Vrátili sa mi zničené veci
Stala sa mi taká vec..švagrinej som posunula veci po mojej dcérke. Ja sa snažím o oblečenie dobre starať, naozaj som jej požičala krásne a velmi zachovalé veci.. Keď mi ich vrátila zažila som doslova šok, veci boli vyblednuté, prepraté, doslova handry, biele veci boli po vrátení šedé. Ja som jej dala vážne všetko veci vhodné na nedeľu, žiadne na donosenie. Vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť..nechcem si kvôli tomu ničiť vzťah so švagrinou,pretože máme spolu dobré vzťahy. Viem, že sú to iba veci, ale prišli mi to ľúto..
@lenka2710
@elizabet173 presne to je také handrkovanie. Či im to vôbec stojí za to. Veď teraz sa dajú deťom kúpiť pekné veci za pár eur. Ak chcem niekomu pomôcť podarujem, predám lacno, ale už nepýtam naspäť a nepodsúvam sestre už z tretej ruky
Nemyslela som veci z Pepca, ale ze tie moje veci mi vracala vo veľkej taške z Pepca 😂😉
No ja odpadnem. To si chcela byt akoze mila? Ze si pozicala veci? Veci su na to, aby sa pouzivali. Ja veci po syncekovi davam a necakam ich spat. Nove, znackove. To som este nepocula. Pozicat veci po detoch 😂
ja veci,ktore mi niekto chce s dobrym umyslom pozicat,neprijimam.Podakujem,ale neprosim. Presne kvoli tomuto. Mam 4 deti,nechcem byt otrokom takym materialnym veciam,ktore jednym detskym oliatim mozu stratit na hodnote,hoci by som ich neviem ako cistila. Ano,moje deti vedia,ze nove veci si treba opatrovat,pri beznych satach na doma tak nestriehnem. Nieco sa ustriehnut neda,nieco nie. Moja svagrina mi poposuvala kopec veci aj novych. Mam to rozdelene,co deti mozu zanosit,tak neriesim. Lebo to nemusim vratit spat. Jedine,co z duse nenavidim,su domace prace:triedit saty,skladat,ukladat,prekladat. Moj koniec. Nieto este striehnut,co treba vratit. Svagrina mi dala kopec tehotenskych siat pre mna,ze jej uz netreba. Ja som rodila 4x..tak som saty vynosila. Minule mi svagrina vola,ci este nejake veci mam pre dalsie dve tehotne v rodine. Skoro ma porazilo.
Do budúcna máš poučenie, čo chceš aby sa ti vrátilo v pôvodnom stave neposuvaj ďalej... Tiež poznám x ľudí čo Peru hocijako a ešte aj všetko na jednom programe... Ale oblečenie žiaľ nosením sa ničí... Obzvlášť ak to nebolo na jedno využite
posuvam veci po synovi a vobec necakam, ze mi ich niekto vrati a chapem, ze sa mozu znicit, moje dieta sice nevracalo ale zato spenat uz mal asi aj v plienke 🤷♀️ prepac ale pride mi cudne, ze si jej pozicala veci a vlastne si ocakavala, ze ich da dietatu pri specialnych prilezitostiach a este ich vrati ako nove, ak by som ja osobne toto vedela vopred, tak take veci ani nechcem, celkovo si nepoziciavam veci a prave aj z takychto dovodov - a detske veci sa predsa maju prat na vyssich teplotach (neviem o akom velkom dietati sa bavime)
Ja posúvam veci po synovi sestre, s tým, že mi ich vracia späť, lebo máme ešte mladšieho syna. Pár veci sa zničilo, sú to deti rátam s tým... Ak som si nieco vyslovene chcela posetrit pre mladsieho syna, jednoducho som jej to neponúkla ;) pár veci pre staršieho sme brali od ďalšej švagrinej, tiež boli top stav, lebo ich syn skoro nič nejedol, museli ho kŕmiť... My sme na tých veciach spravili pár nevypratelnych škvŕn od jedla ... Mne to nedalo také vrátiť, kúpila som im pár nových tričiek na revanš...a vlastne odvtedy už od nich ani neberiem veci, ideálne brať veci od niekoho komu to už netreba vrátiť ;)
@mamamasama ano u nas je to uplne normalne posunúť si medzi sebou veci. Teraz sa bavím o malých deťoch . Aj mne kamaratka posunula pár vecí po dcére a potom som jej ich vrátila. Samozrejme v normálnom stave. Nepríde mi na tom nič divné ani smiešne.
