Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?
Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠
@reanda po pravde, myslim si, ze to aky chlap je, je ovplyvnene aj jeho vychovou a na tej sa matka asi podielala, ci nie? moze mat negativny alebo pozitivny vplyv, ale nejaky vzdy bude mat. to je moj nazor.
nikto sa tu nebavi o svokrach-psychopatkach - aspon z toho, co to bolo popisane su to len zeny, ktore maju iny nazor ako matky - co je normalne - ina generacia, ine zazemie, a bla-bla-bla dalej...
a co sa tyka vztahu so starymi rodicmi - to, ze ty si mala zle vztahy neznamena, ze aj tvoje dieta musi mat. moja svokra mala rovnaky nazor - stari rodicia nie su doleziti, vztah k nim tiez nie a nikomu chybat nebudu. az pokial sa jej nenarodili prvi vnuci - jeden je v usa, dalsi vo svajciarsku. zrazu sa jej ta jej teoria rozpadla ako domcek z karat, stacilo na to par tyzdnov, po ktorych isla domov. zrazu jej chybali, chcela by ich vidiet castejsie, je jej luto, ze vnukovi z usa nerozumie, lebo rozrpava len po aj. zrazu je vztah k starym rodicom predsa len dolezity.
kolkokrat si poviem, ked je tu, ze nech uz ide domov, lebo ma z nej prasit, ale na druhej strane, ked tu nie je, vies co by som zato dala, keby som mohla zdvihnut telefon a povedat:"nemohli by ste prist postrazit deti, musim ist tam a tam, a bolo by to jednoduchsie bez nich?"
@bubelko sice to nebola reakcie na mna🙂 ale tak zapletiem sa🙂 kazda mame ine svokry a ine postoje k nim... kazda mame specificky vztah - niekto vyborny, ina zas zly, dalia znesitelny... ja sa radim do kategorie - "svoju svokru pri malej neznesiem" a to ze mam takyto postoj u mna vyvolali manzelove spomienky na detstvo a svokrine spravanie sa k jej druhym dvom vnucatam . detom jej dcery... nemozem povedat zeby sa nepostarala ale ona o tom este dlho potom rozprava ako sa nevyspala a ko sa namakala ked u nej boli... a ja si zas absolutne neviem predstavit ze zdvihnem telefom a poprosim ju nech mi malu postrazi - zatial som vsetko vybavila aj s malou...aj lekara aj urady ...vsetko.... ja poznam aj zeny ktore maju super svokry a poznam aj zeny ktorym sice nie je co zavidiet - svokra im kibicuje do vsetkeho,ale nemysli to v zlom a pomoze ked treba... svokru psychopatku osobne nepoznam, takze tato kategoria mi je neznama...moja svokra je osoba do seba zahladena... priklad zo zivota: jej dcera chcela ist vecer o pol 8mej nakupit (bola s s 3rocnou dcerou u matky) a zacala obliekat malu... nato vybehla svokrusa z izby ze ved nechaj malu tunak a nakup si... a svagrina ze nie ale nakoniec sa nechala teda ukecat... nato sa svokrusa zavrela v izbe a mala jej zvonku trepala na dvere nech ju pusti dnu...pocul to svokor tak vysiel z kuchyne ze co sa deje a otvoril malej dvere k svokre na co svokra reagovala slovami ze ona si predsa potrebuje oddychnut! no nechala by si jej svoje dieta??
@lum11 prečítala som si iba tvoj prvý príspevok a 😲 žasnem
....aj ja som bola maminou prvého dieťaťa,tešila som sa z neho a bola by som najradšej aj dýchala za neho...ale niektoré mi prídete prehnane precitlivelé a majetnícke ☹ ...netvrdím,že musíte byť so svokrou vo všetkom za dobre( ani ja som nebola) ale toto je zbytočné vyostrovanie situácie a vyvolávanie konfliktov 😉 😒
...idem čítať ďalej 😕
@bubelko "ale na druhej strane, ked tu nie je, vies co by som zato dala, keby som mohla zdvihnut telefon a povedat:"nemohli by ste prist postrazit deti, musim ist tam a tam, a bolo by to jednoduchsie bez nich?"
