Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?
Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠
vadilo mi to, ale vždy som si ,,zakusla" do jazyka a držala ústa... a bolo to dobré, lebo teraz som šťastná, keď mi deti chvíľu postráži a ja mám čas aj na seba (a to nie som sebec!!!), prípadne na iné aktivity. Deti ju majú radi a to má tie isté chyby, ako mala predtým 🙂 nech žijú babky!!!
P.S.: dúfam, že aj ja si budem môcť vnúčatá popestovať a vybozkávať 😉
@katchitchi sak daj zaclony, vecer zaluzie, dvere zamkni a co ti moze urobit?
voči svokrám sme väčšinou zaujaté....a niektoré jej správanie voči môjmu synovi mi vadí, napr. keď ho berie nasilu na ruky a on sa už bráni lebo sa nechce pestovať, alebo keď mu ona povie daj mi pusinku, on jej nedá a ona mu nato: už Ti nič nekúpim! tak to mi vadí....
ale na druhej strane je to jeho babka , on jej vnúčik a keď vyrastie on sám bude vedieť kto ho má skutočne rád a vie sa s ním pekne pohrať, alebo kto ho len pomojká a nevenuje sa mu, odstrčí ho....
tak proste je to tak, môžme byť radi ,že zatiaľ máme obidve babky aj dedkov a tešiť sa z toho 😉
@vierka0 zaluzie mam, a co mam byt ako v bunkry cez den?? ked niekto nevie odkial pokial??
@sasiki keby sa normalne spravala tak si aj moze popestovat a vybozkavat...
@katchitchi sak daj zaclonu, cez den cez nu vobec nevidno 🙂 aspon na spodne poschodie 🙂 tak ono, ked mate rovnaky dvor, tak jej nemozes zabranit v tom, aby chodila po dvore, obcas aj popod vase okna..
@vierka0 to nemozem, ale spalnu mame uz skoro pri plote vzadu.a dom maju vpredu+velka zahrada..
@vejula ja davam malu svokre - respektive nepoviem nie ak si ju vezme na ruky ale moja svokra si ju na ruky neberie za co som niekomu tam hore velmi vdacna,lebo by som velmi trpela keby mi ju chytala... a okrem toho svokra je jedina zena ktorej moja mala este doteraz place a nechce k nej ist... nebranim jej -sama nechce... ja som z DS a byvame v BA, v BA nikoho okrem svokrovcov nemam, ale to radsej budem vzdy tahat malu zo sebou uplne vsade nez by som ju mala svokre zverit... pre mna za mna, ked som tam aj ja, tak nech ju ocumuje a tvari sa ze ju ma rada, ale v mojej nepritomnosti ani tuk... ... ja nebranim malej byt s tou zenou ale len za mojej PRITOMNOSTI!! moja svokra je zenska o ktorej si kazdy kto ju nepozna dostatocne, mysli ze je mila a starostliva a zlata a pritom je to jedna velka pretvarka...ja nemam rada ludi ktori sa pretvaruju a pritom pri svokre to v zaujme "normalnych" rodinnych vztahov robim aj ja uz 6ty rok...lebo ak by som jej mala od srdca povedat co si o nej myslim to by nedopadlo dobre... a chapem co chces povedat ze baby tu riesia malichernosti ale pri svokre ktora nie je normalna, ktora je otravna a nerespektuje ta a je "najmudrejsia" a vsetko co robis je zle, a nedopraje ti sukromie alebo uci ti dieta na zlozvyky tak pri takej svokre sa nedokazes natolko obrnit aby si myslela na to ze je to stara mama... respektive myslis na to a si z toho hrozne zufala.... dodam ze moja svokra nie je ani jedno z vyssie vymenovanych - ona je kategoria sama osebe
ano, vadi, doteraz a navzdy bude, nech si mysli kto chce, co chce, len ja viem, co vsetko za tym je... 😖
@zuzkat1 uplna pravda.cele si to vystihla, hlavne ten zaver
moja svokra vidi moje deti 1...max 2 krat do roka.ona nepozna ich a deti nepoznaju ju...nikto o sebe nevie nic viac iba to,ze oficialne sme rodina..mame cerstvo narodene babo...5 tyzdnove a zatial ju videla len 1 cez skype a aj to som ja volala.a ci mi vadi,ze mi bere deti na ruky?nie...nevadi,ak aspon na par sekund vidim,ze je to uprimne z lasky k detom a nie vynutene 😔 z povinnosti,aby sa nepovedalo.....take svokry a starenky sa nemaju co cudovat potom,ze ich nikto nema rad.
