icon

Voláte políciu, keď vidíte, že sa deje niečo protizákonné?

5. okt 2020

Ahojte, ako to máte vy, keď vidíte, že sa niečo "protizákonné" deje, staráte sa, voláte políciu? Muž mi vraví, že sa do všetkého stariem, že sa mu to nepáči. Napríklad, videla som v parku partiu deciek popijajúcich alkohol, jeden chlapec už v bezvedomí ležal na zemi. Upovedomila som políciu aj záchranku, alebo som videla, ako na ulici napáda muž ženu s dieťaťom (zrejme druh družka) strkal ju tam na cestu, bil... Tiež som volala, alebo som videla ako partia pubertiakov na ulici rozkopava koše, dopravné značky.. Taktiež som zavolala. Pri tom poslednom prípade mi muž vynadal. Ako by ste sa v takýchto situáciách zachovali vy? Preháňa to?

Strana
z2
lubiss
6. okt 2020

nepocuvaj pana manzela on nech sa kludne chova jak pstros a strka hlavu do piesku...toto je presne problem ludia kaslu na druhych a ak cosi sa deje miesto pomoci vytahuju mobil a natacaju miesto toho aby cosi konali smutne

emma_932
6. okt 2020

dievcata odporucam knihu Vplyv od Roberta Cialdini. vysvetluje v nej, preco su ludia lahostajni a ako dosiahnut aby vam pomohli, ked potrebujete /napr. lekarsku/ pomoc. vysvetluje to na konkretnom pripade, kedy bola 29r zena zabita za bieleho dna, sledovalo to cca 20-30 ludi a nikto nezavolal pomoc. to iste som zazila aj ja pred par rokmi v Bratislave, desiatky ludi sledovali ako chalana mlatia baseballkou a nikto nezavolal policiu ani zachranku. ked budem mat cas, nafotim sem tie strany.

k otazke: ano, volam policiu. avsak ta nekona, resp. malokedy. niekolkokrat som riesila domace nasilie, policia nikdy nic neporiesila. riesim to aj teraz, ziadny vysledok. prvy krat ked som riesila tyrane dieta a trvala som na svojom, chcela som od policie aby to aspon nahlasili na sicialku a nejako riesili, dopadlo to tak, ze na mna poslalii fetakov. policajti. takze nestaci zavolat tu policiu, treba sledovat pripad aj dalej.

tosomja
6. okt 2020

V niektorých prípadoch by som volala, v niektorých nie. V niektorých prípadoch (trošku budem Sebecká) mi je prednejsi môj život ako nejaké smetné koše 🙄

selu11
6. okt 2020

Áno vždy keď je príležitosť tak volám. Zrovna nedávno, keď som videla chlapíka ležať na lavičke, celý od krvi, ľudia si okolo neho chodili hore dole a nikto nič. Ja by som to nedokázala, smutné, že toľko ľudí to dokáže bez mihnutia oka. Kým som k nemu prišla ja, prešlo okolo neho aspoň desať ľudí.

bluebriggs
6. okt 2020

@emma_932 najhorsie je že vela krat ti policajti im prezradia kto volal, alebo sa to da vekmi jednoducho domysliet( ciganu mi vrieskali pod oknom v noci, zavolala som mestksych, a samozrejme oni si domysleli že to ja som musela byr kedze byvam tam) takze asi to muselo vadit mne pod mojim oknom. Smutne ze neiekdy sa clovek boji volať aby nedostal este on sam po pysku

habibim
6. okt 2020

No, raz som zavolala sanitku jednej pani ktorá ležala kraj cesty a ľudia, čo išli predo mnou, sa pri nej vôbec nezastavili.. Možno si mysleli, že je opitá, bolo to pred vinarnou.. Co aj bola, keď som sa k nej zohla tak riadne z nej tiahlo, ale svojimi rečami mi povedala, že ju udrelo auto a ona spadla.. Zavolala som záchranku, povedala im, čo ona mne, že ju udrelo nejaké zelené auto a viac neviem... Oni ju naložili do sanitky a odviezli.. O hodinu a pol mi volalo policajné číslo, predstavil sa policajt z dopravného inšpektorátu, že sa preukázalo, že pani ma na oblečení niečo ako z vozidla, a ze ma zlomené 4 rebrá.. Ci som videla auto ako sa to stalo atď.. Jasne, ze som nevidela, došla som na miesto, keď ona ležala a auto žiadne nikde... Ale mi odľahlo, keď povedal, že je všetko ok.. Nakoniec, som bola rada aj tomu, že ma spoznal aj ten policajt, keďže som bola jeho kolegyňa asi cca 3mesiace,prave som pri polícii začala... O to ľahšie sa mi aj komunikovali s nim...
Este chcem dodať, že aj keď sa nahlási nejaké protiprávne konanie, a v okolí budi sledované aj nejaké kamery, a spoznajú sa na nich ľudia, ktorí vôbec ale nezavolali pomoc, alebo políciu, tak sa to môže po preukázaní totožnosti obrátiť práve proti tím ľahostajním - nepriivolanie pomoci, ako aj útek z miesta činu napr.pri dopravnej nehode atď.atd.
Ale chvála Bohu za takých, čo "sa starajú" dobro sa dobrim vracia

miriam11
Odpoveď bola odstránená
komir63
6. okt 2020

Kým si ty volala políciu, tvoj muž sa možno mal pokúsiť eliminovať toho chlapa čo bil ženu. Nemyslím hneď na boxerský súboj, ale trocha kriku a zabránenie mu v útokoch by bolo na mieste.

autor
6. okt 2020

@komir63 muž tam nebol, len sa potom rozčuľoval keď som musela ist na políciu.

jvlo
6. okt 2020

Bez mihnutia oka zavolam ked treba. Je to spravne a bodka...vobec by som neriesila, co si o tom myslí okolie hoci aj manzel. Moje konanie, moje svedomie..

Strana
z2