Venujú sa vaši muži deťom každý deň?
Ahojte, venuju sa vasi muzi svojim detom denne? Tak vo veku 3-4 roky? Ako s nimi travia cas?
Mne je velmi smutno, ze vzdy musim nutit svojho muza, aby s nimi nejako travil cas, nehovoriac o tom, ze ja som s nimi nonstop (este mladsi nechodi do skolky, nema este 3roky), ale viac ma stve, ze sa im nevenuje ako otec. Bud je pri nich na mobile alebo ked ich zoberie von (tak raz za 2 tyzdne), tak vacsinou za niekym, kde sa vykecava a deti su opat same na seba.
Pracu nema narocnu, na svojich kamosov a hobby ma furt vela casu vyhradeneho.
Len chcem vediet, co mam pozadovat bez vycitiek, ze chcem vela:(
Ty uz si tu pisala, ze? Ze on chcel deti a teraz na ne kasle. Hm, asi ani na druhykrat ti neporadime. Precitat mu to sice mozes dat, ale necakaj, ze to pomoze. On proste nema zaujem. Nemyslim si, ze je nieco, co to dokaze zmenit. Ak raz on sam nechce, nikto ho neprinuti.
ano, venuje sa kazdy den a nemusim ho za synom posielat, napadne mu to aj samemu od seba (a podla mna je to uplne normalne). a venuje sa mu bez mobilu. ak je taky den, ze ma syn dlho kruzok a vidia sa len vecer, tak sa muz este postazuje, ze dnes boli nejako malo spolu. mrzelo by ma, keby to bolo inak. a neviem, ci sa to da nejako zmenit, ked ten muz sam nechce.
@really8 aj mne to trha srdce a naozaj toto s nim riesim nonstop.
Jeho klasicke odpovede su, ze ani s nimi sa nikto nehral (na to mu hovorim, ze snad teda chce byt lepsi otec ako mal), ma robotu (to hovori stale ale na kamosov a hobby si cas najde denne). Aj dnes mu vravim, ze dufam, ze poobede uz s nimi budes, som s nimi nonstop a zasa zacinam byt z toho frustrovana, tak mi povie, ze dobre, urobi si pauzu a pojdu sa hrat do izby (tam si vzdy lahne na postel s mobilom a to je vsetko). Tak mu hovorim, ze to mozem aj ja tak riesit. Tak je zasa ohen na streche, ze co stale chcem. Tak preto som to sem uz dala a mozno mu to dam precitat.
Deti chcel hlavne on (aj ked teraz to neprizna).
@anonym_autor ano jasne, dvakrat si si dovolila mu nieco povedat tak uz mas furt problem. Este byvaju take klasicke odpovede, ze ja neviem co mam s nimi robit, ty to vies lepsie, ty si zena mas na to vlohy. Akoze niekedy tym detom naozaj staci len ta pritomnost pri hrani (tiez sa s nimi nehram 12h denne). Deti sa na neho tesia ci je im to jedno?
V tom veku bol syn jeho chvostík a on jeho najlepší kamoš na každú hlúposť a každú chvíľu. To čo opisuješ je z môjho pohľadu úplne strašné a zo strany tvojho manžela obmedzené a egoistické.
Muj muz dela se synem uplne vsechno od chvíle, kdy prijde z prace domu- odpoledne tak v ruzne dny třídí odpad, jdou nakupit, opravuji, co je treba, chystají svaciny, skladaji pradlo- kdyz to po sobe ctu- rikam si- co vlastne delam doma ja? 😂 no a mezitim si hrajou- lego, vlaky, playmobil, puzzle, ctou. A kdyz uz je toho moc- na oba- tak Theo posloucha ruzne detske pribehy na Spotify a na TonieBox, a ja mam sveho muze konecne na 15-20 min pro sebe 😂 do postele ho uklada taky muz 😉 jsem vdecna, ze to tak je 👍
(Na mou obranu, at nevyznim jako krkavci matka- vyzvedavam maleho ve tri, muz se vraci okolo pate, a ja se mimojine hodne ucim s 12 letým, protoze ma potize ve skole, a snazim se aspon trochu pronikat do pubertalniho sveta me 14lete).