ano, na pomoc a vyuzivanie su vacsine ludi druhi dobri.. ale ja ocakavam od vztahov trochu viac, ako to, ze mam kam strcit decko, ked mi bude zavadzat.. a urcite by som nedala dieta niekam, kde citim, ze sa k nemu nechovaju dobre, len preto, aby som ja mala zivot jednoduchsi.. mozno sa to zda niekomu prehnane citlive a majetnicke, ale mne sa zase zda divne chovanie niektorych inych ludi
no kazdy sme nejaky
@reanda tu nejde len o to, zbavit sa dietata aby som mala zivot lahsi a preto, ze mi zavadzia. islo mi skor o to, ze aj napriek tomu, ze mame nezhody - a ver, ze ich mame dost, su chvile, ked by som bola rada, ze je tu.
moje vztahy so svokrou su take, ake su. zdaleka nie su idealne, ale je to matka mojho muza, vychovala ho, je to stara mama mojich deti - jedina, ktoru maju a preto som v stave niektore veci skratka odignorovat. a co znamena, ze sa k mojmu dietatu nechovaju dobre? ak by ho tam niekto mlatil, krical po nom alebo ho inak tyral - tak to beriem, ze sa k nemu nechovaju dobre. ale ak to znamena, ze sa k nemu chovaju inak ako ja doma - povolia-nepovolia viac, nepohraju sa s nim alebo ho stale nenonosia (co ja viem co este), daju mu na obed ine ako ja zvyknem varit - tak to podla mna neznamena nedobre chovanie. a tiez viem rozoznat, ci sa babka, ktora ma 60rokov vie postarat o male babo alebo nie. mojmu otcovi by som dieta do urciteho veku nezverila - teda pokocikovat, postrazit hodinku kym spi, to hej - ale na pol dna urcite nie. nezvladol by to, ani len prebalit ci ponosit. ale moja svokra s tym nemala nikdy problem - ani nachovat, ani ponosit, aj lieky davala. akurat ma na vsetko iny nazor ako ja - obliekanie, stravovanie - ale s tym sa da zit, to nie je ziadna uchylka ani vada.
to, ze sa niekto po postrazeni svojich vnucat tri dni stazuje ako sa napracoval - a co. mam dve usi - jednym dnu, druhym von, pripadne poviem, no verim vam a bodka. neriesim to. je to malichernost. ak je toto pre niekoho dovod nedat jej dieta - prosim, je to jeho rozhodnutie. pre mna su to take "pseudodovody"...
a ano, kazdy ma svoju skusenost 😉
@lum11 jaj moja len aby sa ti to nevratilo a ešte si neronila slzy ked ti tvoja nevesta nebude chcieť dať dieťa a bude chodiť len za svojou mamou a ty si budeš musieť o dieťa prosikať, vieš všetko sa v živote vracia ako bumerang, byť tebou vcitim sa aj do nej. mne nevadi ked si svokra bere maleho na ruky, ani svokor, pride mi to normalne, tak isto mi nevadi ked si ho beru naši rodičia do ruky. ked mi niečo vadi poviem im to alebo skôr poviem manželovi nech im povie lebo predsa len je to ich syn. svojim rodičom zas ja poviem ked chcem aby napr nedovolili malemu hento alebo tamto. ja sa tohto velmi bojim že raz budem svokra a dostanem nevestu ako si ty, ktora ma bude mať len za vtierku a že jej chjcem ukradnuť jej dieťa. ale to nieje pravda, ja len raz chcem mať pravo pestovať si tieť svoje vnučatko a venovať mu lasku, pretože isto po tom budem velmi tužiť
prečítané 🙂
@aero super príspevok z 23.5. ....naša babka(moja svokra) má doma magnetku " Kazíme deti na počkanie!...babka a dedko"
@alexandra krásna myšlienka 😵 z 23.5
@zuzkat1 príspevok 1,6. o 11:47 ....ak niekto povie,že je unavený a ide si oddýchnuť,alebo poskytne iba suroviny na varenie zlyhal ako matka ? k tehotnej švagrinej : tehotenstvo nie je choroba ! -doma mala slúžku?...k manželovi(dnes)ak by nebolo jeho mami o nič by neprišiel? myslím,že by tu ani nebol 😉
