icon

Vraj on je doma šéf, lebo nosí peniaze

26. mar 2023

...kým žena sa stará o všetko vrátane lekárov detí, auta, školy, krúžkov, nákupov, domácnosti, príbuzných z jeho strany, darčekov, osláv...
Pritom kariéru si vybudoval vďaka tomu že ona odjakživa vedela riešiť všetko sama, kazdu poradnu s detmi, vsetko.
Ked musela byt nahle operovana, bol na zahranicnej ceste. Zvladla aj to.
Žena musela dočasne prestať pracovať pre ochorenie jedného z detí, dovtedy pracovala od strednej školy.
Keď sa stav dieťaťa stabilizuje, pojde znova do práce.

Čo si o takom mužovi myslíte?

yanni
26. mar 2023

Ake stare su deti? My sice s tymto nemame problem, ale moje deti same povedali "mama je boss". A na otazku preco, najskor lebo (typicka odpoved u deti), neskor lebo mama je tu, vsetko vie, vsetko urobi, o vsetko sa stara. A k tomu este aj pracuje (aj ked priznam, len na polovicny uväzok, inak by sa to nedalo). Nam to takto vyhovuje, mam vo vsetkom volnu ruky, muz sa mi do nicoho nestara, vieme vsetko spolu naplanovat, dohodnut aj ked finale je moje. Ale vsetkym sklapla sanka.

petamich
26. mar 2023

@viestta prava, pracu, rodenie deti 😂 zensku emancipaciu by mali za-ka-zat!

tykat
26. mar 2023

Co si myslim? Ako sa vravi "aky isiel taku nasiel".

komplikovana
26. mar 2023

vo vztahu su 2 ROVNOCENNE bytosti, osoby, ktore SPOLU tvoria svoju rodinu. Nikto nie je viac ani menej.

petamich
26. mar 2023

@zmrzlinka2021 presne si to vystihla, nanestastie neviem, ci to je vychovou alebo naozaj tym, ze maju zeny v niektorych castiach Slovenska menej pracovnych prilezitosti a ten muz skratka je zivitel a ci to v tej ekonomickej zavislosti cele spociva a potom sa z pokolenia na pokolenie odovzdava "nebije ta, nepije (teda nepije podla slovenskych standardov), aj peniaze nosi, tak co by si Anicka chcela" 🥲
@lienka.7 moj muz bol po dlhsej dobe tri dni s malym sam a odvtedy je na mna taky dobry, ze tazke to mam a to mal navarene a nachystane a usudil, ze tazke to mam, na druhej strane vdaka MK si aj ja uvedomujem, ze mam asi stastie alebo neviem, lebo co tema to partner idiot

autor
26. mar 2023

@tiezjedna tak zas on zarobi nadpriemer. Bohuzial jej prijem by nevykryl vsetky naklady, keby sa vymenili. Vymienat sa mozu taki co zarobia porovnatelne. A nie nasobky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
yanni
26. mar 2023

tak nech on zaplati opatrovatelku k choremu dietatu a ona pojde pracovat🙈

autor
26. mar 2023

@olimuc povedal to manzel mojej sestre, on je dost cholerik...nevydeluje ju ani nic ale zda sa ze so stupajucim postavenim a platom mu narastol hrebienok. Zacal sa spravat ako sef v rodine, nie ako manzel.
Ale ked ona zarabala, tak ju sefkou alebo spolusefkou nenazyval 🤔
Neviem ci by nieco ziskala rozvodom, ako pise @zmrzlinka2021 tak co ma odist niekam do prenajmu a zivorit s detmi z par stovak od neho? S tym chorym nemoze nastupit do prace, nema jej kto pomoct.
Ma odist bez deti? Tiez blbost. On sa z domu nepohne a ona by ani nestala mat na krku dom s velkym pozemkom, on vie vsetko urobit a opravit.
Len ta povaha 🤦

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
26. mar 2023

Autorka, vzdy sa mozu obidvaja vymienat a striedat. Staci chciet. Ak muz ide na matersku, nepride rodina o desattisice, ak zoberie 14 dni OCR nepride rodina o tisice, ked ide s detmi k lekarovi a zoberie paragraf, dostane presne tolko ako by bol v robote. Lenze to treba chciet. Nepostavit s k rodine a rodicovstvu tak, ze splodil som deti, moja robota pre rodinu konci ak donesiem vyplatu. Taki chlapi sa detom nevenuju, vsak to je zenska starost. Taki chlapi doma nic nespravia, pretoze oni robia len dolezite a muzske roboty. Raz za zovot nahodia stierky, trve im to tyzden, dva a potom 20 rokov vykladaju aki boli z toho zodreti a uboleni a kolko pre rodinu spravili. Raz za 5 rokov opravia splachovac a treba ich chvalit na tri chotare a prejavovat obdiv a vdaku este cele mesiace. Pretoze "Opravil som ti zachod" ako keby tam oni nechodili. To, ze zena den pri dni preie, vari, upratuje, to je malickost, pretoze to nie je ziadna robota, to musi zvladnut, pretoze je zena.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
26. mar 2023

