Vrátenie kočíka naspäť v rámci rodiny
Dobrý, poraďte mi, dcéra manželovej sestry otehotnela minulý rok v júni, ja som v tom čase predávali použitý kočík, páčil sa jej a chcela ho hneď odomna kúpiť a ze ho hneď aj vyplatí - 130 eur, nechcela som vtedy od nej peniaze s tým ze kočík jej nechám a keď sa babetko narodí kočík mi vyplatí, zároveň som jej povedala nech si kočík vyskúša, poprezera ci jej vyhovuje, že sem tam je nejaký škrabance, lebo už nieje nový, ale pouzity, bola spokojná a ze ona kočík chce, dva týždne pred pôrodom kočík vyplatila a teraz keď ma malá mesiac napísala smsku ze ona kočík nechce ze nieje dobrý ze sa s ním nedá kociarovat a ze kočík mi vráti a chce vrátiť peniaze, neviem ako sa mam zachovať, je mi to blbé,kvôli tomu ze je to rodina, vziať ho naspäť alebo nie, poraďte....
@loginexistuje ale ja som ju nenutila kupovať použitý kočík, ty to nechápeš, ak sa niekto rozhodne kúpiť od niekoho použitý kočík je to jeho vec,vedela o tom, a podla teba co píšeš ze je štvorrocny kočík stary, tak nikto by take nemal predávať, mali by sa po roku rovno hodiť do kontajnera
@loginexistuje a ty si už blbá alebo co, 8 mesiacov mala kočík k dispozícii ked bola ešte tehotná, mohla si ho dokladne poprezerat aj lupou, kočík bol v poriadku bez poškodenia, žiadne poškodene koliesko nebolo, keby bol poškodený nepredávala by som ho, prečo robíš zo mna tu zlú, keď niečo nechcem nekúpim to a vôbec nie keď mám 8 mesiacov kočík k dispozícii poprezerat ho a vyskúšať
@loginexistuje jasne, narodí sa mi dieťa, idem voziť a zistím že je kočík poškodený, oprava sa nepodarí, tak ho budem ešte mesiac držať doma a potom požiadam tetu o peniaze a vrátim jej pokazený kočík , super svet gombicka 😃 asi sa to nestalo hneď keď cusali doteraz a ak sa pokazil po neterinom používaní, tak autorka za toto fakt nie je zodpovedná.
@sweetlife001 kočík nebol poškodeny, mala ho 8 mesiacov doma a ona sama mi potvrdila ze je v poriadku keď som jej povedala nech si ho odskusa, poprezera ci jej vyhovuje, povedala ze áno, že jej vyhovuje a ze ona nechce kupovať nový, nechápem prečo ma tu poniektorí obviňujú ze som jej predala kočík s poskodenymi kolieskami, ved keď ho mala doma a odskusala by to videla hned
Čo v ňom mala kočíkovať tekvicu? Alebo ako vyskúšať? Proste jej vráť peniaze a kočík si predaj ty.
@kavenka12 samozrejme ze nech vrati a das peniaze...len si ho prezri ci nie je nejaka vada na nom.
Ale u nas v rodine sa veci daruju, nepredavaju sa. Ked niet uz komu v rodine, tak posunieme kto ma mensie deti. I ja dostanem obcas oblecko od susedy, sesterky, brata. Na bazare to tak slabo ide...
@kavenka12 Tazko radit. Je to dost dolezita a zaroved dost osemetna rodina, kedze je to manzelova neter. Keby to bola dcera tvojej sestry asi by to bolo menej nebezpecne.🙂
Ake boli vase vztahy doteraz? Ak dobre, asi by mi $130 nestalo za pokazene vztahy. Ale urcitym sposobom by som dala najavo ze takto sa veci nerobia.
Aha... teraz citam ze autorka uz odpisala ze kocik nechce a peniaze nevrati.
No mali by sme sa pripravit na to ze zajtra sa tu objavy rozculeny prispevok od neterky ze jej rodina predala pokazeny kocik a odmieta jej dat spat peniaze.😀
@andreatytler oni si ho pokazili sami neodbornym zásahom a až teraz chcú peniaze späť..Veď čítajte celé, alebo nepíšte radšej nič.