@jahodka11 tak touto vetou si veľa vystihla.... čítam každý príspevok, ktorý tu napíšete. Vidím, že väčšina z vás ma odsudzuje, ale tak ako napísala jahodka11 - len ja viem, čo všetko za tým je.Keby som tu všetko mala písať, tak mi nebude stačiť ani 10 strán. Verím tomu, že každá z vás, ktorá ma odsudzuje so svokrou nebýva. Pred narodením Jakubka sme spolu veľmi dobre vychádzali, aj preto som súhlasila že budeme bývať u nich. Mám svoju rodinku - ktorú nadovšetko milujem, mám svoju domácnosť, ale nemám svoje súkromie. Ja súkromie svokrovcov nenarúšam, vždy zaklopem, alebo sa slušne opýtam, nechodím im do spálne, neotravujem s blbosťami. Niesom žiadna rozmaznaná sebecká žena ani panička tak ako napísala @vejula . Snažím sa s ňou vychádzať, toľkokrát som si zahryzla do jazyka, že sa čudujem, že ho ešte nemám rozstrapkaný. A čo sa týka Jakubka-aj ja som jej hovorila čo sa mi nepáči a nechcem aby to robila. Ale ona si aj tak robí po svojom...... a najviac mi vadí, že mňa ako Jakubkovu matku vôbec neakceptuje. Musí byť tak, ako ona povie. Keď ja budem mať nevestu, tak si myslím že v prvom rade bude mať slovo ona - ako matka a budem to rešpektovať. Mne by bolo veľmi trápne, keby mi nevesta niečo povedala a ja by som to mala na saláme a robila si po svojom............... 😖 😖 😖
@katchitchi byvať v jednom dvore a v jednom dome to je skoro to iste.... moja starka byva aj so synom a nevestou a ich deťmi a je to jedno velke peklo... nikdy tam nebude pokoj..... viac sa o tom nejdem vyjadrovať 😖 nikdy nebudem stavať dvojgeneračny dom.... obrovska chyba ked si človek mysli že je šťastie ked ma deti hned vedla... ten moj krsny bol jeden skvely človek mal užasny vzťah z celou svojou rodinou a teraz je so všetkymi na nože so svojou mamou otcom s mojou mamou(jeho sestrou) velmi smutne.... byť tebou tak uvažujem nad tym že sa odtial odsťahujem, tu už nejde o to koho je to chyba, to je proste cele zle byvať s rodičmi alebo svokrovcami takto je len začiatok konca dobrych vzťahov.. nechcem sa robiť mudra len chcem poradiť
@zuzkat1 však ok ja nehovorim že to vela ženam nevadi... len že som mala pocit z prispevku ktorý adresovala lum mne že ide skor o to ako jej svokra riadi život a neakcpetuje to ako chce vychovavať dieťa.. to mne osobne pride už uplne ina vec ako to že si zobere dieťa na ruky, tym padom by som sa na jej adresu vyjadrila inak ako som to urobila v prvom prispevku... ak sa mam vyjadriť k nazvu temy to som už urobila tiež.. čiže už som asi k tejto teme napisala všetko čo som chcela. kto ma iny nazor berem ved o tom predsa forum je.
@zuzkat1 a ešte jedna vec je mi take divne že je tu viacero tem o hroznych svokrach ale teda maloktora žena sa ide sťažovať že jej mama si dieťa berie na ruky... prečo???? asi v tom bude aj niečo osobne, ale myslim si že svokra je tak isto babka ako mama, i ked priznavam ja mam ťiež bližšie k mojej mame určite je to normalne aj viac k nej chodim ako ku svokre ked chcem pomoc, ale zas uvedomujem si že sa musim postupom času budovať si vzťah ku svokre pretože ma take isto pravo na vnuča ako moja mama
aby sme sa rozumeli ja nohovorim o tvojej svokre, ale celkovo všeobecne, je to hola pravda že dcera bude mať vždy bližšie k mame a veci ktore jej na mamine pridu uplne normalne u svokry rieši ako podla mna ajtoto branie na ruky. teraz nechcem aby sa na moj prispevok začali ozyvať hlasy no moja mama je takato a svokra takato, hovorim to všeobecne je to podla mna fakt citim to aj na sebe svojom vzťahu k mame a ku svokre a myslim že sa to odrazi aj na vzťahu vnučaťa ku babkam... preto je podla mna potrebne pracovať na tom aby sa tieto bariery prekonavali ,samozrejme nejde to samo od seba.. ja sa velmi velmi bojim toho aku budem mať nevestu a že bude so svojim vnučaťom behať len za svojou mamou a ja budem mimo. pretotu pišem take prispevky. ty maš dceru taketo veci neriešiš ale ja nad tym často rozmyšlam ako to raz bude ked budem svokra či nebudem pre nevestu len ta otravna ku ktorej musi isť lebo predsa ako by to vyzeralo ale v prvom rade bude starka mojho vnučaťa jej mama. chjapeš čo tym chcem napisať?
