icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

aero
31. aug 2011

@janinah -trefné 😉

p.j.jacky
31. aug 2011

@janinah no keby to bolo take jednoduche....svokre su naozaj zakerne ja budujem 15 rokov a co stoho?stale som najhorsia len ja!Drzim hubu a krok a ked uz je toho az privela,tak som si vela dovolila ....a o tej mojej ani nehovorim....vcera sa ukazala .Nechape ze svojimi cinnami ublizuje aj svojej vnucke.... ☹

zeleny_cajik
31. aug 2011

Juj baby, tak táto téma je fakt hrozná. Ja mám voči mojim svokrovcom tiež výhrady, ale sú to rodičia môjho manžela, ktorý ich miluje a starí rodičia môjho syna, je predsa aj z ich krvi. Nikdy by som manžela nechcela manžela priviesť do situácie, aby mal pocit, že si musí vybrať, na koo strane stojí, aj keď mám na veľa vecí iný názor ako svokra.

Mnohé z vás majú synov, predstavte si, že sa raz oženia a ich žena vyhlási, že ste pre ňu cudzia osoba a vnúčatá vám nedá. A že bude vášmu synovi brániť stretávať sa s vami. Deťom dávate vzor a návod, ako funguje rodina a vzťahy všeobecne, trochu viac tolerancie by to chcelo, inak sa vaše deti budú raz chovať ku vám tak, ako to videli na vás a vašom správaní, napr, aj ku svokre.

A áno, chápem, že sú extrémne prípady, kedy je naozaj najlepšie so svokrovcami obmedziť kontakt, ale čo tu tak čítam, tak je to možno 10%.

lenka112
31. aug 2011

Nie, mám úžasnú svokru 🙂

aduskatt
31. aug 2011

@aero nejdem ani nemam chut sa hadat, ja len nesuhlasim s tym, ze moja svokra vychovala PRE MNA mojho manzela..............inak ja mam so svokrou uspokojivy vztah, teraz bola u nas tyzden, varovala syna a my sme tam boli pred dvoma tyzdnami tyzden, takze tak ako ona, aj ja mam svoje muchy, ale vychadzame si celkom fajn, aj ked nie ako najlepsie kamosky, mozno je to aj tym, ze je medzi nami vekovy rozdiel dvoch generacii.takze jedine, s cim nesuhlasim je, ze mm bol nou vychoivany PRE MNA...on mal byt vychovany k tomu, aby v pohode zvladal zivot, aj keby ostal sam bez partnerky, ale to je zasa tema mimo🙂.a co sa tyka tej negat energie, to asi tych vela otaznikov a vykricnikov robi.........pekny den zelam

halienka
1. sep 2011

@aduskatt súhlasím, ja si tiež myslím, že každá normálna žena vychováva svojho syna pre život a nie pre nevestu 🙂

p.j.jacky
1. sep 2011

baby ja som v koncoch .Mojmu muzovy totalne preplo.Obvinil ma ze to ja ublizujem jeho mame a ze k nam jeho mama nechce chodit kvoli tomu,ze mna vidiet nechce ,ale len malu.No ale to ma smolu.Lebo mala je velmi mala na to aby si povedala ci chce ist k babine a ja som jej matka a nie ona.Tak ja rozhodujem ci moze ist k nej,ci nie?
Dnes albo zajttra chcem ist aj s manzelom k nim a nech povie svokra co robim zle a cim jej ublizujem...nech sa vyjadri a nech mam jasno!Mozno mi zakaze dychat...ale dufam ze muz to uvidi aka je drbla...dufam!!! ☹

sashabb
1. sep 2011

@p.j.jacky vyzerá to tak, že svokra začína tvojho manžela psychicky vydieťať. Daj si pozor, len aby ho proti tebe ešte nepoštavala a nepokazila Vám manželstvo 😖 Tak ako ona chce byť rešpektovaná, mala by rešpektovať aj ona teba. A reči že nechce vidieť teba ale iba malú ... no neviem, potom keď podrastie ju začne ešte aj proti tebe štvať či ako?

