Váš názor na maminu reakciu

3. feb 2022

Ahojte. Moji rodičia sa rozviedli keď som mala 17. Otec bol tyran a mama utiahnuta ktorá nechala sebou manipulovať. Keď sa rozviedli matka sa odstahovala do rodného bydliska a mna nechala u otca samu. Čakal som kým dokončím strednú a hneď som utekala za ňou sa presťahovať k nej, ona bývala so svojou mamou. No neviem čo sa stalo ale boli obidve ku mne odmerane, varili obed iba pre seba, keď išli na výlet mňa nezavolali, vôbec sa somnou nebavili len keď ja som sa ich niečo spýtala tak s nechutou mi odpovedali. Viac x som ich počula ako si sepkaju a ohovaraju. Takto som snimi žila 2 roky už som to nevydržala a odišla som žiť do podnájmu. V podnájme žijem 4 roky a ani raz sa mi sama od seba neozvala. Taktiež mi negratuluje na narodeniny, nevolá ma k sebe na Vianoce, sviatky , veľkú noc. Vôbec sa sama neozyva. Samozrejme som bola sklamaná a veľa som sa snou cez telefón hádala a pýtala som sa jej čo má vlastné za problém. A začala mi vyčítať že som presne taká istá jak môj otec,že ľutuje že ma musela mať s ním. A začala mi vyčítať nejake blbosti ktoré som vytrelila ako mladá v puberte , keď som sa pár x opila alebo utekala z domu ( hlavne pred ocom) áno robila som blbosti ale vDy sa to tykalo toho že mi prepinalo z otca, nakoniec som skončila aj na liekoch, mám už 3 diagnózy a mám pocit že sa mi len zbierajú... No lenže takéto blbosti som robila možno v 16 rokoch. Teraz mám 24 a správala som sa k nej dobre niekoľko rokov, a stále nechápem že toľko rokov mi vyčíta tienisté veci že som sa opila alebo jej povedala že je krava ( v hádke lebo aj ona mi nadávala do ku... A po....) A posiela mi vždy hrozne smsky primladam fotku. Rozhodla som sa to riešiť cez váš pretože už nevládzem toľko rokov sa cítiť vínna. Už nevládzem si myslieť o sebe že som ja ťa zlá, a že nič nedokážem. Posielam foto do komentáru čo mi napísala...

autor
3. feb 2022

Takéto smsky mi prídu vždy keď sa pohadame. To je tak že napr ja jej zavolám že či jej neprišiel náhodou môj list a on hneď na mňa hnusne vyskočí že čo má ona s mojimi listami. Úplne arogantne tak jej poviem aj ja svoje už lebo som znechutená..

autor
3. feb 2022

Toto čo som vymazala to je meno mojej malej sestry. Zakázala mi sa snou stýkať.

ladycat2021
3. feb 2022

tak toto je matka roka ... 🙄 mas to tazke .. viem ake to je, ked je v rodine alkoholik.. Mali sme v rodine aj som s jednym zila.. nemyslim si, ze to je tvoja vina ... nieco sa muselo stat, ze sa k tebe takto sprava .. mozno to dosledok toho, ze zila s alkoholikom.. Mala by sa dat liecit, lebo taketo spravanie voci vlatnemu dietatu nie je normalne.

pribinak
3. feb 2022

Nájdi si psychoterapeutku, toto sama nevyriešiš. Bude tá to ťažiť a ťahať dole. Žiaľ aj takéto matky sú a žiaľ ich deti sa s tým buď vyrovnajú alebo ich to zloží

emalka
4. feb 2022

Tvoja mama nieje v poriadku a nieje to tvoja vina.
V prvom rade, mali ste to s otcom tazke vsetci, ale tvoja mama nieje bez viny. Bohuzial v toxickych rodinach to casto funguje tak, ze jeden je tyran a ten druhy niekedy aj umoznuje aby sa tyran vyvrsil na inych. Tym ochrani sam seba, je to sebecke ale zaroven logicke. A vidim ze sa mama dalej chranila a to tak, ze na teba previedla vsetky negativne emocie z manzelstva a zo svojho zivota. Je pre nu jednoduchsie vinit a nenavidiet inych za svoje chyby ako sam seba, bohuzial si to schytala ty 😔. Casto si rodic za takehoto obetneho baranka vyberie jedno zo svojich deti - vtedy nemas sancu vyhrat, vsetko co urobis bude zle a za vsetko budes vinna len ty, pretoze v jej mysli stelesnujes vsetky chyby co kedy urobila.

