icon

Všetci mi vyčítajú, že nechcem deti

13. máj 2025

To ťa prejde, este si mlada, raz to olutujes... a iné keci. toto počuvam od kamosiek, rodičov, bratov, svagriny......a aby bolo toho malo, este aj v roobote si ma doberaju. Nie, nechcem deti. Mam 37 rokov, som stastna, slobodna, bez vycitiek. Nestoji mi za to vymienat plienky, riesit matersku, nocne vstavenia ani tu „bezpodmienecnu lasku“, ktoru mi vraj nic nenahradi. Uz neviem akou rečou odpovedať, či su všetci tatari.............s rodičmi som za to na nože, bratove deti sa pýtajú kedy budem mať babatko. Zbaliť sa a uteicť chcem...

Strana
z3
ivik4
13. máj 2025

Bozinku sa cudujem ze niekoho to zaujima. Lutujem Ta ze to musis riesit

autor
13. máj 2025

robia tlaky na mna a ja neviem čo uz odpovedať

heminepa
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
13. máj 2025

Zariad sa podľa seba, nikde nie je písané,že každá žena musí byť aj matkou. Ja som inak bola taký "prípad" ako ty🤣, a tiež všetci do mňa hustili. Stále som vravela,že ja nie som stvorená na materstvo.Ja som cestovala,žila som kočovným životom, ....a v 36 sa stalo čo sa stalo a teraz som najšťastnejšia žena pod slnkom,lebo bez dcérky si život neviem predstaviť,u mňa museli zasiahnuť vyššie moci 😀🤣👍.

mameha7
13. máj 2025

A z akého dôvodu to píšeš na mamičkovské fórum? 😃 😃

vler
13. máj 2025

Lutujem ze mas take okolie a ze si opakovane dovolia Ti do toho kecat (hlavne kolegovia-nie rodina si co dovoluju?); zrejme je nacase sa ostrejsie vyhradit

majamat
13. máj 2025

nauc sa zopar fraz, nejake trefne, co ich odzbroja.
zial ine ti neostava, lebo toto budu robit stale.

jana_eyre_2
13. máj 2025

Ja by som na každú xtu otázku odpovedala protiotazkou "prečo teba sere, že ja nemám deti? Je to moj život, vďaka".. keď ľudia budú vidieť že ťa otázky už hnevajú, nebudú to riešiť.. lenže predpokladám, že zdvorilo odpovedas a vysvetľujes.. úplne zbytočne - nemusíš svoje rozhodnutie nikomu vysvetľovať..

Ja som zbožňovala otázky, prečo tri deti? No lebo, nikoho to nemusí žrať, živím ich ja.. otázky skončili..

tulipanik12
13. máj 2025

Moja dcéra má 26 rokov a takisto nechce ani deti ani sa vydávať, ja aj okolie to akceptujeme, načo niekoho tlačiť do niečoho, čo mu je proti srsti, ešte by urobila niekoho, koho by si vzala nešťastným.

guudy
13. máj 2025

Odpovedat protiotazkou - A ty sa kedy chystas zomriet?

subartic
13. máj 2025
@jana_eyre_2

Ja by som na každú xtu otázku odpovedala protiotazkou "prečo teba sere, že ja nemám deti? Je to moj život, vďaka".. keď ľudia budú vidieť že ťa otázky už hnevajú, nebudú to riešiť.. lenže predpokladám, že zdvorilo odpovedas a vysvetľujes.. úplne zbytočne - nemusíš svoje rozhodnutie nikomu vysvetľovať..

Ja som zbožňovala otázky, prečo tri deti? No lebo, nikoho to nemusí žrať, živím ich ja.. otázky skončili..

@jana_eyre_2 presne tieto otázky ..prečo máš toľko detí ? No lebo . Posielam ich k tebe na večeru alebo chodím si od teba požičiavať pred výplatou ? Ak nie , tak to nie je tvoja vec.

stvura
13. máj 2025

ja neviem preco na tuto temu komunikujes...moja sestra ma 47r a deti nema, nikdy ich nechcela a uz ani nebude mat...proste ignor, na tuto temu sa s nikym nebavila - ale zasa mi sme to respektovali ze je typ ktory nie je vhodny na vychovu deti a je to tak i lepsie ze ich nema (mali by vojensky odchov)...ale su ludia co sa staraju do vsetkeho, proste im len povedat ze sa ich to netyka a hotovo....

dj1616
13. máj 2025

nenechaj si do toho hovoriť, ty vieš ako to cítiš. nikto nebude to dieťa živiť, vychovávať a venovať sa mu za teba. je to doživotný záväzok...kto to tak vyslovene necíti by to nemal siliť.

miamaria
13. máj 2025

Ja by som sa zvedavcov začala pýtať, prečo oni majú vlastne deti, že im mohlo byť lepšie bez nich atď ... Hneď by boli ticho

nin12345
13. máj 2025

Tak im povedz že si nezelas aby sa ťa viac pýtali a doberali si ťa na túto tému, je ti to nepríjemné a ak neprestanú utneš kontakty.

sova7
13. máj 2025

Je to tvoja osobna vec nie je nutné o tom diskutovať. Nádejný partner by o tom mal vedieť určite a byť s tým v pohode zbytku sveta to oznamovať nemusíš. Ak by sa niekto pýtal kedy plánuješ deti a podobne je to moja osobná vec a hotovo. Okolie dieťa za teba nevychova ak sa nan necítis je lepšie ostať bezdetná.

rejka7
13. máj 2025
@guudy

Odpovedat protiotazkou - A ty sa kedy chystas zomriet?

