icon

Vraj je to pre neho skoro

18. aug 2023

S partnerom sme boli spolu 7 mesiacov stým, že tento mesiac sme sa mali sťahovať no on si v juni zmyskek, že chce byť sam ze je pre neho skoro tento vzťah takto vážne riešiť (medzitým sme uz noju dcérku zapísali do školy kde on býva). Predmnou mal dlhoročný vzťah a po 3 mesiacov sme sa dali do kopy a časom sa ukazuje že to bolo skoro, dal si ešte dat čas byt sam a usporiadať si myšlienky a city s bývalou (ta uz ma tiež muža)
Lenže ja som v juli otehotnela samozrejme sme sa dohodli na potrate ktorý som pred týždeň podstúpila.no predtým sme vzťah ukončili. Od kedy je dieťa preč sa zmenil. Chodí za mnou, za mojou dcerkou veľmi ju ma rad. Ku mne sa správa pekne, vkuse má potrebu ma obyjmat a bozkávať cele je to pre mna také čudné
Ukončili sme vzťah, podstúpila som potrat a napriek tomu sme '' akože spolu'' momentalne je v zahraničí ale každý deň mi píše aj zavolá.
Neviem čo si mám o tom celom myslieť... Aký je váš názor?

pribinak
18. aug 2023

Dobry Bože a teraz keď sa pán ocinko rozhodol osamostatniť tak ako to ideš vysvetlit dcére?
Tak veľmi ju miluje že vás poslal do prdele?

Dúfam že toto je celé vymyslené nejakym adminom

autor
18. aug 2023

@heleninamama no ale pozor, absolútne ste mimo.. Som študovana a pracujúca matka, ktorá ma vlastný byt.. Niesom na nikoho odkázaná a predtým ako sme sa spoznali som bola 2 roky sama

pribinak
18. aug 2023

@viestta všetkým okrem autorky je odpoved jasna

jj298
18. aug 2023

Co nedokazes? Zit bez muza? Tvoja dcera ta potrebuje. Aky jej davas priklad do zivota? Chces aby zila rovnako?

autor
18. aug 2023

@jozeffezoj áno potrebuje čas to viem ja aj on.. Vôbec nijak na neho netlačím. Vždy sa prvý ozve on, on navštevuje nás on je ten ktorý má tú potrebu byt snami, ma potrebu ma objať a pobozkať.
Neprosím sa mu o nič.. Nehovorím o tom, že chcem snim znovu vzťah, proste to snim neriešim.
Len nechápem prečo sa takto správa keď mi povedal že chce byť sám a nieje pripravený mať rodinu..

mikadooo
18. aug 2023

Autorka - opýtaj sa jeho, čo vlastne chce? Spoločné bývanie nie, vzťah nie, prečo ťa potom teda pusinkuje a objíma? Čo si od toho sľubuje? Kamarátstvo s výhodami? Toto my nevyriešime žiaľ, toto si musíte vyriešiť sami dvaja... Tiež sa prikláňam k názoru, že keď je tu, chce mať sex, plus starostlivosť a keď je preč, možno si chce užívať aj inde a byť oficiálne "bez záväzkov"...? Mrzí ma to, vidím to dosť čierne v tvojom prípade, podľa mňa len zneužíva tvoju láskavosť a ústretovosť ☹.

autor
18. aug 2023

@jj298 moje dieťa v ňom vidí otca, on ju berie ako vlastnú. Napriek všetkému chce byť snami naďalej v kontakte, ale premňa toto nieje kontakt '' priateľský '' nakoľko sa správa tak ako by nas nevedel pustiť..
Som z jeho správania zmätená.

autor
18. aug 2023

@pribinak to že sme sa rozišli neznamená, že opustí aj moje dieťa.. On chcel byť vždy v kontakte s malou a dcéra snim. Ublížilo by jej viac keby ho už nevidela

jj298
18. aug 2023

Ocka ktory s nou nechce byvat. Ako dieta by ma strasne ranovalo keby ocko nechcel byt so mnou nonstop. Nerozumela by som tomu. Nemyslim si pre to ze tvoja dcera je takto spokojna.
Mne pride ze ti len lepi ocami objatiami ale realne ste mu dobre kym sa nenajde nieco lepsie.