p.j.jacky
1. sep 2011

@sashabb presne toto hovorim manzelovi,ale nepocuva ma..neviem co robit. ☹ som mu navrhla aby sme isli k jeho mame a vydiskutovali sme si to,nechce...videl by kto robi zlo,lebo by na mna urcite naziapala...tak neviem.. 😖

halienka
1. sep 2011

@p.j.jacky áno, asi je správny čas všetci sa stretnúť, sadnúť si a dohodnúť pravidlá. Ja som urobila blbosť, keď sa to takto divne u nás začalo rozbiehať po narodení malej, tak som si stále vravela, že snáď to prejde, že to vydržím, že to ju chytil len taký ošiaľ z toho, že má prvé vnúča...lenže čím neskôr, tým je to horšie, ono to potom prerastá do horších a horších vecí, stupňuje sa to...aj ja som to mala začať riešiť omnoho skôr. Ak muž nechce, tak to skús nejako tak zinscenovať aby ste sa proste nejako stretli, napríklad sama navštív aj s malou svokru, a keď budeš u nej tak zavolaj mužovi nech príde...alebo ak budeš vedieť že ide k nej, tak štvrťhodinku na to choď aj ty s malou, proste nejako to zariadiť aby ste sa stretli. Určite si to treba vydiskutovať a povedať si čo áno a čo nie a dohodnúť sa. Skús sa vtedy ovládať, aby to nebolo, že na ňu kričíš a robíš nátlak, proste vkľude jasne povedať, ako by si si to celé predstavovala, nejako moc sa nevracať k tomu čo už vyviedla. No uvidíš, či to pôjde, ono s niektorými ľuďmi sa nakoniec dá dohodnúť, no sú aj taký, že nech sa rozkrájaš budú si robiť svoje a budú robiť podrazy... 😖

aero
1. sep 2011

@halienka - súhlasím vychováva ho pre život
a život je čo? - rodina , deti a samozrejme manželka , ktorá je súčasťou synovho života
nechceš pochopiť , čo som týmto chcela povedať ......
chceš mať svoju pravdu - tak si ju maj !
viac lásky do tvojho života ti prajem ... 🙂

fialkaa
1. sep 2011

nevadi mi, ked svokra vezme maleho na ruky a nikdy mi to nevadilo. naopak som rada, ked ma od neho ktokolvek na chvilu odbremeni, kedze byvame od rodicov daleko a na maleho som 90 percent casu sama. som rada, ze moj syn ma obe kompletne sady starych rodicov, dokonca aj dve prastare mamy a vsetkych hrozne lubi. chcem, aby si budovali pekne vztahy, nepaci sa mi, ze mnohe dievcata apriori kritizuju svoje svokry aj za uplne banality. ale je tiez pravda, ze vsetci stari rodicia viac-menej respektuju moje a muzove predstavy o stravovani a teraz uz aj o vychove (svokrovci ich respektuju do bodky, viac ako moji rodicia). a tiez si hovorim, ako by sa asi citila moja mama, keby jej nastavajuca nevesta nechcela dat povarovat vnuca alebo keby si ho od nej musela pytat.

claudica
1. sep 2011

@zuzkat1 Žiaľ nielen niektorí muži sa vychovali sami, no aj ženy, čiže to je úplne jedno.... Dnes už veľa mladých báb je absolútne nemožných a niekedy mám pocit, že im chýba akýkoľvek materinský inštinkt, to je len môj postreh. Ak si niektorá matka myslí, že pôrodom výchova končí, je jedno aké pohlavie porodila. Niekedy tu mám pocit, že sú zlé iba svokry, ktoré majú doma chlapcov.... normálne mám strach, čo tu bude o mne vypisovať niekedy o pár rokov moja nevesta 😝
A svokra určite syna nevychováva kvôli nejakej prípadnej neveste, to hádam nikto vážne nemyslí.... Synov som si vychovala tak ako som najlepšie vedela, aby sa vedeli o seba postarať, upratať okolo seba, niečo jednoduchšie navariť /zatiaľ varí iba starší/. A je to aj o tom, ako daná rodina funguje, ak dieťa od mala vidí, že niekedy vysáva mamka a niekedy bez breptania aj ocko, alebo pre otca nie je problém navariť, nakúpiť atď, tak si to odnesie so sebou do života a tento model rodiny mu príde normálny.
A myslím si, že každá normálna žena si vyberá partnera sama.... teda ak si vyberie takého čo nič doma nerobí a nič nepomôže, je to len a len jej problém a nie problém jeho matky si myslím.