@guudy. " kedy budeš mať deti? - Neviem, prečo ťa to zaujíma? "
" Deti ti dajú bezpodmienečnú lásku - tebe možno, ja mám iné zdroje lásky, a kvalitnejšej ako detskej"
" Raz budeš ľutovať - to nechaj na mňa, nie je to tvoja starosť" ...

natalka13
13. máj 2025

fakt dospela zena a neviem odpovedat?

bibina32
13. máj 2025

Ja mám v práci dve kolegyne 46 a 39 rokov, robíme spolu 10 rokov. Ale nikdy sme sa ich nespýtali či sa budú vydávať a kedy budú mať deti. Smutné , že ani tvoja rodina nerešpektuje tvoje rozhodnutie.

simona92101
13. máj 2025
@mameha7

A z akého dôvodu to píšeš na mamičkovské fórum? 😃 😃

@mameha7 kde je napisane,ze tu mozu prispievat len mamicky?

januska12323
13. máj 2025

Máš okolo seba blbých ľudí. Opakovala by som rovnakú frázu dokola. Tiež neviem čo ich je do tvojej maternice, ty sa tiež nepýtaš prečo deti mali.

mameha7
13. máj 2025
@simona92101

@mameha7 kde je napisane,ze tu mozu prispievat len mamicky?

@simona92101 Môžu, čo by nemohli. Mne je len zvláštne, že sem píše toto niekto, kto nemá deti a prezentuje sa, že je s tým vyrovnaný. A Modrý koník je primarne mamičkovské fórum. 😃 To ako keby baletka písala na FB stránku pre boxerov, ako ona nemá rada box.

nikushka8
13. máj 2025

Nam tiez bracho pred rokmi oznámil, ze deti nechce. Vsetci respektujeme, neriesime. Ma 35. Jeho zivot,jeho vec. Zvlastne,ze tvoje okolie nerespektuje tvoje rozhodnutie. Aspon kamosky by mali chapat a neriesit a mat blbe reci. Mam x bezdetnych 37rocnnych kamosiek a nikdy sa ich nevypytujeme na akciach na deti,svadby a neviem co (pritom deti drviva vacsina mame).

pieksamaki
13. máj 2025

Posli ich do kelu ..nech sa každý stara o seba.....je úplne jedno ako clovek žije....hlavne nech je to slobodne rozhodnutie....

juliet86
13. máj 2025

mas cudych znamych a rodinu. mojasestra tiez nechce a ja to uplne normalne brriwm a respektujem ti z rodiny co t9 nechapu maju aspon topko chochmesu zecto neriesia

simona92101
13. máj 2025
@mameha7

@simona92101 Môžu, čo by nemohli. Mne je len zvláštne, že sem píše toto niekto, kto nemá deti a prezentuje sa, že je s tým vyrovnaný. A Modrý koník je primarne mamičkovské fórum. 😃 To ako keby baletka písala na FB stránku pre boxerov, ako ona nemá rada box.

@mameha7 su tu rozne temy aj mimo deti,zaujimave ze ked sem pise chlap hypochonder co sa len sleduje a vymenuva kde ho boli a picha,,tak takemu nik nenapise co tu robi 🤔

martinmmartin
13. máj 2025

Povedz im ze si v zivote stretla vela deciek ale nikdy sa ti nestalo ze si si povedala potom - hm skoda ze to nebolo dlhsie

betulinka1
13. máj 2025

Ja by som odpovedala, ked vas vidim ako žijete, tak to je pre mna odstrašujúci pripad dost sam o sebe. Nie nechcem byt otrokom deti. A nechcem sa o tom ani uz s vami bavit. Tato tema je uzatvorena. 😉

angeli121212
13. máj 2025

No ja mám sice dve deti a ešte chcem ďalšie ale chápem, že to musí byť neskutočne otravné vždy toto riešiť dookola...ja tiež nechápem, prečo to niektorí ľudia robia aj s tými blbymi kecami ako to budeš ľutovať...ja som šťastná, že deti máme ale nie je to len ružové, je to aj drina.. kto sa na to necíti, ten nemusí mať deti a je to úplne ok

marsmykkok
13. máj 2025
@mameha7

@mameha7 je to jediné fórum kde sú dospelé ženy a neriešia sa tu len ocikané testy a koliky, ale aj iné témy. Za mňa sem tie ženy patria viac ako napríklad muži... A to teoreticky ak je to stránka pre mamičky s malými deťmi tu nemajú čo robiť ani tie čo majú odrastené deti a podobne podľa teba.

Strana
z3