icon

Váži si ma?

kliksem
26. dec 2013

Neviem či sa chcem len vyrozprávať, alebo aj poradiť...Mám dve deti z predchadzajúceho desať ročného vzťahu a priateľ má dve deti z predchádzajúcich dvoch manželstiev a jedno máme spoločné.A čo ma vlastne trápi? Mám taký pocit akoby bol priateľ so mnou len z nudy.Obidve ženy si vzal ešte v tehotenstve-so mnou svadbu odmieta, že sa poznáme krátko.Otehotnela som po mesiaci nášho vzťahu...Ale na druhej strane mi vraví ako ma strašne ľúbi a nechce stratiť a mňa si nedá nikomu...Mňa ale strašne zraňuje prečo akurát náš spoločný syn sa musel narodiť do nemanželského zväzku.Druhé vec čo ma trápi je tá, že spolu nebývame ale bývame dva metre od seba.V práci je dosť dlho kým sa doma osprchuje je aj 18.00 hodín kým príde a keďže skoro vstáva tak o tej 19.30 väčšinu odchádza domov spať.U mňa by mohol spať aj tu spáva ale len cez víkendy alebo dovolenku.Prečo akurát pri mne sa vyhýba otcovských povinností a spí si domka v kľude kým pri oboch ženách bol s nimi a s bábätkami, mal v tej dobe dôležitejšiu funkciu a vstával nevyspatý a vtedy mu to nevadilo.Prečo len pri mne má rád svoje pohodlie? Keď príde víkend tak odíde okolo šiestej ráno od nás preč a akolo 12-13 hodine sa ozve a príde....Medzitým chodí na pivo do krčmy.Nechodí opilý, to nie...Ale vysedáva tam každý deň a nevie si ju odpustiť ani len cez víkend.Cez týždeň chodí na pivo po práci s kolegami.Dokonca na štedrý deň mi povedal, že pôjde na jedno pivo a akurát ako naschvál v ten deň prišiel pripitý...Mám pocit z nášho vzťahu ako keby sme mu chýbali len vtedy kedy to jemu vyhovuje, alebo kedy sa doma nudí-býva s mamou a nemajú 100% vzťah.Trápim sa a zraňuje ma jeho správanie.Stále mám pocit, že som tá menejcenná osoba on to nechápe.Rozprávame sa spolu, vysvetľujem mu čo ma trápi, ale len sľúbi že sa to zmení a nič.Zas ráno odíde a na obed príde.Koľkokrát nestihnem ani obchod keď je maličký zlý a len plače...

bosoriak
26. dec 2013

@digysa
kliksem @hanuska148 žial, otehotnela som cez ochranu.
Dnes o 14:35 • 3 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

digysa
26. dec 2013

Tak to je pruser, ze otehotnela cez ochranu............ Takze odpoved na otazku preco otehotnela som dostala- bola to nehoda.

Ostatne myslienky v mojom prechadzajucom prisevku vsak platia.... Treba zmenit podmienky vztahu.

argyro
26. dec 2013

Načo vôbec riešiť že otehotnela? Dá sa to ešte nejako ovplyvniť? Niekto si sem príde po radu a vy ho najskôr dodrbete za to, čo urobil v minulosti? Koniec toto.

bosoriak
26. dec 2013

@kliksem
Niekedy je dobre pozriet sa na to zo strany druheho cloveka. Otehotnela si neplanovane, po mesiaci chodenia. Mas chlapa, ktory uz dve manzelky mal. Nesudim - v dnesnej dobe, ked je sobasny list len zdrap papiera a rozvod trva kratsie nez nakup v obchode (ak sa manzelia dohodnu samozrejme). Z tohto pohladu je to pre mna irelevantne.Radsej nech je sam, nez ako zit v nestastnom vztahu.