a záver : navrhujem niektorým nevestám,aby v deň sobáša vypracovali zmluvu s pravidlami ,čo svokra môže a nemôže ...podpísať ju musia obe strany a je nutné vyhotoviť niekoľko kopií a rozložiť ich na viditeľné miesta v byte
...to že so svokrami nevychádzame ideálne je normálne,však aj s vlastnou mamou sa občas pochytíme(aspoň ja áno) ale mali by sme sa naučiť vzájomne tolerovať pre dobro detí=vnúčat 😉
čaute baby, idem prispieť🙂 do malého 6.tich mesiacov veku sme bývali u svokrovcov. Malý mával bolesti bruška a veľmi zle spával, cez deň máločo. Svokra mi ho veľa krát zobrala, pretože mi aj navarila, keďže varila všetkým, jedla som aj ja, povedala, najedz sa, ja ho vezmem, aj večer, keď mal malý horšie dni, som si išla pár krát ľahnúť, odpočnúť si a ona ho bavila... Teraz tam chodíme približne raz mesačne na víkend a som rada, keď vidím, že jej na ňom záleží a zoberie si ho... 🙂
Ahojte, podelim sa s vami aj o môj pribeh: ja som po IVF, svokra silne veriaca - ked som citila uz prve pohyby v stasti ze sa babatko drzi a ze to "vyslo" - svokra stale riesila ci sme sa z toho vyspovedali, a co bude a ako bude...viete si asi predstavit moje pocity. Teraz ma babatko 19 mesiacov, a svokra nic len tutu mutu , aka je nadherna a aj dusu by dala za kazdu minutu s malou.. Moje pocity, neznasam ked ju berie na ruky, neznasam ako sa s nou rozprava, co jej rozprava, ako sa s nou hra..proste stavaju mi vlasy na hlave...AAle snazim sa to nedavat najavo, snazim ju az tolko nekritizovat - fakt sa snazim, necham ich samych nech idu na prechadzku, ja idem do mesta, upratovat.. .lebo jednducho je dobre aby mali dobry vztah, aby mala respektovala aj druhu babku. Proste su to mamy nasich manzelov a my to musime akcepovat. co ine nam ostava 🙂
@vejula ahoj, ona tu spoved brala strasne vazne..v den ked som si robila test a vysli //, akurat bola v radiu nejaka omsa, a nejaky super biskup mal predslov o umelom oplodneni aky je to hriech a blabla..a ona cela vydesena mi volala ze co ako...a kedy spoved, a aaaa..no proste scena , vsetko som jej pekne este raz vysvetlila co bolo, co je..co sa moze este stat..a o par mesiacov to iste..a to zase bolo v den kedy som zacala citit prve pohyby...zase velka scena..bolo to uz strasne davno, a uz by som to fakt nemala riesit a pozerat sa dopredu..ale akosi to vo mne ostalo...a..a. ale mas pravdu ublizuje to nasmu vztahu / ja ona../ ale dolezite je ze sa snazim. Chodim aj ja k nej, aj ona k nam aspon dvakrat do tyzdna...takze ..tak.
@jespera trosku mimo temu...., ale ja sa vzdy pozastavujem nad tym, ze nadnesene "spoved vsetko vyriesi"... ako v tvojom pripade samozrejme pre mna už ako uplna blbost, lebo ja som nazoru, ze ak sa neda inak, treba skusit kvoli miminku aj umele oplodnenie... Ale co som chcela, ze niektori sa tvaria velkymi krestanmi, aj napriek tomu, ze cez tyzden nadavaju, su zli a robia zlo, no hlavne, ze v nedelu idu na spoved a tvaria sa, ze su ti najcistejsi...
@jespera ja som zle pochopila tvoju prvu sptravu ja som že ste len počali pred svadbou. toto je isto bolestivejšie ked sta museli toto podstupiť a ešte vam to svokra takto vyhodila na oči.. to by som sa asi ani ja moc nesmiala 😖 každopadne je superž e sa to snažiš takto vyriešiť... je to najlepšie pre teba aj pre malu... ked budem mať čas napišem moju skusenosť ako sa moja babka zacovala k mojej mame ked čakala 4 dieťa v 40tke.... tiež sila ale mamina je super človek.. aj ked isto nezabudla nikdy to svokre nevyhodila na oči ani nijako inak nedala pocitiť.. dokonca bola pri nej až do konca....
