Vedeli by ste žiť bez práce?
Vedeli by ste žiť bez práce? Keby ste vyhrali alebo zdedili viacej peňazí odišli by ste z práce?
Urcite by som robila nieco,ale urcite by to nebola praca na plny uvazok so striktnou pracovnou dobou.
Bez zamestnania ano. Bez prace nie.
Jasne. Co by nie. Robila by som xy veci,kt bavia... a mohla s nimi tiez nieco zarobit alebo aj nic...lebo by mi to bolo jedno. :D
Vydrzala som pol roka. Nie, nevedela.
Zalezalo by od toho, ze o akej sume sa bavime. Lebo je rozdiel milion, za ktory si v BA mozno kupis dom a rozdiel 100 milionov, z ktorych uz vies urobit co si zmyslis. Ja by som do aktualnej prace chodit prestala, venovala by som sa dobrovolnictvu alebo niecomu takemuto zmysluplnemu. A nepotrebovala by som sa stresovat, ze co sa stane, aky klient odide, koho vyhodia a ci dostanem vyplatu. Snazila by som sa byt uzitocna tam, kde by bolo treba a nemuseli by ma zaplatit.
Zamestnanie sa v mnohych pripadoch nerovna praca.
Bez zamestnania ano, bez prace nie.
určite odišla, prečo by sa dobrovoľne mala týrať chodením do roboty na siedmu a tráviť v nej celý deň, keď by som mohla robiť veci, ktoré má napĺňajú, cestovať a iné, nevidím dôvod, pri získaní väčšieho obnosu peňazí by som ich investovala a konečne žila život aký chcem
Urcite si to predstavit viem, zit bez neustaleho tlaku, ci zarobim dost, aby som sa mala fajn, musi byt skvele. Prave par dni dozadu som pri pozerani relacie o starych ludoch snivala, ze keby som sa nemusela starat o zivobytie, venovala by som cast casu prave im, pretoze spolocnost na nich zabuda, a pritom su fakt vdacni za kazdu drobnu pozornost, zorganizovanie nejakeho podujatia, jednoduchej hry...
Jasné, že vedela. Mám veľa záľub, koníčkov, žijem v malej dedine, roboty okolo domu, záhrady. Deti by som si nechala na domácom vzdelávaní a viac chovala zvierat a pestovala. Krásna predstava 🤩
Mna moja praca bavi a teda by som doma neostala. A to mam aj dost roznych konickov, ale viem, ze by mi praca chybala.
Áno, momentálne túžim po tom aby som len v posteli ležala a spala
Ak by som mala tak veľa peňazí, že by som mohla cestovať a spoznávať svet a hlavne ak by som mala s kým cestovať tak áno, samú by ma to nebavilo, to by som radšej chodila do práce. Ja som spoločenský typ a veľmi rada chodím po výletoch a dovolenkach, ak by som mala toľko peňazí, že by som mohla chodiť kam chcem a stále niečo vymýšľať ani na sekundu by som neváhala, ak by som mala ale len toľko, že by mi to postačilo na kľudný život do smrti s jednou dovolenkou ročne a musela by som čas tráviť doma, tak by ma to nebavilo a chcela by som radšej chodiť do práce.
Nie, som človek ktorý potrebuje robiť, tvoriť, .. do prace som nastúpila hneď keď dcéra dovrsila 3r a nešpekulovala som ešte ostať doma další rok napr., Občas pohundrem, občas sú dni kedy sa mi fakt nechce ale aj počas rodičovskej (6r doma) som si okrem bežných domácich prác našla hobby a potrebovala som sa realizovať.
Praca ma bavi, ale prestala by som ju robit, aby som ziskala vacsiu casovu flexibilitu. A asi by to bola kombinacia cestovania a dobrovolnictva. Ale to uz uvazujem v pripade veeeelkych penazi. Zazila som cestovanie, kde jedinou starostou bolo, kde sa najblizsie najem a kde budem spat po presune. A vtedy prisli momenty, kedy som vnimala, ze by som potrebovala nieco robit/budovat pre buducnost. A v urcitom momente aj tie stale presuny zacinaju byt stereotypom. Takze nieco by som chcela aj robit, ale nie klasicky 5 dni v tyzdni.
Hned na druhy den by som dala vypoved 🙊🫣
samozrejme👌 Ráno cvičenie s trénerom, fyzioterapeutk, potom bazén, raňajky... potom obed, najlepšie japonská (ázijská, francúzska, indická) kuchyňa, kt. by mi varil osobný kuchár, Potom vzdelávanie= súkromný učiteľ jazykov (učila by som sa francúzsky, taliansky, maďarsky, latinsky, hebrejsky, arabsky, samozrejme postupne) súkromný učiteľ hry na klavír... učiteľ latinsko amerických tancov... jedno sídlo pri mori (Sardínia, Karibik, 1 v Alpách.) Každé sídlo by malo krásnu zeleň okolo a mega knižnicu. Plus by som zriadila komunitné centrum... Ak by som vyhrala Euromilióny, hádam by mi to vyšlo, či?
Nie, bez práce nie. Ale kľudne by som sa vzdala domácnosti, učenia sa s detmi alebo komunikácie so školou.
Prace by som sa asi nevzdala, moja oblast ma bavi a naplna. Ale urcite by som pracovala na ciastocny uvazok a casto si brala neplatene volno na cestovanie 😀
Och ano. Ale nemyslim tym, ze by som nic nerobila, to vobec. Ale ten pocit, ze nemusim ist do prace, aby som zarobila na zivobytie, je tak oslobodzujuci!
Takze za mna ano vsetkymi 10.
Ano, ...pri detoch, dome a zahrade a zvieratach je dost prace i bez "prace"
Odišla by som z práce, ale začala by som sa realizovať inak. Nie pre peniaze, ale pre výsledok mojej práce a robila by som čo ma baví, nie to čo mi vyhovuje preto aby som vyžila.
Bez mojej platenej prace kedykolvek😅 urcite by som nesedela doma na zadku a neumarala sa nudou
Určite áno, venovala by som sa svojim koníčkom a rodine.
Moji rodičia boli zmäteni, keď išli do dôchodku..len postávali, nevedeli na kt.stranu maju isť..Pohyby sa im spomalili a hoci to nikdy nevyslovili nahlas, videla som, že sú nešťastní..a to mali pracu, ktoru až tak nemilovali..
Jasneeee, vedela by som si to predstaviť. Otázne je, čo by som hovorila po pol roku. Možno by som si otvorila niečo vlastné, čo by ma napĺňalo, bavilo, zamestnávalo. Možno nejakú kaviarničku s krásnym detským kútikom a ľudovými cenami (lebo veď nešlo by mi primárne o zisk). Ale uuurčite by som nerobila v robote od 8:00 - 16:00 😂
To sú ale krásne predstavy ❤️ ako prvé by som si vzala dofcu na mesiac a odtatarila by som sa s rodinou do tepla 😁 a ten mesiac by som aj kula plán čo ďalej.. určite by som minimálne obmedzila čas v praci..

Niečo by som musela robiť. Takže práca áno aj keď iba na 4h a za málo penazi