Ze sa svojim detom nevenuje, lebo su daleko, to by som videla ako varovny prst. Ale opat - my nepozname podrobnosti, nevieme, ci mu jeho byvale vobec umoznuju sa s detmi stretnut. Pises, ze tvojim detom sa venuje. Akurat citis, ze pre neho nie ste na prvom mieste. V tomto pripade ale musim suhlasit s @digysa - pravdepodobne na tom prvom mieste ani nebudes. Aby sme sa chapali, ja to nevidim ako obrovsku prekazku. Podla mna sa da po dohode oboch takto zit. Nebude to sice ten "klasicky" model, ale dat sa to da. Normalne je to, co vyhovuje vam dvom. Ber to trochu aj z jeho strany, co ak ho obe byvale osklbali, nechali si od neho spravit dieta a potom ho odkopli? Co ak uz bol dvakrat v zivote zraneny tak, ze uz sa jednoducho boji ist do toho znovu naplno? Obdivujem vsetky prispievatelky, ktore smahom ruky odsudia cloveka a nevedia o nom ani prd, akurat par riadkov tu na fore.

Pises, ze nechce postrazit maleho, dava ho k babke. A ja sa pytam, je to az take strasne? Babka ho pravdepodobne lubi, tvoj priatel nechce byt s malym dietatom sam. Je lepsie aby bol s nervoznym otcom, nez s babkou?
A este dobra rada - ak chces, aby muz nieco urobil, musis mu to povedat. Cakas na to, kym si nieco domysli a ponukne alebo urobi sam, pritom sa akurat zbytocne stresujes. Muzi si nedomyslaju, muzi konaju.

Cele je to o vasej dohode. Ty si musis rozmysliet, co od neho chces a on ti musi povedat, ci je schopny a ochotny ti to dat.
Vela stastia.

dorotea2
26. dec 2013

@digysa Písala to, že otehotnela cez ochranu. Celkovo deviaty príspevok zvrchu.
@kliksem no ja to môžem osrať.... Niekto sa snaží pekných pár rokov otehotnieť a nič a niekto otehotnie cez ochranu!!! Pardón za nekultivované vyjadrovanie, ale nedá sa mi ináč 😀 A nie, neváži si ťa. Ale ty ho máš asi veľmi rada keď ho ešte obhajuješ. Čiže asi ti tu môžme písať čokoľvek a bude to zbytočné. Ale prosím ťa, pokiaľ zložíš ružové okuliare, zabezpeč si lepšiu ochranu 😉

charaka
26. dec 2013

Necitam si vsetko, ale prve co mi napadlo po precitani prispevku bolo, ze ten chlap zije dvojaky zivot a ma snad este jednu milenku...

llenkapettko
26. dec 2013

Podľa mňa je to pekný chmulo..

kliksem
autor
26. dec 2013

@dorotea2 Napísala som na jeho obhajobu len toľko, že keď je s nami tak sa venuje na 100%.Myslela som to tak, že keď už tu teda je tak neleží, alebo nepozerá správy.Proste nachystá aj na kúpanie, aj sa naučí s dcérou, dá do pyžamka.Keby bol proste zlý človek úplne tak s ním nie som a pošlem ho k vode.Tu ide len o to, že stále žije svoju "slobodu".Že ho netrclo ešte sa ma opýtať, či nechcem ísť na kávu aj ja niekam.

kliksem
autor
26. dec 2013

@sue
@pflegerin .Nežijeme spolu preto, že u mamy majú len jednoizbový byt a ja mám jednu izbu spolu s de´tmi keďže bývam s rodičmi.Riešime spoločné bývanie, ale pokým to bude aktuálne-prístavba až v lete tak ma proste trápi, že teraz uteká preč od nás.

kliksem
autor
26. dec 2013

@seemani ja som rada za všetky odpovede.povedal mi, že sa tu necíti dobre, nakoľko bývam s rodičmi, že mu je trápne ísť na záchod a tak...Ale že ja k nemu môžem ísť spať aj keď má ísť na druhý deň do roboty.Ja som u neho naposledy spala pokým som nemala ešte spoločné dieťa.