Úprimne, prečo sa pýtaš, ako to máme iné doma?
Myslíš, že keď povieš mužovi, že Gitka z MK má doma Ďura, čo sa venuje deťom, že ho to nejak zmení?
Ak sám neprejavuje zaujem, tak je to ten typ "titul otec a nič viac".
Ja stále vravím, že moji chlapci majú najlepšieho na svete. Hneď ako príde z práce, je s nimi až kým nejdú spať. Víkendy od rána do noci. Venuje sa im, hraje sa s nimi, učí ich nové veci, číta im rozprávky, chodí s nimi von,...
Lenže nie každý muž je na to stavaný. Niektorí žijú v mindsete spred 50-70 rokov, že muž má zarábať, zabezpečiť rodinu a žena sa má starať o domácnosť, deti a prázdne vajcia.
Toto robia chlapi, co deti vlastne ani nechceli, ale mali vek, partnerka chcela, rodina zatlacila a podobne skvele dovody...
@anjelicek26 podľa mňa je jedno či niekto tlačí alebo nie. Ani ten vek. Keď nechcú deti tak ich nemajú mať a nemajú si ich robiť nasilu a to ani v prípade že partnerka chce. Partnerke povedať že nechcem deti a bodka. On ostane spokojný bezdetný a partnerka si nájde niekoho kto deti chce. Si myslím že nikto tým mužom nedrží nôž pod krkom aby museli tie deti mať. Sú dospelí tak sa môžu slobodne rozhodnúť ako chcú prežiť svoj život a nerobiť nič nasilu keď nechcú.
@anjelicek26 podľa mňa je jedno či niekto tlačí alebo nie. Ani ten vek. Keď nechcú deti tak ich nemajú mať a nemajú si ich robiť nasilu a to ani v prípade že partnerka chce. Partnerke povedať že nechcem deti a bodka. On ostane spokojný bezdetný a partnerka si nájde niekoho kto deti chce. Si myslím že nikto tým mužom nedrží nôž pod krkom aby museli tie deti mať. Sú dospelí tak sa môžu slobodne rozhodnúť ako chcú prežiť svoj život a nerobiť nič nasilu keď nechcú.
@niki35 oni tie deti casto aj chcu, ale len ako nejaku statusovu vec, ze teda vsetci maju, tak aj ja mam a su take a onake a uspesne a neviemake. nastastie vela takych chlapov v okoli nemam, ale zo dvaja sa najdu.
@niki35 oni tie deti casto aj chcu, ale len ako nejaku statusovu vec, ze teda vsetci maju, tak aj ja mam a su take a onake a uspesne a neviemake. nastastie vela takych chlapov v okoli nemam, ale zo dvaja sa najdu.
@deedol takych je vela si myslim.. a nielen chlapov.. proste chces dieta, lebo je to normalne a ani sa nezamyslas nad tym, preco ho vlastne chces a co to bude obnasat s nim zit.. a zas nemyslim si, ze kazdy, kto sa nedokaze nadsene cele dni venovat detom, by ich ani nemal mat.. zivot je pestry, ludia su vselijaki a aj tym detom nie vsetkym to az tak strasne chyba, alebo im to zivot vykompenzuje inak..
@anonym_autor spolu by ste sa mali deťom venovať, nie jednotlivo. A nemusíte nepretržite 24 hodín samozrejme, nejaký čas si môžete dopriať jeden pre druhého. Takisto nie je dobré tvoje znevažovanie jeho práce, verím že by si sa s ním nechcela vymeniť.
@anonym_autor spolu by ste sa mali deťom venovať, nie jednotlivo. A nemusíte nepretržite 24 hodín samozrejme, nejaký čas si môžete dopriať jeden pre druhého. Takisto nie je dobré tvoje znevažovanie jeho práce, verím že by si sa s ním nechcela vymeniť.
@anonym_c20d0e A preco by sa s nim nemala chciet vymenit? Typek si odrobi, ide za kamosmi, za svojim hobby a doma sa vala na gauci s telefonom. Ona neznevazuje jeho pracu, ona napisala, ze nema narocnu pracu. Teda asi to nie je nikto, kto by musel byt cele dni prec.
