Vianoce s mužom kvôli deťom

30. okt 2023

S mužom vôbec nevychádzame, psychicky ma týra, ponižuje, nadáva mi.
Máme dve maličké deti 4 a 2 ročné, ktoré sa veľmi tešia na Vianoce. Samozrejmosťou je pre ne ich “ocko” . Už viac mesiacov sme častejšie u mojich rodičov ako s ním, a nebyť detí, tak už o neho ani nezakopnem.
Z Vianoc s ním mi je strašne zle, ale zle mi je aj z predstavy, ako nič nestíham sama a deťom zničím sviatky (moji rodičia sú už starí a treba pomáhať skôr im ako oni mne).
Darčeky už mám nakúpené, ale stále som sa nerozhodla, či budeme bez neho u rodičov, alebo s ním.

tosomja
30. okt 2023

A my máme rozhodnúť za teba? Vydrzala by som ešte Vianoce, ak ťa nebije. A potom sa vážne porozprávala.

solange7
30. okt 2023

Tak ho pozvi na sviatky k rodicom. Tam si snad skakat na teba nedovoli.

andrea_82
30. okt 2023

Deti su vnimave, neverim, ze si uziju vianoce, ked mama bude napnuta ako struna a s otcom sa budu hadat. Ja by som volila zivot (nielen vianoce) u rodicov. Ved nemusi byt na stole 20 druhov kolacov a vygruntovany cely dom. Najdolezitejsia je pohoda. A len na okraj - bojis sa, ze nebudes stihat, ale uz mas nakupene darceky. Ved to je super, ja nemam este ani jeden. Urcite to zvladnes aj bez chlapa.

reanda
30. okt 2023

daj si najkrajsi darcek na vianoce a nevracaj sa uz k nemu vobec.. 2 a 4 rocne deti este urcite nemaju utkvelu predstavu, ako maju vypadat 'prave' vianoce a budu sa tesit z hocicoho, hlavne, ak ty budes ok

autor
30. okt 2023

@andrea_82 ďakujem si zlatá, je to skôr z praktického hľadiska keď po skúsenostiach z minulých rokov, že som na všetko sama, si musím rozložiť sily aby som stíhala.

laurikalalinka
30. okt 2023

Ak sa môžem opýtať,prečo žiješ s ním? Deti nie sú dôvod aby si ostávala s takýmto človekom,a čo viac,deti to prežívajú oveľa horšie ako ty,ak sa treba starať aj o rodičov,môžeš aj vziať opatrovanie,deti sú malé ale to neznamená že nevidia čo sa deje,mala by si sa tešiť s deťmi a nie každý deň vstávať s myšlienkou,čo sa dnes bude diať a či budeš mať pokojný deň alebo znova peklo,oni potrebujú hlavne teba,tak sa nenechaj zničiť.

micusa2222
31. okt 2023

rozhodnuť sa musíš sama, ja by som určite nebola s bláznom a debilom...

lienka.7
31. okt 2023

@autorka pokial je tam týranie, či hocičo iné voči tebe, tak bez neho a u rodičov. Nech sa paci, moze si ich vziať a doniesť podľa (vasej) dohody.
Teraz mimo teba, ale ja fakt nechápem takéto to pretvarovanie kvôli deťom . K čomu je to dobre? Ty pokazené sviatky s hovadom, ale deti budú akoze šťastná a spokojne??? 🤦‍♀️

salome123
31. okt 2023

urcite bez neho...

melanta
31. okt 2023

Deti by sa tešili z tatinka aj keby týral priamo ich. Pretože to je u detí normálne. Pre dobro svojich detí sú už dávno mala byť od neho preč. Namiesto toho dovolíš, aby deti žili v prostredí, ktoré im neprináša do života nič pozitívne, práve naopak. Oni vnímajú čo sa deje a s tým odídu do života. Že je v poriadku trpieť a že je v poriadku týrať. Tak si odpovedz sama sebe, či matka, ktorá toto dovolí, je dobrá matka.

jennky13
31. okt 2023

tu asi vobec nejde o Vianoce, ale ide hlavne o teba. Mas toho vela, staras sa o naozaj malicke deti a aj o rodicov. Potrebujes teraz mysliet hlavne na seba. Ty potrebujes najst stratenu sebadoveru a pokoj. Neviem, ci mas dost financii na osamotenie sa, ale teraz potrebujes hladat pomoc pre seba. Najst psychologicku bude asi narocne, ale aspon priatelku, ludi, ktorí ta podrzia, ktorym sa budes moct vyplakat a vyzalovat.
Aj na rozvod treba sily a finacie, tak sa musis najprv dat do poriadku,aby si vsetko zvladla. Tvoje malicke deti potrebuju aj tatinka- je pre nich mimoriadne dolezity, ale on sam by si mal uvedomit, ze si potrebuje najprv vazit ich matku a to sa zjavne potrebuje naucit.