kliksem
autor
26. dec 2013

@rebeka7501 My sa poznáme už od detských čias a chcel ma už dávno, ešte než bol druhýkrát ženatý.Odmietla som ho, ja som si našla muža s ktorým mám dcérky, on sa oženil.Ja som sa rozišla s mužom vrátila sa domov a on už bol dva roky rozvedný.Stretli sme sa viackrát, preskočila iskra a ako píšem, on nie je zlý, aj nám kúpi čo treba, na malého mi platí aj ke´d súd máme až v januári.Mňa len mrzí, že svojim dvom manželkám doprial manželstvo, vstávanie deťom aj keď ráno šiel do práce a mňa má v tomto na háku, veď sprostá sa postará ako vy píšete....

kliksem
autor
26. dec 2013

@bosoriak krásne napísaný príspevok.ja to takto nejak tiež chápem, ale stále mi nejde do hlavy prečo sa nevie premôct ked mi vraví, ako ma lubi a mňa už nechce stratiť.o malého sa bojí starat sám to je pravda.stále plače, trápia ho koliky a vygrckáva mlieko.svoje predchadzajúce deti si neužil lebo pri prvej bol moc mladý a pri druhom bol viac v práci ako doma

kliksem
autor
26. dec 2013

@dorotea2 oehotnela som cez kondom a teraz začínam s antikoncepčnými tabletkami.

namornicka
26. dec 2013

@kliksem Prosím ťa len žiadna prístavba. Pekne samostatne trochu ďalej od rodinky. A ku komu ste to vlastne chceli/chcete pristavovať? K Vašim kde sa mladý pán necíti dobre alebo k jeho mame s ktorou nemá 100% vzdťah? Aby si si nenašila na seba ďalšiu búdu...

kliksem
autor
26. dec 2013

@namornicka no to je dobrá otázka...ešte nevieme na jar sme sa chceli rozhodnúť a v lete pristaviť.žiaľ musíme vybrať jednu možnosť, lebo na pozemok peńazí niet

rebeka7501
26. dec 2013

@kliksem možno je len znechutený zo žien (zlé skúsenosti), dajte tomu čas, nič na silu nie je dobré. držím palce.

bosoriak
26. dec 2013

@kliksem Ja si myslim, ze vo vztahu by sa clovek nemal premahat. Lubi ta? Prejavuje to? Citis to z neho? Ak ano, netlac na pilu. Ty sama jedina vies, ako to je v skutocnosti. Ty a on, nikto iny nema pravo sudit vas vztah. Mam pocit, ze sa ti len nepaci to netradicne spoluzitie, mozno ti okolie naznacuje, ze to nie je podla ich predstav. Ale na okolie sa mozes vytoto. 🙂

No a pristavba ano, ale samostatna a oddelena co najviac. Tak sa to potom da. Lepsie, nez zit v prenajme.

maria1989
26. dec 2013

@digysa nemyslela som konkrétne ju 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mima4
26. dec 2013

@kliksem
z toho čo si napísala si myslím, že s ním nikdy nebudeš štastná. Ak si mu povedala, čo ťa trápi a on ťa odfajčil, že u vás sa mu nepáči, tak asi mu až tak velmi na tebe nezáleží.
Neviem, či je dobrý nápad chcieť s ním uzavrieť manželstvo a zbytočne príjimať voči nemu závazky. Vieš, manželstvo je slub na celý život, a aj akceptácia jeho myslenia, povahy, správania sa takého aky je TERAZ. Ist do manzelstva by nemalo byť len pre prestíž, alebo snahu zakryť, že máš tri deti s dvoma priatelmi... a že ludia sa budu na teba nepekne pozerat.
Velmi si veci zvazuj a maj naroky na priatela. Komunikuj s nim o tom, čo citis, čo citi on...a ako vobec si predstavujete spolocnu buducnost.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
svetluska82
26. dec 2013