p4
1. sep 2011

tejto teme trosku nechapem. Ved svokra,je babka. tak isto,ako vasa mama,je babka. je to presne to iste,tak ako co komu ma vadit na tom,ze si babka berie na ruky svoje vnuca? alebo som teraz nejak mimo?

halienka
1. sep 2011

@aero prečo ti tak záleží na tom, aby si ma presvedčila o svojej pravde? 🙂

aduskatt
1. sep 2011

@p4 ja mam skor pocit, ze to nechcelo byt povodne o tom, ze pride babka a vezme dieta, ale niektore babky si v pohodicke bez opytania vezmu na ruky trebars mesacne miminko zrovna vo chvili, ked zaspava........to by aj mne asi vadilo.........🙂)inak........ja som moju svekru vyhnala s malym na dve hodky von, vylozila si nohy, uvarila kavu a mala freeeeeeeeeee

vivusika
1. sep 2011

ja mám super svokru, je ozaj ako aj moja mama nakoľko svoju už nemám. A normálne ma chytá hrôza z niektorých príspevkov, nakoľko aj ja mám syna 🙂

aero
1. sep 2011

@halienka - vôbec mi na tom nezáleží , len by som chcela , aby to tak bolo , aby ludia žili šťastne v svojích rodinách , aby sa mali radi ...... 😉
pri nietkorých príspevkoch o svokrách mi je do plaču , akokeby svorky boli nejaký odpad spoločnosti , hamba ľudstva....
stále myslím nato , že aj ja raz budem svokra a také správanie od nevesty by ma veeeľmi ranilo

p.j.jacky
1. sep 2011

@halienka len moj muz to odmieta.Lebo vie ,ze jeho mama sa neudrzi,urobi stoho aferu a on ked bude u toho,tak ho ona vtiahne a bude si musiet vybrat a to on nedokaze.Poznam neho a poznam svokru.Vie ze bude musiet urobit poledny krok a on na to nebude mat odvahu.preto to odmieta,,.,,,boji sa reality...vie aka jeho mater je ale lubi ju a vie aka som ja a lubi ma tiez...on si vyberat nechce...lenze jeho mama nam pokoj neda...trva to uz 15rokov,len sme dufali ze nasa dcerka ju zmeni..nie bohuzial a on si to nechce priznat.Vidi ako sa moja mama stara a vidi ze jeho nie...a zaci byt nasraty na svet...

p4
1. sep 2011

@aduskatt jaj,ved jasne.tak to potom poznam. ja mam taku pribrzdenu svorku. Priklad (boli sme na navsteve) ....maly isiel spat. ma presny rezim a ked netrafim hodinu,tak sa snim potom dalsie 2 hodiny natahujem. Ulozila som ho do postele a on uz v takom tom predspankovom deliriu a ona vpali do izby a zacne s tym svojim idiotskym zvucnym,nechutnym hlasom davat na znamost,ze prave vosla a ide hladat haciky na hackovanie aj napriek tomu,ze je totalne slepa. 🙂

halienka
1. sep 2011

@aero tak to sme na tom rovnako, ja by som tiež chcela aby žili všetci šťastne a mali sa radi, ale bohužiaľ, to je utópia, pretože to by to museli chcieť všetci zúčastnení a nielen jedna strana...tak ako existujú zlé nevesty, tak existujú aj zlé svokry, s tým nič nenarobíme 😉 je to téma o svokrách, tak samozrejme, že tu píšu nevesty, aj negatívne aj pozitívne, ktovie keby bola téma o nevestách, čo by sme si od svokier prečítali a či by si z toho tiež nebola zhrozená a nešťastná 😉 No ja si myslím, že ak budeš dobrá svokra, chápavá, rešpektujúca hranice ľudskej slušnosti, nápomocná ale nevtieravá, tak sa nemusíš ničoho báť 😉 🙂