syslik81
31. okt 2023

a co cches stihat? stromcek postavite v predstiju polievku mas zachvilu salat den dopredu a rybuntiez vysmazis ani nevies ako.. je to len oneskoreny obed... kolace kup a mas pokoj ... sviatky maju byt o pohode a klude a to s nim mat nebudes

lucia147852
31. okt 2023

A čo nebudes stíhať? Veď nemusíš mat 20 druhov koláčov, vyleštený byt od hora dole a 10 chodove menu. Sviatky máš prežiť v pohode. A nešla by som na sviatky k takému mužovi spat ani náhodou.

autor
31. okt 2023

@laurikalalinka presne takto vyzerajú moje dni. Ja už ale nerozmýšľam aký bude deň, žijem z hodiny na hodinu. Snažím sa si veci prispôsobiť tak, aby sme mali pokoj. Vytváram si stratégie na každý jeden krok. Dôvod prečo som s ním je, že keby bolo treba povarovať deti nemá mi kto a rodičia sú na tom veľmi zle nezvládli by to. Nikam sj tak nechodím aby s nimi nebol bez môjho dohľadu ale niekedy treba súrne odskočiť, alebo ísť do nemocnice s malou keď ochorie.

autor
31. okt 2023

@laurikalalinka ale máš úplnú pravdu. Keď s ním nie sme, viem si deti aj užiť a tešiť sa z nich. Keď sme pri ňom, akosi strácame puto medzi nami. Rozbíja nie len mňa, ale aj vzťahy mňa s deťmi. To je aj dôvod, prečo s ním sme menej.

autor
31. okt 2023

@lienka.7 vidím že staršia je taká nekompletná keď sme mimo neho. Cíti, že nemá zázemie a stráca istotu. Proste len mama nestačí. Ani s ním ani bez neho. Keď sme mimo je kľudnejšia pár dní a potom vyplakáva za otcom. Ten pocit neistoty u nej spôsobuje, že mi akoby prestane prospievať a nezaujíma sa o nové veci.

veselo_neveselo
31. okt 2023

U rodicov bez neho. Ked by chcel, nech pride na veceru/darceky, ale bude sa spravat slusne.

Nenechaj si kazit zivot a nervy len preto, ze mas male deti.

A to, ze ti nema kto povarovat, je slaby dovod nechavat si takeho chlapa. Popros susedku, inu mamku odvedla, zo sidliska. Pohladaj aj tu, mozno sa najde mamka z okolia, studentka dochodkyna, s ktorou byvste si vedeli navzajom pomoct. Zeny si vela pomahaju, musis len poprosit, rozhodit siete.

beronsche
31. okt 2023

Ja si myslim, ze vsetko nesies tazsie, pretoze si vlastne nerozhodnuta ako dalej.. Ani s nim, ani bez neho..
A tuto tvoju neistotu zrejme vnima aj tvoja dcerka, preto straca pocit istoty..
Ked urobis definitivne rozhodnutie, ze s muzom koncis, ulavi sa ti.

laurikalalinka
31. okt 2023

Viem o čom hovoríš,ale neži takto,a on takto funguje aj s deťmi alebo len s tebou? Vezmi deti a choď len tak niekam s nimi aj na výlet,sadni na prvý vlak a choď,v tom ti nemôže brániť,a prečo nejde s vami? Pretože nechceš aby deti mali pokazený deň,kôli jeho hereckému výkonu na ulici

77katarina
31. okt 2023

Autorka, čo by si nestíhala. Ja si predstav, že 24.12. ešte idem do práce a musím stíhať. 23.12. robím šošovicová polievka a majonézový šalát. A 24.12. keď prídem z práce okolo 14 hod. robím - obaľujem a vysmážam rybu. Frajer chcel ešte rezeň a kapustnicu, ale to nehrozí nemám na to čas a nervy. 25.12. mu teda spravím rezeň a kapustnicu 31.12. A ešte som zabudla napísať, že ešte ku mne 24.12. príde môj otec okolo 17,30 h. A musím stíhať kvôli dcére. Takže Štedrý večer nenávidím, lebo som na všetko úplne sama 😫

reanda
31. okt 2023

je to presne, ako pise beronsche - dcera je neista, lebo ty si neista.. ked sa rozhodnes, ze je dobre byt bez neho, aj pre teba, aj pre deti a ze to zvladnete, dcera sa ti ukludni ako zazrakom, uvidis..
ked si vies vypracovat 'strategie' na ine veci, tak si kludne vypracujes aj strategiu, ako prezit, ked ti nema kto povarovat deti.. da sa to.. vobec totiz nemusia vzniknut situacie, kedy by si to potrebovala.. deti nemusia byt chore a ty s nimi chodit do nemocnice.. to su uz len take predstavy, s ktorymi dopredu ratas a zabezpecujes sa, aby si to akoze potom zvladla.. a kvoli tomu, aby si zvladla nejake hypoteticke 'potom', tak trpis realne (a zbytocne) teraz.. nekomplikuj si to

