icon

Vianočné pečenie: Ako pohostiť budúcu svokru?

7. dec 2025

Poraďte mi prosím. Moja budúca svokra je vdova no žije v dome so svojími dospelými deťmi. Ja s priateľom spolu bývame úplne inde. Ide o to, že vždy keď tam pôjdeme tak ona nás pohostí. Mladí nie, ani na sviatky. Všetko bud.svokra pečie. No na Vianoce pôjdeme ju pizrieť a tam budú samozrejme aj mladí. Kvázi dospelá dcéra a dospelý syn v manželkou. Veľmi rada by som chcela dať zákusky bud.svokre, ja každý rok pečiem suché vianočné pečivo. No príde mi blbé, že dám jej v malej krabičke, pričom je ich tam hodne. Ale na druhej strane príde mi nefér, aby som s veľkou krabicou išla keď mladí nás nikdy neponuknú. Narodeniny tak isto. Ideme mladým zablahoželať, nikto nič okrem svokry. Ona navarí obed. No nám nechodia zablahoželať, až keď mi pôjdeme na návštevu, tak zablahožejú s čokoládkou. Nemám rada také vynútene vzťahy. Priateľ sa vždy urazí, keď mu to spomeniem.

Strana
z2
anonym_2a7221
7. dec 2025

doniesla by som im veľkú krabicu zákuskov. Aj pre mladých. Nech vedia že sú Vianoce.

aurelia2000
7. dec 2025

Nebuď malicherna. Jasné, že veľkú krabicu. Ty si tá, čo na to má, finančne aj intelektuálne. Buď pred priateľom žena na úrovni, nepočítaj centy.

autor
7. dec 2025
@aurelia2000

Nebuď malicherna. Jasné, že veľkú krabicu. Ty si tá, čo na to má, finančne aj intelektuálne. Buď pred priateľom žena na úrovni, nepočítaj centy.

@aurelia2000 neide o centy, ide o princíp. To stále tak bude, celý život? Mne sa takáto predstava desí. Rada obdarujem ľudí, ktorí si ma vážia.

kiki68
7. dec 2025

Velku krabicu a hotovo. Nech len papkaju, co s nimi

beata_k
7. dec 2025
@anonym_autor

@aurelia2000 neide o centy, ide o princíp. To stále tak bude, celý život? Mne sa takáto predstava desí. Rada obdarujem ľudí, ktorí si ma vážia.

@anonym_autor No ty budes ina netykavka. A ako si to predstavujes, ze kazda domacnost v tom dome si napecie vlastne kolace a vlastne jedlo a potom si to na cent medzi sebou vypocitaju?

euka210
7. dec 2025

@anonym_autor ved normalne daj do krabicky vzorky tvojich kolacov a daj jej ich. Asi idete prednostne k nej a nie k mladym.
Svagrovci chodia tiez prednostne k svokre na sviatky a pod, na oslavu nasich deti pridu, ked ich zavolame.
Ja mojej mame tiez odnesiem moje kolace, nech ochutna, rovnako bratova manzelka tiez donesie ich. Moja mama ma tiez svoje napecene.

ivik4
7. dec 2025

To taketo somariny riesis pre boha ? Bud chces SAMA OD SEBA niekoho potesit a je Ti jedno ze oni nikdy nechystaju alebo jednoducho to nerobis s dobrym umyslom a len cakas co daju aj oni. Super vztahy 😃
Zacni od seba

anonym_977a77
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja tiez peciem pre svokru, ku ktorej chodi aj druhy syn s rodinou, takze jej to pojedia. Co uz. Mozno si myslia, ze mi to robi radost. Nikdy nam nic nedali. Vyssie baby pisu, ze nemas byt neviemaka, ale ja ta chapem 😁

aurelia2000
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor O aký princíp? Veď tam nejdeš zlaté tehly nosiť.

autor
7. dec 2025
@ivik4

To taketo somariny riesis pre boha ? Bud chces SAMA OD SEBA niekoho potesit a je Ti jedno ze oni nikdy nechystaju alebo jednoducho to nerobis s dobrym umyslom a len cakas co daju aj oni. Super vztahy 😃
Zacni od seba

