icon

Vrátenie kočíka naspäť v rámci rodiny

kavenka12
14. apr 2022

Dobrý, poraďte mi, dcéra manželovej sestry otehotnela minulý rok v júni, ja som v tom čase predávali použitý kočík, páčil sa jej a chcela ho hneď odomna kúpiť a ze ho hneď aj vyplatí - 130 eur, nechcela som vtedy od nej peniaze s tým ze kočík jej nechám a keď sa babetko narodí kočík mi vyplatí, zároveň som jej povedala nech si kočík vyskúša, poprezera ci jej vyhovuje, že sem tam je nejaký škrabance, lebo už nieje nový, ale pouzity, bola spokojná a ze ona kočík chce, dva týždne pred pôrodom kočík vyplatila a teraz keď ma malá mesiac napísala smsku ze ona kočík nechce ze nieje dobrý ze sa s ním nedá kociarovat a ze kočík mi vráti a chce vrátiť peniaze, neviem ako sa mam zachovať, je mi to blbé,kvôli tomu ze je to rodina, vziať ho naspäť alebo nie, poraďte....

sweetlife001
14. apr 2022

@kavenka12 zobrala by som ho naspäť možno, ak by bol v pôvodnom stave. Keď na ňom robili úpravy a teraz je niečo s kolesom tak nie.
Keď sa nedá kocikovat kto ho od teba kúpi ? Nikto. Či ho ty ešte na vlastné náklady budeš opravovať ? Alebo ti ostane doma pokazená haraburda?

bluka2
14. apr 2022

Bez chrbtovej kosti. Ani by som sa s ňou na tú tému nebavila.

loginexistuje
14. apr 2022

Tak ale zober si to z jej strany ona si kupila kocik od rodiny od svojho uja a tety a pouzivala ho mesiac a kocik je na prd (inak aky bol stary CAM zasa neni nejaka kvalitna znacka mas ich plno za facku v bazari)
Asi sa najskor snazili to koliesko opravit ale teda ja ocakavam ze kocik vydrzi vic ako mesiac
Je to len na tebe ako sa k tomu postavis ak nevezmes na co mas prava ide o bazarovy predaj a nevratis penizes budes tetka co predala (a este nie za malo vzhladom o znacke) pokazenu rachotinu

roja01
Autor odpoveď zmazal
sense
14. apr 2022

@kavenka12 ak do kočíka zasahovali späť by som ho nevzala,.... Ak koliesko utekal pred tým tak vás mali na to upozorniť a chcieť ho vrátiť predtým ako do neho zasahovali.
Osobne si myslím ze tým zasahovanim ho poškodili a preto ho chcú zrazu po mesiaci vrátiť

lienka.7
14. apr 2022

@kavenka12 nie, nevzala by som ho naspäť. A po pouzivani uz vobec. Pokazili ho neodborným zásahom a teraz ho chcú akoze vrátiť? A peniaze akoze naspäť?
Ked to urobíš, budu sa na tebe smiať, ze aká si sprostá (sorry za uprimnost).
A mas poučenie do budúcna.

pbra40
14. apr 2022

Co si im vlastne napisala alebo povedala? 🙏

kavenka12
autor
14. apr 2022

@pbra40 napísala som im, že mali 8 mesiacov nato aby si kočík vyskúšali a poprezerali, mali ho doma, že ja som ho mohla miesto toho ze som čakala na peniaze od nich 8mesiacov predať inému za ten čas, a ze ak im nevyhovuje a už robili na ňom úpravy co sa týka nitov, kočík naspäť nevezmem a nech si ho predaju oni sami

sweetlife001
14. apr 2022

Určite nebudeš ako tetka ktorá im predala pokazenú rachotinu. Lebo ty si im predala FUNKCNY kočiar ! Ktory videli, oskúšali a pouzivali. Normálny uvedomelý človek to pochopí.
A za ďalšie, ty im tiež nemusíš veriť, že sa kočík pokazil z ničoho nič len tak a ešte doňho šprtali. Mne sa tiež pokazil... keď som ho pustila nechtiac zo schodov 😉

sense
14. apr 2022

@kavenka12 dobre si napisala

ckatka
14. apr 2022

@kavenka12
@kavenka12 urobila by som.to iste.
Slušne a diplomaticky samozrejme...
Napríklad by som poslala linky na bazáre alebo fb skupiny - ze okej paci sa, tu a tu ho môžeš inzerovať a predať. Ja už ho nazad bohužiaľ zobrať nemôžem. A peniažky sme už dávno použili na to a to.

sidicek
14. apr 2022

@kavenka12 ja by som jej povedala, že nemám priestor zaoberať sa kočíkom a nech ho kľudne predá.

simca06022011
14. apr 2022

Nech ti ho vráti vyčistený a oprany, ak bude poskodeny viac ako bol, tak nič... Ze nemas cas to po takmer roku zase riešiť.
a ako sa pise vyššie kludne jej povedz na toto nieco. Viac ani ponozku by nedostala.

