icon

Vraj on je doma šéf, lebo nosí peniaze

26. mar 2023

...kým žena sa stará o všetko vrátane lekárov detí, auta, školy, krúžkov, nákupov, domácnosti, príbuzných z jeho strany, darčekov, osláv...
Pritom kariéru si vybudoval vďaka tomu že ona odjakživa vedela riešiť všetko sama, kazdu poradnu s detmi, vsetko.
Ked musela byt nahle operovana, bol na zahranicnej ceste. Zvladla aj to.
Žena musela dočasne prestať pracovať pre ochorenie jedného z detí, dovtedy pracovala od strednej školy.
Keď sa stav dieťaťa stabilizuje, pojde znova do práce.

Čo si o takom mužovi myslíte?

Strana
z3
svetlanka111
26. mar 2023

Zeny,vsetky ste tu strasne mudre takto od od teorie. Vsetky radite ako odist,nastavit pravidla a pod. Asi ste sa bestretli s takymto typom muza. Tazko sa nastavuju hranice velmi tazko povacsine je to muz, jde vacsinou prevladaju negativne vlastbosti. Lahko sa oscgadza so zdravymi detmi odrastenymi,tazko velmi tazko vsak s chorrymi. Neviete si to ani predstavit,ked zena nema “moznost” prace. Ano radite opatrovatelku a pod..nuz ale opat tazko ku choremu dietatu,kde mama vie najlepsie co treba a ako pomoct..

lienka.7
26. mar 2023

@svetlanka111 tie hranice si totizto treba nastaviť uz hned od začiatku. Ono to začína platením si kávy na rande (vsak je emancipacia), pokračuje to "zitim" z rodicaku a končieva nejako podobne ako pise @autorka

autor
26. mar 2023

@svetlanka111 ale pomaha to. Mna to tak nastvalo ze mu to mozno dam precitat ked s nim budem.

laurita285
26. mar 2023

@svetlanka111 Na kieho boha aké pravidlá, nechať kkta žiť samého a dovi. Načo. Ako keby všetky ryby v rybníku boli rovnako otrávené a kktské ako tento príživník.

viestta
26. mar 2023

@svetlanka111
1. zena si sama vybrala toho muza, tak mala vediet uz vopred aky ma on postoj k domacim pracam a uloham partnerov v domacnosti. Ked to nevedela, tak je to tak trosku jej chyba. Ak to vedela a napriek tomu do toho sla, je to jej chyba
2. o rozdeleni uloh v rodine sa treba dohodnut, dohodnut spravodlivo a nastavit pravidla sa daju vzdy, niele na zaciatku ale v podstate kedykolvek ked sa ukaze, ze je to potrebne. Staci ak zena ma dostatok sebeucty a pozna svoju hodnotu, za ktorou si stoji aj napriek tomu, ze si vzala mierne nevhodny exemplar poznaceny vychovou
3. ak je v rodine chore alebo narocne dieta, je u normalnych a rozmyslajucich muzov samozrejme, ze sa snazia zene ulahcit ako najviac mozu, pretoze starostlivost o dieta je tak ci tak vacsinou na nej
4. ani to, ze sa zena nemoze zamestnat, z akehokolvek dovodu, nie je dovod aby sa chlap spraval ako chruno daval zene pocitit, ze financovanie rodiny je na nom a ona je nieco podradne, a ani dovodom na to aby si nevazil to, co zena pre rodinu robi

lienka.7
26. mar 2023

@viestta každý den je tu XY takýchto príspevkov. Ja uz fakt neviem ci je to chyba žien (silou mocou niekoho mat) alebo mužov (ze su chrapuni).

viestta
26. mar 2023

@lienka.7 on je to tak, ze o tych co si dobre vybrali, tie pary co su v poriadku sa nepise. No kto uz by vypisoval aby sa pochvalil? Vypisuju len tie, co si zle vybrali. Ale aj tak, ked si predstavim, ze toto co je na MK je len spicka ladovca, tak ma mraz prechadza. Kolko bude tych, ktore tak ziju? A este vacsia hroza ma prechadza z toho, ze mnohe ziju v tom, ze tak to ma byt, lebo tak zila ich mama, babka, jej sestra je v takom vztahu a jej brat je presne rovnaky ako je ten co ma doma a ako ich otec a dedo. Take sem ani nenapisu.

autor
26. mar 2023

@lienka.7 je to zvlastne pretoze oni su spolu uz dlho, vyse 14 rokov manzelia. Ona skutocne nebola odkazana niekoho mat aby sa nepovedalo...vzdy bola sebestacna a nie je ten typ co musi byt nutne s chlapom. Skor vidim ze on chce rozkazovat a ona si neda. Dve silne osobnosti a jemu akosi zacalo preprchat alebo co.