@anonym_autor obávam sa, že ak k tomu muž nemá vzťah, tak sa to nezmení. Na toto som si dávala pozor, ešte kým sme spolu chodili. Strážili sme sem tam mužovu neter, pozorovala som, ako sa s ňou vie zahrať, alebo v partii, s ktorou športujeme, boli vždy nejaké deti a už vtedy som videla, že sa s nimi hrá. Nášmu sa venoval od narodenia, keď mal toľko, ako váš, tak s ním chodil bicyklovať, plávať, stavali kocky, čítali knižky, hrali futbal, stavali si v piesku hrady, skladali lietadlá z papiera, púšťali šarkana. Skús ísť s nimi aj ty a ukáž mu, ako sa s dieťaťom tohto veku hrá, ale či sa chytí...
@anonym_c20d0e som zvedavá, či by sa chcel vymeniť on s ňou, lebo ja by som sa s mužom kľudne vymenila, keď som bola na MD, či RD a on v kancli. Toto nie je otec, ale darca semena, sorry
@anonym_autor Autorka ja napíšem druhu stranu ako väčšina komentárov píše.
Môj muž sa deťom venuje minimum, pracuje na smeny často je unavený alebo chce si len oddýchnuť. Teraz už mám školákov no ani raz ich nezobral ani nevyzdvihol zo škôlky. Ja som s deťmi 24/7 okrem času čo sú v škole, ja riešim doma celý manažment. Ja čítam večer rozprávku, ja uspavam, ja s nimi robím úlohy.
Manžel sa s nimi zahrá občas no väčšinou je to také že začnú sa spolu hrať a po čase im pustí telku aby mal pokoj. O tom že by ich sám zobral von niekam môžem len snívať. Ale viem prečo je taký, lebo jemu sa rodičia tiež nevenovali sa. Jeho zavierali do izby aby mali pokoj a sám sa tam hrával.
Našťastie sa venuje. Ale obaja občas máme toho dosť. No snažíme sa synovi venovať. My sme ale mali po ňom viac potratov a druhé sa nedarí. A aj on aj ja sme si uvedomili, že možno je to posledná príležitosť tráviť čas s vlastným dieťaťom v takom malom veku. Že už možno dalsie nebude.... A teda mysmllim, že odvtedy obaja akosi viac prežívame čas so synom a snažíme sa užívať si ho a venovať sa mu. Momentlane u nás idú už aj jednoduché spoločenské hry (človeče, pexeso a pod.) a to hráme ak všetci spolu a syna to baví 🙂 Syn bude mať o mesiac 4 roky
@anonym_autor obávam sa, že ak k tomu muž nemá vzťah, tak sa to nezmení. Na toto som si dávala pozor, ešte kým sme spolu chodili. Strážili sme sem tam mužovu neter, pozorovala som, ako sa s ňou vie zahrať, alebo v partii, s ktorou športujeme, boli vždy nejaké deti a už vtedy som videla, že sa s nimi hrá. Nášmu sa venoval od narodenia, keď mal toľko, ako váš, tak s ním chodil bicyklovať, plávať, stavali kocky, čítali knižky, hrali futbal, stavali si v piesku hrady, skladali lietadlá z papiera, púšťali šarkana. Skús ísť s nimi aj ty a ukáž mu, ako sa s dieťaťom tohto veku hrá, ale či sa chytí...