autor
18. aug 2023

@mikadooo pýtala som sa ho nato.. Povedal že on sám nevie čo chce, že nás ľúbi a chce byť snami v kontakte. Žiadny sex ani nič také medzi nami nieje.
Cele mi to pripadá tak, že nas nevie pustiť aj ked chce.. Neviem je mi z toho celého na prd

heleninamama
18. aug 2023

@anonym Neviem, čo znamená vo vašom ponímaní slovo študovaná, ale ten písomný prejav svedčí skôr o niekom, kto horko-ťažko preliezol ZŠ. A určite ste len tak rýchlo zapísali dcéru do školy tam, kde býva on, keď ste mali niekde inde vlastný byt.🤣 A životné postoje oboch svedčia o čistom primitivizme. Proste spodina, kde každý sexuje s každým, partneri sa menia ako na páse po pár týždňoch ani jeden zo zúčastnených nevie, čo je to vlastne vzťah, rodina, zodpovednosť.
Dúfam, že zas len majú na MK hlúpu brigádničku, ktorá vymýšľa takého témy.

jaskolka
18. aug 2023

Autorka, ja normálne žasnem z toho, co tu ďalej píšeš.... Tak chlap sa rozhodne, ze sa necíti na vzťah a bývanie (v preklade rozumej ste mi na ťarchu a nechcem vás mat 24/7 pri sebe) medzitým ta na búcha (keď máš zdravotné problémy, to ti nenapadlo sa chrániť? Hoci aj sterilizácia, ak je to teda také vážne)dohodnete sa na potrate(tiež mi je divne ze keď ste sa teda rozišli, co si otehotnela pri rozkuckovom sexe?) on si odíde do zahraničia (ma tam svätý pokoj od vás) a robí si co chce, a ty riešis, ci ta ešte ma stále rád lebo ti zavolá a píše? Ved to je to najjednoduchšie, co môže urobiť, zavolať ti, napísať, pohladkať, možno aj po sexovať, keď raz za čas príde, nemá nijaké starosti, nemusí riešiť deti, problémy, nemá vlastne voči tebe nijaké záväzky, môže mať kľudne aj 5 iných frajeriek, proste nič, je mu sveta žiť a ty si stále niekde v siedmom nebi, a premýšľas, o co mu ide?
Spamaaj sa trochu, lebo on ta ma v paži, je rád, ze sa zbavil akejkoľvek zodpovednosti, milostivo ti raz za čas hodí odrobinu pozornosti a ty mu to hltas ako 15 ročná hlúpa pubertacka.
A hlavne, keď príde a bude ta hladkať a objímať, tak si daj pozor aby si zase o pár týždňov nešla "po vzájomnej dohode" na ďalší potrat...
Sorry, ale si neskutočne... Naivná..

pribinak
18. aug 2023

Zamýšľala si sa aspoň trochu nad jeho správaním? Teba posle na potrat s dieťaťom ktoré čakáš s ním a zároveň robí nadšene otecka cudziemu dieťaťu ?

Nič? Žiadne kontrolky? Nič?

sense
18. aug 2023

Ak tvoj zdravotný stav nedovoľuje tehotenstvo prečo ste vôbec dopustili aby vôbec k tehotenstvu došlo?
A teraz povieš co dcére, vieš ten ujo co mu hovoríš ocko, chce byť vlastne sam, len občas keď bude mať chuť tak príde...
Ale začínam si myslieť ze toto nemôže byť ani reálne. Pretože jedna študovana inteligentná žena by toto nedopustila.

viestta
18. aug 2023

No preco sa takto sprava? To naozaj nevies? Vsetky to vieme, len ty nie... Proste nechce zodpovednost. Za nic. Za dieta, za vztah, za rodinu. Za nic. Dobre mu padne obcas zjest teplu veceru, aj ta podpaplonova mu dobre padne, ale inac je slobodny bez zavazkov, robi si co chce, kedy chce a ako chce... A tak mu to maximalne vyhovuje. Vsetci aj on to vedia, len ty ho milujes... No co uz.