@ivik4 no veď chcem potešiť bud.svokru, nie celú rodinu.

aurelia2000
7. dec 2025
@anonym_977a77

@anonym_autor ja tiez peciem pre svokru, ku ktorej chodi aj druhy syn s rodinou, takze jej to pojedia. Co uz. Mozno si myslia, ze mi to robi radost. Nikdy nam nic nedali. Vyssie baby pisu, ze nemas byt neviemaka, ale ja ta chapem 😁

@anonym_977a77 A čo to má chuderka svokra sama zjesť? No tak ponúkne aj ostatných, na to to je. Že oni nič nedali? Rodina nie je účtovníctvo.

autor
7. dec 2025
@ivik4

Zacni od seba

@ivik4 nič si neprosím od nich 😊Všetko mám čo potrebujem😊

anonym_2a7221
7. dec 2025

koĺkokrát do roka sú sviatky ?
dva . Vianoce a Velká noc. Tak aké stále.
ukáž im že ty si pred nimi ...

ivik4
7. dec 2025

No tak ? Ked Ta to netrapi nezakladaj diskusie ci?Dones s dobrym pocitom
Ide o par suchych kolacov kt. Je vsade vela

janagem
7. dec 2025

Ja by som im dala veľkú krabicu. Veď už je jedno či budem robiť z viac cesta alebo menej keď to už riešim. A neviem aký princíp - veď ani tie koláče od teba nie sú nejaký obrovský dar, len taká milá pozornosť a to hovorí kladne o tebe, nie akokolvek o nich.

anonym_1534b8
Autor odpoveď zmazal
terry2003
7. dec 2025

A si si istá, že oni pečú? Možno pečie iba ona a oni iba jedia.
@anonym_autor

janka1011
7. dec 2025

@anonym_autor ja neviem, čo robíš takú vedu kvôli pár suchých koláčikov. Veď je to smiešne. Keď niekam idem a viem, že ich v dome býva viac, tak nezoberiem na posmech 5 kúskov. Naber do krabice primerane pre všetkých alebo neber nič. Lebo strápniš len samu seba. Sa zasa netvár, že to stojí majland. Svokre by dom kúpila osobný darček a koláče pre všetkých.

anonym_977a77
7. dec 2025
@aurelia2000

@anonym_977a77 A čo to má chuderka svokra sama zjesť? No tak ponúkne aj ostatných, na to to je. Že oni nič nedali? Rodina nie je účtovníctvo.

U nas je to ine, svagor nema nudzu, ale svokre nedonesie nic, ani ho nenapadne. Svokra ma sama malo. Nejde len o kolace. Ale to je ina kapitola.

autor
7. dec 2025
@terry2003

A si si istá, že oni pečú? Možno pečie iba ona a oni iba jedia.
@anonym_autor

@terry2003 mne je celkovo divnd že v rodičovskom dome žijú tzv.3 samostatné jednotky. Ale to s tým nič neurobím. Ako som hovorila narodky to isté.

anonym_581021
7. dec 2025

Normalne dones krabicu a povedz, ze z toho budete jest len vy a svokra. Nech sa neopovazia nukat 🙂

anonym_1dd8b5
7. dec 2025
@anonym_autor

@terry2003 mne je celkovo divnd že v rodičovskom dome žijú tzv.3 samostatné jednotky. Ale to s tým nič neurobím. Ako som hovorila narodky to isté.

@anonym_autor rozoberáš blbosti, mne kolegyňa nosí suché koláčiky, no my ich nemáme radi, ja ich dávam svokre, ona ich s čajom poje a mne je blbé povedať kolegyni, že nech ich nenosí, že ich aj tak nejeme. Veď veľa krát má človek väčšiu radosť keď obdaruje, ako keď je obdarovaný

anonym_a51d96
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máš 4 možnosti:
- daj primerane veľkú krabicu,
- daj malú krabicu a ďalej nerieš čo ona s tým (možno dosype na podnos k svojim a bude pre vsetkych..),
- daj malú krabicu jasne označenú “IBA pre Helenku, ostatní prosím nedotýkať sa” 😂🫣,
- nedávaj nic ak kvôli tomu máš mat už teraz nervy a skazené vzťahy.

