icon

Vážte si svoje svokry

16. júl 2021

Dievčatá , mne len nedá , keď si čítam príspevky . Vážte si svoje svokry a buďte rady , že ich máte 🙂 alebo
Im nebyvajte v ich dome a odpracte sa , keď na ne toľké nadavate . Ja sa ani nečudujem , že vás tie svokry nemusia a synovia sa k svojim mamám stále utiekajú, keď sa vy správate ako fúrie . Nadavate na nich, že Vám lezú do súkromí , ale pritom vy ste sa dotrepali do ich domovov. Žiarlivé na to , že ich majú synovia rady a vaše deti tiež. Otras . Ja mám uzasnu svokricku , nápomocnu, tiež sme u nich istý čas s manželom bývali a nebol jediný problém . A to teda moj manžel nie je mamickar, keby je na ňom, nezavolá jej ako je rok dlhy a chodíme za nimi na moje pohnútky. Môžem svokre zavolat o polnoci a je schopná mi pomôcť. Deti ju majú rada , rady u nej trávia čas wow a predstavte si ,že to je úplne super . Želala by som každej jednej z vás , aby ste mali takéto vzťahy a prestali na mamy svojich synov nadávať . Ale to by ste mali začať od seba a nebyť žiarlivé fúrie , ktoré žiarlia ešte aj na to , že detičky sú rady so svojou babkou 🙂 mier vo vašej duši 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
janka_23
16. júl 2021

Ešte že máme túto anonymitu internetu, kde si každý môže riešiť svoje komplexy, navazat sa do iných a honit si svoje ego 🤦🏼‍♀️ nebolo by diskusie, ktorá by neskončila urážkami. Trochu tolerancie medzi ľuďmi by naozaj nezaškodilo. Svet nie je iba čiernobiely a život píše rôzne príbehy. Takže tebe milá anonymka gratulujem k úžasnej svokre, ale nie vždy to tak je a nie vždy musí byť vina na strane ženy, ktorá sa tu sťažuje na svoju svokru. Takže treba mať aj trochu pochopenia, že nie každý lieta na ružovom oblaku ako ty a sú medzi nami ľudia, ktori majú skutočne ťažký osud. A prepáč, ale ty nemáš ani najmenšie právo hovoriť ľuďom koho, prečo a začo si majú vážiť. Myslím, že každý človek so zdravym rozumom to dokáže posúdiť aj sam

alaguema
16. júl 2021

tá osoba nenapísala sladkobôľny naivný návod na život v ktorom sa apeluje na toleranciu aby sa nakoniec sama uchýlila k nadávkam. Tam vidieť aká plytká je tvoja morálka o ktorej tu pokrytecky básniš. Nezaslúšiš si nič iné, než to, čo v reakciách dostávaš.

cica8
16. júl 2021

@marca12 aj nevesty!

mirage
16. júl 2021

@21oktober tak toto je velmi zvlastne. Vziat si brata svojho zosnuleho muza. Creepy.

cica8
16. júl 2021

@viestta ja mam tiež vynikajúcu svokru, zlého slová na ňu nemôžem povedať! A autorka ma pravdu, keď sa vám nepáči, neoxidujte jej v dome,

viestta
Odpoveď bola odstránená
janka_23
16. júl 2021

@cica8 vela ľudí ma viacgeneracne domy tak prečo by tam nemohli bývať spolu? Samozrejme treba vzájomný rešpekt a toleranciu. To ze niekto býva u svokry neznamená ze ta ma pravo hrabat sa im vo veciach a zasahovať do súkromia.

magnetk
16. júl 2021

nie každa ma také štaštie. Sú aj nechcené nevesty a tie to v rodine nemajú potom ľahké. Aj keby sa neviem ako snažili. Mnohé vtipy na svokry sú žiaľ v niektorých rodinách aj reálne. Je pekné, že vy máte dobrú svokru a si rozumiete. Je dobré ak rodina drží spolu. Ale žiaľ všade to tak nefunguje. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
nttnnt
16. júl 2021

srdecne gratulujeme a posielame magnetku :D :D..je to sice super ale to aku ty mas svokru to je hadam zazrak na pockanie ja tiez nemam zlu ale vzdy ked tam dojdeme musi frknut nieco co mi zdvihne tlak co uz som sa naucila si pomyslet svoje a neriesit jej blabla..

