Varí u vás svokra alebo vy?
Tie ktoré bývate u svokrovcov, keď je doma aj svokra cez víkend varite vy alebo ona? Ja varím od pondelka do piatku, okrem toho robím všetky domáce prace, keď svokra príde z práce nemusi naozaj ani len prstom pohnut. Zije tu ešte aj priatelova sestra je odomna mladšia o rok, chodí do prace ale cez víkend je tiež doma. Svokra sa sťažuje že ma doma ešte 2 ženy a musí variť ona (cez ten víkend) a mne to ide celkom na nervy lebo naozaj inak sa starám o všetko, chcem sa jej tým odvďačiť že jej pomaham za to že tu môžme byt ale jej sa nepaci že musí variť dva dni v týždni. Ako to máte nastavené vy čo žijete spolu v jednej domácnosti? Teda v svokrinej domácnosti
Svokra to ma nejak pomýlené robíš pre nich až dosť a cez víkend nech priuči dcéru vareniu.Este, že sa chystáte preč, lebo, keď nastúpis do práce budeš sa starať po robote o vsetkych
U nas to bolo naopak, “svokra” varila vzdy cez tyzden kedze bola na dochodku a nechodila do prace tak varila nam vnucatam atd, a jej nevesta varila vzdy cez vikend si to zase vymenili 😉 vsetko je len o dohodne
autorka: vyclenit policku v chladnicke a varit si sami. Upratovat samozrejme musis, ked tam byvas, ale prat a zehlit svokre a svagrinej ako preco? Jedna vec je pomoc (pokojne ponukni, ze upratovat budes ty) druha vyuzivanie.
Ked pride svokra ( na 2-3 tyzdne) , lebo byva 350 km od nas, tak varim ja. Mimo par vynimiek.,je to klasika. Akurat ze musi jest to, co navarim. Ja som na fitness strave, takze tu musi jest ryzu na vsetky sposoby, quinou a kadeco 😂 strasim ju aj treningom 😂
Hypo sa schvaluje mesiac, nie 5 rokov. tych par vikendov vydržíš. Treba sa odstahovat
A ty si doma ci tiez chodis do prace?
Jaaaaj tak nech sa rýchlo podarí vybaviť hypo a šup preč,budú teda veľmi nešťastné keď odídeš🤣
@nelca84 som na materskej
Robis toho dost a ked ma svokra taketo reci,tak asi zlenivela. Skor by som sa snazila dohodnut so svagrinou,ze by ona navarila cez vikend. Nezavidim mna by piclo uz len citat o tom ako zijete so svokrou a svagrinou. Jezisi 3 zeny gazdine to je nepresstavitelne a priamo si to pyta konflikty. Svokra oceni tvoju pomoc,az ked sa odstahujete. Vtedy uvidi,co vsetko si robila. Chvilu som byvala so svokrou asi 3 mesiace,ale to sme sa striedali vo vareni a ona je zase taka,ze poza chrbat ohovra,ale do oci by nikdy nepovedala,ze sa jej nieco nepaci .
Takze by si varila tak ci tak, kedze si doma a hladna asi nebudes. A neporiadok asi tiez nerobia tie, co su cely den v praci. Hold, je to dan za to, ze nebyvate vo svojom.
síce nebývam so svokrou, ale mám svokru, ktorá všetko ale naozaj všetko ošomre. Spočiatku som bola z toho smutná, navyše išla až do zvady, ak som sa začala brániť, ale už sa tou jej kritikou nezaoberám vôbec - jedným uchom dnu, druhým von.
Jaaj ja moju svokru milujem, byva totiz cez 2000 km odo mna 😀. Ale k teme, treba cim skor prec a do vtedy nejak vydrzat, a ak nieco riesit, tak cez muza, ty radsej priamo nic. Je to jeho rodina a byvas v ich dome (akokolvek nefer to byvanie voci tebe je) treba radsej cez muza.
