Vekový rozdiel partnerov 10 rokov a viac

23. máj 2021

Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať, či sa tu nájdu nejakí ľudia, ktorí majú vo vzťahu vyšší vekový rozdiel (10+). Koľko už ste spolu a ako reagovalo vaše okolie?
Ide o to, že moja rodina je zásadne proti môjmu partnerovi. Je odomňa o 10 rokov starší a nikto z mojej rodiny ho nemá rád aj napriek tomu, že vždy každému pomôže, nikdy nikomu z nich neublížil, nepovedal zlého slova a normálne sa s nimi baví. Oni neustále len do mňa hučia, že nie je pre mňa dobrý, že je starý a stále majú voči nemu nejaké výhrady, a mňa už to nebaví vkuse počúvať. Plánujeme svadbu, konečne spolu žiť, až prejde korona a pri tom všetkom, ako mi všetci hučia do hlavy sa aj bojím. Bojím sa mu povedať áno, aby doma nebolo peklo. Bojím sa pred nimi ho čo i len spomenúť, hneď je zle.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. máj 2021

Je proti nemu hádam každý okrem starých rodičov. A nie nemám 15. Ide o to, že či sa tu nájdu aj takí, ktorí sa napriek nepriazni okolia zobrali a žijú spolu šťastní, že neposlúchli. Som z nich totálne zhnusená a smutná a trápi ma to. Rozprávať sa s nimi nedá, nemajú žiadne argumenty. Ďakujem za odpoveď.

0silvia0
23. máj 2021

Mam manzela o 11 rokov starsieho, o mesiac oslavujeme 20 vyrocie svadby a nie, nikto do mna nehucal ani neprotestoval proti mojmu vyberu partnera. Asi som posobila vtedy dostatocne svojpravna, neviem... Moja sestra ma o 13 rokov starsieho partnera a najmladsia len o 7🤪

spajky
23. máj 2021

Medzi nami je rozdiel 13,5 r a dnes máme 12 výročie a tri krásne deti kamarátka ma taky istý a sú spolu 20 r 🙂

vlucifuk
23. máj 2021

Moja kamoška má manžela o 14 rokov staršieho.Bol to na začiatku vzťahu veľký problém.Rodičia jej bránili,hľadali na ňom a aj na vzťahu ako takom len negatíva.Kamoška mala vtedy 20 rokov.Keď pochopili,že prídu o dcéru,ak nepovolia,tak nakoniec povolili.Dnes je z neho skvelý zať,ktorý im dal už dve vnúčatá.

spajky
23. máj 2021

Naši neboli nadšený ale nakoniec ho prijali 🙂

77daniela77
23. máj 2021

Moj muz je mladsi o 9 rokov,sme spolu 13 rokov......niektori mali spociatku reci,ale zvykli si,vyzerame vraj ako rovesnici,niektori myslia ze som dokonca ja ta mladsia🤔Kasli na to,ak je to len o veku a nie nieco vaznejsie ze su proti.

felicita027
23. máj 2021

S mužom je medzi nami 15 rokov rozdiel, poznáme sa 14 rokov a manželia sme spolu 7 rokov. 🙂

terezka1947
23. máj 2021

Urcite je to iba o veku?iba kvoli veku ho nemaju radi?to mi.pride hlupost.

sasa1310
23. máj 2021

@terezka1947 presne ma napadlo toto isté. Okrem toho aj známa veta "mama má vždy pravdu"

amelie2017
23. máj 2021

Moj muz je o 9 rokov starsi a nikto nemal ziadne namietko na vek. A vacsina nasich kamaratov su tak, ze 7 az 13 rokov rozdiel.

kitycat
23. máj 2021

Ja teda nechapem, k comu ti tato informacia bude... To ukazes rodicom diskusiu z MK a rodicia majte mojho priatela radi?