myslím že je to nrmálne že Ti takéto veci prekážajú, nemám ešte vlastné deti, ale ked si to predstavím asi by mi to tiež vadilo, a naopak pri mamke by som to zrejme brala ako samozrejmosť. Ale vyplýva to len z faktu že svokra a nevesta nie su pokrvná rodina, nie sú príbuzní. Svokru získaš s manželom, a akákoľvek by bola dobrá, vždy je to cudzí človek.
@lum11 svokru som nepoznala ale svokra mam uzasneho ked sa mala narodila mal 87rokov ja som sa uplne vtom vyzivala ked bral malinku na ruky,lebo on sa na nu dival ako na malinky zazrak nikdy jej nijak inak ako milacik nepovedal,jeho rady su cenne zlata vo vsetkom co povedal bola mudrost a po case som mu dala vzdy za pravdu.Malej tiez zalozil ucet,tiez som to len podpisala a dodnes ani neviem kolko tam ma penazi,povedala som mu ze ked chce pre malu ucet nech ho ma a nech tam vklada tolko kolko uzna za vhodne.tak si to mala povedat podla mna aj ty svojej svokre a popripade ty spravit synkovi ucet len od vas.Ja byvam so svokrom dlhe roky fakt.sme cely den spolu lebo manzel pracuje nikdy sme si nezavadzali na vsetkom sme sa celkom pekne dohodli.fakt ma trosku zarazil nazov tejto temy.ako sa k tomu stavia tvoj manzel?
moja svokra cely 8mesiacov riesila len to,aby to sa nik nedozvedel ( zijeme "na divoko") riesila len to,aby to susedia nevedeli a neveim co ..
aky je to hriech a bla bla bla
teraz ju "preplo" a vtiera sa mi ako taka s prepacenim p.ca .. prepacte za vyraz,ale som z nej na nervy .. neznesiem ju .. celu tu jej akoze "starostlivost" terajsiu.. mi nadava,ze malo jem,ze ake to len bude maly, pritom maly vraj bude chlapik 🙂
ale jej to nevysvetlim,lebo denne nezozeriem kilo slaniny a jej fazulovu polievocku s pecnikom chleba.. cize hej viem,uz teraz,ze mi bude prekazat,ked si ona zoberie moje dietatko na ruky 😠
@vejula no ja chcem este jedno dieta a mozno to bude chlapec a myslim ze vo velkej miere zavisi aj odo mna ci musim v buducnosti riesit taketo veci akoze svokre dieta nieeee!!! a len tak na margo mama-svokra... ak si si vsimla tak tie zeny co tu pisu o "zlych" svokrach pisu aj to ze aj muzom to vadi teda asi to tam take ruzove s tou svokrou... keby bol problem len v nevestach tak manzelia by sa zastavali svojich matiek...
@zuzkat1 zo skusenosti z blizkeho okolia viem že muži sa skôr nechaju zmanipulovať ženami ako ženy mužmi... to mam niekolko krat overene... ale ešte raz nehovorim o konkretnych pripadoch ale celkovo presne ako
@jaruska118 napisala uplne to vystihla mama je mama a svokra v podstate cudzi človek pre teba a hovori že to je normalne.. pre nas ano pre nas to je normalne ale pre tu svokru to podla mna musi byť aj dosť bolestive...
@vejula myslim ze sa nikdy nezhodneme 😉 mne je dost jedno co je pre tu zenu bolestive a co nie...a kazdej jednej co ma nanic svokru je to jedno... keby som mala svokru pri ktorej by som si dokazala len kusnut do jazyka a nejako to prezit tak by som bola rada... ale nie kazdy ma to stastie... a ja inak poznam par, kde sa muz nedal zmanipulovat a jednoducho si dupol a hotovo... (ale len ked bol mal pravdu - nezastaval sa matky za kazdu cenu a svojej zeny tiez nie)
podla mna chlap neni debil...keby to boli nejake malichernosti, tak sa cez to prenesie..ale aj on vidi co je moc to je moc, ci je to jeho mama, svokra, a pod.a svokra sa preco sprava tak, ze je to pre nevestu bolestive, robi naschvaly a pod?ved ked bola upozornena (alebo ako by som to nazvala) a robi to stale, tak asi chce, aby sa nevesty k nej aj tak spravali.. ja mam syna a ked raz bude mat deti, urcite budem respektovat rozhodnutia rodicov a zvlast uz len preto, ze sama pocitujem, teda pocitujeme aky je to psychicky natlak a teror. niekedy mam pocit, ze sem pisu tie svokry..