Mali sme nieco podobne v rodine. Najlepsia rada, ale pre teba najtazsia, je toto: musis sa zmierit s tym ze nemas a nebudes mat taku mamu ako by si si zasluzila a zelala. Dovol si ju oplakat. Odporucam vyhladat psychologa, ktory ti s tym pomoze. Drzim palce ♥️

ckocka
4. feb 2022

Matka má pravdepodobne tiež psychické problémy, ty vyhladaj odborníka aspoň pre seba.

autor
4. feb 2022

@ladycat2021 a najviac sa mi nepáči keď sa ma okolie pýta že ako sa má mamka a pod. Otázky a ja vždy poviem že neviem . A oni hneď to začnú rozoberať že akože neviem a také. A raz som jednej povedala že nie sme v kontakte s mamou že nejak niesu medzi nami dobre vzťahy. A tá žena mi povedala že čo som jej spravila že sa somnou nebavi.. som myslela že si podrezem hrdlo. Prečo človeka hneď napadne že dieťa muselo niečo vyviest a ohľadom rodiča ju nenapadlo sa opýtať, veď aj ona mne mohla niečo spraviť.. a po takých zážitkoch sa vyhybam ludom, ešte len keď vyjdem vonku tak s nechutou a modlím sa nech nestretnem nikoho znameho čo ma znovu zacne spovedať.

ladycat2021
4. feb 2022

Ty si nemas co vycitat.. nie je to tvoja vina, ze tvoja mama je taka aka je.. Ignoruj tie otazky ak sa ta budu nabuduce pytat.. len sa na nich usmej a chod prec od takych ludi. Ludia boli vzdy zvedavi a dotieravi.

macekovam
4. feb 2022

mas priatela?ak nie tak vyberaj opatrne ..lasku nehladaj za kazdu cenu...aby si v zivote mala s kym zazit nieco pekne.. a pmataj ze plati BOHUZIAL.. Aky otec taky syn.. vdzy nam to psychologicka prizvukovala.. a my sme sa smiali.. 🙂a este si vsimaj ako sa sprava ku svojej mame.. tak bude aj k tebe..mozno zislas dobru rodinu v buducnosti.. nic nie je stratene.. neviem kolko mas rokov ale ja by som sa s mamou uz nebavila...len trpis..

deti95060810
4. feb 2022

@macekovam však čítaj že 24...

emalka
4. feb 2022

Nikomu nedlhujes ziadnu odpoved o vasich rodinnych vztahom. Ak sa ta to niekto opyta najblizsie a zacne dobiedzat, ta sa ich opytaj "preco by som s tebou mala rozoberat moju rodinny situaciu?" alebo "toto nieje tema o ktorej sa chcem rozpravat, dakujem za pochopenie". Ak to nebude respektovat, otoc sa a odid.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jumama
4. feb 2022

Hladaj pre seba psychologicku pomoc. Aby si sa dokazala oddelit od ludi, ktori ti ublizuju. Aby si si nenasla partnera, ktory ti bude ublizovat, lebo tak to byva. Ak vztahovo nieco nedoriesis a neukoncis v jednom vztahu, tak ta to pocka v dalsom. Ty sa potrebujes naucit oddelit od ludi, ktori s tebou nepekne zaobchadzaju, aby si si nenasla klamara a tyrana….ani hadky, ani ustupovanie nie je pre taku situaciu riesenie. Musis najst sebavedomie, samu seba, co najhlbsie sa do seba pozriet a nastavit sa na hladanie stastia. Nie na hladanie porozumenia s tyranmi. Musis sa naucit oddelit od toxickych ludi. Musis sama vediet co chces a spravne si vybrat. Vyber si stastie a pracuj na nom. Kasli na tych, co ta nemaju radi, nepros sa im, nenaliehaj, nehroz… zrejme si aj ty povedala v zufalstve mame vselico, hm? Nechci sa stat zatrpknutym obrazom rodicov. Aj ked je to nesmierne tazke, zahod za hlavu minulost a zi tu a teraz. Nachadzaj, co ta tesi a nelpi na tom, co ta netesi, co ta rozrusuje….Ak si chces pomoct sama, pochopit maminu zmenu, mozno si citaj vela o syndrome tyranych zien, deti. Pomoze ti to pochopit, co sa v takych vztahoch deje a nepadnut do toho. Vyliecit sa z toho.

