Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?
Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠
@nelinka0401 čo by som zas ja za to dala... ale nie to by mi asi zas možno bolo ľúto ale tá moja to robí vo fakt nevhodnú dobu či situáciu
@nkaps vieš ale ona má celkový nezáujem,býva od nás 2 km a príde tak 4krát do roka.a ked príde tak potom sa tvári ako milujúca babička..ide ma rozdrapiť 😠 už len z princípu...za celý čas žiadny záujem..ani narodky a meniny jej nič nevravia...nie to ešte vianoce... ☹
@nelinka0401 ta moja svokra byva 5minut pesi a nepride az vcera ked jej ju moj pripeceny muz isiel ukazat.Bola po ockovani a ja som mu povedala ,ze nech su pred domom,tam je chladok.Tak ako mi dr povedala a oni sa spacirovali po slniecku hore dole...a svokrine vysvetlenie co to robia,ci su normalny...."ved ja som jej robila tien" mam 100chuti mu zbalit veci a nech si ide k mamicke...dnes asi vybuchnem......a kocik vozila ako hrba babina...mna skoro naplo od hnusu....
@nelinka0401 to mi je fakt ľúto, tá moja mu furt dačo nové kupuje, ale to mi nevadí, aspoň sa má u nej s čím hrať... ale neznášam keď mu kupuje sladkosti to ma ide roztrhnúť
@p.j.jacky no tak to by naštvalo aj mna a poriadne.po štepení nesmie chodiť von a aké bolo včera zase teplo. 😒 to nemohla prísť ona???to fakt nechápem.ja k svokre ani nechodím.ani neviem kedy napoledy som tam bola.ked nemá záujem ona,tak ani ja 😠
@nelinka0401 no ved ani my k svokre nechodime a ani ona k nam.Len mojmu muzovy ruplo v hlave.Dr mi povedala ze navecer snou von mozem ist,ale len v chladku.Tak som ju uspala a dala muzovy nastarost a ja som isla rychlo prezliec periny a ked som isla kuknut ,neboli tam,tak som vybehla na ulicu a...
@p.j.jacky tak to môj by nešiel.už si uvedomil aj on ,že ako sa k nám správa.druhej vnučke by dala asi všetko..a a naše sú jej neni asi dobré.ona nás aj s celou ich rodinou poznajú len ked niečo potrebujú..vtedy sa bude ohánať vetou tipu,ved ty si náš jediný syn....ach 😠 a doma má 3 baby
@nkaps no, nemate to lahke..moj mm je v pohode.ja som v podstate pisala len na margo toho, ze niekto pisal, ze svokry nam vychovavaju muzov................moja svokra ma tiez nejake muchy, ale jednym uchom dnu a druhym von......nastastie byva 350 km, takze ju vidim tak raz za tri mesiace, to sa da zvladnut
@nelinka0401 no ved este nedavno sme sa o tom bavili aky su jeho rodiacia,suhlasim somnou a neviem co mu to vcera napadlo...doma mate tichu domacnost 😀 teda z jeho strany ja chodim a nadavam mu 😝
Moja svokra je az moc dobra 🙂 naozaj by sa rozdala... Su veci ktore mi vadia, ale kedze je velmi mila tak sa jej to vsetko velmi tazko vysvetluje... Napr. Maly sa krasne s niekym hra ( so svokrom, svagrom..atd) ona vecne pride s inou hrackou a tu mu podstrci cim si ziska jeho pozornost cize maly ide za nou. Alebo som hned ako sa maly narodil povedala, ze budeme velmi radi ked sa malemu budeme vzdy skladat na jednu - dve hracky alebo veci ktore prave potrebuje ( kym je babo), a ze nechceme aj s mm aby mu stale kupovali nove veci... Odpoved bola ze urcite ano lebo potom su deti take ze chcu a maju vsetko atd... Maly ma devat mesiacov, doteraz pokazde vzdy ked prisli k nam alebo mi k nim dostal novu hracku... Takze, ja slisne poviem ako si to predstavujem, ale akosi to nerespektuju... A tym sa vo mne zacina vytvarat veeeelmi neprijemny pocit ked sa len povie "ideme nasim" ?? ;)
@nkaps Tak to mi je ľúto, mohla by pochopiť, že týmto Ti nepomáha, skôr naopak... Ja si neviem predstaviť, ak by ma táto naša nádejná nevesta /už sú štyri roky spolu/ požiadala, aby som toto rešpektovala, prečo by som jej mala robiť napriek? Neviem si to predstaviť... Nuž - ktovie aká budem svokra, dúfam že trošku chápavejšia a tolerantnejšia od tej Tvojej 😵 To všetko ukáže budúcnosť.