@jespera mne to pripada cele pritiahnute za vlasy....a co, ked pomohli lekari?....ked bude mat niekto zapal slepeho creva, necha to na prirodu? nie, lebop by umrel.......pojde na operaciu, kde lekari vyriesia jeho diagnozu a on prezije...takto lekari vyriesili vašu diagnozu sterilita a hotovo a okrem toho, kazdeho velky prd do toho ako sa k tomu babatku dostanete🙂............ v kazdom pripade ti zo srdca blahozelam, ze sa podarilo mat dietatko🙂))inak, moja svokra je tiez posahana bohom......a ver tomu, ze sa nedozvie, ako bude druhe dieta pocate, aby som sa vyhla podobnym scenam
neviem preco ste sa skoro vsetky do Lum11 opreli., viem ju pochopit a este viac ked s nou byva a nema svoje sukromie. mala by sa opytat ci moze, co ak napriklad dieta zaspava, alebo sa samo hra a netreba ho rusit. . .mojej svokre dost vadilo ak som jej povedala co sa mi nepaci a ako to mame zauzivane my a ona sa na pol roka urazila 😠 .Kazda mama mame svoje metody a sme radi ak ich "svokry" akceptuju preto lebo su babky , úredsa svoje deti si uz vychovali. Aj mne vadilo ked sa svokra neprimerane maznala a vysvetlovala som jej nech s detmi rozprava tak aby jej "rozumel"i, lebo boli akurat vo vyvine reci a nie aby im hovorila napr. svetlo-žiža, bager-badi. atd, potom mali deti problem so spravou slovnou zasobou a o nerspektovani fajcenia pri detoch a hygiene a inych dalsich veci. . . tak radsej bez svokry -babky. Raz som nechala svokre deti postrazit a to dopadlo jeden rozbita hlava a na druheho nakricala co na nich nemala nervy , tak aka babka , ked takato tak radsej ziadna. Aj ja raz budem svokra, ale po takychto skusenostiach budem respektovat a akceptovat rozhodnutie neviest. a nie chodit s nechutou k svokre a cakat co zas bude!
@bodka13 tak ked mam chore dieta ze ma vyse 38stupnove teploty a vonku je skoro 40stupnov a ja som v 8mom mesiaci tehotenstva tak by som uvitala pomoc od zeny ktora je moja matka... a ked poviem dcere ze nechaj mi doma malu a chod si nakupit tak asi pred tym malym dietatom nezavriem dvere do svojej izby... ale ty mozno ano 😉 a v zmluve pre moju svokru by bolo nech mi da navzdy pokoj😀
@diniro ako prepač ale žiadať od svokry aby sa pytala či si može zobrať maleho na ruky mi pride totalne že prehnany... ako prečo nie čo je nejaky netvor... a to že sa s nimi rozprava detsky.. ako myslim že pre vyvoj mojich deti bude mať určite horši vplyv ked budem mrzutec namosureny za každym čo sa mi niečo troška znepači ako keby im svokra rozpravala šušlavou rečou aj do desiatich.. myslim že su to take malichernosti ktore nestoja za to aby som kazila vzťah medzi mojimi deťmi a ich babkou. pokial by samozrejme išlo o fajčenie v pritomnosti mojho dieťaťa ako si niečo spomenula to by som určite nedovolila, to je podla mna vec ktora je by mi velmi vadila, pretože ohrozuje zdravie deti ale tie ostatne somarinky ktore si spomenula mi pridu blbosti. ak sa dieťa same hra a nechceš aby o rušila tak ju upozorni nech ho teraz neberie však pre boha sme ludia mame jazyk vieme sa dohovoriť vydiskutovať a nie hned chytať triašky a nervy za to že mi svokra bere deti na ruky bez opytania.. Bože ja fakt sa len modlim nech dostanem nejaku normalnu nevestu čo nebude vo mne vidieť len svojho nepriatela a soka... to by bolo važne hrozne
@vejula to aku budes mat nevestu zavisi aj od teba... teda nie ten vyber🙂 ale jej postoj k tebe... a o tom to cele je... vy co mate celkom znesitelne svokry sa tu burite a pohorsujete ze co su to za nezmysly co tu piseme my ostatne... ja keby som mala normalnu svokru - ktora by robila pre svoje deti aspon nieco - proste bola im normalnou matkou - tak by som ju mala celkom aj rada... s mojou svokrou sa da pokecat aj vyjst s nou niekam von...ale ked ide o materstvo a rodicovstvo tak je to jedna uboha NULA! nic pre svoje deti neurobila okrem toho ze ich porodila - jej vlastna dcera jej povedala ze svokra jej je viacej matkou ... a teda myslim ze to uz o niecom svedci... taku osobu ja pri svojom dietati nechcem....preto si myslim ze vztah nevesty k tebe zalezi aj od teba (pokial si syn bevyberie uplnu kravu) ak nebudes zasahovat do ich domacnosti, budes aj nadalej starostliva a budes aj ty respektovat ju ako synovu partnerku tak nemyslim ze budes mat nejake problemy....mimochodom - ja svokre nebranim pristup k malej - vadi mi ak sa jej dotyka -a ale nazakazujem jej to...jedine co nikdy nedostane svokra je to ze bude s malou sama...toto nikdy nebude... ani na 5 minut...v mojej pritomnosti OK ale bezo mna nie...