veronicka1901
18. aug 2023

Tvoj príspevok je hrozne chaotický 🙄

sense
18. aug 2023

A ze on ju berie ako vlastnú? No dobre a teraz tu o červenej čiapočke.

veronicka1901
18. aug 2023

Počkaj, on ťa poslal na potrat, čiže nechcel vlastné dieťa, ale tvoju dcéru, ktorú si mala s predchádzajúcim partnerom miluje? Čítam už tretí raz a nechápem 🙄.

autor
18. aug 2023

@veronicka1901 na ten potrat som musela ísť koli zdravotným problémom a spoločne sme sa natom dohodli

mikadooo
18. aug 2023

Hmm, nuž tak potom jedine komunikovať s ním o tom, že nechceš teraz 5 rokov žiť v neistote, lebo on nevie čo chce... Tak si dajte nejaké "prechodné obdobie" a povedala by som mu (toto by som mu len povedala na VYSVETLENIE, nie, že to hneď aj spravím, len aby pochopil, prečo potrebujem nejakú informáciu od neho, čo ďalej). Prvá možnosť, Ok, keď si rozumie s dcérou, tak môžete mať aj vzťah brat-sestra, resp. v dobrom rozvedení rodičia, ale popritom ty si môžeš hľadať iného chlapa a žiť si svoj život... A dcéra pokojne nech ho volá "ocko" a novému partnerovi vieš v tomto prípade vysvetliť, že to je tvoj ex (nemusíš spomínať, že nie je bio otec, len aby nový priateľ rozumel, prečo sa tento chlap okolo teba motá). Druhá možnosť - ak je tam z jeho strany láska, ale trebárs to bolo pre neho všetko moc rýchlo (zaľúbenie,sex, tehotenstvo, rozchod, potrat, spoločné bývanie, zápis tvojej dcéry do škôlky tam kde on býva), tak tiež to potrebuješ vedieť, koľko času chce teda na to, aby sa odhodlal k ďalšiemu kroku, veď nemôžete byť večne v takomto vzduchoprázdne... Ak je to z neho strany láska, ok, budeš rada, lebo z tvojej strany tam láska je. Ak to ale z jeho strany láska nie je, tak to chceš vedieť tiež, odreveš si to, kvôli dcére pokojne ostanete v kontakte, ale zároveň ti dá možnosť vnútri si to uzavrieť a začať možno hľadať životného partnera, veď nechceš byť celý život sama a dúfať v niečo, čo z jeho strany nie je... No a posledná vec - ja by som si stanovila čas. Napr. pol roka, kedy budem čakať. A po tomto čase, ak mi povie, že chce radšej bývať osobitne, to beriem, že koniec lásky a túto kapitolu vo svojom srdci ukončujem. Nenechaj ho, aby si musela čakať na jeho rozhodnutia a zároveň mu daj čas, nech teda vidí, že ho netlačíš k múru. A hlavne aby si nestrácala svoj život popri niekom, kto ťa naozaj môže v podstate len šikovne manipulovať tak, aby jemu bolo dobre. (Neviem, nepoznám vás, ale ja by som to riešila takto, aby som si zachovala chladnú hlavu a nestratila x rokov života čakaním na niekoho, kto vlastne nevie čo chce).

autor
18. aug 2023

@veronicka1901 okolo mna je úplne všetko chaotické.. Ked sme sa rozišli a podstúpila som potrat bola som v tom, že tym sa všetko konči a ja som to aj tak brala a podla toho sa správala.Neozivala som sa mu. Ale on áno, prišiel na narodeniny mojej dcérky, od vtedy pravidelne nás vyhľadával a správa sa k nám ako by sme boli stále spolu. Teraz je v zahraničí ale každý deň sa ozve, stará sa o nás... Nechápem toto všetko.
Ak je raz koniec tak je koniec a bodka no on to asi nevie takto brať alebo si je neistý v tom čo chce

