Voľný vzťah z pohľadu muža a ženy
Včera bola u mňa kamarátka, nevideli sme sa asi 5 rokov. Nasmiali sme sa , pospomínali a ja som si všimla že má na krku veľmi peknú retiazku aj s príveskom , má to vraj od manžela. Nebolo možné si nevšimnúť že jej občas pípla sms od manžela. Ešte jej zo srandy vravím ...teba ten manžel ľúbi ako koňa. A tu začína niečo , čo mi nedalo spať.
Pred rokom a pol prišla na neveru svojho muža , trvala pol roka keď sa to prevalilo , vraj mesiac sa nevedela ani poriadne najesť od stresu , nespávala celé noci , doma mala 9 a 10 ročných chlapcov. Manžel sa rozviesť nechcel , vraj načo , že sa dá žiť aj tak a on sa novej priateľky / milenky nevzdá . Chcel voľný vzťah s tým , že cez týždeň bude s nimi a víkendy bude s ňou . A tak to aj začal praktikovať. Po každom víkende v pondelok ráno si našla kôpku jeho oblečenia v špinavom prádle. Najprv to prala a žehlila mu to a dúfala že sa umúdri . Neumúdril sa ani po 3 mesiacoch .
Takže si povedala, chceš voľný vzťah , tak teda ok , zavolala jeho najlepšiemu kamarátovi , dohodla si s ním rande , večeru a teda aj sa s ním vyspala. Nie raz , nie dvakrát .... Ten ako správny kamarát jej manžela vedel aké výhody požíva jej manžel z voľného vzťahu tak sa mu hneď pochválil. To čo nastalo je skôr komické .... manžel zúril , nadával že ako mohla " sa mu takto skurviť ", bľabotal niečo o tom že muži to majú inak ..jednoducho nečakal že aj ona využije ten " voľný vzťah ". Jedinú odpoveď ktorú dostal je že každý jeho ochod za " voľným vzťahom " je pre ňu signál že voľný vzťah pokračuje bez diskriminácie.
Výsledok toho všetkého je že manžela má doma , pri každom odchode sa jej pýta kde ide , s kým tam bude , posiela srdiečka .
Boli by ste schopné siahnuť k takémuto riešeniu aby ste udržali deťom rodinu a sebe manžela ktorého máte stále radi napriek všetkému ? Ja som človek pokojný ale rázny , ale toto neviem či by som bola schopná urobiť .
Verím tomu že pohľad muža na voľný vzťah je iný ako u ženy.
@0silvia0 no lenže to krajšie perspektívnejšie nemusí nikdy nastať, môže to byť poznačené spormi o majetok , výživné , ťahanice po súdoch ... zažité na vlastnej koži, bojom o prežitie , neplatením výživného . A nájsť si partnera s malými školopovinnými deťmi tiež žiadna sranda.
@maminuska vies, ale tu je naozaj tazko povedat, ze co robit-kym to clovek nezazije, tak moze len predpokladat. Tak ako ja predpokladam, ze by to bol koniec, tak niekto moze predpokladat, ze by to nejakym sposobom ustal. Takze ano, nieco sa da predpokladat, ale nie je iste, ze sa to aj naplni. A teda ja uz coskoro tu 50-ku budem mat a veru ani teraz by som sa nechcela dostat do stadia, ze len vedla niekoho zijem a trpim ho, kvoli tomu, ze napr. mame spolocny majetok, deti atd. Nehovoriac o tom, ze by som mala napr. len 30, to by som taky "kompromis" (neviem ako to nazvat) isto nebrala. Ale toto je naozaj velmi tazka tema.
@maminuska No ani ja by som svojho len tak nedala, však som sa s ním natrápila, kým som to dovychovávala. Ale môj keď sa rozhodne, nič by som s tým neurobila.
@maminuska no to ano, nemusi vobec prist lepsie. Vsetko je individualne. Mam 44, deti dost velke na to, aby som kvoli nim hrala divadielko v nejakom pseudovztahu. Ale keby som mala deti male, mozno by som o nejakych zahodenych rokoch v pseudovztahu uvazovala. Neviem, nikdy som to nezazila. Teoria je jedna vec, realita druha vec.
@maminuska mozno este pred 10 rokmi by som silno bojovala o manzelstvo, myslim ale racionalne, nie sekerou a kontaktovanim "sokyne", ale ako starnem, deti rastu, clovek sa skludnuje, skor sa dnes priklanam k tomu, ze aj ja by som si isla uzivat, mozno nie hned a s jeho kamosom, ale povedzme, ze by som sa nebranila prilezitosti. A urcite by som mu po navrate do domaceho kosiara neslubovala vecnu lasku a nedovolila mu cochvila ma kontrolovat. Jednoducho by sa ten vztah upgradol do ineho levelu, kde by som si zivot uzivala viac s ohladam na seba, nez na nase manzelstvo. A ked je upgrade prijemny, clovek nejde dobrovolne do downgradu.
@maminuska mne dokonca teraz už chvalabohu ex navrhol ešte včase keď sa prevalilo že má milenku že on s ňou bude bývať v jednej izbe a aj s deťmi v druhej..
