icon

Váš názor na maminu reakciu

3. feb 2022

Ahojte. Moji rodičia sa rozviedli keď som mala 17. Otec bol tyran a mama utiahnuta ktorá nechala sebou manipulovať. Keď sa rozviedli matka sa odstahovala do rodného bydliska a mna nechala u otca samu. Čakal som kým dokončím strednú a hneď som utekala za ňou sa presťahovať k nej, ona bývala so svojou mamou. No neviem čo sa stalo ale boli obidve ku mne odmerane, varili obed iba pre seba, keď išli na výlet mňa nezavolali, vôbec sa somnou nebavili len keď ja som sa ich niečo spýtala tak s nechutou mi odpovedali. Viac x som ich počula ako si sepkaju a ohovaraju. Takto som snimi žila 2 roky už som to nevydržala a odišla som žiť do podnájmu. V podnájme žijem 4 roky a ani raz sa mi sama od seba neozvala. Taktiež mi negratuluje na narodeniny, nevolá ma k sebe na Vianoce, sviatky , veľkú noc. Vôbec sa sama neozyva. Samozrejme som bola sklamaná a veľa som sa snou cez telefón hádala a pýtala som sa jej čo má vlastné za problém. A začala mi vyčítať že som presne taká istá jak môj otec,že ľutuje že ma musela mať s ním. A začala mi vyčítať nejake blbosti ktoré som vytrelila ako mladá v puberte , keď som sa pár x opila alebo utekala z domu ( hlavne pred ocom) áno robila som blbosti ale vDy sa to tykalo toho že mi prepinalo z otca, nakoniec som skončila aj na liekoch, mám už 3 diagnózy a mám pocit že sa mi len zbierajú... No lenže takéto blbosti som robila možno v 16 rokoch. Teraz mám 24 a správala som sa k nej dobre niekoľko rokov, a stále nechápem že toľko rokov mi vyčíta tienisté veci že som sa opila alebo jej povedala že je krava ( v hádke lebo aj ona mi nadávala do ku... A po....) A posiela mi vždy hrozne smsky primladam fotku. Rozhodla som sa to riešiť cez váš pretože už nevládzem toľko rokov sa cítiť vínna. Už nevládzem si myslieť o sebe že som ja ťa zlá, a že nič nedokážem. Posielam foto do komentáru čo mi napísala...

Strana
z4
janage
5. feb 2022

@sparrows ale písala tiež, že jej sa so sestrou zakázala mama stretávať. Považuje ju teda matka vo svojej mysli za nebezpečnejšiu ako otca.
Toto ona nijako neovplyvní, ak je o tom mama presvedčená. Musí ísť svojou cestou. Ak verí, že sestre hrozí nebezpečenstvo u otca, či mamy ostáva už len kontaktovať sociálku. Tam budú celkovo rodinné vzťahy veľmi zložité a bez odbornej pomoci sa neposunie.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
bikarbona
5. feb 2022

Moja milá, slzy mi tu tečú, keď čítam o tvojom vzťahu s mamou. Najradšej by som ťa objala. Prajem ti, aby si mohla raz niekoho veľmi ľúbiť a byť ľúbená. Určite si veľmi milé dievča.

sparrows
5. feb 2022

@janage sestra je ešte malá, nerozumie presne o čo ide a je ľahšie zmanipulovateľná, ako jej dospelá sestra. A asi sa nepodobá na jej otca, tak ako autorka. Ale ja si myslím, že sestru čaká rovnaký osud, hneď ako bude mať 18, bohužiaľ. Zatiaľ ju nemôže vyhodiť a je povinná sa o ňu starať. Súhlasím s kontaktovaním sociálky, aj keď tá už mala byť zavolaná dávno.. a pochybujem, že niečo reálne spraví

kormino
5. feb 2022

@vĺcik1 Presne ja sa podobam na otca,mňa neznáša,brat sa podobá na ňu a toho miluje opičou láskou.Kto nezažil,nepochopí.Ja som ako decko mala oporu aspoň v babke,tá vedela aká je,ale bála sa jej ,tak isto ako ja.Ked to teraz niekomu rozprávam po toľkých rokoch ,a kto mi to uverí čudujú sa ,že normálne fungujem.

tncka
5. feb 2022

No vám pekne d.be obom

romanovic
5. feb 2022

@tncka To bol konstruktivny prispevok komu a o com?

miadi
5. feb 2022

@0kristina0 prepac to je blbost ze musi tam nieco byt, kamoska mà toxicitu matku uplne psycho poznala som ich od 6r vzdy taka bola na dceru a ked sa jej neskor narodil syn z toho bola od zaciatku paf, ten mohol vsetko aj 20 tisic jej ukradnut v 13z uctu a dceru bila po hlave za 2ky ze je hlupana, nic jej neurobila zle Ta dcera len sa na nu nepodobala.. niekedy jediny dovod je chora hlava matky . Na dceru mala uplne iny ton hlasu. Nervozny neznasanlivy na syna tutu mutu. Od babatka navzdy., Nie je to tym zeby autorka nieco zle urobila jednoducho su zeny ktore svoje deti nemaju radi. Nemali ich mat a tie Deti trpia. Dovod ci nejake vysvetlenie tam je ale je v tej matke nie v tom dietati,

kormino
5. feb 2022

@miadi Tak isto som bola aj ja ako tvoja kamoška Veľmi smutný osud

miadi
5. feb 2022

@kormino ano Je to smutne . To su zeny ktore sa ventiluju na svojom dietati na nevinnom slabsom. Len preto ze mozu. Jedna tyrala svojho 3r syna od babatka nedavala mu jest a ked ju hneval strkala ho do smetiaka alebo do skrine Lebo sa podobal na svojho otca ktory ju nechal kym bola teho. A uz Neviem Mozno bola aj ona v decstve tyrana ale toto nemusi byt zacarovany kruh je to volba. Nemam problem takych ludi odsudit. Tiez som zazila monstrum ( otec alkoholik ) a nestala sa zo mna jeho kopia. Najhorsie ked je mama zla a nelubi svoje dieta 😞Ja mam uzasnu maminu dopriala by som taku kazdemu svet by bol lepsi.

kormino
5. feb 2022

@miadikrásne si to napísala o svojej mame.Dúfam,že aj moja dcéra si to.myslí o mne.Máme pekný vzťah,celkove mám pekný život,ale trauma z nešťastného detstva sa so mnou ťahá celý život,a to už mám 50.Niekedy to na mňa príde,že čo som to za človeka,ktorého vlastná matka nemala rada.

tncka
5. feb 2022

@romanovic to bolo vyjadrenie k tomu že sa obechovaju ako kozy. Možno docvakne keď si prečíta a možno nie

0kristina0
5. feb 2022

@sparrows ja nezlahcujem matkino spravanie, aj som to pisala, ze s tym nesuhlasim, len si myslim, ze autorka nepovedala celu pravdu preco sa mama tak sprava

0kristina0
5. feb 2022

@miadi ty mas svoj nazor a ja zase svoj, sama autorka priznala, ze nebola anjelik

asocial
5. feb 2022

@0kristina0 cudujes sa, ze nebola anjelik? Od malicka ziadna laska a podpora rodicov, matka namiesto tojo, aby ju vychovavala, ju nechala s nie prilis idealnym otcom. Chuda dievca. Verim, ze si nedostatok lasky vynahradi vo svojej novej rodine, bude mat stastie na dobreho chlapa. Hrozne toto citat. Autorka, prestrihni kontakty. Uplne. Takychto nepotrebujes vo svojom zivote.