Mozno nrmas 15 ani 20...mozno mas 35 ale to je jedno... Ide len o to ako dlho ste spoluci si vyhovujete a ako casto sa stretavate s jeho ci tvojimi rodicmi... Ono vztahy sa za mesiac nevybuduju...

h2
23. máj 2021

Ahoj, my s mužom máme "len" 7 rokov rozdiel 😁, ale moji rodičia mali 12 rokov. Pravdupovediac, netuším, aký postoj mali k tomu ich rodičia, ale nikdy som si nevšimla, že by mali nejaké výhrady.
Môj postreh zo života mojich rodičov je však ten, že pokiaľ ste mladí, tak ten rozdiel nevidieť a všetko môže byť v pohode. S pribúdajúcim vekom sa to však prejaví. Môj otec už nežije, mama sa v posledných rokoch pred jeho smrťou o neho starala, lebo bol na tom zdravotne zle. Proste on už bol starý deduško a mama ešte plná energie.

kayyaa
23. máj 2021

@terezka1947 to nemozes takto posudzovat, nie kazdy ma normalnych rodicov zial. Mne moj otec odmietol prist na svadbu, mama tiez tazko niesla, ze sa vydavam, a problem bolo uz len samotne to, ze "sa vydavam". Niektori rodicia neprijmu zata/nevestu nikdy, lebo im ukradli syna/dceru. Ak si to nezazila, tak bud stastna, ze mas normalnych rodicov. Ale prosim nespochybnuj, ze take cosi existuje.
@sasa1310 a nie, mama nema vzdy pravdu. Moja mama dodnes frfle na mojho manzela, pritim sme stastne 15 rokov manzelmi, vzorne sa o nas stara, pomaha so vsetkym...ale proste nezniesla, ze som ich prestala posluchat a "dala prednost chlapovi pred rodicmi"...takze nie, mama nema vzdy pravdu. Su aj sebecke matky. Milujem ludi, co sudia len podla seba a svojich skusenosti, akoby boli jedinou reprezentativnou vzorkou ludstva ..

terezka1947
23. máj 2021

@kayyaa nespochybnujem. Moji rodicia uz neziju,ani svokrovci.
Zase....ja som stastna,ze som pocuvala mamu. A to som nemala zlych priatelov.
Zase svokor si na mna zvykal tazsie,resp.skor tazsie znasal odchod syna. Ale potom bolo.dobre.
No,jasne,ze su rodicia a rodicia.
Ale toto je forum,cize vieme iba info(neuplne),co autarka da. A z toho pisaneho...a mozno medzi riadkami citeneho(mozno nespravne),co ked tam nebude iba problem s vekom.

danielak84
23. máj 2021

Ahoj. Medzi nami je 20 rokov rozdiel.Sme spolu skoro 11r a mame 4 deti. Nastastie nikto z rodiny nebol proti a keby aj je to ich problem, dolezite je ako to citim ja s manzelom. Pred nim som bola vydata za muza o 8r starsieho sktorym mam syna ale neklapalo nam to. V terajsom manzelovi som nasla vsetko co som hladala a keby nam neumrela dcerka bola by som velmi stastny clovek. Ono aj zalezi v akom veku je zena lebo ine je ked v 18r ma partner o dost viac rokov a ine ked ma napr. 30r.

lilli68
23. máj 2021

vekový rozdiel 12 rokov a sme spolu 34 rokov🙂

autor
23. máj 2021

@vlucifuk presne takto to je u nás s mojimi rodičmi

autor
23. máj 2021

@terezka1947 sme spolu vyše 2 rokov. Je to len o veku. Nikdy sa s nikým nepohádal, nikomu neublížil, robí všetko, čo mi vidí na očiach. Nič iné okrem toho veku to nie je. A tým som si istá na 100%

autor
23. máj 2021

@kitycat prepáčte, ak vás táto diskusia rozhorčila, avšak nič im ukazovať nebudem. Je to len také povzbudenie pre mňa, že to môže fungovať, pretože v posledných týždňoch nátlaku zo strany rodiny to mám chuť zabaliť aj napriek tomu, ako partnera ľúbim a ako veľmi si vážim, čo všetko pre mňa robí. S nikým som si zatiaľ toľko nerozumela ako s ním. A to mi verte, moja povaha nie je práve najlepšia, že by sa za mnou každý trhal. Jeho rodičia nežijú, moji ho neznesú. Chodíme k našim dosť často, vždy im aj pomôže čo potrebujú (pokosiť, drevo atď..) bohužiaľ im nesadol vekom. A sme spolu vyše 2 rokov, takže v tom nevidím zase nejako malo času na spoznávanie.

