Vrátili sa mi zničené veci
Stala sa mi taká vec..švagrinej som posunula veci po mojej dcérke. Ja sa snažím o oblečenie dobre starať, naozaj som jej požičala krásne a velmi zachovalé veci.. Keď mi ich vrátila zažila som doslova šok, veci boli vyblednuté, prepraté, doslova handry, biele veci boli po vrátení šedé. Ja som jej dala vážne všetko veci vhodné na nedeľu, žiadne na donosenie. Vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť..nechcem si kvôli tomu ničiť vzťah so švagrinou,pretože máme spolu dobré vzťahy. Viem, že sú to iba veci, ale prišli mi to ľúto..
@zuzzinkaa Tak to si ešte šibnutejšia ako ja. Ja delím len na biele+veľmi svetlé, tmavé, teplé odtiene, studené odtiene, jemné, posteľná bielizeň+uteráky a utierky
Autorka, kašli na to, ale vezmi si ponaučenie. Ja by som sa hanbila vrátiť bez slova zničené veci, ak by sme boli dohodnute, že ich vráti. Samozrejme, veci sa môžu pri deťoch zničiť, ale v takom prípade sa ospravedlním a prihodím ako náhradu niečo tiež už nosené, ale v dobrom stave.
Podla mna si ich nemala pozicat ked ti zalezalo na ich stave.
A tiez sa cudujem, ze si ich ona od teba vzala, ja by som si nikdy nepozicala oblecenie pre dieta. Nechcela by som sa citit cely cas,ze si moje dieta musi davat pozor na oblecko aby sme ho vratili v top stave - to je chore. A este aby som kvoli tomu inak prala, to uz vobec.
Cize podla mna ste urobili chybu obe...
To máš tak, ja som požičala svagrovej kvalitné látkové plienky, lebo chcela byť In, bio, eko kráľovná. Také kvalitné, nohavickove, moderné, žiadne štvorce volakedajsie. Zistila ze je s tým robota, tak mi ich vrátila osr...te. Normálne v taške zabalené . Postieľku sme im požičali, bola po jednom dieťati ako nová, madrac takisto. Postieľku zlomili, vraj malý, omylom......madrac precurany tak, že som pochopila, že úbohá žena nerusi co je podložka na posteľ a prať tiež nikdy nevedela. Vrátila aj autosedacku, lebo už im zavadzala, ulepenu od keksov a s chrobakmi. Za mňa, žena ktorá vráti a nedá dole poťah a neoperie je ozaj trúba. Oblečenie ma netrápi, to som naspäť nechcela, ostatne vedela, že chceme. Dali sme im vsetko, okrem kočíka, ten už nebol v dobrom stave. Tak nás poohovarala, že sme im nechceli kočík dat.....pričom sme sa o ňom nikdy nebavili. A nie, neboli odkázaní na pomoc, je to dobre situovaná zkatokopka, len proste zničí co vidí.... Takže už nedostane nič. Ja ta chápem, no, poučila si sa
@missdiva áno už som sa ponaučila.
A ďakujem Vám baby za každý názor. Aj za tie menej úctivé. Každá sme iná, a každej vadí niečo iné.
@annm81 a je to v poriadku prať dokopy postelne uteráky a utierky? Úprimne sa pýtam. Lebo uteráky sú take froté a postelne a utierky sú bavlna. Postelne periem tak na 40”, uteráky na 50” niekedy na 60” a utierky na 90” 🙈🙈 asi by som sa tiež mala spamätať 🤣 páči sa mi tvoje označenie teple a studené odtiene, to začnem používať 👌
@laurika999 lebo si nechcem kaziť dobre vzťahy. Myslím, že nič zlé na ňu nepíšem za čo by som sa mohla hanbiť. Píšem len,že mi to je ľúto...
AUTORKA: Tak si váž toho, že Ti môže byť ľúto iba obnosených vecí. Ľuďom sa v živote stávajú oveľa horšie nešťastia, ktoré sú skutočne poľutovania hodné. 2X obnosené šatstvo je bagatel. Asi nemáš väčšie problémy.
pozri kasli na to jasne ze ta to trapi sestre povedz pravdu ze sa ti vratili znicene ak ich chce a svagrinej uz veci nepoziciavaj len ak to nebudes chciet spat
Veď sa už na to povznes. Požičala si, darovala, vecičky poslúžili, urobila si dobrý skutok. Teš sa z toho. Sestre kúpiš a daruješ nové. Ešte by Ťa tu začala ohovárať, že nosené jej dávaš a ešte ich chceš späť v lepšom stave. A tému uzamkni, lebo to budeme riešiť aj v roku 2022.