@zuzkat1 nie vždy zavisi postoj nevesty k svokre od nevesty.. ja nehovorim o tvojom pripade... vlastne deti ju nemaju radi čiž to o niečom svedči. ale ked tu niekto ide pisať že mu neskutačne vadi že bere svokra jej dieťa bez opytania na ruka a rozprava sa s nimi hatlaninami, tak to su podla mna absolutne banality ktore sa neoplati riešiť.. ja nevravim o svokrach ktore mali na haku svoje deti a to iste plati o vnučatach... preto som neodpisovala tebe lebo z tvojich prispevkov je zrejme že svojkra bola na nič matka... moja svokra so svokrom vobec niesu dokonalí tiež mi vadia určite veci ktore robia. tiež moj manžel nemal idealne detstvo a vo velkej miere ho vychovala ulica, ale obaja vidime že teda hlavne svokor si to snaži vynahradiť na našom malom a venuje sa mu viac ako sa venoval mojmu mužovi ked bol maly... a nie vždy to čo robi je super a ku vela veciam mam vyhrady, ale ked nemam chuť ich byť zrovna s nimi tak pošlem manžela s Dominikom samych, pretože svokrovci maju tak isto pravo vidieť svojho vnuka ako moji rodičia i ked robia niektore veci inak ako by som si predstavovala
@vejula presne ani moj svokor nebol idealny otec - vraj...ale ja ho poznam uz ako dobreho deda a aj starostliveho otca a moj manzel vravi ze terao posledne roky sa velmi zmenil... a viem ze nie mne si reagovala🙂som sa zaplietla do rozhovoru prepac🙂 len som ti chcela povedat ze podla mna pokial nie je nevesta uplna krava tak sa nemas coho bat..aspon ja to tak vidim aj v mojom okoli ze sa snazia zeny vychadzat so svokrami... ak sa da🙂
vcelku ma zaujal nazov temy..ale to preto,ze ja moju svokru moc nemusim..ale vzdy si poviem,ze drobec ma pravo na babku. a ona ho lubi, len to proste dava najavo inym sposobom ako som ja zvyknuta. a bola by som velmi nerada,keby sa nas nie najlepsi vztah prenasal na drobca. ja do svojich hadok so svokrou netaham ani mm. je to medzi nami dvoma. nemam problem povedat jej co mi vadi - ked to nepochopi na prvykrat, tak druhykrat to poviem raznejsie. zo zaciatku si sice poplakala,ale potom pochopila o co mi ide...tu vsak chcem povedat,ze aj ja respektujem ju - hlavne, ked vidim,ze jej na tom zalezi. a ked mi povie,ze ide s drobcom von (proste sa s nim chce prejst po dedine a pochvalit sa,ze si kocikuje vnucika 🙂, tak jej proste poviem,ze budem rada,ale moze ho zobrat napr. o 11 a do 12:30 ma byt naspat - napr. maly vtedy papa alebo spinkal pred chvilou a v kociku je nauceny spat....ale uprimne sa priznam,ze moje vnutro to obcas tazko berie 😒 no a nebazirujem na tom,ze sa ma musi opytat, ci ho moze zobrat - proste u nich taky zvyk nie je. u nich sa povie - beriem ho von....ale to ja povazujem za vedlajsie a neriesim (teda uz to neriesim, no chvilu to trvalo 🙂