miadi
4. feb 2022

Ty nemas mamu. A ked sa Niekto opyta tak presne to mozes povedat. Ona sa Ta zriekla. Uz vtedy ked odisla od tyrana a teba snim nechala. Teraz uz sa len ty Musis zriect jej. Ona nie je o nic lepsia ako tvoj otec . Vsetko zle co bolo .. bolo aj preto ze to ona dovolila, Je slaboch a zbabelec. Nema Ta rada vidi v tebe dceru svojho otca no nevidi v tebe aj svoju dceru. Ona Ta mala chranit a nie od teba odist. Mala Ta zobrat so sebou. No nechcela. Podakuj jej ze ti dala zivot a povedz Zbohom. Nesnaz sa ju pochopit. Snaz sa zit svoj zivot stastne. Oslobod sa od pocitov nanutenej viny. Odpusti si chyby mladosti a netrap sa ze matka ti to odpustit Nevie. Vymaz ju zo zivota a mysle. Raz budes mat svoju rodinu deti a zistis ze tak ako ona sa milujuca mama nikdy nechova. Odpusti jej nech su jej dovody akokolvek.. to je uz jedno a jej by ani odbornik nepomohol. Ale odpusti jej ze nebola dobra mama nie koli nej ale koli sebe. Ulavy sa ti. A nelutuj sa! Sebalutost mà negativne ucinky. Budes mat rodinu ktoru si vytvoris. Kamaratky priatela/manzela. Ludi ktorymi sa obklopis .. ludi ktorych privedies na svet.. Odpust Mame a Otcovi a urob hrubu ciaru za minulostou. Si mlada zdrava ziva. Syrota .. ale zivot svet mà v sebe vela krasy a vela vela lasky ktoru najdes inde. Zacni od seba. Vykasli sa na to ze ti co Ta mali mat najradsej Ta nevedia milovat. To je ich problem. Maj sa rada. Bud sama sebe naj kamaratka. Bud silna. No otvor sa aj svoju bolest ludom ktorym na tebe zalezi .. tvoja sila je aj v tvojej zranitelnosti. Neboj sa pustit ludi pod kozu. Tych spravnych ludi. Si hodna lasky. Vedz to! Ver tomu. Si uzasna ludska bytost. Snivaj o tom aky chces mat zivot a chod za tym snom a raz ho budes mat. ( na rodicov zabudni) Mas cely zivot pred sebou a pravdepodobne to najhorsie za sebou. Sustred sa na svoj zivot. ( chapem ze mas mladsou sestru a matka ti snou nedopraje kontakt no ty sa teraz Musis od nej odputat nebojovat snou to ti len skodi.) Mozno sestra Ked bude dospela pride za tebou .. no ty teraz zi pre seba.

dadulamamula
4. feb 2022

Daj do poriadku hlavne seba, teba čaká lepší život než ju alebo tvojho otca ci tvoju sestru, daj tomu šancu. Mamku nekontaktuj, ja viem ze ta to trápi ale v tom ti pomôze len psychiater.

termartom
4. feb 2022

Odpusť z celého srdca, mame aj všetkým, čo ti akýkoľvek spôsobom ublížili, je to ťažké a niekedy je to potrebne urobiť znovu a znovu ale uľaví sa ti. Odpusť aj sebe. Si milovaná.

renat04
4. feb 2022

jooojneviem si predstavit, ze by sme mali v rodine taketo vztahy. no nechala by som to tak nekontaktovala by som ju ani nic. preco sa hneva to mi nevieme, no sustredila by som sa teda hlavne na svoj zivot a svoje stastie

heln
4. feb 2022

ahoj, je mi to luto ze musis nieco taketo prezivat, miadi ti to velmi pekne napisala, precitaj si to znova a znova a vyhladaj psychologa terapeuta, psychiater ti bude len davat lieky a diagnozy, si mlada mas zivot pred sebou, odpust a odstrihni sa od rodicov, si sebestacna, nepotrebujes ich, ten laskyplny vztah rodica ktory ti chyba aj tak od nich nedostanes.

makova333
4. feb 2022

Asi tu budem jedina, ale ja mam pocit, ze nie vsetko si nam povedala. A ze tie problemy, ktore si robila, si tu popisala len velmi zlahka. Ake tri diagnozy mas? Psychicke? Kazdpoadne, aj keby naozaj mama bola ta najhorsia na svete, v 24 rokoch s nou komunikovat ani sa stretavat nemusis. A ani listy ti tam nijake chodit nemusia. Pracuj s psychoteraputom.

marcellka32
4. feb 2022

Neviem čo je medzi vami, ale až mi slzy vyšli pri vete: nechcem o tebe počuť ani či dýchas...ako to môže nejaká matka napísať, takto odvrhnut svoje dieťa, tvoja mama musí mať psychiku v prdeli, skús nejakú dobu nekontaktovat, možno to potrvá dlhšie, ale verím, že sa to urovna, hlavu hore, ty zato nemôžeš, vyhľadaj psychológa

0silvia0
4. feb 2022

si poznačená nefunkčnou rodinou, ktorá stále nefunguje a vyzerá to tak, že ani fungovať nebude. Chápem, že sa cítiš sama, ale tu ako vidíš, je cesta zarúbaná. Nekontaktuj svoju mamu, nepíš jej, nevyhrážaj sa jej (ona píše, že sa jej vyhrážaš, nevieme kde je pravda), žiaľ, musíš popracovať na skutočnosti pochopiť, že nemáš rodinné zázemie. Skús nejakú terapiu, musíš vo svojom živote urobiť hrubú čiaru a fungovať ako samostatná jednotka. Držím palce.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
4. feb 2022

