icon

Váš názor - môj štedrý muž a jeho lakomá sestra

28. sep 2021

Ahojte baby, idem sa vás opýtať na názor.
Môj muž ma sestru, ktorá ma 5 deti. ZAKAŽDÝM, keď majú jej deti narodeniny, meniny alebo keď sú Vianoce tak môj muž Im kupuje darčeky+ dáva peniaze, deťom a aj jej a jej mužovi….cize Dá 30 eur + darcek do cca 20 eur. Krát 7. Lebo každému. Mne nevadi, že je takýto, on by sa aj rozdal. Pointa. Jeho sestra keď mame sviatok my, tak mne neblahozela vôbec 🤦‍♀️ Nemá ma rada a ani neviem prečo a mužovi dajú darcek do tých 5€. Nechcem aby ste si vysvetlili zle, že som na prachy a darčeky. To absolútne nie. Ale skôr ma škrie a dávam si otázku, že prečo je jeho sestra taká lakoma a skupa. Naposledy mu kúpila víno za 2€ bez akcie. To som už nevydržala a povedala som mu, že radšej nemala davat nič, zahanbil sa. Peniaze majú. No jednoducho som sa chcela len vyrozprávať. Pridu mi ako zraci peňazí. Jej syn mal minule narodeniny a volala mužovi, že nemá toto,toto,toto a ešte toto. Pozerala som len a nestačila som sa diviť. Dievčence aký máte názor? Máte to niektorá takto?

autor
29. sep 2021

@lintu Dakujem, super si to napísala. On ju dosť obhajuje. Pýtala som sa ho už viackrat, prečo to robí a bol ticho. Na začiatku nášho vzťahu ma úplne ignorovala. Neviem prečo 🤷‍♀️🤦‍♀️ Nič som jej neurobila

autor
29. sep 2021

@0adka0 Dakujem, napísala si to tak, ako to vidím aj ja….

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
29. sep 2021
autor
29. sep 2021

@zazvorka87 to víno nekúpila mne ale môjmu mužovi. Mne ani negratuluje 🙂

loginexistuje
29. sep 2021

cize svagrina negratulije tebe ani vasmu dietatu ani za tie dve ecka ? a tvoj muz co na to hovori ? ja by sommuz prijcipialne zatrhla darceky ak sa ona takto chova ako dospelym nemusi ale dieta obchadzat ?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bellovag
29. sep 2021

Nech každý robí ako to cíti 🙂 Ak má Tvoj manžel potrebu to tak robiť, nechala by som ho tak....a švagrinú by som vôbec neriešila

autor
29. sep 2021

@loginexistuje muž je sklamaný a berie to tak, že “kupim ti co si prosis” keď mu poviem, že tu nejde o to ale o jeho sestru, že nie je v poriadku tak je zahanbeny.

@zazvorka87 na to víno? Ja som mu povedala, že to je najlacnejšie víno aké poznám, povedal len, áno všimol som si

autor
29. sep 2021

@bellovag asi máš pravdu ale neviem to ešte nejako prijať. Chceme sa sťahovať, potrebujeme peniaze a jednoducho tu 50€, o pár mesiacov znova a znova a jednoducho….Už je toho moc

loginexistuje
29. sep 2021

proste mi povedz ze nesuhlasis su to spolocne peniaze a povedz ze ked sestra ignoruje teba a vase dieta tak potom co a pre sestru nic nech nekupije a detom lepsiu cokoladu a hotovo a ked bude mat vas narodky tak tiez jej nadiktovat conchces ? a na vianoce si nekupuju ?

panda21
29. sep 2021

Ja by som v prvom rade stopla darčeky a peniaze dospelým ľuďom. Sadnúť a dohodnúť sa so svagrinou, že oddnes sa darčeky dávajú iba deťom. A rovno jej vyložiť listocek, čo vás syn potrebuje na narodeniny, meniny, vianoce, po jednom darčeku nejakom skromnom 🤷‍♀️ keďže majú viac deti, darčeky po 10€ na hlavu na narodeniny, meniny iba čokoláda. Ak ťa nemá rada už teraz o to lepšie, aspoň sa nemusíš báť zhoršených vzťahov 🤭

janinad
29. sep 2021

No ked tebe ani ruku nepoda a ani vasmu dietatu, to by som stopla. Treba setrit aj svojmu dietatu do buducnosti, ked inym detom da 350, tak nech Vasmu uspori rovnako na knizku. Bude na to stale mat? Ja by som to nahrala tak, ze tych penazi nema nikto na rozdavanie, stanovte si darcek do 2 alebo5 eur - pozornost, ved narodeniny nie su o darcekoch, ale o tom, strednut sa, potesit sa z vlastnej pritomnosti... Uvidis, co svagrina na to... Ja si myslim, ze 50 eur na osobu je velmi vela, to my nasim detom tolko nedavame. Ine je keby nemali z coho zit, tak pomoct sa da vselijako, oblecenie sa da kupit aj z druhej ruky. Vzdy sa da nejako usetrit. Toto by som stopla.