21oktober
16. júl 2021

@number19 u mňa je to také komplikované , už som to tu raz písala , je to celé neštandartné . A áno chémia tam bola, potom nebola a zas bola . Proste tak na jeden zlý román .

beata_k
Odpoveď bola odstránená
podmostom
16. júl 2021

Ja si svoju svokru vážim a záleží mi na jej pohode a psychickom zdraví. Preto bývam od nej 250 kilometrov ďaleko.

abigail88
16. júl 2021

Mne moja svokra povedala tyzden po svadbe, ze podvadzam jej syna. Preplakala som kvoli nej celu svadobnu cestu. To som v zivote ani nepobozkala ineho muza ako svojho manzela, nikdy sa mi zato ani neospravedlnila. A dalsich x veci kvoli ktorym mi ublizila a potom sa tvarila, ze nic....a neprejde den, co by mi nieco neskritizovala, pritom sa k nej vzdy spravam slusne a pomaham jej, ale jasne my nevesty sme zle : (

jackie17
16. júl 2021

@21oktober takýto príbeh mame v okolí. A je z nich skvelý pár.

mamusa34
17. júl 2021

@podmostom 😂😂

parvinka0001
17. júl 2021

Kolko krat do dna si ju mam vazit 😁

17alisha
17. júl 2021

U nas je opacny problem, svokrovci ani nasi nemaju zaujem sa starat. Ked chceme volny vecer od deti, tak tomu predchadza tyzden vyhovoriek, preco ich nemozu strazit, ze im treba na nakup a upratovat a varit a su unaveni a nevladzu. Cez prazdniny platime tabory, lebo babky a dedovia nie su ochotni strazit deti. Moji rodicia ziju vo vedlajsej dedine a u nas boli naposledy pred dvomi rokmi. Im sa totiz nechce. A to im ponukneme, ze ich odvezieme a privezieme. Svokrovci byvaju 6 kilometrov od nas. Ale zamknu sa v bute, povypinaju telefony a tvaria sa, ze nie su doma. Tak prosim, dajte mi navod, ako ich presvedcit, aby sa zacali starat.

number19
17. júl 2021

@21oktober Zaujimave, ved aspon trochu rozpis...mna taketo zivotne pribehy velmi zaujimaju...

misatko89
17. júl 2021

Ja som skusala..bola som u nich 5 minut co ma dosiel zoznamit a hosila po mne mokru handru s ktorou upratovala..a rok neskor mi povedala,ze nemozem sediet na jej gauci pokial sa nezoberieme..sme spolu 11 rokov zobraty niesme mame 2 deti..ked sa prva narodila byvali sme tam cca 3 mesiace kupili sme dom tak sme ho potrebovali trosku porobit tym,ze byva na dome som si myslela,ze problem nebude..ohovarala ma,ze nechavam dieta špinavé a aj kociar spinavy..pritom som ho vzdy z prechadzky tak drhla,jej vadilo,ze mala jedla rozok alebo kukur.chrumky v kociku..to bola pre nu spina ci na ustach,na veciach a na kočari..bola zima isla sa s nou raz prejsť a hovorila pekne mi ju oblec pozeram na ňu ved aj tak ide do fusaku a este aj nanoznik som davala..nikdy spinava von nešla..a co ma dorazilo uplne mala som poradnu alebo nieco tak ja vychystana,ze idem dat malu do kocika dojdem von kocar len v konstrukcii a ona mi ho cely oprala jej odpoved chcela som aby bola v cistom..
A to,ze ma poohavarala.po dedine to uz ani nespominam a to ma ani nepoznala bola som s nim cca pol roka,ze co som za farizejku,ku..,pi... a ine

barboraalexej
17. júl 2021

Ja len taky detail z textu "..... a prestali na mami svojich synov nadávať".... Mama môjho syna som ja a na seba nenadávam 😂😂😂

jana_eyre_2
17. júl 2021

Och, ako ja nemám rada zovseobecnovanie.. tak ako žena nemusí byt statusom svokra úžasnou zenou, nemusí byť ani nevesta tou zlou a naopak to tá nenapadlo?