Keď bude ona potrebovať pomoc a bude ju treba opatrovať , bude ľutovať , že sa nezaujímala , lebo sa ani ty potom nemusíš. To je tak.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. feb 2022

@makova333 tak ono to je tak že keď sme sa pohádali tak som jej tiež vynadala ( nikdy nie do pi.... A také silné hresenia som nikdy nepoužila) ale nadávala som jej zato lebo ona bežne nadávala mne. Nazývala má paskuda, ku..., Diabol, Satan, a pod.. keď mi takto nadávala nemala som problém nadavat ja jej.. a potom mi aj toto vyčítala že ako sa to správam k matke že nemám uctu a stále ma prirovnávala k iným že jej kamošky vo majú deti tak také nesú k nim že počúvajú na slovo a nenadavaju im a pod. Lenže oni majú iný b rodicov..ktori im nenadavaju.
Potom pri hádke mama bežné používala aj facky lenže bola odomna nižšia o hlavu tak samozrejme že som sa bránila a hneď že som bitkár , že na vlastných rodičov utocim že som diabol a pod. A pritom som jej akurát stlačila ruky aby ma prestala fackovať.
Ďalej moje diagnózy som dostala asi v 20 tke, dostala som panicku poruchu a úzkosti, obsedantno kompulzivnu poruchu a agrofobiu.

tykat
4. feb 2022

Ja mam pocit ze nepises vsetko, tam sa muselo stat nieco strasne zle...osobne si myslim ze matka ma pocit ze si ju tyrala aj ty. To asi neboli len nejake pubertalne vylomeniny, tam musi byt nieco viac co sa stalo. Cestu k matke mas momentalne zarubanu a tie dva roky co si s nou zila si ju nepresvedcila o opaku. Ona musi citit velku krivdu ked ti toto pise.
Mas 24r zivot pred sebou, zi podla najlepsieho vedomia a svedomia. K matke sa skus dostat postupne, mozno cez niekoho ineho z rodiny kto je s nou v kontakte. Pozdrav ju, zdover sa mu ze ta to velmi mrzi, ze to chces nejako napravit. Nech jej to povie, a uvidis. Daj tomu hlavne cas, netlac, nevolaj jej, nepis. Teba teraz zjavne nemoze ani citit.
A skus si vstupit do svedomia ci si matke naozaj neublizila. Mmch ako sa ma otec?

autor
4. feb 2022

@tykat však ide o to že ja celé roky sa snažím prísť na to, čo som jej také strašné urobila že ma tak odpisala. Keď sa jej spýtam, tam mi hovorí len také že čo som niekedy urobila že som za opila prišla domov opitá a spala v psom pelechu a pod veci. Lenže toto sa dialo 1 rok keď som mala možno 16 . Teraz mám 24 už také veci nerobím. A nechce sa mi veriť že kvôli tomu na mňa zanevrela. Tiež chcem vedieť pravdu . Preto sa stým trápim.
A otec žije v Taliansku už niekoľko rokov, biedne v kontakte

autor
4. feb 2022

@hazelgracegus sestra má 10 rokov a áno toho istého otca. Urobili si dieta lebo mama myslela že ďalšie dieťa ich vzťah zlepsi. No bolo to ešte horšie. Keď prišiel domov oco opitý tak vzal sestru keď bola bábätko na ruky a spadla mu na zem. On meria 190 CM..
Potom ju prichytil ako 3 ročnú na ntb tak s celou silou nahnevaný trepol s ntb aby jej ho zavrel a ona tam má prsteky.. ja som zo svojej izby počula len strašný plač a už som vedela koľká bije, vtrhla som do obývačky a tam sestra s prstami v ntb , vtedy som skočila do oca a začala som ho mlátiť , skriabat , kopať. Samozrejme mi dal facku a skončila som na zemi.mama len stala a na všetko sa prizerala, síce zhrozene a plakala ale neurobila nič. Na druhý deň ešte sexovali.
Potom si môj otec fotil škrabance čo mal odomna a ukazoval ľuďom aj cudzím aj z rodiny že ako naňho utocim že má dcéru čo ho bije. Samozrejme mi potom ľudia dohovarLi.ze sa nemôžem takto správať k otcovi.

emalka
4. feb 2022

Autorka, nic si jej neurobila. Nieje to tebou. Aj keby si sa akokolvek vzorne správala, tak by si tvoja mama nasla zamienku. S mamou tiez nedokazes argumentovat, toto nieje racionalne uvazujuci clovek v normalnej situacii.

Pre toto ti odporucame najst si psychologicku, aby si si to prestala vycitat a hladat chybu v sebe.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz