Vaši “dokonalí” muži
Už dlho mám potrebu položiť jednu otázku . Naozaj si myslite , že vaši muži sú super ? Keď niekto založí diskusiu ohľadom problémov v manželstve , 80 percent jej riadite odísť od manžela / priateľa . Nehovorim o tyrani , bitkách a podobne . Ale napríklad : manžel odmieta sex - odíď , manžel mi nepomáha - odíď, manžel písal inej - odíď , manžel mi vynadal - odíď . Vy , čo to vsade radite si uvedomte , že nie je take jednoduché zbaliť sa a nechať niekoľko rokov len tak . Veľa z nich nemá ani kam odísť a možno ani nechce . Preto treba problém riešiť , nie pred ním utekať . A samozrejme máme tu ešte jednu skupinu a tie zasa s radosťou každú pošlú za psychológom / psychiatrom . A vy , milé ženy , čo si myslite , že mate doma manzelov , ktorý by vás NIKDY( ako niektoré píšu ) nepodviedli , tak sa zobuďte ! Poznám xy chlapov , na ktorých by to nikto nepovedal a robia to . Koniec môjho výlevu 😀
@0silvia0 pretože niekedy je zlato mlčať . Keď nemám pri “ ľahších “ problémoch inú radu , ako vyššie spomenuté , radšej sa nevyjadrujem
Tou temnotou som myslela to zmýšľanie, ktoré tu prezentuješ, že keď u teba to nie je dokonale, tak inde to už môže byt len horšie...omyl...
@sissy27 poviem jeden príklad z diskusie - nechce so mnou spávať - odíď od neho . Pritom možno sa to dá riešiť aj inak , napríklad môže byt za tým aj problém s impotenciou … to naozaj len jeden z príkladov som povedala
@lllenuli poznám veľmi veľa ľudí , či už z prace , či osobne priateľstva a teda poviem ti , tu dokonalosť nevidím . Možno sa to niekedy tak zdá , sak nie vždy všetko vie aj ten druhý partner …
Ja sa skôr čudujem, keď si niekto vzťahove problémy rieši bez hlavného aktéra - chlapa, ale zato s modrým kurnikom. Treba to riešiť priamo s chlapom, prípadne s blízkou rodinou, ktorí poznajú okolnosti, lebo tu človek fakt dostane fasa rady že rozíd sa, odíď, psychiater a podobne 🙈
@taskataska ešte raz , hovorím a “ľahších “ problémoch , nie že ponižuje , neprispieva , podvádza …
@basska_b konečne niekto , kto pochopil , čo som chcela povedať ❤️
@viestta k psychológovi sa chodí s tým , že manzel nepomaha v domácnosti ?
Ved pokracuj v anonymnej osvete zenam, ktore prispievaju a radia odist. Toto nie je terapeuticky web odbornicok na vztahy, ale stranka pre bezne zeny. Tak hadam, ked sem niekto hodi do eteru svoj manzelsky/partnersky problem, tak ocakava nazory realnych zien. Ak by chcel nazor odbornika na vztahy, tak sa obrati hned na neho.
Ale apeluj radsej na zakladatelky tem, nech pisu do otazky podmienku, ze poradte co so vztahom, ale neradte rozchod/rozvod.
@taskataska keď si prečítaš môj úvodný príspevok , tak pochopíš . Netreba citát len polovicu
@0silvia0 veď práve je zbytočne aj písať , keď 80 percent z vás nemá inú radu 🤦♀️
ziadna zena sa nerozvedie len tak z pleziru. Na kvalitny vztah treba kvalitne zaklady. Vela zien vyrastalo v rodinach, kde manzelia ostavali spolu z ekonomickych alebo inych dovodov a v dospelosti si vyberali partnerov podla vzorov prebratych z vlastnej rodiny. Tie co radia rozvody su zeny, ktore bud vyrastali v dobre fungujucich rodinach a vedia, ako to ma vyzerat alebo su rozvedene a zistili, ze zit sa da ovela lepsie bez tej dusivej atmosfery v zle fungujucej rodine.
Je tu jedna čerstvá diskusia na tému “odmieta sex”, neviem či myslíš práve tú. Tam to nie je len o odmietaní sexu, tam je to o dlhodobom nezáujme o partnerku. Impotencia? Nuž ak chlapovi nevadí, že nebude mať sex, tak nech nejde k lekárovi, ale nech nenúti ženu trpieť. Môže jej to vynahradiť inak, spôsobov je dosť. Ale jeho NIEKOĽKO ROKOV nezaujíma, že jeho partnerka nebola uspokojená. Si predstav, že tvoj muž miluje rezne, ale tebe vadí trojobal, takže mu ich nikdy nespravíš, nedovolíš mu ich ani objednať v reštike (lebo to by bola nevera) a vôbec ťa nezaujíma, že tvojmu mužovi chýbajú a smutne spomína na ich chuť… to by si mu ako milujúca partnerka urobila? To je podľa teba láska?
Tak napis dobru radu tejto anonymke do tejto diskusie, som zvedava, co poradis:
https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/priatel-nechce-sex-3/?scrollto=last
Ale no ženy , však sa len normalne opýtala 😅
Jasne že žiaden chlap nieje dokonalý, ani ten môj nieje perfektný , tiež ho mam obcas chuť poslať do teplých krajín , ale vybrala som si ho, pretože je to to najlepšie , čo ma v živote stretlo… A potom , kto ma tu chybu že nema žiadnu chybu ? 🧐
@mirkaandrej presne
A teraz chces pocut od vsetkych ze "dobre, uz sa poucime a nebudeme" ci?

@mabenn ja nechcem pocut o vás nič , ale tak sloboda slova snáď ešte funguje , či ?
Nieco sa ti stalo? Zly den? Niekto ta nastval? Potrebujes pocit spoluucasti?

@mabenn už vyššie som písala na podobnú otázku
Ja take diskusie ignorujem v jednej som sa snazila pomoct a aj tak to nedopadlo jednoducho take zeny na 99% nechcu to zmenit a vyriesit problem keby chceli riesia to s polovickou a nie na modrom koniku kde si ta druha strana neprecita (pokial im nechcu poslat odkaz na diskusiu 😂). A jedine, co tym chcu dosiahnut je utvrdit sa ze oni su dooonale a chyba je na muzovi, co sa im aj dari tymi radami - odid.
@gdpr vidíš , to má nenapadlo 😀, možno je to tak. Každopádne si majú problémy riešiť s konkrétnym človekom , nie na koňovi , kde ju pošlú za psychológom alebo sudkyňou 😀
kazda mame latku tolerancie niekde inde. ja som tu jedna z tych, ktore radia nielen doma konverzovat, ale aj manzelsku poradnu, psychologa, sexuologa, atd. sama som v dlhorocnom manzelstve a som zastancom riesenia problemov a nie utekania pred nimi. Ale! urcite by som neodtolerovala neveru, ani nadavky, ani ignoraciu zo strany muza, ani vydelovanie penazi, ani nedostatok sexu. a moj muz to vsetko vie. sme rovnocenni partneri. netvrdim, ze zo vztahu treba utekat, ale nechat si srat na hlavu a tolerovat kvoli detom to vsetko, co su schopne roky zeny tolerovat je uz cez. chlap si nikdy taku zenu vazit nebude, po ktorej moze slapat
Autorka: Dobre tak ako by si poradila fiktivnej osobe ked sem napise temu (pokojne to moze byt aj ina tema, ale toto som tu kedysi davnejsie citala), ze muz s nou nechce spat. Ona nema nadvahu, stara sa o seba. Skusala sa s nim o tom proozpravat, on odmieta na tuto temu komunikovat. Lekara navstivit nechce lebo "on problem nema". Co jej teda poradit (v uvode pytala radu)?
@matkahelka samozrejme súhlasím , veľa veci sa da riešiť inak ako rozvodom .

Milá autorka, porozprávaj nám o tom, prečo zostávať s niekým, s kým nie je žena šťastná, ubližuje jej svojim správaním k nej, neváži si ju, má ju len ako slúžku 😃 prečo by mali spolu zostávať ľudia, ktorí nefungujú ako partneri, nemajú jeden v druhom oporu, nepomáhajú si navzájom?
Úplne stačí jeden jediný relevantný dôvod, lebo ja naozaj taký nepoznám.
Samozrejme každému vyhovuje niečo iné a to je úplne v poriadku, ale ak raz človek nie je šťastný s partnerom a viac sa trápi ako teší v tom vzťahu, tak určite je na mieste vyhľadať odbornú pomoc a keď ani to nepomôže tak to ukončiť. Alebo trpieť po zvyšok života 🤷♀️
Ty si si tiež vybrala svoju cestu, tak nech si aj ostatní vyberú svoju.