Ináč príde mi blbe, že takto kalkulujes už teraz, keď píšeš ešte len o budúcej familii - teba bude radosť mat v rodine. Mne mama aj svokra nosia alebo nabalia koláče stále, ak donesú k svokrovcom koláče švagriné a ponúknu, velmi rada si dám aj z tých. Ja ale nepeciem nikdy nikomu (mimo vlastnej domácnosti) nic, donesieme na návštevu vždy ine veci. Nikdy to nik v rodine neriešil, prosto všetko čo je rozložené na stole u svokry je na núkanie pre všetkých.

terry2003
7. dec 2025

Tak nedones nič a máš vyriešené.
@anonym_autor

autor
7. dec 2025
@janka1011

@anonym_autor ja neviem, čo robíš takú vedu kvôli pár suchých koláčikov. Veď je to smiešne. Keď niekam idem a viem, že ich v dome býva viac, tak nezoberiem na posmech 5 kúskov. Naber do krabice primerane pre všetkých alebo neber nič. Lebo strápniš len samu seba. Sa zasa netvár, že to stojí majland. Svokre by dom kúpila osobný darček a koláče pre všetkých.

@janka1011 darček bude pre všetkých zvlášť

autor
7. dec 2025
@anonym_a51d96

- daj malú krabicu a ďalej nerieš čo ona s tým (možno dosype na podnos k svojim a bude pre vsetkych..),
- daj malú krabicu jasne označenú “IBA pre Helenku, ostatní prosím nedotýkať sa” 😂🫣,

Ináč príde mi blbe, že takto kalkulujes už teraz, keď píšeš ešte len o budúcej familii - teba bude radosť mat v rodine. Mne mama aj svokra nosia alebo nabalia koláče stále, ak donesú k svokrovcom koláče švagriné a ponúknu, velmi rada si dám aj z tých. Ja ale nepeciem nikdy nikomu (mimo vlastnej domácnosti) nic, donesieme na návštevu vždy ine veci. Nikdy to nik v rodine neriešil, prosto všetko čo je rozložené na stole u svokry je na núkanie pre všetkých.

@anonym_a51d96 priateľ chce aby som doniesla. Ja pečiem každý rok. Baví ma to. Darček dostane každý

autor
7. dec 2025
@anonym_a51d96

@anonym_a51d96 aj mna nabalia no príde mi to úplne normálne, že sa im odvdačím takto že tiež niečo napečia.

anonym_4a23e6
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a51d96 aj mna nabalia no príde mi to úplne normálne, že sa im odvdačím takto že tiež niečo napečia.

@anonym_autor Ja tiež svokre dávam koláče na Vianoce, tiež s ňou žije dcéra s jedným dieťaťom a syn slobodný. Dám im do krabičky 10 krémových a 30 suchých, snažím sa z každého druhu aspoň po 5ks, nech ochutnajú. Svokra má cukrovku, takže tiež ich veľa nezje. Ale je mi trápne jej doniesť iba trošičku koláčov, keď viem že tam s ňou žijú aj jej deti.

martinadomianova
8. dec 2025

@anonym_autor keď je to takto ako píšeš, tak by som nosila len svokre. Na mladých by som sa vyprdla. Keď nevedia čo sa patrí.

0silvia0
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ked prinesies mini krabicu svokre, aj tak to da pre vsetkych. Takze mozes priniest rovno velku.
Oni to tak maju zauzivane, svokrin dom, oslavy chysta svokra. Im to ani nenapadne inak. Ja osobne by som taketo malichernosti neriesila.
U nas v rodine uz nepecie nikto, len ja. Napeciem pre rodicov, a ci z toho daju sestre mi je srdecne jedno.

Strana
z2