lylyjana
14. apr 2022

@kavenka12 nech preda kocik ona, ona ho kupila, je to uz jej starost. Ved takisto to vie predat, ako ty. Povedz, ze ty uz nemas priestor kam ho uskladnovat a ani cas riesit predaj atd.
Ale ak chces byt za velmi milu, tak nech kocik operie ona a tak ti ho vrati a ty jej daj peniaze a predaj na nete. Myslim, ze tych 8m zas nie je taka strasna doba pri predaji kocika. Nie je to 8 rokov.

luxus10
14. apr 2022

cam je dobra znacka, mne ani po rokoch denneho pouzivania nevrzgal, takze co s nim musela robit neviem, museli ho sami mechanicky poskodit....je to pevna, robustna, vyborne staticky navrhnuta konstrukcia, take kociky sa daju lahucko soferovat 1 rukou, dokonca sa netreba don ani ktovieako zapierat pri vychadzani na obrubnik...

takze nic nevracaj...dostala kocikovne po mesiaci a chce novy...

marianeta
14. apr 2022

@lylyjana neviem či si čítala, ale na kočíku robili úpravy a až po nich chcú kočík vrátiť a žiada rovnakú sumu za akú ho kúpila.

lylyjana
14. apr 2022

@marianeta vdaka necitala som komentar. Tak teda za mna by platila ta prva varianta, nech si ho preda ona. Mozno este preda za vaic, ako kupila

marianeta
14. apr 2022

@lylyjana no iba ak má charakter na to aby klamala, že kočík je v top stave ,čo už po jej zásahu nie je.

evaachesa
14. apr 2022

Veľmi vtipná osoba 😅 kúpi od teba funkčný kočík a po mesiaci používania a úpravách kde zjavne kočík poškodili, ti ho chce v takom stave vrátiť a ešte zobrať naspäť peniaze 😂 toto nevymyslíš, to je život 🤦😅 ani sa s ňou už nebav 😃

kavenka12
autor
14. apr 2022

@loginexistuje na kočíku nebolo nič pokazené, bol štvorrocny, tak aká stará rachotina, ved ja som ju nenutila kupovať ho, videla ho, mala možnosť si ho odskúšať a keby bola kúpila od cudzieho myslíš, že by jej ho zobral po dvoch mesiacoch naspäť a peniaze vratil, napríklad ty by si to urobila predala kočík a po dvoch mesiacoch zobrala naspäť, keď niekto chce stopercentný stav nech si kúpi nový za tisícku zo zárukou

tomi97
Odpoveď bola odstránená
kavenka12
autor
14. apr 2022

@tomi97 no to ver, že už budem poučena, rodine už nikdy nič, ani zadarmo nedám, aby som potom ešte bola zlá

loginexistuje
14. apr 2022

@kavenka12 ja by som ho v prvom rade neteri (svagrininejndcere) nepredala ale darovala a penize od nej nevzala
4 rocny kocik znacky CAM uz je proste opotrebovany na bazare ich najdes plno za 50-60 eur
Ale ako sa k tomu postavis je len tvoja vec za mna by ma ako cerstvu matku stvalo ze kupim starsi kocik a zacnem kocikovat a zle sa s nim ide (kym sa dieta nenarodilo tak nevedea vyskusat v realite na ulici samozrejme ty to nemusis akceptovat ale je to dost take ze ked to povie v rodine babke a tak ty vyjdes z toho zle co si jej to predala

tomi97
Odpoveď bola odstránená
tomi97
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
14. apr 2022

@loginexistuje v prvom rade sa nemali púšťať do opravovania kočíka na vlastnú päsť, ale rovno ju mali kontaktovať a nie až potom čo do neho šprtali.

loginexistuje
14. apr 2022

@tomi97 tak myslim ze aj jej neter lutuje ze od nej vzala kocik 😉 ako aj tak autorku nikto nedonuti vratit comolvek ostava len otazku ci sa kvoli tomu oplati rozhadat sa s muzovou rodinou
Ale teda suhlasim ze taketo predaje s rodinou nerobia dobrotu

tomi97
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
14. apr 2022

@tomi97 tak sa pozri na situaciu jej netere
Kupim pouzivany kocik od svojho stryka a jeho zeny
Kocik vyzera ok som happy zaplatim 130 eur takto mam istotu ze bude ok
Narodi sa mi dieta idem ho vozit kocik je na figu uteka koliecko piprosim muza otca nech skusia opravit (ta rozpravka s nitmi je blbost to sa utahovat neda) nepodari sa to opravit
Poziadam tetu o vratenie penazi a ja vratim kocik ktory som pouzila par krat (kedze je zima ma novorodenca atd)

A tetka mi odpise predaj si ho sama

Myslis ze nebude neter nastvana ? Ze o tom nebude v rodine hovorit o tom cudziemu na bazare hy dala hodnotenie ze kociar mal skrytu vadu a ruku na srdce kazda by bola nastvana aj ked jasne je to bazar osobny odber mala si to detailne vyskusat akontrolovat atd

Autorka nemusi nic vracat nie je to jej povinnost ale aj neter ma pravo byt nahnevana

tomi97
Odpoveď bola odstránená