@autorka vieš, mila autorka, zeny si toto často krát spôsobujú aj samy. Lekar, vsak ide zena, dieta chore, vsak bude automaticky doma zena, lebo muz viac zaraba, jeho by vyhodili z prace a pod. To, ze je tomu tak preto, lebo ta zena sa obetovala, to uz akosi teda nevidia. Teda doplním, nevidia to Senci a ti, ktorí si zenu absolútne nevážia.
@viestta svata pravda👌👌👌 este dodám, ze taki chlapi nic doma nerobia preto, lebo oni si na to zarobia, aby to urobil niekto za nich

sissy27
26. mar 2023

@zmrzlinka2021 a preco sa zeny spoliehaju na podporu rodiny alebo si zoberu prveho debila, ktory im ponukne strechu nad hlavou a potom to vyzera takto? 🤔 ja chapem, ze nie kazda moze mat doktorat z astrofyziky a zarabat tisice mesacne, ale rovnako nie je nutne zavesit sa niekomu na krk, nechat si spravit deti a vybavene.

barborachors
26. mar 2023

@lienka.7 zena nie je krava, len chúďa lebo nevie, ze existuje aj niečo lepšie, ako ma doma.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marca12
26. mar 2023

Ze je to debil a nevazi si zazemie,ake mu zena pripravila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
26. mar 2023

Zbalila by som mu a dovi dopo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
26. mar 2023

@valeria_h preco hned zbalit? Staci zmenit svoj pristup. Ano, je to zlozitejsie vybojovat si svoje prava a naucit chlapa, ze co vsetko obnasa mat rodinu. Nikdy nie je neskoro zacat, zbalit ho moze hocikedy neskor, ked sa to nezlepsi.

dadka_bb
26. mar 2023

@kikulienkadd krasne

tenerifka
26. mar 2023

ja si o takom muzovi myslim to, ze sa zabudol v jaskyni, ked ulovil mamuta a sebavedomie mu stuplo na najvyssie obratky.
Ze to je proste emocionalny chudak, ktory svoju nadradenost nedokaze vyjadrit inak, ako vyvrsovanim sa a zhadzovanim manzelky, ktora taha vsetko vratane ich spolocneho choreho dietata.
Na jej mieste by som zapracovala aspoñ na docasnej vymene uloh a nastavila mu zrkadlo-vratane toho, ze ked bude robit vsetko to, co ona, a ona bude zarabat mimo domov, tak bude ona za sefku.
Na debila treba jeho vlastnymi zbrañami

mandzula
26. mar 2023

@zmrzlinka2021 ale aspon si zena da sancu na novy zivot s niekym, kto si ju bude vazit, kto sa s nou bude delit o starostlivost o deti, domacnost ci naklady na zivot. Ked ostane s debilom, o tuto sancu sa obera.

tiezjedna
26. mar 2023

@autorka koľko má švagor rokov? Nenaháňa ho kríza stredného veku náhodou? To dokáže chlapom pekne drbať

mikadooo
26. mar 2023

Pozri a čo jej bráni nevariť, neupratať, neoprať...? Prečo to robí? Just by som nerobila čo mi "šéf" nakáže, lebo ja žiadneho "šéfa" v našej domácnosti podporovať nebudem, nech má penez jak želez. Ak by toto myslel pán manžel vážne, všetko by som robila preto, aby si uvedomil, že tým šéfom nie je. "Choré" dieťa môže postrážiť opatrovateľka, ak nie každý deň, tak napríklad 4h denne, alebo dva dni do týždňa alebo hocijako ináč. Hneď by som sa hrabala do roboty. A ten poriadok a navarené - nuž, nebolo by 🤷. Nech si to pán šéf zmenežuje ako chce. Juuuuj ja by som mu dala. Ak to ale bolo v rámci nejakej hádky a proste mu prdli nervy, ešte chápem, ak to ale myslí vážne, tak peniaze nepeniaze, seriózne vážne by som porozmýšľala a pobavila sa s ním o rozvode (bez kriku, jednoducho by som mu povedala, že nechcem mať v svojom živote šéfa, potrebujem partnera a teda asi budem hľadať iného, ktorý si nebude zo mňa robiť svoju podriadenú). Žiť sa dá aj skromne, zato dôstojne. Toto by mi raz vyšplechol do tváre, druhý krát by som už mávala rozvodovými papiermi.

autor
26. mar 2023

@tiezjedna je to mozne, ma 41.

svetlanka111
26. mar 2023

Autorka, nechapem na co zakladat temu,je uplne jedno kto si co mysli aj tak to nicomu nepomoze,samozrejme sa tu stretnes s rovnakym nazorom…a sestre to nijak nepomoze