nely1704
29. sep 2021

@suzitok presne tak. Neviem prečo je tu spomínaných 350€. Keď si poratam 7 ľudí, ktorí majú v roku aj narodeniny aj meniny, a ešte by som mala prirátať aj Vianoce je to ročne horibilna suma. autorka spomína, že majú aj svoje dieťa /1 dieťa!!/ , ktoré od nich nedostáva nič. Každý rozumný človek uvazi, že tu nie je o čom.

bikarbona
29. sep 2021

Uz som chcela napisat, ze ved ma 5 deti, asi tazko s peniazmi. Ale to ostatne by ma vytacalo. Manželova sestra zaraba vyse 2000eur a malej dava veci z pepca. Takze ta chapem.

suzitok
29. sep 2021

@nely1704 presne....

wivienka111
29. sep 2021

@bikarbona toto inak vie aj mna vytocit. najma ked niekto ma kopu penazi a urobi nakup v pepcu na kvanta, ze proste skor stavia na tom aby bolo toho co najviac, ale nie aby to bolo kvalitne a z toho som na nervicky, nehovorim, v pepcu aj ja nakupujem niektore veci, vacsinou doplnky domov, ale tie darceky taketo ma vytacaju

cacianka
29. sep 2021

Stopnúť všetky darčeky, deťom max drobnosť, pexeso, sprchač, čokoládu ovocie. Jednak nemáte veľa peňazí, ale ak ona ignoruje teba úplne, muža - brata odbije odpadom, tak prečo takéto ovácie.

nely1704
29. sep 2021

@wivienka111 presne . Radšej nech nekupujú nič ako kvantá zbytočnosti a ešte pozrieš na to a vidíš, že to sa normálnemu človeku ani nemôže pacit, ale asi to bolo za dobrú cenu. ...

0silvia0
29. sep 2021

Kazdy tu pise ako by to malo vyzerat, zatrhnut darceky atd. Ale ja sa pytam, bude tvoj muz schopny toto stopnut zo dna na den, ked si to takto so sestrou zacali? Evidentne nie je schopny to riesit...

autor
29. sep 2021

Dakujem vám. Otvorili ste mi oči. Ja som mala pocit, že ja som tá “mimo”

autor
29. sep 2021

@0silvia0 budem sa s ním o tom rozprávať v blízkych dňoch.

panda21
29. sep 2021

@0silvia0 sú manželia, peniaze sú spoločné a tak by aj mali rozhodovať spoločne o tom, ako sa míňajú predsa. Snáď vie na manžela takýmto spôsobom zatlačiť.

0silvia0
29. sep 2021

Podla mna by ste mali vymysliet nejaku strategiu, lebo urcite do oci sestre nepovie: od zajtra rusime darceky...

0silvia0
29. sep 2021

@panda21 evidentne manzela nevie pritlacit, ked mu hovorila svoj nazor a nakupuje veselo dalej. A neviem ci je manzelstvo o zatlacani jeden druheho, ale skor o normalnej komunikacii🤔... tebe by sa pacilo keby ta manzel pritlacal a zatlacal? Mne teda nie...

wivienka111
29. sep 2021

@nely1704 akoze nechcem aby to proste znelo nevdacne, ale presne, ja radsej ked kupujem, ze darceky aj pre netere a tak, tak radsej menej, ale viem, ze je to dobra kvalita, ze to vydrzi a najma ze to vyuziju

simca06022011
29. sep 2021

Ja by som sa s muzom dohodla, ze ok.. ked chce davat darceky, ty budes schalovat ake a cenu. Kludne mozu dostat cokoladu za euro, drobnost za par eur z papierka, hrackarstva ak su to mensie deti a par eur, nech si kupia drobnost - a takymto sposobom sa to postupne zredukuje.O veci ktore deti nemaju, a potrebuju, nech sa staraju ich rodicia. Kto si dokaze spravit 5 deti, ma sa vediet aj postarat o ne + ked maju dostatok financii, ja ako sestra by som teda surodencom vytmavila, keby rodicom napr. bolo treba kupit nieco, dat nejaky dar k okruhlici a neskladali by sme sa rovnako... proste to by nepreslo u nas ale to musi riesit tvoj manzel. Ze jemu to prekaza.
Najlepsie je, ekd sa dary stopnu uplne. S tym mame my v rodine velmi dobre skusenosti, detom zvykneme doniest drobnost vzdy, ked sa ide na navstevu po dlhsej dobe atd.. ale ziadne dary sa nekonaju. Samozrejme, deti od starych rodicov dostavaju.. ale nie take ze tety, ujovia, aj z druheho a tretieho kolena atd.

panda21
29. sep 2021

@0silvia0 ale veď ona písala, že je 6 rokov ticho, tak asi mu nič ešte nehovorila, alebo som preskočila nejakú jej odpoveď 🤷‍♀️ a hore som písala, normálne sa dohodnúť a stanoviť pravidlá. Ak jej muž nebude súhlasiť, vtedy by som pristúpila na zatlačenie, že sú to aj jej peniaze 🤷‍♀️

acrobaleno
29. sep 2021

Vidím, že sa tu spomína, že má 5 detí. Nikto jej nemôže diktovať počet detí, určite ich ľúbi, ALE ona si vybrala mať toľko detí, takže toto by som vôbec neriešila.
@autorka potom daj vedieť ako si dopadla po rozhovore s mužom.