@alanko20 No ja, napríklad periem takto, spodné prádlo zvlášť, biele. Čierne, farebné zvlášť...uteráky zvlášť. A nikdy mi nič nezosivelo, až teraz od kedy som tehotná, a nemôžem sa zohnúť sa mi stalo že som prala čierne ponožky, s jedna ostala v bubne. A do toho som dala oprať biele nohavice dom skoro odpadla😄😄😄 Tak ich nosím už len po dome
Nikdy som nedelila veci na veci na dvor, do mesta, na ihrisko, do škôlky. Isté nehovorím o slávnostných šatách. Ale to ostatné sú pre mňa veci a nosíme ich, keď sú nám pohodlné, príjemné a dobre sa v nich cítime. Ale stále sú to len veci. Preto som sa ubránila stresu, že kvapne, zmrzlina, zostane fľak od trávy, roztrhnute koleno.
Sú to veci a kupujú sa k úžitku. Áno, šetrne operiem. Ale nepredýchavam fliacik.
Rovnako veci ďalej posúvam, ale nečakám, že sa mi vrátia späť. Ak niekto časom chce vrátiť, poviem, nech oni rovno ďalej posunú, prípadne vezmem späť, pretriedim a bodka. Sú to veci, každým použitím strácajú na hodnote.
Tiež si robím kôpky prádla 🙂 Biele, svetlé, červené, modré, zelené, čierne, posteľné prádlo, uteráky. Všetky farby periem zvlášť. A k tým požičaným veciam. Keď sa mi narodila dcéra tak sesternica mi doniesla veci po jej dcére, že ona ich nepotrebuje. Veci také na doma,dvor hmm ani ich dcéra nenosila, ale asi po cca pol roku ich pýtala späť 🙄 ešteže som počúvla svoj 6zmysel a nevyhodila ich. Od vtedy nechcem od nikoho nič, a ja osobne veci darujem a neriešim viac. Čo je drahšie nechám alebo predám.
Mala si si ich dat do vitrinky a obdivovat ich..a dalsia vec naco malym detom kupovat drahe veci..strasna zbytocnost...rychlo vyrastu a neuvedomuju si ci to stalo 5eur alebo 500🙃
@alanko20
@vanda323 ja periem podobne ako vanda, cize biele zvlast, sive zvlast, farebne zvlast, uteraky osobitne aj utierky osobitne, periny tiez. Co sa tyka spodneho pradla, ja som si nakupila do zasoby viac kusov a snazim sa tym padom prat menej, zda sa mi to ekologickejsie ako stale prat po par dnoch dookola to iste pradlo 🙂.
Posunula alebo požičala? Ak posunula, mala si sa s nimi hned rozlúčiť a neriešiť ich osud. Ak požičala, tak si sa poučila.
Ženy, beriem každý názor, ale prečo ho niektoré neviete vyjadriť troška slušnejšie?
mna asi ukamenujete, ale ja som presne z tych co peru tak hala bala…
Akoze sme dvaja s muzom, on v AT takze cez tyzden sama, a kebyze cakam kym si vyperiem s niecim svoje 2 svetle / biele tricka a dvoje gatky tak neviem 😅😅…
Detske som nakupila aj biele kde tu hej, ale uz sa vidim ze budem tie 4 body a 2 biele dupacky prat samostatne hodinu a pol… no asi nie 🙈😀 Viem ze zasednu, tak zasednu, ale teda u nas si to neviem velki predstavit
Môžem sa Ťa spýtať dokedy sa chceš nad týmto trápiť? Ja už uvažujem, či by sa Tvoja sestra fakt neurazila, že jej chceš dať už nosené a už aj niekomu požičané veci. Mne by to teda vadilo. Nenadhodnocuješ príliš tie vecičky? Niektorí to jednoducho vyhodia, lebo to nemajú komu dať. Ja ich ešte odkladám, že sa možno niekomu zídu, ale viem, že po pár rokoch tie veci už pre príbuzných nemajú hodnotu. A sú aj takí, ktorí nosené ani nezoberú. Dokonca ani po vlastnom bratovi nechce nosiť. A Ty oplakávaš viacerými deťmi vynosené oblečenie, že si ich ešte chcela dať sestre. Pre mňa zvláštne. A už ani nechápem, čo čakáš na MK. Máme robiť zbierku za vynosené oblečenie?

@deti95060810 tak je Covid. Možno sa bála, tak radšej preprala na vyššej teplote. Všetko je možné. My tu nemáme vešteckú guľu, aby sme vedeli ako perie. .... AUTORKA tu má silné reči a ohovára švagrinú na MK. Však prečo nemá "gule" sa jej na rovinu do očí opýtať ?