sparrows
5. feb 2022

@0kristina0 myslím, že to, že nebola anjelik, je výsledok jej výchovy. Alebo teda zlyhanej výchovy

miadi
5. feb 2022

@0kristina0 a ty si bola anjelik ? Kazdy v zivote v mladosti urobil par hluposti. A ten kto nie ich zas urobi v strednom veku. Ja tiez nie som svata a mama sa na mna nevybodla v 17ani inokedy. Mame krasny vztah. Autorka aj v 17 potrebovala mamu. Este stale bola dieta na prahu dospelosti. Neviem preco su na nu niektore tak tvrde ale jej matke by sa prepacilo vsetko. Dieta bolo tyrane opustene ale nakoniec si za to moze same? Lebo urobila par zlych krokou? Ublizovala hlavne sebe. . Lebo bola zdeptana z rodiny do ktorej sa narodila. Matku ospravedlnite ze bola zacyklena.. ze toto je jedine co poznala zly otec zly muz.. ale autorka si za to moze sama???? Ze jej matka mà co vycitat? Hluposti puberty??? No dobre tak kazda mame iny nazor. To jej ale nepomoze hladat vinu v sebe a pochopit mamu to uz robi roky ! Pre zmenu by matka mohla chapat ju . Ale ked nechce tak nechce nasilu nic nejde.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
simapett
5. feb 2022

Dievca, viem, ze je to velmi tazke ale vykasli sa na nich. Na otca aj na mamu. Si silna zena, po tomto vsetkom co si zazila by sa uz iny clovek zblaznil. Odstrihni sa, neries viac, neozyvaj sa. Zacni novy zivot. Makaj na sebe. Najdi si nove zaujmy a priatelov. Dokazes ovela viac nez si myslis. Z celeho srdca ti prajem, aby si raz stretla uzasneho muza s ktorym budes stastna. Drz sa a nic si nevycitaj. Hlad dopredu a najma na seba. Si silna!

miadi
5. feb 2022

@kormino to si uz nikdy nepovedz! To svedci o tom co je ona za cloveka nemilovat svoje dieta. Ty si proste len mala smolu. ❤️

kormino
5. feb 2022

@miadi ďakujem za povzbudivé slová ❤️

veronika2606
6. feb 2022

Ach, baby, ktoré ste toto prežívali, alebo prežívate, mne puká srdce, strašne ma mrzí, čo ste museli všetko zniesť v živote 🙏🙏🙏 Autorka, prajem, nech nájdeš svoje životné šťastie ❤️ Si úžasná, so srdcom na správnom mieste ❤️

0kristina0
6. feb 2022

@miadi ukludni sa a radsej citaj co pisem, koncim s tebou diskusiu

makova333
6. feb 2022

@miadi a presne takto ako tvojim prispevkom o 22.53 su zeny stigmatizovane "Co je ona za matku, ze nedojci! "Co je ona za matku ked nema rada svoje dieta" "Co je ona za cloveka, ked nechce deti, karieristka jedna bezcitna" atd. Bez toho, aby sa takito ludia ako ty zamysleli nad tym, co vsetko je za tym. Za tym, ze nema rada svoje dieta (to netvrdim, ze je tak u autorky, ani ze to tak u autorky nie je) moze byt to, ze ju muz agresor znasilnil, mohla mat traumaticke detstvo, moze mat psychicke problemy, mohlo sa dieta pokojne pridat na stranu otca agresora atd. milion veci. Nie kazdy si dokaze pomoct sam, najmä, ak ide o psychicke problemy (nie, vek matky na tom nic nemeni). Bohuzial, takto ako ty reaguju najmä obete resp. je to jedna z reakcii na traumaticke spomienky, ktore nemaju spracovane. Odsudit je take jednoduche...

evkakorcek
30. aug 2022

Bože moje zlato..... Toto je tak keď v rodine zavládne alkohol. A stačí jeden psychicky narušený človek a trpí celá rodina. Ale u vás je viac osôb, ktoré by potrebovali zviazať aspoň na pol roka do kataiky na psychiatrii. Tam by im dali rady....
Nemeň sa! Ostaň silná! Stráž seba a aj sestru.
Co najrýchlejšie sa osamostatniť.
Poznáš takéto niečo? " Bože daj mi POKORU, aby som prijal veci, ktoré nemôžem zmeniť.
ODVAHU, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem.
A MÚDROSŤ, aby som tieto veci od seba odlisil"

Strana
z4