autor
23. máj 2021

@sasa1310 mama má vždy pravdu? Prepáčte ale s týmto súhlasiť nemôžem. Mojim rodičom sa zatiaľ nikto nepáčil. Mojim rodičom sa ani opačná rodina nepáči akože mame sa nepáčia otcoví súrodenci a otcovi zase súrodenci mojej mami. Mojej matke sa nepáčia ani partneri jej súrodencov. Takže len v skratke k tomu.

terezka1947
23. máj 2021

Tak potom.....ked si si nim ista,nemusis nic riesit.
Zoberte sa.

sofiella
23. máj 2021

Mne je vzdy tak strasne smiešne ked sa tu riešia 10r vekové rozdiely 😆 (nie v zlom, autorka)
Prosím ta... pousmej sa nad blbymi pripomienkami a neries to. Ak si rozumiete a vek je naozaj jediná vec co riešia, vsetko bude ok. Nech ti definujú CO KONKRETNE im vadi, lebo VEK nie je dôvod.
Medzi mnou a mojim mužom je 22r, mame dieta a jediný krát, kedy si všimneš vekovy rozdiel je ten, ze nechodí s mobilom na WC, a obcas ani nevie kde ho ma, lebo ho vyuziva len na pracu 🤣🤣🤣
Aj rovesnik moze byt hlupak , alkoholik, tyran a nevernik. Ja ked počúvam, co zažívajú moje kamošky s ich rovesníkmi, je mi z toho zle. Riesia neskoré príchody alkoholizmus, počítačové hry, nevery, majú doma lenivých lajdakov neschopných najst si prácu....ved aj MK je plný takýchto diskusii....a nikdy nie je problém VEK
Neries to

hennyinnsbruck
23. máj 2021

O 17r starší. Sme spolu vyše 4 roky, 1 dieťa mame. 😊

simca06022011
23. máj 2021

Moji ani nevedeli kolko ma moj chlap rokov... :D 10r rozdiel to nie je, ale teda nepotrebovala som to nikomu vesat na nos. parnera si vyberas ty, ak ti nepovedia nejaky padny dovod, co sa im nepaci konkretne, tak by som sa zariadila podla svojich pocitov.
(INak, ANO MOJA MAMA/OTEC MALI PRAVDU, nebol problem vek, ale to co hned medzi prvymi vecami vypichli, ze sa jej to nepaci, je do dnes velky problem :D a jasne ze som to cez ruzove okuliare nevidela)

autor
23. máj 2021

@sofiella ďakujem vám za odpoveď 😊 keď som sa spýtala, prečo sú odporní a opovrhujú nim, odpoveď bola, lebo je pre teba starý. Takže asi toľko k tomu. Som rada, že je tu mnoho ľudí, ktorí sa riadili svojim rozumom a aj im to vydržalo. 😊 Mne rovesníci vôbec nevyhovovali a keby si mám znova vybrať, tak to bude tiež o 10+ rokov starší.. 😊

autor
23. máj 2021

@simca06022011 mne bohužiaľ nič také nevypichli.. len ten vek.. takže teraz neviem.. 🤔😅

77daniela77
23. máj 2021

Tak sa tes ze ho mas,uzivaj si zivot a netrap sa jeho vekom.

simca06022011
23. máj 2021

no tak by som sa ja nenechala deptat, ak nemaju iny padny dovod na to, tak jednym uchom dnu a druhym von. Si dospela, do tohto ti oni nemaju co rozpravat.

0silvia0
23. máj 2021

Ja som aj predchadzajuceho frajera mala o 9 rokov starsieho. Mne rovesnici v tom case vobec nevyhovovali. Ak by som hladala partnera teraz, tak by mi uz predpokladam rovesnik nevadil...