halienka
1. sep 2011

@p.j.jacky no to je ťažko, jasné, že ak to tvoj muž tak cíti, že si musí medzi vami vyberať, tak to nechce, to sa mu nedivím. Ja som to myslela tak, že položiť to do takej roviny, že nie si medzi vami vyberať, iba si určiť pravidlá ako to bude fungovať, lebo je tu nový človiečik, ktorý potrebuje mať určitý režim a kvôli tej malej by bolo dobré sa dohodnúť na pravidlách. Ale ak raz nie je ochota, tak s ním asi nepohneš, a s ňou asi tiež...ťažko radiť, blbá situácia to je ☹

p.j.jacky
1. sep 2011

@halienka no ved to...presne svokra je sobecka krava a muz chce nas obe.Aj mamu aj mna s dcerkou.Lenze on nevidi ze jeho mama robi medzi nami zlo....vraj ja mam ustupit.Lenze ked ja ustupujem ona nema ziadne zabrany...nevie kedy ma skoncit.A predsa ona mi nebude urcovat ked jej malu dam...kedy si ona zmysli....ked vozi malu manzel,tak ma zaujem malicku vidiet a ked idem ja s malou tak len pozdravi a namalu ani nepozrie...co to je za lasku?Preco nemozeme byt normalna rodina.Myslela som ze budu malu rozmaznavat a tesit sa a nie robit sceny a zlo.Mala si zasluzi viac..Len neviem ako manzelovy otvorit oci!On mi dava zavinu,ze ja pocase vybuchnem cca po 2rokoch som sa jej zoprela...Ked onu stoja nech pride k nam.Uvarim jej kavu,ugrilujeme si ,ale tak malicku jej ju proste dom nedam.Ked bude ona sama vediet si povedat,ze chce babine...neriesim,ale nie takto.Ona ma urcity rezim a funguje nam to.Nepotrebujem aby mi to rozbila a mala tym trpela..len moj muz to proste nechape.Lebo je cele dne v praci a nevie s cim sa ja cele dne musim vyrovnavat.Doteraz som si to vsetko uzivala,i ked zaciatky boli tazke a teraz sa mam bat co svokra vyvedie a my sa budeme hadat,ja budem nervozna a moja malicka to odnesie..ide mi len o moju dcerku...

janinah
2. sep 2011

@p.j.jacky s takým prístupom si dodrbeš manželstvo,prečo chceš tlačiť muža medzi dvoma mlynskými kameňmi,prečo sa má pridať na stranu jednej z vás? vidíš,že to nevie/nechce,obe vás má rád 😉 kontakt so svokrou obmedz ako sa len dá,používaj ženskú diplomaciu,viac tolerancie,zmysel pre kompromis....ty a svokra ste si nie sympatické,ale to neznamená,že sa nedá žiť slušne,bez hádok,nemusíte sa vy dve milovať,ale "musíte" spolu vychádzať kvôli manželovi a dieťaťu,čím skôr si toto uvedomíš,tým lepšie pre teba 😉

zuzkat1
2. sep 2011

@aero no ale tu nikto nepise o milujucich zlatych svokrach...

zuzkat1
2. sep 2011

@claudica moj muz ma sestru a jej manzel svokru tiez nemusi... myslim ze ked je matka zla tak to bude aj zla svokra... pise sa tu o svokrach co maju synov lebo tu pisu same zeny..ale mas pravdu mnohe svokry su zle aj ked maju dcery...