reanda
31. okt 2023

@77katarina a toto jej akoze radis? aby to robila ako ty? vsetko zvladala ako bosorka, co ma v zadku baterku, kvoli druhym a sama potom kvoli tomu neznasala vianoce? fakt? taku radu si radsej strc niekam 😝

misinka0611
31. okt 2023

Keď chceš aby ti ešte aj cez Vianoce nadával a ponižoval ta pred očami detí strávte ich s nimi. Myslím si že deti sú veľmi vnímavé a ani im nebude príjemne keď ta bude ešte aj za osolenú rybu kritizovať.

77katarina
31. okt 2023

@reanda ďakujem 🤪 Ja som čarodejnica nie bosorka.
Ja som jej len chcela týmto povedať, že všetko sa dá len treba chcieť. Radím jej, aby cez Vianoce bola s deťmi a rodičmi u nich doma a kašľa na takého debila.

martul
31. okt 2023

@77katarina prečo úplne sama si na všetko? Priateľ je tiež 24teho v praci, alebo mu ruky odpadli, aby ti nepomohol?

77katarina
31. okt 2023

@reanda A keď si taká múdra, čo mám robiť, keď 24.12. musím robiť? V mojej práci robíme 365 /24 hod. Potom keď budeš mať niekoho chorého alebo na smrteľnej posteli tak si spomeň aj na také ženy ako som ja, ktoré pracujú v hospici a starajú sa o ľudí, ktorí dnes sú tu a za pár minút ich odváža pohrebná služba, lebo od nás je to ich posledné zástavka ☹️

77katarina
31. okt 2023

@martul Lebo priateľ je taký debil ako má autorka tohto príspevku. Už sa pracuje na náprave 😉 A nie všetci majú rodičov, ja mám iba 75 ročného otca, ktorý sa nevie ani postarať sám o seba a keby som ho k sebe nepozvala na Štedrý večer, tak by bol sám a hlavne neviem, čo by jedol, keď aj kávu si robí v mikrovlnke.

majlo1234
31. okt 2023

@77katarina a ty si sama, a doma mas priatela bez ruka ci ako to je? Nech si spravi ten rezen a kapustnicu a tebe ten salat a sosovicu, ked si v robote. Dojdi z roboty, vyber darceky zo skrine, ozdobte spolu stromcej, dajte si zupany, nalejte vinko a uzi si klud. Nemusis to vsetko zvladnut ty sama. A ak by si ozaj musela, tak sprav jedno rychle menu, ziadne velke upratovanie, kolace kup, stromcek mozte pzdobit za 15 minut s dcerou, nerob si stresy 🙂

Autorka, rovnaku radu mam pre teba. Nenechaj sa vtlacit do niecoho, co ti ne neprijemne. Nebran otcovi v spolocnej veceri u vasich, hadam sa bude aj chovat kvoli deckam. Ale take malicke deti chcu lwn svetielka na stromceku, darcek a mamku pri sebe. Netrwba im dvadsat chodov, vysurovane okna a zbytocne stres

autor
31. okt 2023

@laurikalalinka už aj na deti vyskočil pár krát preto ich s ním radšej nenechávam. Je to smutné, čo by som si ich mala teraz užívať, aké sú zlatulinké, tak sa modlím, aby vyrástli a boli viac sebestačné nech sme už bez neho.

reanda
31. okt 2023

@77katarina ak mas rada svoju pracu, nie je problem, ze pracujes aj na stedry den.. problem je niekde inde, ale to vies.. vsetko sa da zvladnut, ked sa chce, ale zalezi na tom, preco clovek nieco chce.. a sama by si mala vidiet, ze ked chces nieco len pre dobro druhych, tak take chcenie je na hovno a nie este radit niekomu, aby tak 'chcel' tiez.. mozno keby si sa tak nesnazila vsetko zvladnut, tak nenarazis na debila, co ta zas bude iba zneuzivat, ale stretnes niekoho, kto tu stedru veceru nachysta, kym si v praci a vecer si uz budete vsetci spolu uzivat
a aj autorka by si mala uvedomit, preco a pre koho chce nieco 'zvladat'.. preco miesto toho, aby si tie vianoce u rodicov uzila, tak sa ide nahanat a 'stihat' pripravovat bohvieco, pre male deti, co este ani poriadne nerozumeju, co vianoce su a vnimaju tak akurat atmosferu a darceky (aj to skor iba to starsie)