@anonym_4f90d9 tiez som si to vsimala, ked sme spolu len chodili, vzdy vedel s tymi detmi komunikovat, vtipkovat, mal k nim proste vztah, co ja som nikdy nemala. Jeho to proste nebavi, vidim to na nom. Vsetko robim s detmi ja, tiez neskacem od radosti skladat s nimi po 25x tie iste puzzle, ale robim to pre nich, lebo ich to bavi. Chcem ich zobrat na vylet do ba na tu svietiacu krajinku v petrzalke, prevracia oci, chcem ich zobrat na korcule, prevracia oci, chcem ist na prechadzku, to s nami vobec nejde, vlastne vsade chodim s nimi sama ja a je mi to fakt luto kvoli nim (a hlavne ma to stoji vela energie). Proste snazim sa vymyslat a zapojit ho, vsetko ho otravuje. Neviem co uz s nim
Nehovoriac o tom ako moji chalani miluju knihy, stale s nimi citam a on vobec a predvcerom mu hovorim, ze konecne ma pocuvali pri zaspavani (doteraz nikdy nechceli pocuvat ci citat pri zaspavani), uplne som sa potesila, lebo na tieto veceri sa velmi tesim a on ze no na to ich neuc, to ja robit nebudem😫 (striedame sa v uspavani)
@anonym_autor moj s mojimi 3 vonku nechodil...len pri prvom ked sme boli v bytovke. V RD na dedine som bola vela sama, lebo moj robil po vonku ked nebol v praci. Takze len ked sli k nemu na dvor, prechazdky len spolocne. Dnu ich skor strazil, nejako extra sa im nevenoval. Ked som mu dala babatko...zaspali obaja 😁 Ked su vacsi, tak sa im venuje viac v tych chlapskycg pracach...
Nehovoriac o tom ako moji chalani miluju knihy, stale s nimi citam a on vobec a predvcerom mu hovorim, ze konecne ma pocuvali pri zaspavani (doteraz nikdy nechceli pocuvat ci citat pri zaspavani), uplne som sa potesila, lebo na tieto veceri sa velmi tesim a on ze no na to ich neuc, to ja robit nebudem😫 (striedame sa v uspavani)
@anonym_autor by som mu na to odpovedala, že fajn, ja budem deťom večer čítať, lebo je to pre ne dôležité, ty zatiaľ spraceš kuchyňu po večery a podkladáš bielizeň
@anonym_autor venuje. Ja chodím popri práci, domácnosti aj do skoly, takže nič iné mu nezostáva.
Uprimne mne je divno a smutno ze sa toto musi niekto pytat. Akoze cely den ho vlastne deti vobec nezaujimaju? Nema potrebu byt s nimi, vidiet ich, zistit ako sa mali? Odisla by som od takeho chlapa. Toto by mi trhalo srdce
@really8 a kam by si odisla ? Boze toto su nazory. Nieco je zle a rozvody. Toto vase rozmyslanie. Co takto to riesit a nie odchadzat ?
@really8 a kam by si odisla ? Boze toto su nazory. Nieco je zle a rozvody. Toto vase rozmyslanie. Co takto to riesit a nie odchadzat ?
@lentakyterapeut prosim ta, nereaguj na moje prispevky. Dakujem
@lentakyterapeut prosim ta, nereaguj na moje prispevky. Dakujem
@really8 tak nepis verejne.
@really8 tak nepis verejne.
@lentakyterapeut tak toto je uplne reakcia vyzreteho dospeleho muza. Ktory si navyse hovori terapeut a snazi sa v diskusiach posobit straaasne mudro.
@lentakyterapeut tak toto je uplne reakcia vyzreteho dospeleho muza. Ktory si navyse hovori terapeut a snazi sa v diskusiach posobit straaasne mudro.
@really8 zamysli sa co si napisala. Pises verejne ludia mozu verejne reagovat. O tom to.bolo. alebo si ma kazdy poznacit na tuto.osobu nereagovat? Napises blbost a cakas mudrost ?
@really8 zamysli sa co si napisala. Pises verejne ludia mozu verejne reagovat. O tom to.bolo. alebo si ma kazdy poznacit na tuto.osobu nereagovat? Napises blbost a cakas mudrost ?
@lentakyterapeut zamysli sa o co som ta slusne poprosila. Dakujem
@anonym_autor samozrejme, že sa im venuje od malička a je s nimi každý deň.
@lentakyterapeut zamysli sa o co som ta slusne poprosila. Dakujem
@really8 a ty verim chapes ak to dokazes ze to nie je mozne.

neprinutis ho.. nijako.. keby ho aj nutis, myslis, aka by to bola kvalita venovania sa, ked to robi nasilu a nie z vlastnej vole a potreby?