Na svete je 7miliard ľudí a to je 7miliard osudov a pováh, takže to že ty máš dobru svokru neznamená, že ju majú všetky..
Ani ja nemám zlu svokru, aj keď mala by som jej čo oprávnene vyčítať (asi aj ona mne) ale teraz sa nebudem tváriť že každá žena má byť spokojná s tým čo má, lebo ja mám ok svokru.. načo sú dobré takéto diskusie..

tatiana1329
17. júl 2021

Je sice krasne ze ty mas taku svokru, no vela z nas to stastie nema. Ja nebyvam u svokry, nikdy som ani nebyvala, muz nie je mamickar a predsa ju nemusim, dokonca ani muz s nou nejako neni v kontakte, tiez si mysli svoje. On je v kontakte skorej s jeho tatkom. Moja svokra bola fajn do isteho momentu, kde to cele bohuzial ona pokazila a uz to bolo len horsie a horsie. Potom sme to pokazili obe a rok som ju nevidela. Momentalne tam chodime minimalne (ani muzovi sa nechce), ja ju akceptujem ako matku mojho manzela a babku mojich deti, ale tam to aj konci. O deti sa nezaujima, deti k nej nechcu chodit a nutit ich nechceme. Nemaju s nou vztah a ak tam aj prideme moc si ich nevsima. Vytiahne im hracky a necha ich nech sa sami hraju, alebo im pusti telku. Moji rodicia su zase presny opak vo vsetkom. Detom casto nieco kupia len tak(to svokra neurobi, kupuje len na sviatok a aj tie zabuda a musime jej pripominat alebo nam len nakaze aby sme nieco kupili), hraju sa s nimi, vselico s nimi vymyslaju, vsade kam mozu ich vezmu zo sebou, kreslia si spolu, hraju sa hry a podobne.
Moja kamaratka ma zase taku svokru ako pises ty. A strasne jej ju zavidim, ale jej ju aj zelam. Vela krat som jej to povedala ze jej ju zavidim a ona je za nu rada, maju krasny vztah.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
21oktober
17. júl 2021

@number19 napíšem iba tak skrátene .
Traja bratia , teda brat č. 1 , brat č.2 a brat č. 3. Chodila som s bratom č. 2 asi rok , rozišli sme sa , ja som však zistila že som tehotná , avšak brat č. 2 už bol zahraničí a o to aby riešil situáciu nejavil záujem . Medzitým som stretla brata č. 1 , ktorého som poznala a ten mi povedal po veľmi krátkej dobe nech si ho vezmem. Bola som mladá, tehotná a veľmi zúfalá , nedokončená škola, tak som si ho zobrala. Ako úplne na hlavu , ja viem ale hoci to znie nepochopiteľne , nič lepšie som urobiť nemohla . Bol z neho nesmierne dobrý , láskavý , zodpovedný a milujúci manžel . Po 13 rokoch manželstva však zomrel na rakovinu pankreasu, zostala som sama s dvomi deťmi , mladá 33 ročná vdova. Medzitým sa vrátil brat č. 2 zo zahraničia, mal jeden dva nevydarené vzťahy, po smrti brata mi pomáhal okolo domu , akosi sa to medzi nami obnovilo a zobrali sme sa . Sme spolu tento rok už 13 rok.

hamillka
17. júl 2021

Čo sa týka bývania so svokrom/svokrou, už nikdy v živote by som nespravila to čo som spravila pred troma rokmi. Keď som sa spoznala s mojím už teraz manželom, v tom čase ostal so svokrom sám vo veľkom dome, nechcel ho nechať samého, a ja hlúpa som si povedala, že dobre, ustúpim a prisťahujem sa. Doteraz to ľutujem!

leyla1675
17. júl 2021

...... Odveci. Píšeš akokeby ma byt každá svokra rovnaká ako tvoja... Dobrá... Žiarlivé fúrie? Keby máš doma mamičkara tak tiež žiarliš ale nemáš. Niesom si istá ci toto nepíše skôr už nejaká svokra 😁 jedine scim súhlasím je ze keď neveste vadí svokra tak sa proste odsťahovať.

leyla1675
17. júl 2021

Aha takže keď niekto býva u svokry tak svokra ma väčšie právo kúpať jej dieťa a vychovávať ako jeho matka?

catherine87
17. júl 2021

Mne moja svokra povedala, ze nie som taka nevesta aku by chcela. Ked sa nam narodila dcera povedala, ze ona pride iba vtedy k nej, ked bude chciet. Ok. Mala ma rok. Kocikovala ju asi 5x. Som jej dobra iba na vybavenie lekarov a podobne. Takze priznavam nemam ju rada.