Vadilo by žene, ak muž nemá vodičský preukaz?
Mám takú otázku, vadilo by Vám keby muz s ktorým máte deti nemá vodičský preukaz?
@minenkak pozri, nie každý máme možnosť mať auto čo i len za 500€ (príklad) ja som rada, že mne ide autobus aj do práce a z práce má vyloží pred domom a to bez toho aby som zaplatila keďže je to firemný bus. Chodila som na autoškolu ale zistila som že to nie je proste pre mňa. 💁🏽♀️
Keď niečo potrebujem, mne každých 5min ide autobus do mesta. Možno, keď budem mať deti sa budem na to inak už pozerať , možno potom už zmením názor ale takto mi to fakt je zbytočne keď sme len dvaja🤷🏻♀️
Nás sused nemá vodičák zo zdravotných dôvodov, jeho žena jazdí, on chodí väčšinou autobusom. Takých ľudí je viac.
Nevadilo.
@zuzu11166 ani ja by som si s chlapom bez vodicaku nezacala.
@janickacrazy zdravotné dôvody sú samozrejme niečo iné.
@autorka mne by to vadilo a rovnako by mi vadilo aj keby ja nemám... My bývame v takej lokalite kde sme dosť ďaleko od centra mesta a len do školy/ škôlky by sme to mali na pešo dobrú polhodinu. U nás je nevyhnutné aby sme mali obaja VP aj autá lebo chodíme z domu/domov v odlišných časoch.
Ale inak argument, že nezvládol testy je dosť odveci. A mimochodom ak nemá VP, tak nech Ti nekecá do šoférovania. Mne tiež muž zvykol dávať nevyžiadané rady až kým som mu raz nepovedala že ho vysadím z auta 😂
Ja mám VP robila som si ho po VŠ takže mohla som mat tak 26 rokov. Teraz mám cez 40 a nikdy som nejazdila ani ma to nelala nebaví nechyba. A asi ani nebudem nikdy ak ma nejaká nutnosť nedonúti. Muž VP má ale keby nemal nevadilo by mi to.
Mám takého kolegu všetky služobky šoférujem ja ...ak by to bol manžel bez vodičaku nevadilo by mi to veď všade sa dnes dostane autobusom ... A ja na aute 😄
@lucimichi ja som vsetko vreckove minula na kolotococh na autodrome 😃
Nie nevadilo by mi to.
Moj muz ma vodicak a nejazdi, dodnes neviem, ci zo strachu, lenivosti, alebo preco.. Vsetko je na mne, chodit na nakupy, dieta odviezt do/zo skoly, na kruzky, k lekarovi, ked sme stavali dom, vsetko som vsade chodila vybavovat ja, aj na dom som stale chodila ja, aj stahovat veci, aj na vsetky vylety, kratke, dlhe, soferujem ja.. Kolkokrat som bola so synom celu noc hore a rano som musela odsoferovat 300 km z dovolenky domov.. Do porodnice som sa tiez odviezla sama... Modlim sa, aby som nepotrebovala raz odviezt do nemocnice/lekarovi, lebo neviem, kto ma odvezie... Soferujem rada, ale je to narocne.
@viera3488 To si len nahovaras, ze Vam auto nechyba. Napriklad dovolenka, je x miest, kam sa bez auta nedostanes.....Aj na Slovensku. Cize si velmi imitovana ponukou, kam sa da dostat vlakom ci busom. Zahranicie ani nehovorim. O strate casu a nutnosti sa prisposobovat spojom a zabit zbytocny cas cestovanim sa ani nemusime bavit.
Ked sa tam aj dostanes, opat bez auta narocne. Nedavno sme boli v Hrabove pri Ruzomberku, robili sme si odtial vylety napriklad Aquapark Besenova ci konktakna ZOO s detmi. Bez auta nemozne. Na nakupy tiez do Ruzomberka autom (byvali sme v apartmane, takze bolo fajn mat aj nieco v chladnicke), nesiel tam spoj. Neviem si predstavit, co by sme tam bez auta robili.
Ked budete mat deti, absolutne nemozne fungovat bez vodicaku aspon jedneho z Vas. Do porodnice ta bude brat taxik? Z porodnice tiez?
V meste to nie je az taky problem, ale na dedine je auto nutnost. Ale aj v meste, ked chces ist dakam na vylet mimo mesta, velmi ta to obmedzuje. Napriklad chodime do Rakuska kusok od hranic, bez auta sa tam neda dostat vobec.
@alessia443 nejazdí asi z pohodlnosti! Veď ty všetko zariadiš, vybavíš a on má pokoj! Nemyslīš si to?
Absolútne nevadilo, hľadala som manžela a otca pre svoje deti a nie taxikára. Kam chcem, tam sa odveziem sama . Mám čoraz viac kolegov , ktorí chodia na bicykli z presvedčenia, ( sú to mladí chalani a aj otcovia rodín ekologicky zmýšľajúci ,a v centre BA to naozaj nieje problém). Mne sa skôr hnusia chlapi/ naši susedia , ktorí sa aj do škôlky ,ktorú majú pod oknami cca 100 m potrebujú odviezť , rastú im bruchá ,lebo všade chodia autom a učia tomu aj svoje deti . Samozrejme chápem, že moje nastavenie je dané väčším mestom, kde žijem a kde je sieť MHD dobre prepracovaná a že niekde na lazoch by to zrejme mohlo vadiť. Napríklad ja som odmietla ísť do a z pôrodnice autom / trvalo mi to presne 6 minút pešo.
Ja mám tiež muža typ "narodený s volantom v ruke", ale keby nemal vodičák, tak sa dokopy nedáme. Nie preto, že by to bolo nejaké moje kritérium, ale jednoducho sme bývali cez 600 km od seba a byť odkázaní na verejnú dopravu, stretneme sa možno raz do mesiaca a proste by z toho mračna nezapršalo. Napriek tomu, že bývame v meste, máme každý svoje auto a beháme veľa, tu aj ľudia, ktorí auto nevlastnia, obvykle majú vodičský, občas si auto požičajú (z požičovne) a vypadnú na výlet alebo dovolenku. Nezbláznila by som sa, pokiaľ by muž vodičák nemal. Chápem zdravotné dôvody aj psychické. Ale ak by nemal vodičák len preto, že sa mu nechce, nie je schopný spraviť skúšky alebo o vodičák vlastným pričinením prišiel, to by mi vadilo. A byť mužom, ženu bez vodičáku nechcem tiež.
@alessia443 zavolas si taxik, moj muz je boh soferovania, ale jeden raz som na pohotovost pred porodom isla taxikom, lebo muz musel zostat so starsim synom. Ale takto ked sa to nepodeli medzi dvoch, je to velmi narocne.
Ja sa uz teraz tesim ako ma budu vozit moji sikovni synovia ked budem stara a roztrasena 😃
Vadilo, mame obaja, je to prakticke.. Nikdy by sme si nemohli dovolit kruzky pre deti keby e nemali obaja VP.. Nehovorim o pohodlnost, vylet, nakup..
@kuki13 Hlupost. Ako ides na dovolenku do Chorvatska ci niekam na Slovensko, kde su spoje x km? Uz tu si limitovana. Donaska? Vsetko balene potraviny, nic cerstve nekupis. Nemoznost vyberu ako je v obchode, nemoznost si skontrololovat datum spotreby, vybrat si ovocie ci zeleninu bez zavad. Aj maso ci sunku kupim radsej cerstvu ako balenu

@mirage nepochopila si ma nevadí.. myslela som to úplne inak🙂ale to tu riešiť nebudem.