melanta
18. aug 2023

Čo na ňom miluješ? Išla si kvôli nemu na potrat. Pred sťahovaním sa rohodol že nechce s tebou žiť. Čo na ňom akože miluješ? Prečítaj si svoj príspevok aj svoje reakcie ešte raz a ako matka dcéry (aj ja som) sa zamysli, čo by si povedala svojej dcére. Chcela by si, aby žila a trápila sa kvôli niekomu, kvôli komu išla na potrat, kto sa takto správa? Ak povieš, že nevadilo by ti, ak by toto dcéra riešila, tak potom nie čo dodať a zbytočne ti radiť. Ak by si nechcela, aby tvoja dcéra raz spájala svoj život s niekým takýmto, tak to nerob ani ty. Povedz mu, že ste skončili a ty to máš uzatvorené. Viac nereaguj, nedvíhaj, ak príde, odignoruj ho.

autor
18. aug 2023

@mikadooo pýtala som sa ho na všetko, povedal mi, že obaja potrebujeme čas aby sme si všetko premysleli a ujasnili. Naznačoval, že možno po čase budeme znovu spolu. Tým že je teraz v zahraničí možno si vela veci uvedomí aj on, co vlastne chce.. Neviem fakt som z neho mimo

veronicka1901
18. aug 2023

Sama si si odpovedala, keď koniec, tak koniec, keď vzťah, tak vzťah. Toto je celé nejaké čudné...

autor
18. aug 2023

@melanta opakujem sa Nešla som na potrat kôli nemu, nikdy by to neurobil... Dohodli sme sa spoločne lebo mám zdravotné problémy a práve preto nás ani v sne Nenapadlo že by som mohla ostať tehotná.. Pre nás to bol šok.. A najlepšie riešenie bol potrat

autor
18. aug 2023

@veronicka1901 áno presne tak cele je to čudné ale z jeho strany. Ja som ho vôbec po rozchode nekontaktovala.. On je teb ktorý ma tú akúsi potrebu byť snami v kontakte a chodiť za nami.. Ale prečo keď je raz koniec?

jarnajar
18. aug 2023

Blokuj všade a vypni zvonček, keby prisiel osobne. Toto, čo predvádza sa nerobí. Zobuď sa, už len preto, že tvojej dcére brutálne ubližuje. Po pár mesiacoch sa dá titulovať ocko a POTOM nevie, čo chce? Fuj, to nie je chlap.

melanta
18. aug 2023

Úplne zbytočne si sem podľa mňa písala. Ty na každú radu a názor máš argument, prečo sa niečo udialo, prečo s ním komunikovať atď. Ty sa ho proste nechceš vzdať. Snáď bude mať tvoja dcérka šťastie a vyrastie z nej do života múdrejšia žena.

autor
18. aug 2023

@jarnajar áno presne toto urobil ale on sa naďalej chce o malú starať a stretávať sa, ale on sa celý čas keď je snami správa tak že sme spolu, pred dcérkou ma obyjma a drží ma za ruku.
Po rozchode sme sa dohodli, že nebude chodiť ani za malou aby sme jej neublížili ale po týždni už prišiel za ňou, že on sa jej chce venovať a chce byť snami v kontakte... Nechápem hoo

mikadooo
18. aug 2023

Držím ti palce. Tak si daj ten čas, povedz aj jemu nejaký interval, koľko si ochotná "ujasňovať si to". A potom to nechaj plynúť. Držím vám palce. Ja keď som čítala ten úvod, tak napríklad na mňa osobne by to bolo tiež veeeeeeľmi zhurta, takže sčasti tvojho chlapa chápem. Ale - bacha, treba mať v hlave aj to blikátko, a nenechávať všetko plynúť do aleluja a držať sa nejakých jeho prázdnych sľubov (typu "Naznačoval, že možno po čase budeme znovu spolu."). Za mňa - hovorím, toho polroka max. by mi stačilo na to, aby som vedela čo chcem a čo nie a to isté by som žiadala aj od toho druhého.