes vedome inak, ako male dieta, ktore citi u matky, ze je jej do placu pri zmienke o jeho vyzore. Toto vedia byt traumy z detstva na cely zivot. Ved ani to, ze dieta nevie spievat mu neoznamis v tak nizkom veku, aby to nevedelo este vedome spracovat. Nadsene mu tlieskas aj do 10 rokov, kym to ucitelke v ZUŠ neprerastie cez hlavu 😀

mirka414
26. máj 2015

@exupery toto je :D
@dai nie ,jedna matka lúbi svoje deti rovnako,či je to zdravé alebo choré dieta..neriešim ,,problem tej matky ktory ma so svojim dietatom,, ale skor sa bojim toho ako ta rodina bude fungovať ked je problem,ze dieta sa podalo na otca :(

dai
26. máj 2015

@jolinka stale to tak nevidim - podla mna je vyzor nieco co si clovek hned vsimne a ako som pisala len alibista si nepovie niekedy ze jeho dieta by mohlo byt krajsie, mozno pre muzikalnu rodinu je to tragedia ze dieta nema hlas a tak... ja toto nevnimam ako lasku s podmienkou...
- proste pokial to ze ja si len myslim ze moje dieta by mohlo mat moje crty lebo sa mi na mne napr. velmi pacia plne pery a moje dieta zdedi uzucke po muzovi, alebo mas maleho syna a pritom cela tvoja rodina je vysoka dobre stavana ale hold muzova su drobci - a tebe pride luto ze toto po tebe nezdedil... - pokial tieto uvahy neovplyvnia moje spravanie k dietatu tak je blbost riesit nejake poskodenie citov dietata a podobne... toto je vyslovene problem vnutorny zakladelky, ktory si musi sama vyriesit... a pokial sa nedotyka jej dietatka a ona ho napriek svojim pocitom lubi cistou laskou tak my tu nemame pravo ju odsudzovat ako matku, skor jej pomoct sa vysporiadat s jej myslienkami...