Ahojte, prečítala som si pár príspevkov, s niektorými súhlasím, s inými nie. Ja so svojou svokrou vychádzam dobre, no napriek tomu mi niekedy vadilo, keď mi malého aj so svokrom brali. Hlavne , keď bol maličký, teraz mi to nevadí skoro vôbec a teším sa, že si trochu oddýchnem. Chápem lum11, určite to nemyslela tak, že svokra sa ma doprosovať vnúčaťa, ale myslím si, že ju štve to, že svokra zavelí a hotovo a nedá jej šancu opýtať sa na jej názor, resp.ju rešpektovať. A určite je to aj o tom, že bývajú spolu. Moja známa sa práve kvôli tomu musela odsťahovať od svokrovcov, pretože jej napr.vliezla hocikedy do spálne, keď šla malú kojiť a pod. A toto má byť samozrejmosť, že babka chce vidieť svoje vnúča alebo si ho popestovať na úkor súkromia? Ja hovorím nie, každá mama má právo na súkromie a ja ako budúca svokra toto rešpektovať budem. Ináč moja nemala šancu sa ma spýtať, či môže, lebo ja som jej malého dala skôr. 😎
súhlasím s viacerými príspevkami. Ja svoju svokru veľmi nemusím, tiež nerada dávam deti svojej svokre, ale je to ich babka. Vychovala tri deti, tak hádam im tú chvíľu neublíži. Tiež ma chytala zlosť, keď dávala prvej dcére, keď mala osem mesiacov pribináčika, jogurty a jahody..že vraj,"Veď to je zdravé...Moje deti toto jedli furt a nič im neni.".Ale po niekoľkých výmenách názorov už tak na tom netrvá. Pred detmi o nej rozprávam len pekne. Príde, pohrá sa s deťmi, povie zopár štiplavých narážok, ale pretrpím. A teším sa keď pôjde preč. Medzi nami to dobré nebude. Nebudem ju súdiť. A dievčatá keď vyrastú si vytvoria s ňou vzťah, aký budú samé chcieť.
v tejto teme išlo skor o to, že sa svokra sa správa k vnučatu ako babka len sem-tam a nerešpektuje to že dieta ju skoro nepozná - tiež by mi nevadilo keby bol na nu malý zvyknutý ale vidí ju tak málo, že ju berie ako cudziu, suseda mu je bližšia, k tej sa stále pýta na ruky a to mi nevadí lebo sa pýta on a určite sa pýta preto lebo sa mu e nej páči. k svokre sa nikdy sám nepýtal,
neviem kto tu uz spominal to majetnicvo- preco by som nemala byt majetnicka- v prvom rade je to moje a muzove dieta. my sme ho chceli, my ho mame a chceme vychovavat.a ked poviem ze to alebo to nechcem tak to ma respektovat. ked to bude respektovat ona budem respektovat ja. tie co maju dobre svokry a velice su hrrr by si toto mali vyskusat na mesiac, a potom sem vypisovat. Ako mozu vediet, co ine prezivaju.
ked vie respektovat X ludi a ona nie, tak je chyba asi v nej. za to, ze porodila mojho muza, neznamena, ze moze s mojim dietatom robit co chce...
@happy8051 mne nepride normalne, ked niekto nevie, co je slusnost, co sa patri a nevie, co je respekt.. a zasnem nad tym ako mozes pisat co je pre teba normalne a co nie, ked si to nezazila...
@katchitchi zjavne sme sa nepochopili... neodcudzujem to... moj prispevok bol skor o tom, ze ked nastane situacia o akej sa pise v tejto teme, problem je niekde vo vztahoch.... lebo je skutocne nestandardne, aby bol problem, ked si svokra berie na ruky vnuca...
mne to vobec neprekaza ved je to jej vnuca tak by to bolo divne keby mi to vadilo

@happy8051 keby bola moja starka taka ako je moja svokra tak by som nemala potrebu stretavat sa s nou... a nie je ti divne ze moje dieta place jedine pri svokre? a ja som jej nikdy nepovedala ze si ju nemoze zobrat na ruky🙂 ja sa len velmi tesim tomu ze ona o to ani nema zaujem🙂ja sa uprimne povedane bojim ze jej vypadne z ruk... proste sa cudujem ze moj muz aj so sestrou prezili svoje detstvo