vevapeto
26. mar 2023

To aj u nás boli také reči, aby som ostala doma ako “ pani domáca” 🤣🖕 Nesúhlasila som, takze na všetkom sa podieľa 50:50.

pralinka25
26. mar 2023

tak keby mi toto povedal takto do oci povedala by som mu ze sefovat si moze v praci a za to ho tam budu platit. doma sme bud partnermi - rovnocennymi, alebo nicim. ak je geroj nech sa ide starat o chore dieta a potom nech machruje.
taketo hrdinske reci z neho nerobia sefa ale maximalne tak vola.
v manzelstve sme rovnocenni partneri. nie je to institucia v ktorej je boss a poddani. je to manzel a manzelka nie sef a jeho zamestnanci. pletie si pojmi s dojmami. ak je take velke zviera taketo zaklady by mohol vediet a nestrapnovat sa.
to ze dnes zaraba a sefuje je super, ale nech mysli na to, co vsetko sa v zivote moze stat.
neprajem nikomu nic zle ale ...
stavaju sa nehody, niekedy choroby, niekedy vypoved. ani nevie co sa moze prihodit a prijem zrazu nebude, alebo bude nizsi, alebo bude odkazany docasne alebo dlhodobo na pomoc on. zo dna na den sa moze stat vselico. aby mu to sefovstvo potom nebolo k nicomu. pretoze treba mysliet na to ze teraz ide alebo je hore ale skor ci neskor tou istou cestou pojde dole. lebo ono na vecne veky hore nebude.
autorita sa nebuduje hlupostou a drzostou, ale velkostou svojho charakteru. a na to nech pan sef mysli aj v praci lebo mu to casom prestane klapat nie len v manzelstve ale aj v praci. s takymto charakterm bude isto oblubeny.

ropucha6
26. mar 2023

O nom si nemyslim nic, o zene si myslim, ze je chudera, bohuzial. Robi len to, co mu ona dovoli. Sef moze byt v robote, doma sme rovnocenni partneri, ale podla popisu uz ona sama zo seba robi handru.

katka700
26. mar 2023

@kikulienkadd To by mali zaviesť aj tu aby ženy po rozvode nekončili ako jedny z nejbiednejsich v spoločnosti a aby sa konečne ľudia spamätali a uvedomili si hodnotu neplatenej práce v domácnosti

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
autor
26. mar 2023

@viestta on sa venuje, stale su na vyletoch, lyzovackach alebo majstruju doma a na zahrade...aj postarat sa o deti vie ked ona ide prec.
Ja som reagovala na to ze vymenit sa ze ona do prace a on doma s dietatom, to by nevyzili.

viestta
26. mar 2023

Vyzili by, možno skromnejšie ale keby zobral materskú, tak ich to nezruinuje.

autor
27. mar 2023

@viestta na materske uz bol, popri nej robil v inej praci a ona sa starala o vsetko.

tiezjedna
27. mar 2023

@autorka ja si myslím, že to je kríza stredného veku. Zodpovedalo by to. Ale čo s tým, to neviem. Asi ho len priebežne uzemňovať, mať nadhľad a v tomto móde počkať kým ho to neprejde...

viestta
27. mar 2023

Tak potom nic. Nevyskusal ako to naozaj je starat sa len o dieta, nie to este domacnost k tomu , tak mudruje. Asi neostane nic ine, len malickymi krokmi ho vratit do povodnych nastaveni. Alebo tvrdy reset. Neviem co na neho zaberie

simca06022011
27. mar 2023

myslim, ze obaja maju co riesit... mne ked chlap povedal, ze je sef, tak som mu ukazala aky je sef :D To co si napisala, treba povedat chlapovi, nech sa paci, moze byt doma s dietatom a postarat sa. A o vsetko ostatne. Moj chlap nosi vacsinu penazi posledne roky (3-4) ale je to vyhodne pre vsetkych z toho dovodu, ze by sme amlli totalne zanedbanu domacnost a dceru, keby to tak nebolo. NEstoji to za to ani jemu. On by doma s chorym dietatom nebol, neupratal.. kym si to neuvedomil, tak tiez sme mali ohen na streche parkrat.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
iv007
27. mar 2023

Mna zaraza ze v roku 2023 ma niekto taketo predpotopne nazory patriace do stredoveku.My zeny sme sikovne a dokazeme toho vela, vratane zarabania penazi.Chyba nam vsak sebaucta a rozum pri vybere partnera.

Strana
z3