@romanovic ďakujem že si to napísala, pretože obdobne teraz zmýšľam aj ja. Len som bola určitým spôsobom zbabelá to napísať takto napriamo , po prvých búrlivých reakciách...že NIKDY. Začínať nový život s iným chlapom vo veku 40+ no neviem či by sa mi chcelo a ak by sa mi aj chcelo , určite nie typom že svadba + moje deti +jeho deti a +naše spoločné ( to už nikdy !!! ).
Áno a v mladšom veku by som tiež možno bojovala ak by bolo o čo stáť ..spoločné deti , majetok ....
@arasidka123 ja takýto prípad mám priamo v rodine , aj som to tu písala. Mužovi otehotnela milenka, doma žena s dvoma deťmi , rozviedol sa , nasťahoval milenku do väčšieho bytu . V jednej časti exmanželka aj s deťmi , v druhej tehotná milenka aj s jej ex. Dopadlo to tak že milenka, nevyzreté dievča šestonedelí jednoducho zmizla a nechala dieťa na krku exmanželovi a ten sa jednoducho zobral a odišiel do práce a nechal v izbe plačúce dojčiatko. Necháš celý deň neprebalené dieťa a hladné , plačúce ako o život . Ešte za vlastné mu sunar kupovala.
Dnes máme v rodine dieťatko , o ktoré sa stará bývalá manželka, ex jej za to prepísal celý majetok čo nadobudli za spoločného manželstva a posiela peniaze , odišiel pracovat do zahraničia. Takže máme v rodine takéhoto najdúšika a ľúbime ho všetci . Nikomu z nás nenapadne že ..aha ten pankhart.
@maminuska to nie je trestné takéto opustenie dieťaťa???
@deninka233 to by polovička otcov bolo zavretých . Vrátane môjho exa.
@deninka233 Je to trestné, ale ak to nikto nenahlási, tak z toho nie je nič. Ešte ani zvieratá neopúšťajú svoje mláďatá!
Asi by sa mala aj založiť nejaká diskusia typu:" som v 20 ročnom šťastnom a v láskyplnom manželstve!" Lebo čím viac čítam diskusie z MK, tak zisťujem, že už pomaly " šťastné manželstvo " s pravými hodnotami sa vytráca. V podstate už celkom to uzavretie manželstva je už minimum. Hmm ...
@eva112014 Myslieť si že šťastné manželstvo je každý deň bez oblacika je naivné. Väčšinou na to že bolo šťastné prídeš až keď ho stratis.
@maminuska neviem, čo by som robila v tejto konkrétnej situácii, lebo som v nej nebola, ale voľný vzťah nepovažujem za stráášny hriech. Ono s tou vernosťou je to dosť chabučké tak celkovo, ale väčšina ľudí sa tvári, že sa ich to netýka, lebo sa o nej proste nedozvie, alebo nechce dozvedieť. Vo voľnom vzťahu sú k sebe ľudia aspoň úprimní. Všeobecne si nemyslím, že by musel byť nejaký diametrálny rozdiel vo vnímaní takého vzťahu u ženy a u muža. Ide o to, na čom stavia človek svoje domnelé istoty a svoju sebahodnotu. Čím vyššia miera sebadôvery, tým je človek menej emocionálne závislý na partnerovi. Za určitých okolností sa môžu dohodnúť na voľnom vzťahu, určiť si pravidlá a fungovať tak bez problémov. Ale toto mi pripadá ako iný príbeh. Rozhodnutie vyspať sa práve s najlepším kamarátom manžela je z môjho pohľadu až smiešne okatý zámer. Ak okolo nej muž teraz skáče, tak možno len preto, aby z neho nerobila paroháča rovno im známym pred nosom. Takže asi nejde o lásku, ale stratégiu a manipulujú obaja jedna radosť. Tam asi nemá posunutú morálku len ten muž, ale aj ona a ten skvelý kamarát. V podstate by som asi povedala, že sa ani nečudujem, že im to takto vyhovuje. Sme každý iný. Keby som ja pristala na také fungovanie, nejdem za kamošom môjho muža. Nie kvôli manželovi, ale kvôli tomu, že ľudia z najbližšieho okolia, priatelia manžela a manželia kamarátok, sú pre mňa absolútne tabu - to je v rovine nedotknuteľní. Aj vo voľnom vzťahu, ak sa na ňom teda obaja zhodnú, by mali platiť nejaké pravidlá. Toto konkrétne manželstvo sa podľa mňa časom aj tak rozpadne. Obaja veľmi zľavili z nárokov na nejakú etiku vo vzťahu a teraz možno ešte funguje čaro návratu, ale neskôr ostane len pachuť z podvodu a fakt, že ju preťahoval jeho kamoš, jej v jeho očiach na príťažlivosti nepridá.

@0silvia0 ide skor o to, ze zena strati v povodnom nefunkcnom vztahu kopu rokov. Za tie roky uz mohla budovat nieco ine, krajsie, perspektivnejsie.
Sama neviem ako by som reagovala, nastastie to zatial riesit nemusim