Máte dúfam šancu, že Vám hypo schvália a odídete. Tým tvoje starosti končia. 😆 Nech sa stará svokra a dcéra , predsa je to ich dom!
Snazila by som sa ich trosku primat k planovaniu, ked pises ze na to nie su. Sadnut si a dohodnut sa ze co chcu jest, co sa bude variť a pod. Nenapadne naplanovat na vikend vylet, prechadzku - oznamit ze vtedy nebudete doma, nemas ako uvarit.. pripadne navrhnut nieco co ti od nich chuti - v nedelu by som si dala tvoju uzasnu fasirku...
Nenasla som informaciu...platite nieco do domacnosti?
@janeninka ano to je podla mna ta spravna cesta, isto by nejake tie jasne stanovene plany pomohli a kazdy by vedel co ma robit alebo co respektive nemusi
peries vsetkym? to akoze svokrove spodky aj gatky manzelovej sestre? booooze zeny, com vy si takto so sebou nechate zametat a potom tu vyplakavate? ved si dovolia len to, co im ty dovolis aby si dovolili.
Takéto večne nespokojné svokry sú v podstate frustrované osôbky a pomôže len ich chváliť a velebiť, hoci aj za to, že cez víkend navaria a môžeš si oddýchnuť, že môžete bývať pod jej strechou. Naozaj to takéto frustrované ženy potrebujú. Sebavedomé svokry takéto komédie nepotrebujú. Pre ne je odmenou už len to, že môžu pre niekoho navariť, napiecť a robia to s láskou, utekajú po skončení pracovnej doby ku svojim milovaným vnúčatkám, majú z toho potešenie a ani im nenapadne niekoho kritizovať na rozdiel.
varila by som si sama, aj sama sebe prala, ( samozrejme manzel+dieta ak mas) , isto by som sa nestarala o svorovcov a ani o svagrinu, + platila by som naklady na byvanie pomerne, jasne vztahy robia dobrych priatelov.
Raz varim ja druhy krat svokrovci....Cez tyzden maju obedy a ja si varim .
Silno pochybujem, ze vsetkym perie a zehli. A s tym varenim ktovie ako to je. A nech by svokra somrala kolko chce, ona je doma a ty si tam cudzia a na ostaru. Moze ti ist na nervy cokolvek, ale musis drzat hubu a krok. Uvedom si, ze ty byvas u nej, nie ona u teba. So svokrou by som nebyvala jediny den. A este so svagrinou, preboha! To nemate peniaze na podnajom?
@natalienka12 ja by som si ani dieťa do cudzej domácnosti nepriviedla. Ak by som mala bývať so svokrovcami tak bez deti a to by bola podmienka moja. A nech chlapa aj porazí. A toto ako svokre slúžku robiť. By som radšej na ubytovňu odišla a mala pokoj.
@annamalaga Zit so svokrou a svagrinou je klinec do rakvy, skor ci neskor to manzelstvo skonci. Preboha, chlap sa ma o rodinu postarat a zabezpecit byvanie a nie zenu s deckom nasackovat materi do domu. Mna by porazilo. Ani den by som u starej nebyvala.
@natalienka12 ja najväčší problém vidím v tom, že chlapi niektorí čo sú v dome , nepôjdu bývať do bytu a tympadom sa nechcú ani odsťahovať. Žiaľ
@annamalaga no sedlaaaci co ti poviem, ved prvorada je rodina, a ked chce dom ma sa postarat o to, aby dom bol
@ivkazba no toto presne som ja povedala mojej svokre včera a až tak sa zľakla ze prestanem všetko robiť za ňu a švagrinu ze sa nasrala a začala po mne bliakat ze som drzá a zla matka tak som ju pekne krásne poslala do riti a odišla som odtiaľ aj so svojím deckom... je to proste tak treba sa osamostatnit odísť od svokrovcov nerobí to väčšinou dobrotu

Ak uz cakate na schvalenie hypoteky, tak by som sa tym ani nezaoberala. Kasli na to, var kedy to vyhovuje tebe a za chvilu ste aj tak vo svojom...