Prestaňte už s týmito vymyslenými témami. Vy ste úchylná, keď vás “baví” (nazveme to tak) sledovať, ako sa druhí rozčuľujú. Choďte ku psychiatrovi.
Netreba plakať nad rozliatym mliekom. Tak niekto asi perie na 90-ke, no čo? Zabiješ ju? Asi sa bála vírusov a svrabu, tak to radšej poriadne vyprala. Aspoň máš istotu, že je čistotná. Alebo Ti to mala vrátiť špinavé? Požičané si už od nej nepýtaj späť, budeš mať menej roboty s triedením odpadu.
mozno jej bolo dieta vacsi gebros ako to tvoje, mozno menej spala a nestihala. Mozno nevie dobre prat a starat sa o veci. Kasli na to, su to len veci. Pokial si chces nieco nechat, tak to neposuvaj. AKo sa hovori v Cechach "z ciziho krev netece". A je to svata pravda.
@laurika999 presne to napadlo aj mňa. Čo znamená požičať veci? Buď veci darujem a nestarám sa ako dopadnú,alebo odložím. Autorka narieka na MK za vecami,ale po 2 deťoch by boli zničené aj keby ich prala v svätenej vode. Keď ich chcela pre sestru,nemala dať švagrinej a ešte aj rozoberať,ako tá nevie prať. Však jej to povedz do očí.
@asia83 aj ja si myslim, ze je to vymyslena tema 😀 Neverim, ze v dnesnej dobe si niekto poziciava detske veci a este sa hneva ak ich dostane naspat a nie su ako nove. 😂😀 Mozno si ich mala svagrina vystavit do vytrinky a kazdemu vraviet, v com chodilo oblecene vase dieta. 😀 No bavim sa.
Nehnevaj sa, ale ked niekomu poziciavas detske veci,nemozes cakat, ze sa vratia v povodnom stave. Ja mam 3 deti.Mnohe veci vyzerali po prvom ako nove, po druhom dietati uz ako handry.Proste sa to opotrebuva. A prala som to rovnako.Tiez si poziciavame veci so svagrinou a nevadi nam ani jednej, ze sa veci znicia.Sme rady, ze sa co najviac vyuziju.Niektore idu do kosa, ine vydrzali 4 deti a este posluzia dalsej svagrine.
A preto som nikdy nič nepožičala🙂iba raz pokým si nekúpia vlastny fusak aj to som zaplakala, takže tak...
@alanko20 u nás sa napríklad perie osobitne 1.mužove z roboty a z vonku, zo záhrady, 2. tmavé, 3.tmavšie farebné, 4.bledé farebné, 5.biele, 6.utierky, 7.osušky a uteráky, plus keď boli deti menšie tak ich veci osobitne.
Autorka neriešila by som to, sú to len veci, majú sa nosiť a nie skladovať. Príp. dobudúcna by som jej dávala len veci ktoré už nebudeš chcieť naspäť,ak ich chceš dávať sestre. Ja som naopak rada keď sa oblečenie točí, deti toho poničia.. Ale zas vieme akí vedia byť ľudia ľahostajní voči veciam, hlavne tým darovaným.
Ja neviem, ako sa dá nevedieť starať o oblečenie, ale ja to teda asi tiež neviem 🤣 do práčky triedim podľa farieb, nielen svetlé/tmavé, na veľa vecí používam šetrné programy, na škvrny rôzne mydlá a odstraňovače škvŕn, nepoužívam sušičku a aj tak oblečenie po mojej dcére na 90% posúvam akurát zadarmo na doma a dvor. Takže podľa mňa sú deti a sú deti 🤷🏻♀️ moja od malička na čom neroztrhá kolená, to zašpiní nejakou záhadou špinou, čo nejde nijako dole 😄 aj na prechádzke v meste a ceste do kostola, nerozlišuje medzi ihriskom a prechádzkou, aktívna je všade. Takže veci na "požičanie" zásadne odmietam práve pre toto. Celkovo mi príde zvláštne očakávať, že používanie sa na veciach neprejaví.