halienka
2. sep 2011

@p.j.jacky tak na to kašli, ty si mal snahu si ti vydiskutovať, keď nechcú, tak viac urobiť nemôžeš. netráp sa tým, lebo sa zbytočne utrápiš, nechaj plynúť čas a uvidíš, možno to nakoniec bude najlepšie, keď len tvoj muž s malou sem tam zájde k nej, ak máte mať ustavičné spory, tak to radšej takto. Ja som zažila podobnú situáciu, bratova žena zase nemusela mňa a môjho muža, nejako nevedela predýchať, že sme na tom finančne lepšie ako oni, dĺĺĺho mi trvalo kým som to pochopila, prečo sa tak správa, ja som sa stále znovu a znovu snažila, nosila darčeky, volala ich na výlety a čo ja viem čo, a dostalo sa mi len ironických poznámok a odmietania, bola som z toho nešťastná...tiež k nám prestala chodiť a potom už aj my k nim, iba bráško s malým k nám chodil, my sme ku nim išli len 2x do roka, na narodeniny a meniny malého, a bolo to tak lepšie, keď sa niektoré veci nedajú zmeniť, tak radšej takto, malý nemal problém u nás byť na prázdniny,chodiť s nami na kupko a výlety, a ja som sa prestala trápiť.

p.j.jacky
2. sep 2011

@janinah no to sa ti lahko hovori,ked svokra,robi tak aby zomna spravila tu najhorsiu.Snou sa to neda tak ako ty pises.Ja sa snou handrkujem totiz uz 15rokov.Raz je dobre,potom ked jej nieco preleti cez nos,je zle.A snou na slusnej urovni sa komunikovat neda.Ved ma zdrbala za to ako dycham.Mam dychat normalne a nie hystericky.... 😀 😀 😀 uz sa toma ale dnes smeje...kokso
@halienka dnes som stretla na ulici svokru a nepozrela na nas.Len hrdo dvihla bradu a kracala dalej,,,,zaujimave ze ked kocikujem ja Adelku vidiet nechce,ale ked kocikuje manzel to uz chce...a toto ma rozculuje.Predomno nami pohrda a pred manzelom robi zoseba nestastnu babku...toto je ten problem a moj muz jej to proste zere!!! 😠

katusska1
2. sep 2011

@p.j.jacky najviac ju nasereš podľa mňa keď sa budeš tváriť pred ňou šťastne, muckať sa s mužom aj s malou, a môžeš aj ju objať... ja som to tak skúsila veľakrát a vždy sa mi podarilo mojim úsmevom toľko ľudí nasrať, že mi to vždy neuveriteľne zvdihlo náladu 😀. Táto moja rada je veľmi ťažká na zvládnutie byť milá k tým, čo cítiš že ťa nemajú radi, ale stojí to za to. Keď som to zvládla ja, zvládneš to aj ty. Ja keď som sa s mojou svokrou dostala do nejakého konfliktu, tak vždy len kvôli blbostiam, fakt nič dôležité, ale vždy bol Marek na mojej strane aj keď veľakrát nemusel byť. Muža asi nezmeníš a je na škodu, že má k tomu taký prístup. Keby sa on postavil na tvoju stranu, svokra by si toľko nedovoľovala. Tá moja je ako som už písala celkom dobrá žena, aj keď mi tiež obaja veľakrát ublížili a lezú mi na nervy 😀,tak vo všeobecnosti viem, že som neoblišla najhoršie. K neteri sú dobrí, takže z nich budú dobrí starí rodičia, teda aspoň dúfa že takí budú aj na naše deti...

p.j.jacky
2. sep 2011

@katusska1 no ved toto hovorim muzovi,nech sa jej nezastava predomnou,mna tym ponizi a znej spravi kralovnu.Jaj skusala som byt aj hodna na nu.Prisla som k nej ako domov 😀 ze dame si kafe... ,lenze ona dokaze tak veci zmanipulovat,ze aj ked sme sa bavili o pocasi,nasla tam zadrhel 😝 Ona je naozaj prebornicka v manipulacii s ludma a vie vsetko obkecat a dokze tak veci vysvetli,ze by si sa cudovala.Mna od toho napadu sa snou stretnu ,mama odhovarala,ze mi da zavyucenu,ze vsetko obrati proti mne,lebo tiez vie ze ona na toto je.