Vianoce doma verzus Vianoce u svokry
Ahojte mamičky. Ako by ste sa rozhodli na mojom mieste? 16.12. mám termín, takže bábo môže prísť na svet skôr, alebo neskôr. Ide o to, že na Vianoce bude v dome novorodenec. S manželom som sa rozprávala o tom, že by bolo fajn urobiť si konečne sviatky ako rodina. Máme doma už jedno dieťatko a odkedy sme svoji, čo je už 5 rokov, tak stále chodíme niekam na Vianoce. Striedame sa. Buď k našim do Rakúska, alebo k jeho rodičom tu v dedine. Minulý rok sme boli na sviatky s jeho rodinou, takže teraz by sme mali ísť k našim, ale s pár dňovým novorodencom cestovať nechcem. Preto sa toho hneď chytila manželova mamka a navrhuje, aby sme šli k nim. Jej argumenty sú, že nemusím nič chystať, všetko bude navarené, napečené atď. Moje argumenty, že ja pečiem rada a zvládnem to predsa aj pri bábätku a nechcem, aby mal malý hneď kontakt s veľkým množstvom ľudí. U svokry sa stretáva veľká rodina. Občas aj cudzí. Kamaráti, čo sa vrátili zo zahraničia a pod. Teraz sa už do toho pustila aj švagriná, že predsa musíme prísť. Veď sme neboli na Veľkú Noc. Pritom je to ozaj rodina v tej istej dedine. Vidíme sa takmer dennodenne.
Zostaňte doma, budete mať krásne Vianoce. S novorodencom je maximálne nevhodné trepať sa k druhým ľuďom, zvlášť keď tam môže prísť hocikto. Nikto by ma neprehovoril.
Nie, nikam by som nešla. Zostaňte pekne doma a spravte si pohodové vianoce. Isto ani ty ani malé nebudete stáť o kopec ľudí a kopec hluku
Možno budeš prenášať a Vianoce stravis v nemocnici. Dilema vyriešená. 😂
Ostala by som doma.Z Vášho príspevku je jasné,že chcete ostať doma a nepozerajte na nikoho ale na seba a svoje deti.Male bábätko a aj Vy potrebujete po pôrode pokoj a ten istotne na rodinnom vianočnom stretnutí mať nebudete.Verím,že manžel Vám zo všetkým rád pomôže a budete mať krásne,pokojné sviatky vo štvorici.
Mohli sa ale ponúknuť, že ti navaria, aby si mohla travit sviatky doma a v kľude

Určite by som neišla na návštevu s pár dňovým bábätkom 🤦🏻♀️Čo sú to za nápady. Ešte nech tam chytí od cudzích nejakú pliagu 🙄