@nikolka1986 citaj komentare dalej. Neter mala kocik par mesiacov doma. Potvrdilaze bolo vsetko ok. Po case saim nieco pikazilo aani sa to ,,snazili opravit,,. No a teraz autorka ma vziat pokazeny kocik spät a vratit peniaze? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@nikolka1986 si nečítala co napísala autorka? Kocik oni pokazili, neodborne do neho zasahovali a teraz ho chcú po pouzivani uz vrátiť naspäť a chcú aj peniaze samozrejme. Tomu sa hovorí vychcanost 👎
Ty keby si predala mne kocik a ja ti ho potom vrátim po pouzivani ze sa pokazil a my sme sa ho snažili opraviť a je pokazený tak ti ho vrátim naspäť a ty mi vrat peniaze? No uz ta vidím. A nechapem, prečo by to pri rodine malo byt ine...
a takto, aby som tu poniektore vyviedla z omylu, ze kociky cam su vadne , preto su na bazaroch....
kociky cam su maxi robustne a pevne, su velke, vhodne do mesta,lezadlo je sklapatelne do vodorovnej polohy, strieska je predlzena, da sa odopnut a zrolovat-vetranie, sedenie je maxi pohodlne, aj pre vacsie dieta, nezosuchava sa dole, do kocika sa pyta, neuteka z neho von.......ale ak mate taky kocik zlozit do auta, potrebujete combi verziu auta, a aj pri tej sa uz do kufra vela nezmesti,....
@marianeta To bol vtip... preto ten velky smilik na konci... nevadi, asi bol nevydareny ked si nepochopila.
@kavenka12 zober to tak ako to je zachovala sa hlúpo nabudúce budeš vedieť že jej radšej nedávaj alebo nepredávaj nič... Už vieš aká je tak jej daj naspäť peniažky a kočík predaj nikomu inému.. ľudia sú všelijakí no bohužiaľ keď ide o rodinu je to o to "blbšie"riešiť také veci...😉
@andreatytler ospravedlňujem sa, chcela som označiť komentujucu kúsok nad tebou, no netrafila som sa a nevšimla si.. Pardón..
@kavenka12 sama si spravila chybu ze si jej ponúkla "nech si poskusa, porozmýšľa a peniaze dá neskôr." Tak toho proste vyuzila.
Áno myslela si to dobre, ale máš poučenie. Ľudia berú veci doslovne. Keby jej to iba predáš, žiadne skúšanie, peniaze hneď na ruku tak teraz nespekuluje.
Dievčine vysvetli ze nechceš robiť v rodine rozbroje ale pokazený kočík je proste nepredajny. A vy ste jej predali kočík funkčný. Nech to skúsi predať za symbolickú cenu cenu na bazosi a ze jej prispejete 30 eur na novy.
@lujza123 ano, ale autorka uz jej predsa nepovedala ked vrátiš pokazené, v pohode, vrátim ti peniaze. A práve o to je to horšie ze je to v rámci rodiny. Raz si prevzala kocik funkčný, pokazila ho, tak co teraz caka?
Ako píšeš, dala by som jej 30€, aj to jej splacala po 10€ mesacne... vsak ani ona neplatila hned 👌
Aby sa mlada prebudila, ze sa nebude schovávať za rodinu a doma sa rehotat, ako s autorkou este aj vybabrali
@lujza123 prečo by jej mala prispievať na nový kočík aj keď len 30timi€? Ja by som ho späť nevzala aj keby bol v poriadku. Raz kúpila a keď zistila že jej nevyhovuje, nech ma ostaru s predajom ona.. Keby to kúpila od cudzej osoby, tak by si nedovolila takto špekulovať.. Tu ide o rodinu ,a mladá bola presvedčená, že sa kočíka rýchlo a pohodlne zbaví.
@marianeta pokazili ho, tak vedia ze nepredaju ho uz. A chcú nejaký ďalší tak sa schovávajú akoze za rodinu. Ja nechápem niektoré tu ze pre pokoj v rodine ma vrátiť peniaze. Autorka bola viac ako ústretová predsa. Pre pokoj v rodine by sa práveže mlada mala zaradiť kde je sever a o com je zivot. A nevyuzivat rodinu.

@kavenka12 ak chceš mať pokoj v rodine, kočík prijmi naspäť a vyplat jej peniaze. Budeš mať ponaučenie do budúcnosti, že s rodinou si daj pokoj.
A s mladou sa dohodni, nech aspoň kocar vyriadi do pôvodného stavu.
Držím palce!