@zuzkat1 - zlatá moja, čítaj poriadne , nevnucuj mi písmená , ktoré som nenapísala !!!!!!
písala som " ked ti vadí - nemala si mať deti " - to znamená : ked ti vadí , že svokra berie dieta na ruky (pretože téma je o tomto!!!) - nemala si mať deti ............
a nie , ako ty píšeš : ak ti vadí svokra - nemáš mať deti ......
Sú to dve odlišné , ale úplne odlišné vety!!!!!! 😠
téma je stále : Vadí vám , ked svokra berie vaše dieťa na ruky?????????
ja sa bavím o obyčajnej , normálnej , bežnej , milujúcej matke, babke , žene = svokre
nebavím sa o takých , ktoré nevychovali , nemilovali .........
@aduskatt - nie ???????
nevychovala ti ho ??????
a čo , len porodila a zahodila pred dvere?????
" úcta k žene" - to sa nedá naučiť - to musí už ako malý chlapec vidieť na oboch rodičoch , na ich správaní k sebe samým.......
ked to nevedel , tak len preto , že to doma nevidel...
ja mám tiež syna a snažím sa ho vychovávať " do života " a snažím sa , aby vedel aj pomôcť v domácnosti
aby moja nevesta ( dúfam, že bude ) nenadávala, že ako je vychovaný...... takže matka , vychováva syna - neveste !!!
ja si osobne myslim,ze treba nechat rozhodnutie na babatku...nech sa rozhodne same (pokial nie je svokra chora a nehrozi ochorenie,resp.poskodenie dietatka)....nasej malej sa u svokry pacilo aj paci,preto som nemala a nemam dovod to riesit..ked je mala spokojna aj ja som spokojna..aj vsetci okolo 😉
@halienka - z mojích príspevkov cítiš negatívnu energiu ?????
nechápem z čoho tak usudzuješ , však ja sa tých svokier zastávam a chápem , pretože viem, čo to je, ked svokra môže tak akurát na svoje vnúča len z dialky ticho pozerať .......(máme to v rodine)
nikto mi nič nespravil , skús prečítať svoje príspevky o svokre a potom súďˇ.....
Možno na mňa tak pôsobia tých 5 otáznikov alebo výkričníkov čo každú chvíľu dávaš, pôsobí to akoby si kričala, aspoň na mňa to tak pôsobí...Vieš ono to nikdy nie je len biele alebo čierne, väčšinou je život o množstve "šedých" odtieňov 😉 btw. moja svokra môže vidieť svoje vnúča kedykoľvek chce, nikdy som jej to nezakazovala, len myslím, že je základom obyčajnej ľudskej slušnosti sa dopredu aspoň ozvať, že príde a nie si odomykať bez ozvatia a opýtania sa...ale s tebou to preberať nemienim, evidentne si sa rozhodla, že žiadna žena, ktorá nemá super vzťah so svokrou, nemôže mať pravdu 😉 takže to by sme sa nikdy nezhodli a tým pádom je naša komunikácia zbytočná 😉
no,niektoré ste tu také-ako to nazvať-nezrelé? neznášate svoje svokry a potom vám vadí všetko,aj to,že zoberie vaše dieťa na ruky-veď je to jej vnúča ,prepánakráľa, a hádam ho nedrží dolu hlavou? čím skôr prídete na to,že vzťahy v rodine treba budovať /a k tomu patrí aj kompromis a tolerancia/ tým lepšie pre vás a vaše manželstvo a rodinu,a nemyslím len vzťah s manželom a deťmi,ale aj so svokrovcami,švagrinami,sesternicami.....

@aduskatt a ešte keď mal malý 9 mes. vyhlásila: "Ty môžeš všetko" my sme s MM na seba kukli a nechápali a hneď sme ju upozornili, že jej bude skákať po hlave