@kliksem a co tak skusit ist spolu byvat niekde do podnajmu? Tam zistis, ci ho ta starostlivost o deti neprejde.......Ak odmietne, tak mas jasno.......chce volnost a nezavazny vztah.... 😅

kliksem
autor
27. dec 2013

@tanapeta on sám nezažil kompletnú rodinu.nemal nikdy otca.žil s matkou ktorá bola viac v práci ako doma a s babkou.Aj ja si myslím, že všetko pramení z nejakého podnetu.Rozhodla som sa netlačiť na pílu, dať mu čas aby zistil, že som iná ako tie predtým.Môžem byť rada , že keď už sa venuje tak pekne.Nenadáva nám, neponižuje ako to prežívajú iné ženy.Už len kvôli deťom sa nehádať.Každý chlap potrebuje aj trošku slobody.Súhlasil s tým, že víkendy bude s nami a na žiadne pivo nepôjde.Ostali mu len pivečká s kolegovcami cez týždeň.Ak sa bude chcieť zmeniť je to jedno plus, ak nedodrží to, čo sľúbil......hádam sa zmení.Ďakujem všetkým

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
oslo1
27. dec 2013

Autorka, drzim ti palce,

bohuzial to tak vyzera, ze budes slobodna mamicka 3 deti.
Ja mam priatela, je tu uz pomaly nastahovany a chce so mnou travit kazdu volnu chvilku, lebo som sucastou jeho zivota.
Tvoj priatel ta ma na haku, pride, ked ma potrebu, inak chlasta s kamaratmi a uziva si single zivota, vsak o zavazky sa mu niekto postara. Prestan ho uz ospravedlnovat, keby chcel, tak by tam uz s vami byval, alebo by ponukol nejake riesenie, takto sa bude iba na tvojom chrbate viezt, no ziadna vyhra, takeho chlapa by som nechcela.

katasa
27. dec 2013

Preč, preč, preč!!!

sue
27. dec 2013

@kliksem po tom čo si napísala Ty teraz chápem aj toho muža 😒 neľútostivá situácia 😒 keďže ste spolu ale nikdy nežili, neodporúčala by som pristavovať k tvojim rodičom alebo k jeho mame. Choďte aspoň načas spolu do prenájmu. Vykašlite sa na to, že vyhadzujete peniaze a vyskúšajte spolu žiť...potom uvidíte... lebo pristavovať k staršej generácii a potom sa tam sťahovať...no...nedobré...
...ale toto čo si napísala, nečudujem sa mu, že nejde k tebe a trom deťom do jednej izby :( veď to je na palicu... riešte to spoločné bývanie samostatné čo najskôr...držím palce !!§

svetluska82
27. dec 2013

@kliksem no drzim palce, nebolo by mozno odveci sa zamysliet aj nad tým, co bolo pricinou manželových rozvodov.........Ci mal len smolu na partnerky, alebo sam bol pricinou 😖

digysa
27. dec 2013

@kliksem Zelam vela stastia

borkavan
30. dec 2013

@kliksem veľmi súhlasím s @macamac . Koľkí by chceli takýto vzťah. Len pri tebe má ešte aj sex, čo pri matke nemá, alebo pritúlenia sa... chápeš.
Toto nie je vzťah. Ani randenie. Len si berie od každej čo chce a nič nedáva.
Máš na viac. Daj mu ultimátum, buď začne byť full-time rodič, partner alebo ho kopni do riti a požiadaj o výživné, keby nechcel platiť.

Začni si veriť, že máš naviac ako na takéhoto chlapa čo vlastne má všetko a žije si jak v hoteli aj u teba, aj u mami a ešte aj každý deň do krčmy ide. Jaaaaj aký život. Toto ti naozaj nevadí? Toto je naozaj vzťah????? NIE JE a nikdy nebol.