@zuzkat1 ked ja mam pocit že stale každa točime o inom, ja nevravim že každa svokra map ravdu to vobec nie, ja kebyže mam svokru ktora nejakym sposobom nezdravo vplyva na psychiku mojho dieťaťa tak isto tiež neriešim čo je pre nu bolestive. ale asi sa budem opakovať, len hovorim že vela žien u svokry rieši veci ktore nerieši napr u svojej mamy, a je to tak.. to ma nepresvedčiš že nie. ešte raz... nehovorim o tvojej svokre hovorim všeobecne.... ja osobne nemam zlu svokru ani svokra i napriek tomu že nie všetko robi rovnako ako ja ale ved to je normalne a maly v živote nebude izolovany od ludi nebude cely život len somnou tak neviem prečo by som teraz mala si dupkať a nervačiť sa na blbostiach... mam pocit že my sa stale nechapeme
@katchitchi nevravim že chlap je debil . moj nazor je ten (zo situaCII Ktorych som svedkom) že muž sa da rychlejšie zmanipulovať ako žena... ale netvrdim nemam to podložene žiadnym vyskumom takže sa tu nejdem o tom hadať... ja sa neopovažujem hovoriť o tvojej situacii či si pod natlakom alebo to len tak vnimaš, kedže nie som očitym svedkom a je to tu všetko stale podavane z tvojej strany.. takže takto sa vobec hodnotiť neda. možeš mať pravdu ja netvrdim že nie... podla mna ked žiju pod jednou strechou dve rodiny tam to nikdy nebude robi dobrotu, ja som mužovi razne povedala že nikdy nechcem byvať ani s mojimi ani s jeho rodičimi, lebo by sme sa zožrali, podla mna tu ani nemusi byť chyba na niektorej strane, to je chyba situacie... toto je podla mna velmi zle riešenie taketo byvanie
@vejula ale ved ja tiez nehovorim o svojej svokre🙂 ale ide o to ze ja kedze mam svokru aku mam viem pochopit ked niekomu vadi ze mu svokra oblapa dieta...a kedze ty mas dobru svokru tak to beries uplne inak - beries to tak ze sa treba cez iste veci preniest ved je to babka...
mam skor pocit ze ty nechapes co pisem ja... kedze mas dobru svokru tak niektore veci beries ako malickosti , ktore predychas(co je normalne, lebo vo vseobecnosti je dobra a teda ked obcas nieco zapoti,alebo vyparati tak sa to da vydrzat), ale ked ma niekto svokru zlu, teda ze spolu proste nevychadzaju, a nerespektuju sa navzajom (v prvom rade kedze sa stale bavime o detoch - musi svokra respektovat matku ... nie nevestu ale MATKU svojho vnuka, vnucky) tak v takych pripadoch to nie su malickosti ale dalsie klince do rakvy ich spolocneho vztahu... jednoducho ked mas svokry plne zuby lebo je hrozna tak nepredychas tak jednoducho tie malickosti,lebo su to dalsie a dalsie dokazy toho aka je ta svokra blba, hrozna, sebecka, nerespektujuca, a obmedzujuca atd...
@zuzkat1 jasne že ked maš zlu svokru tak ti začne vadiť všetko, ja si len myslim že velakrat ziska titul zla svokra aj svokra ktora nieje až taka zla. podla mna jedna a ta ista žena ktoru by som ja brala akože je v pohode by ina zvozila pod čiernu zem lebo ma iny meter a inu mieru tolerancie

@vejula ano okolo okien aby videla do vnutra..
byvame v jednom dvore, dufali sme, ze budeme mat sukromie.ale neda sa to. uz mi niekedy pripada, ze je psycho. uz viaceri povedali, ze ako by to robila naschval vsetko.a ze je doterna. muz jej uz tooolko krat dohovaral, nech respektuje nase sukromie a pod...
a tak by to mohlo byt vsetko fajn..chcela som ist na skolu..bola by s malym ja by som sa ucila..vsetci by sme boli spokojni..ale ona je asi psycho..tolko penazi sme vrazili do byvania a teraz riesime dalsie..aby sme mohli zit ako rodina..